Newcastle United – Brentford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 18.
Newcastle United
Teljesítmény:
D V D V V
  • St. James Park
  • November 20. 16:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Brentford
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jut még egy szombati meccs a mai palettára, a nyeretlen Newcastle United soron következő mérkőzésére fogunk kitérni ezúttal. A szarkák helyzete rossz, de nem reménytelen. Szerintem a klubnál mindenki úgy várja a téli átigazolási szezont, mint a Messiást, hiszen pénz van. Rengeteg pénz van. A szaúdi konzorcium, amely a klubot pár hete megvette gazdagabb, mint a Manchester City tulajdonosai, így hamarosan számíthatunk arra, hogy a NUFC-ból egy bajnoki címre törő csapat lesz. Nehéz ezt most elképzelni, mert ők az egyetlen nyeretlen csapat a Premier League-ben, kiesőhelyen állnak, utolsó előttiek, és nagyon nem megy a szekér.

A tulajdonosok első dolga az lesz, hogy télen erőt csiholjanak ebbe a fáradtnak tűnő gárdába. Illetve bocsánat, tévedtem. Az első dolgot már megtették. Kirúgták Steve Bruce mestert, és bár utódja még nincs – az eddigi helyettese lett a főnök ideiglenesen -, mégis meglépték ezt. Sok értelmét egyelőre nem látom, de biztos tisztább a helyzet a szaúdiak fejében.

Az ellenfél a Brentford lesz, amelynek csodájára jártak az idény elején, rengeteg nagycsapatot megfogtak, volt, akit meg is tudtak verni, viszont most egy kicsi hullámvölgybe kerültek. A csapat számára a cél továbbra is a bent maradás kivívása, de ha ez a rossz sorozat tovább kitart, úgy gondok is lehetnek…

Lehet, hogy most véget ér a Newcastle veretlensége? A Brentford játékát – valamint sérültlistáját – látva igencsak nagy esély van rá…

Kezdjük a Newcastle United – Brentford összecsapás beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Newcastle United: 1-1

G.: Trossard ill. Hayden

A Brighton egy nagy lehetőséget szalasztott el, könnyű három ponttól szabadították meg magukat. A Newcastle United elleni mérkőzést már az első félidőben el kellett volna dönteniük. Van egy mondás a futball berkein belül, miszerint az egygólos előny nem életbiztosítás. Egygólos hátrányt bármelyik csapat le tud dolgozni, még akkor is, ha sok közük nincs az adott találkozóhoz. Hát, valahogy így jártak most Trossardék…

A kezdők:

Brighton:

Sánchez – Veltman, Duffy, Dunk, Cucurella – Bissouma – Lamptey, Mwepu, Lallana, March – Trossard

Newcastle United:

Darlow – Murphy, Krafth, Lascelles, Clark, Ritchie – Almiron, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin – Wilson

A szarkáknál lassan hozzászokhatunk a gyenge játékhoz, még a sereghajtó Norwich is tudott már győzni az idényben – épp ebben a fordulóban -, a NUFC-nál ez még várat magára. De ezen ne legyünk meglepődve, főleg, ha láttuk a Brighton elleni első félidőt, ami ritka gyengére sikeredett a vendégek oldaláról.

Annál jobban ment a Brightonnak, különösen Leandro Trossard játszott jól. A belga válogatott a 24. percben kiharcolt egy büntetőt, amit a VAR-ral is csekkolni kellett, a játékvezető nem volt teljesen meggyőződve arról, hogy valóban szabálytalanság történt-e a támadó középpályással szemben. A videófelvételek azonban döntő bizonyítékként szolgáltak, a sértett maga értékesítette a tizenegyest.

És ezzel sajnos az első félidő érdekesebb jeleneteinek végére értünk. Nem volt túl nagy az iram, a Newcastle nagyon gyengén játszott, a Brighton pedig nem igazán tudta kihasználni a mezőnyfölényt.

A fordulást követően Trossard ismételten helyzetbe került, lövését a NUFC kapusa, Karl Darlow mentette. Ezután volt még egy ígéretes lövése a hazaiaknak, a Liverpoolban is megforduló Adam Lallana 16 méteres próbálkozása végül jócskán mellé ment. Pedig ebben több volt, a támadó senkitől sem zavartatva lőhetett kapura…

A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, a Newcastle talált ugyanis egy gólt. Isaac Hayden egy Wilson által lefejelt labdát vágott nyolc méterről a kapuba, úgy, hogy kétméteres körzetében nem volt hazai játékos.

A meccset a Brighton tíz emberrel fejezte be, a 92. percben Robert Sánchezt egy tizenhatoson kívüli szabálytalanság miatt leküldte a pályáról a játékvezető, a vendégek azonban nem tudtak élni az emberelőnnyel, túl kevés idő volt hátra…

Előző meccs eredménye
2020.12.22.Angol Ligakupa
brentford
1:0
newcastle united
Angol Ligakupa
2017.01.14.Championship
brentford
1:2
newcastle united
Championship
2016.10.15.Championship
newcastle united
3:1
brentford
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Brentford – Norwich: 1-2

G.: Henry ill. Normann, Pukki

Onnan (is) tudhatod, hogy csapatod rossz formában van, hogy vereséget szenved a Norwich City csapatától. Nem akartam tiszteletlen lenni a kanárikkal szemben, de azt mindenki elismerheti, hogy kissé kilógnak a Premier League-ből, és nem pozitív irányba. A Brentford viszont eddig kellemes meglepetés volt. Csakhogy az elmúlt négy meccsüket zsinórban elveszítették, és most már a középmezőny helyett a tabella végén helyezkednek el…

A kezdők:

Brentford:

Fernández – Jörgensen, Jansson, Pinnock – Canos, Jensen, Nörgaard, Janelt, Henry – Mbeumo, Toney

Norwich:

Krul – Aarons, Omobamidele, Gibson, Williams – Normann, McLean – Dowell, Lees Melou, Rashica – Pukki

A Norwich ebben az idényben még egyszer sem tudott nyerni, gólt is alig tudtak szerezni, viszont őket elég sokszor megszórták. A Brentford reménykedhetett abban, hogy hazai közönség előtt a nyeretlen csapat ellen ki tudnak kecmeregni a gödörből. Nem így történt.

Hiába támadtak többet az első félidőben – meg a másodikban is –, a Toney – Mbeumo kettős ezúttal sok veszéllyel nem fenyegette Tim Krul kapust. A mezőnyfölényt meg csúnyán mondva a hajukra kenhették.

Főleg, hogy a Norwich kevés helyzetével is élni tudott. Az első gólt a 6. percben Mathias Normann szerezte, ez már eleve megadta az alaphangot. A norvég játékos egy szép csel után 16 méterről, bal lábbal gurított a rövidbe. A középpályás a Norwich színeiben még nem talált be, a nyáron érkezett az orosz Rosztovtól, így számára ez különleges találat volt.

Fél óra elteltével kettőre növelték előnyüket a sárga-zöld mezes vendégek. Teemu Pukki kapott egy remek kiugratást, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, a lövés pillanatában viszont rácsúszott a lábára Charlie Goode, aki a 12. percben a megsérült Jörgensent váltotta.

A tizenegyest a sértett végezte el, a finn csatár pedig nem arról híres, hogy megremegne a lába az ilyen szituációknál. Most sem remegett meg, 0-2.

A hazaiak a második félidő elején Bryan Mbeumo góljával ugyan szépítettek, de a gólt aztán lesállás miatt nem adták meg. Viszont a 60. percben Rico Henry nem volt lesen Ghoddos beadásánál, helyzetét pedig az is megkönnyítette, hogy Tim Krul egyszerűen alászaladt a labdának. Így Henrynek csak annyi volt a feladata, hogy az üres kapuba passzoljon. A gól után volt egy kisebb lökdösődés, de a játékvezető féken tudta tartani a játékosokat.

A 89. percben Sergi Canos előtt még volt egy lehetőség az egyenlítésre, azonban a lövése elszállt a kapu mellett, így a Norwich a 2021/2022-es idény első győzelmét arathatta. Talán innen megindulnak felfelé?

Összefoglalás

Alapból azt mondanám, hogy a Brentfordnak könnyedén le kellene hoznia a Newcastle elleni meccset. De nézzétek, hány játékosuk sérült meg. Kezdjük Mathias Jensennel, aki koronavírus miatt marad ki, aztán folytassuk a sort a két nyári igazolással. Zanka és Kristoffer Ajer is sérült, emiatt majd Pinnock és Jansson mellett a múltkor tizenegyest összehozó Charlie Goode szerepelhet. David Raya is sérült – őt már a múltkor is Fernández helyettesítette -, illetve Yoane Wissa, Shandon Baptiste és Mads Bech Sörensen sem bevethető.

Közben a másik oldalon csak Paul Dummett és Ryan Fraser szorul pályán kívülre.

Unalomig ismételt, de a NUFC-nál tényleg nagyon várják a téli szünetet, addig viszont a mostani kerettel jó lenne legalább a kiesőzónából elkerülni. Legalább megszerezni az első győzelmüket.

Most vagy soha. Én azt gondolom, hogy ezt a Brentfordot meg lehet fogni. Az önbizalom a béka feneke alatt, tele vannak sérültekkel, és újonc lévén a gálatizenegyet a lehető legritkább esetben bontották meg, így nincsenek is nagyon összeszokva azok a játékosok a többiekkel, akiknek most be kell ugraniuk.

Callum Wilsonban és Allan Saint-Maximinben, valamint Miguel Almirónban bízhatnak a hazaiak, véleményünk szerint a gyenge formában levő Brentfordnál tovább fog mélyülni a válság, a Newcastle – ha nem is könnyen, de – meg fogja nyerni a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső