Karlsruhe – Darmstadt: Fogadási Tippek és Bundesliga 2 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 13.
Karlsruhe
Teljesítmény:
V V N D V
  • Wildparkstadion
  • Május 16. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Darmstadt 98
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A német másodosztályú bajnokság a 26. fordulóval folytatódik a hétvégén, és egy mérkőzéstől eltekintve az összes párharcot le fogják tudni játszani. Kopogjuk le gyorsan! A Dynamo Dresdennél azonban ketten is fertőzöttek, így a csapat jelenleg karanténban van, meccsüket (meccseiket) pedig elhalasztották.

Ezúttal a Karlsruhe – Darmstadt mérkőzést fogjuk elemezni, ahol a vendégeknek halvány esélye még van a feljutásra, viszont a nagy és fényes múlttal rendelkező hazaiaknak élet-halál harc lesz ez a maradék kilenc forduló.

A csapatokról

Az egykoron német bajnokságot és német kupagyőzelmet ünneplő együttes jelenleg csak jobb gólkülönbsége miatt nem az utolsó helyen áll. És bár megszokott, hogy lifteznek a másod és harmadosztály között, szerintem ezt idén (is) elkerülnék.

Jól indult a bajnokság a hazaiak számára, hiszen hibátlanul, két győzelemmel kezdték a szezont, majd viszont jött zsinórban három vereség. Előzetesen a középmezőnybe várt Karlsruhe egyre lejjebb és lejjebb csúszott a tabellán, pedig a játékosok képességei alapján tán nem ott lenne a helyük.

Nincs még minden veszve, de innentől kezdve a játékosoknak minden mérkőzés egy döntő. 24 ponttal rendelkeznek, a legjobb bentmaradó pedig a Bochum, akiknek 28 egység áll a nevük mellett, ez nem behozhatatlan.

Vannak csapatok, akiknek kifejezetten jót tett az, hogy le kellett állítani a bajnokságot és vannak, akiknek nem. A Karlsruhe egyértelműen az elsőbe tartozik, utolsó tíz (!) meccséből egyet tudott megnyerni, így a formájuk rendkívül rossz volt, ez az időszak pedig talán segített egy kicsit a vezetőedzőnek és a játékosoknak is.

33 rúgott góljuk nem rossz, több csapat is kevesebb góllal áll, viszont a 46 kapott góljuk már elkeserítő. Ebből a szempontból övék a legrosszabb mutató a német másodosztályban.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.29.Német kupa
sv darmstadt 98
0:1
karlsruher sc
Német kupa
2019.10.04.Bundesliga-2
sv darmstadt 98
1:1
karlsruher sc
Bundesliga-2
2015.05.11.Bundesliga-2
karlsruher sc
0:1
sv darmstadt 98
Bundesliga-2
2014.11.28.Bundesliga-2
sv darmstadt 98
0:0
karlsruher sc
Bundesliga-2
2013.07.10.Barátságos Mérkőzés
sv darmstadt 98
0:3
karlsruher sc
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Philip Hofmann jelenleg a legeredményesebb játékosuk, és személy szerint a csatárnak is ez a legjobb idénye gólok tekintetében. Hofmann főként a német alsóbb osztályokban játszott, de volt egy angliai kitérője is, amikor két idényen keresztül a Championshipben szereplő Brentford játékosa volt.

Azonban semmit nem ér Hofmann jó játéka, ha a védelem mögötte a legtöbb gólt hozza össze az ellenfeleknek, így ebben mindenképp javulniuk kell. 2019 decemberében koreai középpályásuk keresztszalag-szakadást szenvedett, ő biztosan nem játszhat, illetve a hírek szerint ki kell hagyni a mérkőzést sérülés miatt annak a Marco Djuricinnek, aki a Fradi drukkereknek ismerős lehet, egy szezont lehúzott náluk az osztrák támadó.

És ha már Magyarországon megforduló és a mérkőzést kihagyni kényszerülő játékosról beszéltünk, egyből jön egy másik is: Anis Ben-Hatira a Honvédban játszott, mielőtt a Karlsruhe játékosa lett volna. Ő eltiltás miatt nem szerepelhet.

A Darmstadtnak még mindig van egy halovány esélye arra, hogy jövőre ismét az első osztályban szerepelhessen, de ahhoz nyolc pontot kellene lefaragni a hátralévő meccseken, így ez egyelőre elég valószínűtlen forgatókönyv.

Persze, feladniuk nem szabad és ha csak a tabellát nézzük, akkor egy könnyű meccs vár a vendégekre, de azért a valóság nem biztos, hogy ennyire egyszerű. Így nekik is felfogható minden meccs egy döntőként, amíg matematikai esélyük van a feljutásra, harcolni fognak érte, annyi szent.

Ha nem is sikerül, akkor is elégedettek lehetnek, hiszen a tavalyi bajnokságban a 13. helyen zártak, így a jelenlegi 6. pozíció is óriási előrelépés.

Csak úgy, mint az előző tippben itt is meg kell jegyeznem, hogy a klubnál van egy izlandi válogatott. Victor Palsson 15 alkalommal szerepelt a hazája válogatottjában és a Darmstadtnak alapembere a 29 éves középpályás.

Az itteni házi gólkirály Hofmannhoz hasonlóan 11 gólnál jár. A német-török Serdar Dursunnak ez a második idénye a Darmstadtban, a Fürthből érkezett, de korábban játszott a török bajnokságban is.

Formáját tekintve sokkal jobban állnak a vendégek, mint a hazaiak, akik ugyebár 10 meccsből csak egyet tudtak megnyerni. A Darmstadt négy alkalommal nyert és hatszor játszott ikszet. Vereség nem volt az utolsó meccsein.

A csapatból ketten sérültek: Mathias Wittek és Immanuel Höhn. Eltiltottjuk nincs.

Örökmérleg

Nem kell sokáig a múltban kotorásznunk, hogy ősi Karlsruhe – Darmstadt meccseket keressünk és találjunk, mindössze hétszer csaptak össze egymással a csapatok. A Karlsruhe játékosai többször örülhettek győzelemnek, a történelem során egyetlen darmstadti diadal született. Utolsó találkozójuk a német kupában volt, ott a Karlsruhe Hofmann góljával 1-0-ra nyert, míg a bajnokságban 1-1-et játszottak. Van miért visszavágni a Darmstadtnak.

Ha biztosra akarunk menni, akkor a 2,5 gólnál kevesebb opció megoldás lehet, de azért itt valószínűleg a Darmstadt meg fogja nyerni ezt a találkozót. Több sérült és eltiltott is hátráltatja a hazaiakat és egyébként is… Jobb csapat a Darmstadt, én rájuk fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső