FC Barcelona – Espanyol: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 18.
FC Barcelona
Teljesítmény:
D N D V V
  • Camp Nou
  • November 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Espanyol
Teljesítmény:
N V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Új időszámítás kezdődik a Barcelona csapatánál? Nagy fogadkozások vannak, biztató történések, szívet melengető képsorok, de az embernek sokszor az az érzése, hogy ez bizony mindössze a felszín, ha mélyebbre ásnánk a kép nem lenne ennyire pozitív. A gránátvörös-kékek problémái nagyjából nyilvánosak, az anyagi gondok, a Bartomeu által hagyott hatalmas károk, az öltözőn belüli problémák, a fizetéscsökkentések… És közben valahogy mégis az ember azt érzi, hogy a csapat ki fog lábalni ebből.

Nem túlzás, hogy Joan Laporta Xavitól várja a megváltást. Xavitól, aki szinte az egész karrierjét a katalán fővárosban töltötte most edzőként tér vissza, hogy rendet tegyen a zűrzavarban.

Bár a barcelonai városi rangadó nem akkora presztízscsata, mint mondjuk a madridi, vagy a milánói, esetleg egynéhány londoni, de most különösen nagy fontossággal bír, ez lesz a mester első mérkőzése a Barca padján ülve.

Nem mellesleg – bármilyen furcsa is leírni – a két együttes azonos pontszámmal a tabella közepén jár. Míg az Espanyolnál ez megsüvegelendő, mégiscscak egy újoncról van szó, addig a Barcától senki nem ezt várta.

Ronald Koeman nagy reményekkel jött, a végére azonban már mindenki el akarta üldözni. Csökönyös volt, nem engedett, több Barcás barátom szerint nem világverő idén az együttes, de azért a spanyol középmezőnynél sokkal jobb. Igazat tudok adni nekik.

Következzen az FC Barcelona – Espanyol találkozó előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Celta Vigo – Barcelona: 3-3

G.: I. Aspas (2), Nolito ill. A. Fati, Busquets, Depay

Ez a 90 perc mindent megmutatott, hogyan és hol is áll most a Barcelona. Még egy háromgólos előnyt is sikerült eltékozolniuk. Hiába tűnt úgy, hogy már az első félidőben eldöntötték a meccset a katalánok, Aspasék nem adták fel, mindenképp jár nekik a kalapemelés, mert lehet a Barca bármilyen rossz formában, 45 perc alatt hármat lőni nekik abszolút bravúr-kategória. Lesz dolga Xavinak bőven…

A kezdők:

Celta Vigo:

Dituro – Mallo, Aidoo, Murillo, Galan – Tapia, Solari, Suárez, Nolito – Aspas, Galhardo

Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, E. Garcia, Lenglet, J. Alba – Nico, Busquets, F. de Jong – Gavi, Depay, A. Fati

Az első lehetőség még a Celta előtt adódott, rögtön a második percben, de Iago Aspas lövése a baloldali kapufa mellett gurult el. Három perccel később a Barca támadott, pontosabban Ansu Fati, és a fiatal tehetség meg is szerezte a Barcának a vezetést. Betört a tizenhatoson belülre, vele szemben Hugo Mallo állt, a támadó megcsinálta a cselt, majd a hosszúba lőtt, Dituro azért nem tudott hárítani, mert a spanyol lövése megpattant egy védő lábán.

A 18. percben újfent betaláltak a katalánok, Nico passzát Sergio Busquets 16 méterről csavarta a bal alsó sarokba. Nem sűrűn lő gólt a középpályás – utoljára 2020 februárjában vette be a Betis kapuját -, igaz, elsősorban nem is ez a feladata…

A 34. percben eldőlni látszott a meccs, Jordi Alba baloldali beadását Memphis Depay csúsztatta a hosszúba, 0-3.

Talán ez alapján a meccs simának tűnik, de a Celta abszolút egyenrangú partnere volt ellenfelének, viszont a védelmük ezen a délutánon katasztrofálisan működött, a Barca kaput eltaláló lövéseinek háromnegyede góllal végződött.

Nem tudni, a szünetben mi történt a Barcával és a Celtával, de minden megfordult. Az általában a labdabirtoklásra, sokpasszos játékra építő Barca elvétve jutott a labdához, miközben a háromgólos hátrányban levő Celta teljesen átvette az uralmat. Valahol ez természetes, hogy az hajt, az támad, akinek szüksége van a gólra, egy Barca-szintű csapattól mégis ritkán láttuk, hogy beszorultak, hogy védekezni kényszerülnek.

Bátrabban, más taktikával, más formációban léptek pályára a folytatásban a galíciaiak, az első gól nem is váratott magára sokáig, szerzője Iago Aspas volt. A csatár az 52. percben használta ki Marc Andre ter Stegen és Ronald Araujo hibáját, 1-3.

Hajtottak tovább a hazaiak, kicsit fel is bátorodtak a szépítéstől, a 73. percben még közelebb tudtak zárkózni, Cervi beadását Nolito szép mozdulattal stukkolta a jobb alsóba.

Próbálta a Barca kihúzni a maradék időt, de – ilyen az ő szerencséjük mostanság – nem sikerült. A 96. percben Iago Aspas ismét bevette ter Stegen kapuját, ezúttal 16 méterről csavart a hálóba. Elképesztő feltámadás volt ez a Celta részéről, szomorú lett volna, ha ilyen teljesítménnyel végül pont nélkül maradnak. A Barca egyébként nem csak két pontot, de Ansu Fatit is elvesztette, akit az első félidő végén kellett lecserélni húzódás miatt…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.08.La Liga
barcelona
1:0
espanyol
La Liga
2020.01.04.La Liga
espanyol
2:2
barcelona
La Liga
2019.03.30.La Liga
barcelona
2:0
espanyol
La Liga
2018.12.08.La Liga
espanyol
0:4
barcelona
La Liga
2018.02.04.La Liga
espanyol
1:1
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Espanyol – Granada: 2-0

G.: Pedrosa, de Tomás

Az idei újoncok közül egyértelműen kimagasodik az Espanyol, akiknek valóban itt a helye a legjobbak között. Az a kisiklás – amikor kiestek – furcsa volt, de látszik, hogy a csapat megérett arra, hogy újra az élvonal tagja legyen. Rendkívül jó focit játszanak, hazai pályán pedig félelmetesek. Ezt tapasztalhatta most meg a Granada is.

A kezdők:

Espanyol:

Lopez – Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Bare – Embarba, Herrera, Darder, Puado – de Tomás

Granada:

Maximiano – Quini, Diaz, Sánchez, Neva – Rochina, Monchu, Montoro, Soro – Suárez, Molina

Otthon tehát nagyon jól megy az Espanyolnak, a La Liga 2-ből visszakerülő együttes szezonja nehezen indult, most viszont már – többek között ennek a hazai teljesítménynek köszönhetően – a felsőházig küzdötték magukat. Ezzel szemben a Granada a kiesőhelyek közelében van, ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a 18. Elche.

Egy középre tartó, nem túl combos lövéssel indult a meccs, amelyet Rubén Rochina küldött kapura, Diego Lopez pedig könnyedén védett.

Húsz perccel később a friss spanyol válogatott, Raúl de Tomás, azaz RDT fejelhetett egy jobboldali beadást követően, Maximiano még bele tudott kapni a labdába, így az szögletre pattant.

A 30. percben aztán egy hatalmas gólt láthatott a közönség, Sergi Darder egy szögletet a tizenhatos szélére ívelt, ahol Adria Pedrosa várt gólra éhesen. A balbekk szemet gyönyörködtető mozdulattal, kapásból bombázott a bal alsóba, szegény Maximiano mozdulni sem tudott a lövésre.

A félidő végén Darder kiosztott egy újabb gólpasszt, ezúttal RDT volt a gólszerző, a 42. percben alakult 2-0-ra az eredmény. Ez sem volt csúnya gól, a csatár 11 méterről fejelt a kapuba.

A Granada játékosainak ha volt rémálma a meccs után, abban biztosan szerepelt Diego Lopez. A veterán kapuvédő ugyanis ihletett formában védett, Jorge Molina különösen peches volt, két fejesét és egy lövését is elképesztő bravúrral védte ki a portás.

Közben azért próbálkozott az Espanyol is, a legközelebb a gólhoz Raúl de Tomás járt, lövése a kapufáról került az alapvonalon túlra.

Nem mondom, hogy sima győzelem volt ez, az első félidőben inkább a hazaiak, a másodikban a vendégek domináltak. Csak az Espanyolnak volt egy Diego Lopeze…

Összefoglalás

Xavi első igazolását már be is mutatták, egykori csapattársa, a még mindig aktív, 38 esztendős Dani Alvés tért vissza a katalán fővárosba. A játékosnak szívügye a Barcelona, így jött, amikor megtudta, hogy még ilyen idősen is segíthet. De ezt a segítséget a klub csak januártól használhatja, addig a legtöbb címmel rendelkező játékos a partvonalon túl szurkolhat csak társainak.

A Barca csapatát továbbra is sújtják a sérülések. Ansu Fati húzódása nem jött rendbe, ahogy Sergio Agüero sem játszhat, neki a szívével voltak problémák, azóta pedig fokozott óvatossággal figyelik őt a klubnál. Ousmane Dembélé hiányzása csak azokat nem lepi meg, akik nem ismerik a franciát, illetve még Nico, valamint Sergino Dest hiányozhat. Előbbi biztosan, utóbbi játékára van esély.

Annak azért lehet örülni, hogy Pedri, Piqué és Sergi Roberto felépültek, illetve lassan Martin Braithwaite is bevethető állapotban lesz.

Anno, az átigazolási szezon utolsó napján az egyik online lap azt írta, hogy megszületett a Barca valaha volt legunalmasabb támadópárosa. Luuk de Jong valóban nem remekel, de Memphis Depay szerintem mindent megtesz a siker érdekében. Most is rájuk lesz szükség, plusz valószínűleg Philippe Coutinho is helyet kap a kezdőben.

Az Espanyol csapatánál Keidi Bare szedett össze egy kisebb sérülést, őt majd Manu Morlanes pótolja a középpályán, illetve Óscar Gil játékára nem számíthat majd a mester, az ő visszatérése viszont már közel van.

Az új seprű jól seper – tartja a mondás. Xavi visszatérése után voltak, akik egyből Pep Guardiolához hasonlították és triplázást vizionálnak, holott a Barca egy rég nem látott és tapasztalt gödör mélyén csücsül.

Akik két lábbal a földön járnak azzal is elégedettek lennének, ha a Barca jövőre indulhatna a Bajnokok Ligájában. Látva a vetélytársakat, ehhez jelentős javulás szükséges. Xavi edzőként sokat még nem rakott le az asztalra, de biztosak vagyunk abban, hogy sikeres lesz álmai klubjánál.

Kezdésnek indíthat egy sikerrel. Ami szerintünk reális a rengeteg hiányzó ellenére. Az Espanyol idegenben a legrosszabbak közé tartozik, a közönség pedig bele fogja hajszolni a gránátvörös-kékeket a győzelembe.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső