Crystal Palace – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 08.
Crystal Palace
Teljesítmény:
D N N N D
  • Selhurst Park
  • Szeptember 12. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton elstartol az angol első osztályú bajnokság, négy meccset rendeznek. A nyitómeccsről már írtunk, most pedig a Crystal Palace – Southampton meccset vesszük górcső alá. Két középcsapat, mondhatnánk, de tudjuk, hogy szerepeltek a londoniak a tavalyi bajnokság végén. Sorra halmozták a vereségeket, ha pár fordulóval többet játszottak volna, minden bizonnyal kiesnek. De a futballban nincsen „ha”, ez a teljesítmény viszont láthatóan kevés a Premier League-hez, így nekik mindenképpen fejlődniük kell.

A Southampton viszont kellemes meglepetést okozott és nem mellesleg „kitermelt” egy új sztárt Danny Ings személyében, aki immáron a háromoroszlános csapat keretébe is bekerült, sőt, Phil Foden helyett be is állt. Jó, nem ez volt az első válogatott meccse, 2016-ban már részt vett egy EB selejtezőn, de akkor még sokkal kiforratlanabb játékos volt.

Lássuk, hogy a két együttes találkozóján mire számíthatunk!

Crystal Palace

Ahogy említettem, elég rosszul festett a tavalyi szezon befejezése, a Palace utolsó tíz meccséből kettőt nyert meg, utolsó nyolc meccsükön egyaránt nyeretlenek maradtak, 7 vereséget és 1 döntetlent tettek le az asztalra. Ez több mint vérszegény, így végül a tabella 14. helyén zártak. Talán költői túlzás volt, hogy kieshetnek, hiszen a legjobb bennmaradó Aston Villa és közöttük 6 pont volt a differencia, de kétségbeejtő játékot mutattak.

Roy Hodgson nem érezte úgy egyelőre, hogy nagy változtatásokat kellene eszközölni a keretben, alig voltak érkezők. Közülük viszont kiemelkedik Eberechi Eze, a 22 esztendős nigériai támadó középpályás, aki a Queens Park Rangers csapatától, tehát az angol másodosztályból érkezett. Eze nagyot ment tavaly, ez volt az eddigi legjobb szezonja, 46 bajnokin (tehát az összesen) pályára lépett, ezeken pedig 14 gólt szerzett. Nem is volt olcsó mulatság, majd’ 18 millió eurójába fájt a klubnak.

Nathan Ferguson is a másodosztályból érkezett, a West Brom csapatában játszott a tavalyi szezonban. Oké, a West Brom feljutott idén, de értitek, mire gondolok. Vele kapcsolatban az érdekesség az, hogy február eleje óta sérült, egyetlen meccset sem játszott. A Palace viszont úgy gondolta, megéri leigazolni. Tették mindezt ingyen, lejárt a szerződése a WBA-val.

Két játékost, Brandon Pierricket és Sam Woodsot az utánpótláscsapatból hozták fel, és nagyjából itt tartunk.

Ami a távozókat illeti: Két embertől váltak meg, mindketten csapat nélkül vannak jelenleg. Stephen Henderson egy percet sem töltött a kapuban, míg Ryan Innisst a negyedosztályú Newportnak adták kölcsön, egyikük sem tudott a csapat közelébe kerülni.

Nagy kérdés, hogy a jelenlegi keretből sikerül-e megtartani a legnagyobb értékeket: Wilfried Zahát, Christian Bentekét is ostromolják, főleg előbbi lehet nagy durranás. Hodgsonnak mindenesetre megvan a B terve, a Watford szélsőjét, Ismaila Sarrt nézte ki arra az esetre, ha Zaha elhagyja a Selhurst Parkot.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.21.Premier League
crystal palace
0:2
southampton
Premier League
2019.12.28.Premier League
southampton
1:1
crystal palace
Premier League
2019.01.30.Premier League
southampton
1:1
crystal palace
Premier League
2018.09.01.Premier League
crystal palace
0:2
southampton
Premier League
2018.01.02.Premier League
southampton
1:2
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton

Kicsivel jobb szezont tudhatott magáénak a Southampton, amely a tabella 11. helyén végzett, és ahogy említettem Danny Ingsről szólt leginkább. Az angol csatár egy góllal maradt le a gólkirályi címről, 22 találatot jegyzett holtversenyben Pierre Emerick Aubameyanggal, Jamie Vardy pedig 23 gólt rúgott.

Erre lehet építeni, de ilyenkor az egyszeri szurkoló mindig megijed (ez volt Vardy esetében is), hogy csak egy egyszezonos játékosról beszélünk. Tény, hogy ez volt a legjobb szezonja Ingsnek, de már a 2018/2019-es szezonban bizonyította, hogy jó vétel volt a Szentek számára, 24 meccsen 7-szer volt eredményes. Szerintem bízhatunk abban, hogy Ings vezére lesz ennek a csapatnak még szezonokon át.

Nagy változások itt sem történtek, de egy nagy távozót muszáj megemlíteni: Pierre Emile Höjbjerg 33 mérkőzést játszott a tavalyi szezonban, a José Mourinho által dirigált Tottenhambe szerződött, az ő pótlása nagyon fontos. Ez viszont még nem történt meg, egy belső védőt (Mohammed Salisu – Real Valladolid) és egy jobbhátvédet (Kyle Peter-Walkers – Tottenham) igazolt eddig.

Pár feleslegesnek gondolt játékos is távozott, akik leginkább kölcsönben szerepeltek: Lemina és Reed a Fulhambe távozott, Cedric Soares az Arsenalba, Maya Yoshida pedig a Sampdoriába.

Nem nagyon csepegtetik a pletykákat a Southampton háza táján, volt szó Weston McKennie-ről, de róla lemaradtak, illetve Danny Welbeck van még célkeresztben, de ezen kívül nagy a csend.

Vajon Rasenhüttl ennyire elégedett volna a mostani kerettel? Vagy a koronavírus okozta gazdasági nehézségeket láthatjuk? Nem tudni, de még van egy hónap az átigazolási szezonból.

Összefoglalás

Kanyarodjunk rá arra, hogy mi várható a mérkőzésen. Kettejük közül véleményem szerint a Palace erősített jobban, de mondom, tart még a transzfer szezon.

A bukik azonban nem csak azt nézik, hogy melyik csapat kit igazolt, így szerintük a Southampton az esélyesebb. Hajlanék is erre, azonban túl sok meglepetés eredménnyel volt már dolgom ahhoz, hogy sokkal szkeptikusabb legyek.

Az első forduló mindig lutri. Barátságos meccsekből kiindulni, ahol semmit nem tudunk formáról, erőnléti állapotról, satöbbi…

Inkább érdemes ilyenkor a gólokra koncentrálni, sokkal könnyebb dolgunk is van és az odds ugyan gyengébb, de biztosabb lábakon áll.

Épp ezért, én is inkább azt próbálom kitalálni, hogy hány gól esik majd a találkozón.

Az örökmérleg ebben segítségemre lehet: Legutóbbi találkozóikon vegyes volt az összkép, az utolsó ötből egyet tudott megnyerni a Palace, két döntetlen és két Southampton siker született.

Ötből négy alkalommal 2,5 gól alatt maradtak a csapatok, ötből háromszor mindkét csapat betalált a másik kapujába.

Ahogy néztem, sérülés miatt senki nem kényszerül kihagyni a találkozót, így a legjobb összeállításokban léphetnek pályára.

Ezek a száraz tények.

A korábbi meccseiket figyelembe véve a leglogikusabb döntés az, hogy nem lesz sok gól a meccsen, a 2,5 alatti opció pedig relatíve jól is fizet. Ahogy írtam, kevesebbet hoz a konyhára, de stabilabb lábon áll, én ezt a fogadást javaslom nektek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső