Finnország – Ukrajna: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 07.
Finnország
Teljesítmény:
V N D V V
  • Helsingin Olympiastadion
  • Október 09. 18:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Ukrajna
Teljesítmény:
D D D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Harmadik mai mérkőzésünk talán egy kicsit jobban felkelti az érdeklődésetek, két olyan együttest fogunk közelebbről megvizsgálni, akiket nyáron mindannyian láthattunk az Európa-bajnokságon. Nem gondolnám, hogy bármelyiküknek szégyellni kellene azt, ameddig jutott, Finnország részéről már az is hatalmas teljesítmény volt, hogy kvalifikálták magukat a nagydöntőre, Ukrajna pedig gyönyörűen menetelt, amíg szembe nem jöttek az angolok, akik ne feledjük, később döntőt játszottak.

Az EB-n nem találkoztak, most viszont egy csoportba sodorta őket a sors. Az első mérkőzésen már túl is vannak, az 1-1-re végződött, ami nyugodtan mondhatjuk, hogy Ukrajnában slágereredménynek számít, a sárga-kékek mindegyik találkozójuk döntetlennel ért véget, ez öt mérkőzést jelent…

Ezzel Oleksandr Pestakov együttese a második helyen áll, és azért vannak nagyon jó helyzetben, mert Franciaországgal már kétszer játszottak. Hogy hány pontot szereztek? Hát, kettőt ugyebár…

A finnen egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, de ugyanannyi pontot szereztek, mint az ukránok. És ők csak egyszer játszottak a franciákkal…

Tehát észak-keleti szomszédaink előnyben vannak, viszont döntetlenekkel nem lehet kijutni Katarba, ez is biztosnak látszik. Szóval a helyzet egyszerű, hozni kell a finnek elleni találkozót…

Jöjjön a Finnország – Ukrajna találkozó beharangozója!

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Finnország

Teemu Pukkiék számára az Európa-bajnokság még úgy is kellemes emlék, hogy végül nem sikerült továbbjutniuk. Nagyon érdekes csoport volt ez, ahol hatalmas körbeverések mentek, így a hibátlan Belgium mögött három hárompontos csapat volt. A második helyen a jobb gólaránynak köszönhetően végül Dánia végzett, harmadik lett Finnország és negyedik Oroszország.

Ugyebár a mostani szabályok szerint a hat csoportból négy csoportharmadik tovább is mehetett, a finneknek viszont ez sem sikerült. És miért nem? Mert a negyedik legjobb csoportharmadik nem más, mint Ukrajna volt. Itt az idő visszavágni nekik ezért…

Szeptemberben két vb-selejtezőt játszottak, ekkor nyertek 1-0-ra a kazahok ellen, illetve kaptak ki a franciáktól 2-0-ra.

A keret nagyjából semmit nem változott, a mag még mindig ott van, a védelemben ezúttal is meghívót kapott Paulus Arajuuri, Jukka Raitala, Leo Vaisanen, illetve az MTK-t erősítő Nikolai Alho, viszont Daniel O’Shaughnessy sérülés miatt kimaradt, ahogy nincs ott Jere Uronen sem.

A középpályát tekintve Schüller, Glen Kamara, Robert Taylor és Robin Lod is jelen van, elől pedig az elmaradhatatlan Teemu Pukki – Joel Pohjanpalo páros.

De nézzük a teljes csapatot!

Kapusok: Lukas Hradecky, Carljohan Eriksson, Jesse Joronen

Védők: Nikolai Alho, Paulus Arajuuri, Albin Granlund, Niko Hamalainen, Robert Ivanov, Juhani Ojala, Jukka Raitala, Joona Toivio, Leo Vaisanen

Középpályások: Fredrik Jensen, Kaan Kairinen, Glen Kamara, Urho Nissila, Rasmus Schüller, Robert Taylor, Onni Valakari, Robin Lod

Támadók: Marcus Forss, Joel Pohjanpalo, Ilmari Niskanen, Teemu Pukki

Előző meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
ukrajna
1:1
finnország
VB-selejtező 2022
2017.06.11.VB-selejtező 2018
finnország
1:2
ukrajna
VB-selejtező 2018
2016.11.12.VB-selejtező 2018
ukrajna
1:0
finnország
VB-selejtező 2018
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ukrajna

A nyári EB után az addigi edző – akit bátran hívhatunk sikeredzőnek -, Andriy Shevchenko a távozás mellett döntött. Ha igazak a hírek, akkor a mester úgy döntött, hogy szeretne egy klub kispadjára kerülni, erre eddig még nem került sor, de nem lennénk meglepve, ha még szezon közben leültetnék valahova.

Az EB ugyanis valóságos sikertörténet volt az ukrán válogatott számára. Igaz, a csoportban azért megszenvedtek a továbbjutásért, az első mérkőzésen sikert könyveltek el, majd kétszer is kikaptak, ami miatt izgulniuk kellett. Végül jobb gólarányuknak köszönhetően mehettek az egyenes kieséses szakaszba, ahol hosszabbításban győzték le Svédországot, majd jött a búcsú, Anglia csúnyán, 4-0-ra intézte el őket.

A Katarra készülő csapat igazi döntetlenkirály lett, minden egyes eredményük ikszre végződött. Ebben benne van két meccs a franciákkal, egy a finnekkel, illetve meglepetésre a kazahokkal sem bírtak egyszer sem. A 2-2-re végződő meccsen mondjuk csak saját magukat hibáztathatták, annak a találkozónak a vége igazi őrület volt…

A bosnyákokkal még egyszer sem futottak össze, igazából – szerintünk – az lesz majd a vízválasztó, hogy Dzekoékat meg tudják-e verni vagy sem… Mert, ha nem, akkor úszhatnak az álmok.

Talán azt gondoljátok, hogy korai még számolni, de ne feledjük, hogy három mérkőzés van hátra a csoportból. Az ukránok a finnek után még kétszer megmérkőznek Bosznia-Hercegovinával és vége…

Ezért nagyon fontos, hogy ezt a csatát most, Pohjanpaloék ellen megnyerjék…

A keretükben vannak apróbb változtatások, például a Shakhtar Donetsk kapusa, Anatoliy Trubin hosszú időre kidőlt, így Georgiy Bushchan mellett Andriy Pyatovot hívta meg a szövetségi kapitány. A Fradi játékosa, Oleksandr Zubkov ott van, illetve egy régi fradista, Igor Haratin is helyet kapott a keretben.

A nagy sztárok közül köszönthetjük Yarmolenkot, Yaremchukot, Tsygankovot, Stepanenkot, Shaparenkot, Zabarnyit és még folytathatnám… Nagyon erős ez a keret… És nagyon fiatal!

Kapusok: Georgiy Bushchan, Dmytro Piznky, Andriy Pyatov

Védők: Oleksandr Karavaev, Viktor Korniienko, Serhiy Kryvtsov, Mykola Matviienko, Artem Shabanov, Eduard Sobol, Oleksandr Sirota, Oleksandr Tymchyk, Illia Zabarnyi

Középpályások: Serhiy Buletsa, Igor Haratin, Oleksandr Pikhalyonok, Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Serhiy Sydorchuk, Viktor Tsygankov,, Oleksandr Zubkov

Támadók: Artem Dovbyk, Danylo Sikan, Roman Yaremchuk, Andry Yarmolenko

Összefoglalás

Nagyon durva, hogy Tim Sparvról mennyire megfeledkezett a szövetségi kapitány, egy pillanatra nekem is kiment a fejemből, pedig az EB-n még stabil kezdője, sőt csapatkapitánya volt a finn csapatnak.

Marcus Forss és Kaan Kairinen az edzőtáborban összeszedtek egy kisebb sérülést, Rasmus Schüller pedig eltiltását fogja tölteni.

Lukas Hradecky nagyszerű formában véd hétről hétre a Bayer Leverkusenben, szóval az ukránoknak fel kell kötni a gatyát.

Bár, ahol olyan támadók vannak, mint Roman Yaremchuk és Andriy Yarmolenko…

Az ukrán kezdőbe egyáltalán nem várok meglepetést, Oleksandr Zinchenko távollétében a Sydorchuk – Shaparenko párost várom középre, esetleg még Stepanenkot mögéjük, de inkább egy támadóbb együttesre számítok, tehát Stepanenko helyett valószínűbbnek tartom Zubkov vagy Tsygankov játékát.

Andriy Pyatov nagy mérföldkő előtt áll, ha pályára lép, akkor elmondhatja magáról, hogy száz alkalommal húzta magára a címeres mezt. Nem semmi…

A két együttes korábban háromszor csapott össze. Kétszer az ukránok nyertek, a legutóbbi meccsük pedig 1-1-es döntetlennel végződött.

Mi úgy látjuk, hogy a finneknél levő változások nem tettek jót. Sparv mellett Lod és Kamara is mintha hanyagolva lenne, az új arcok pedig annyira nem váltak be. A döntés hátteréről nem tudunk semmit, szimplán csak furcsa számunkra.

Számunkra ezen a meccsen a vendégek számítanak favoritnak. Nagyon kell nekik egy győzelem – ez mondjuk a finnekre is igaz -, és sokszor csak a szerencse nem állt az oldalukra, egyébként sokkal jobban játszottak. Így első tippünk az, hogy megszerzik Yaremchukék az első három pontot, a második tippünk pedig az, hogy a találkozón a finnek és az ukránok is betalálnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső