Huddersfield – Burnley: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.
Huddersfield
Teljesítmény:
D N V N V
  • The John Smith's Stadium
  • Július 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
N V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tavaly lényegében kényszerűségből kezdtünk bele az angol másodosztály, vagyis a Championship küzdelmeinek követésébe. Úgy emlékszem, nem igazán voltak meccsek azon a héten, és ezért szétnéztünk, mire is fogadhatnánk. Megtaláltuk a Championshipet, és minket egyből berántott. Úgy látjuk, hogy titeket is. Az angol második vonal nagyon erős csapatokból áll, nagyon jó a futball, nagyok a szorzók, könnyen lehet egy kis pénzhez jutni általa. Ám a veszélye is megvan, nagyon kevés a különbség az együttesek között, az első is kikaphat az utolsótól, az is lehet feljutó, aki előtte egy évvel még a kiesés ellen küzdött.

És most elkezdődik az új szezon. Vannak bajnokságok, melyeket a nagyok indulása után el fogunk hagyni, ilyen lesz a norvég és a svéd bajnokság, a Bundesliga 2-re sem lesz időnk azt hiszem, de a Championshipet ismét követni fogjuk, ezúttal az elejétől fogva.

Annyira az elejétől, hogy a szezon nyitómeccséről lesz most szó, a Huddersfield – Burnley mérkőzésről. Mindkét csapat közel járt ahhoz, hogy ezt az évet a Premier League-ben kezdjék meg. A Burnley végül az utolsó fordulóban bukta el a bentmaradást, míg a Huddersfield a rájátszásból hullott ki, egyetlen meccs választotta el őket a feljutástól. Idén újra meg lehet próbálni, ahogy a Burnley számára is egyértelmű, hogy az azonnali visszakerülés a cél.

A hét folyamán terveim szerint az összes másodosztályú meccsről írni fogunk.

Huddersfield

Nem sokon múlt, hogy a Huddersfield visszakerüljön az élvonalba. Még az automatikus feljutásra is volt esélyük, de aztán jött egy rövidzárlat, jó pár döntetlen, és a Bournemouth elhúzott. És már nem sikerült őket utolérni. Így a Huddersfield a harmadik helyen végzett, mehettek a rájátszásba. Ahol két akadályon kellett magukat átverekedni. Vagyis kellett volna. A Luton Town még nem okozott nagy problémát, idegenben ikszeltek, otthon pedig 1-0-ra győztek, ám a döntőben a Nottingham Forest már túl nagy falatnak bizonyult, Levi Colwill öngóljával a Forest 26 év után feljutott az élvonalba.

A kudarc után Carlos Corberan, az együttes spanyol edzője lemondott, a helyére azt a Danny Schofieldet nevezték ki, aki korábban játékosként is a csapatot szolgálta, majd 2020-tól kezdve az utánpótlásban dolgozott. Rizikós vállalkozás, hiszen Corberan egy rutinos róka volt, míg Schofieldról ugyanez nem mondható el.

Nem csak a Premier League-et vette el a Nottingham a csapattól, hanem két alapjátékosát is: Harry Toffolo és Lewis O’Brien is a Foresthez igazolt, közben Pipát eladták az Olympiakosznak.

Egy rakás pénzt kaptak hármukért, de nem költötték el az egészet, sőt…

Érkezett Connor Mahoney a Millwalltól, Yuta Nakayama a PEC Zwollétól, Jack Rudoni az AFC Wimbledontól David Kasumu az MK Donstól és Will Boyle a Cheltenhamtől. Ja, és még Tino Anjorint kölcsönvették a Chelsea-től megint. Ez egyelőre nem egy veretes névsor.

A gárda öt barátságos meccset játszott eddig, júliusban mindegyiket. Az eredmény vegyes: Kétszer nyertek (Morecambe, Tranmere), kétszer kikaptak (Harrogate, Doncaster) és egyszer ikszeltek (Bolton).

Talán korai olyat mondani, hogy a Huddersfield idén vissza fog esni, de a keret határozottan gyengült, bőven lehet, hogy csak a középmezőnyben fogunk találkozni velük.

Sérült nincs, Schofield a debütálásán mindenkire számíthat.

A várható kezdőcsapat:

Nicholls – Lees, Pearson, Colwill – Turton, Hogg, Russell, Aarons – Sinani, Ward, Sorba Thomas

Egymás elleni meccsek:

Régen találkozott egymással ez a két csapat a bajnokságban. Hiszen a Huddersfield egy ideje beleragadt a Championship mocsarába, a Burnley pedig éveken át volt a Premier League tagja. Utoljára így a kupában mérkőztek meg, az FA Kupában még a korai szakaszban sorsolták őket össze, és a Huddersfield – idén januárban – 2-1-re nyert a Turf Moorban. Emlékszem a meccsre, a Burnley akkoriban a kiesés ellen harcolt, sereghajtók voltak, tele voltak sérülttel, még mondtam is magamban, hogy nem fognak nagyon hajtani, sokkal fontosabb a bentmaradás… Hát tessék. Jay Rodriguez talált be a hazaiak részéről, Koroma és Pearson a vendégekéről.

Előtte az élvonalban találkoztak, a 2018/2019-es idényben, melynek végén a Burnley simán bentmaradt, a Huddersfield csontutolsóként búcsúzott.

Az utolsó öt meccsük közül három is döntetlen lett, egyszer a Burnley, egyszer a Huddersfield nyert.

A John Smith’s-ben kevesebb a döntetlen, itt ötből négyszer el tudták dönteni, melyikük jobb. Kétszer a Burnleynek sikerült nyerni, kétszer a Huddersfieldnek.

Gólok terén nem alkotnak maradandót, kirívóan gólgazdag meccs nem volt mostanában.

Előző 5 meccs eredménye
2022.01.08.FA Kupa
burnley
1:2
huddersfield
FA Kupa
2019.01.02.Premier League
huddersfield
1:2
burnley
Premier League
2018.10.06.Premier League
burnley
1:1
huddersfield
Premier League
2017.12.30.Premier League
huddersfield
0:0
burnley
Premier League
2017.09.23.Premier League
burnley
0:0
huddersfield
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley

Nagy csatában esett ki a Mike Jackson által irányított Burnley az élvonalból, és ahogy arra számítani lehetett, a Premier League csapatai lerabolták az együttest, a jobbakat magukhoz vették. Egy mondattal hadd térjek ki az előző idényhez. A Burnleyről már az idény elején gondoltuk, hogy gondban lesznek, jártak az utolsó helyen is, aztán történt egy edzőcsere, Sean Dyche helyett Mike Jackson ült le a kispadra, és az együttes elkezdett magára találni. Jöttek a győzelmek és a Burnley a piros vonal fölé lépett. Aztán az utolsó fordulókra a lendület elfogyott, és végül a Leeds United maradt bent.

Mike Jackson nem maradt, a helyére egy némiképp rutintalan edző érkezett, bizonyos Vincent Kompany. Védőként fantasztikus volt, ismeri az angol futballt, edzőként még akkora dolgot nem tett le az asztalra.

Mint mondtam, sok jó játékosát megvették a klubnak, például Nick Pope-ot, de lelépett Ben Mee, James Tarkowski, Nathan Collins, Wout Weghorst, Wayne Hennessey, Aaron Lennon, Dale Stephens és Phil Bardsley is.

Alapjaitól kell a klubot újjáépíteni, és még simán lehet, hogy eladják Maxwel Cornet és Dwight McNeil játékjogát is.

Ez a keret még bőven alakulni fog, alig érkezett új játékos, dacára, mennyien leléptek. Josh Cullent az Anderlechttől vásárolták meg, Arijanet Muricot a Manchester Citytől, Luke McNallyt az Oxfordtól, Samuel Bastient a Standard Liege-től, míg CJ Egan-Riley a Man City utánpótlásából csatlakozott a Turf Moorba. Ez egyelőre kevésnek tűnik.

Johann Berg Gudmundsson felépült, Jay Rodriguez és Ashley Westwood sérültek, ez is nehezíti Kompany dolgát.

A felkészülés során két meccset vívtak – legalábbis kettőről tudunk: Megverték a Rochdale és a Shrewsbury együtteseit.

A várható kezdőcsapat:

Peacock-Farrell – Egan-Riley, Long, McNally – Roberts, Cork, Brownhill, Bastien, Maatsen – Cornet, Vydra

Tippelde

Talán tévedek, de alaposan meggyengült mindkét együttes, különösen a Burnley. A nyitómérkőzés teljesen háromesélyes, idő kell majd nekünk is, amíg látjuk az erőviszonyokat. Most, ennyi információból úgy gondoljuk, hogy a Huddersfieldet kevésbé szedték szét, ami döntő jelentőségű lehet a pénteki meccsen.

Emiatt szűk hazai sikert gondolunk, kemény idény vár a Burnley-re, ha nem erősítenek még, nem fognak feljebb kerülni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.58 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.60 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.60 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső