Litvánia – Bulgária: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 07.
Litvánia
Teljesítmény:
V V V V V
  • LFF stadionas
  • Október 09. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Bulgária
Teljesítmény:
N N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A második meccsünk a Litvánia – Bulgária mérkőzés lesz. A hazaiaknak eddig egyetlen pontocskát sem sikerült összeszednie, a bolgárok pedig egy győzelem mellett két döntetlent harácsoltak össze, ami – tekintve, hogy milyen ellenfeleik vannak még a csoportban – nem rossz teljesítmény.

A mérkőzésnek különösebb tétje nincs. A litvánok a becsületükért játszanak, illetve – legyünk őszinték – ez az egyetlen párharc, ahol esélyük nyílik pontot vagy pontokat gyűjteni, míg a bolgárok hajthatnak a harmadik helyért az észak-írek ellenében. Mert bár Svájc jelen pillanatban csak három pontra van, ne legyenek illúzióink, hogy verni fogják az északíreket. De arról a meccsről majd egy másik cikkben fogunk beszélgetni.

Szeptemberben aratta a bolgár válogatott az első és eddig egyetlen győzelmét, természetesen Litvánia ellen, de az látszik, hogy felívelőben van Yasen Petrov együttese.

A fogadóirodák finom kis oddsokat kínálnak, itt több elképzelésünk is van a végeredményt illetően, így nem is szeretném húzni az időt, vágjunk bele a találkozó rejtelmeibe!

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Litvánia

Kezdem az egyik legfontosabb tényezővel: Litvánia az utolsó tíz mérkőzéséből kilencet elveszített. Ebben van egy kis vb-selejtező, van barátságos mérkőzés, van Balti Kupa… És egy Nemzetek Ligája találkozó. Az, a Kazahsztán elleni 1-2-es siker volt az utolsó még 2020. novemberéből. Ergo a litván válogatott majdnem egy éve kap ki minden egyes mérkőzésén. Talán az a meccs is máshogy alakult volna, ha az egyik kazah nem kap piros lapot a meccs közepén. Így is csak a hosszabbítás legeslegvégén gyötörték be a litvánok a győztes gólt.

A Balti Kupa közben nem egy világszínvonalú esemény, nevéből adódóan a Balti-térség országai mérkőznek meg, Litvánia megmérkőzött Észtországgal és Lettországgal, előbbitől 1-0-ra, utóbbitól 3-1-re kapott ki.

És akkor még kukkantsunk rá a vb-selejtezős teljesítményükre egy kicsit bővebben.

Márciusban nehéz rajtuk volt, hiszen először Svájcba utaztak, majd Olaszországot fogadták. Az eredményre annyira nem is lehet panasz, a két EB-t megjárt sztárcsapattól összesen három gólt kaptak. Persze, azt is nézni kell, hogy például az olaszok nem a legerősebb csapatukkal álltak ki… És még így is micsoda erős csapat volt az, te jó ég!

A nagyobb pofonok márciusban jöttek: Hazai égés Észak-Írország ellen, a vége 1-4 lett, ezt követően a csoport „kiesési rangadóján” Bulgáriától szenvedtek 1-0-s vereséget, aztán jól elrendezte őket az Európa-bajnokság győztese, összesen ötöt rámoltak be Setkus kapujába.

A szeptemberi találkozókon Valdas Ivanauskas, a litvánok szövetségi kapitánya nem lehetett jelen, mivel elkapta a koronavírust, helyettese, Tomas Razanauskas érte el ezeket az eredményeket. Nem szeretnénk ráhúzni a vizes lepedőt az egykori futballistára, valószínűleg Ivanauskasszal sem értek volna el jobb eredményt a litvánok.

Most lássuk, milyen kerettel készülnek a bolgárok, majd a svájciak elleni összecsapásra:

Kapusok: Edvinas Gertmonas, Titas Krapikas, Ignas Plukas, Ernestas Setkus

Védők: Dominykas Barauskas, Rolandas Baravykas, Vytas Gaspuitis, Linas Klimavicius, Saulius Mikoliunas, Benas Satkus, Vaidas Slavickas, Artemijus Tutyskinas

Középpályások: Martynas Dapkus, Eligijus Jankauskas, Donatas Kazlauskas, Justas Lasickas, Linas Megelaitis, Arvydas Novikovas, Domantas Simkus, Vykintas Slivka, Edgaras Utkus, Karolis Uzela, Ovidijus Verbickas, Modestas Vorobjovas

Támadók: Fiodor Cernych, Edgaras Dubickas

Előző meccs eredménye
2021.09.05.VB-selejtező 2022
bulgária
1:0
litvánia
VB-selejtező 2022
2003.08.20.Barátságos Mérkőzés
bulgária
3:0
litvánia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bulgária

A bolgárok is voltak a litvánok cipőjében, vagyis majdnem… Nekik is volt egy olyan időszak az életükben, amikor a mérkőzéseket sorra bukták el. Jöhetett erősebb ellenfél vagy gyengébb, a csapat nem tudott nyerni. Nemrég szövetségi kapitányt váltottak, Yasen Petrov váltotta Georgi Dermendzshievet. A váltás eleinte úgy tűnt, nem jön be – és azért most sem tapsikolhatnak örömükben a szurkolók, de láthatóan jobbá vált az együttes. Nézzük csak meg a szeptemberi eredményeiket! Olaszországban, az Európa-bajnokkal szemben elért 1-1-es döntetlent lehet csodának nevezni – még ha a statisztika durva olasz fölényt is mutat! -, utána pedig jött az első győzelem a csoportjukban, a mostani ellenfelet, Litvániát győzték le hazai pályán 1-0-ra, a gólt Ivaylo Chochev szerezte a hajrában.

Mivel ebben a körben Észak-Írország nagy valószínűséggel vereséget szenved Svájctól, így Bulgária egy győzelemmel – vagy egy döntetlennel – felléphet a harmadik helyre, és azt gondolom, hogy ennél több most nincs is ebben a csapatban.

Ami a keretet illeti, Yasin Petrov továbbra is ebben a korban vegyes csapatban bízik, kevés rutinos rókával (öten vannak 30 felett), és egy rakás fiatallal: Ilian Iliev, Kiril Despodov, Petko és Andrea Hristov, Svetoslav Vutsov, Valentin Antov, Ivan Turitsov és Dominik Yankov is alig múlt húszesztendős. Szóval az látszik, hogy a kapitány igyekszik megfiatalítani a csapatot, vérfrissítést hozni, eddigi számításai alapján pedig a terv működik. Vagy majd működni fog…

Nézzük a teljes keretet:

Kapusok: Georgi Georgiev, Martin Lukov, Svetoslav Vutsov

Védők: Vasil Bozhikov, Valentin Antov, Petko Hristov, Andrea Hristov, Anton Nedyalkov, Ivan Turitsov, Dimitar Velkovski

Középpályások: Georgi Kostadinov, Todor Nedelev, Ivaylo Chochev, Kristian Malinov, Petar Vitanov, Birsent Karagaren, Dominik Yankov, Ilian Iliev, Borislav Tsonev, Radoslav Kirilov

Támadók: Kiril Despodov, Dimitar Iliev, Georgi Yomov, Spas Delev, Atanas Iliev

Összefoglalás

A történelem során eddig két mérkőzésen csaptak össze: A már említett 1-0-s csata mellett egy barátságos összecsapásuk van még régről, azt a találkozót 2003-ban rendezték és a bolgárok nagyon simán, 3-0-ra nyertek.

Litvánia tehát nemhogy nem győzött, de még gólt sem rúgott. Ami azért nem olyan nagy dolog, tekintve, hogy igencsak kicsi mintából tudtuk ezt a következtetést levonni.

A bolgár csapatnak van még hová fejlődni, ez nem vitás, viszont egyre jobban áll össze a Petrov-legénység, ami a szurkolók számára biztató lehet. Litvánia viszont egyre lejjebb és lejjebb kerül, Isten tudja, ki lehet-e ebből a gödörből jönni egykönnyen.

Szerintünk nem. Az odds a bolgár győzelemre magas, majdnem kétszeres pénzt kapunk, ha megfogadjuk őket és diadalmaskodnak Vilniusban. Ami még feltűnő, az a lőtt/kapott gólok száma. A bolgároknál ez 3:6, míg a litvánoknál 1:13.

Nem tartjuk valószínűnek, hogy a legények most indulnának be, így magunk részéről 2,5 gól alatti végeredményre számítunk, emellett arra, hogy Litvánia ezúttal sem fog tudni hálóba találni – nem, nem ijesztett meg minket a szlovénok elleni eredmény. A harmadik tippünk pedig az, hogy a mérkőzést Bulgária együttese nyeri meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső