Leeds United – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 14.
Leeds United
Teljesítmény:
V N N N N
  • Elland Road
  • Szeptember 19. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyik csapat sem lehetett felhőtlenül boldog, amikor meglátták a Premier League első fordulójának sorsolását. A Leeds a címvédő Liverpoolhoz utazott, míg a Fulham az Arsenalt fogadta. Újoncként kaphattak volna könnyebb sorsolást is, de hát előbb vagy utóbb túl kellett esniük a két topcsapaton is.

Végül mindketten üres kézzel hagyták el a pályát, de míg a Fulham egy sima hármassal távozott, addig a Leeds kőkemény csatára kényszerítette Jürgen Klopp együttesét.

Most egymás ellen kell megmérkőzniük, utolsó meccsükön simán nyert Bielsa csapata.

Nézzük, mire lehet számítani a Leeds United – Fulham meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Leeds United

Ezen a meccsen arra fogadtam, hogy mindkét csapatnak sikerül a hálóba találnia, szerencsére ez már a 12. percben hátradőlős meccs volt számomra. Mohamed Szalah nyitotta meg a gólok sorát, tizenegyesből volt eredményes, miután Koch kézzel ért bele az egyiptomi lövésébe. A büntetőnél nem szórakozott Szalah, a kapu közepébe bombázott. Négy perccel később egyenlített a Leeds, de azt a gólt akkor még nem adták meg les címén. A 12. percben viszont már sikerült a szabályos gól: Harrison lőtte ki a jobb alsót 16 méterről.

Eseménydús első félidő volt, mert nyolc perccel később ismét a hazaiaknál volt az előny, van Dijk egy szögletet követően bólintott, Meslier ugyan védett, de vele együtt beesett a labda a gólvonal mögé.

Van Dijk főszereplő volt a következő gólban is, de ennek valószínűleg nem annyira örült: Gyakorlatilag Bamfordnak vett le egy hosszú indítást a 30. percben, a csatár köszönte szépen és Alisson felett a hálóba pörgetett, 2-2.

És még mindig nem volt vége az őrületnek: A 33. percben újra Szalah villant, 11 méterről lőtte ki a pipát, az előny ismét a címvédőnél volt.

Egy ilyen első játékrész után hasonló folytatást vártam, de csalódnom kellett, nem esett újabb 5 gól a második félidőben.

Két gól volt még a meccsben: A 66. percben Klich még egyszer ki tudott egyenlíteni. Szépen vette át Helder Costa passzát, majd kapásból lőtt, az eredmény pedig ismételten döntetlen volt.

Közel járt a csodához az újonc, de végül mégis csalódottan kellett távozniuk az Anfield Roadról: A 88. percben ismét tizenegyeshez jutott a Pool, Fabinhot vágta fel a frissen igazolt Rodrigo, Szalah pedig másodszor sem hibázta el a lehetőséget.

Kínkeservesen, vért izzadva sikerült megszerezni a három pontot, a Leeds pedig szimpatikus vesztesként távozott. Ezzel sokra nem mennek, de nagy erőt adhat, hogy a bajnoknak három gólt is képesek voltak lőni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.Championship
leeds
3:0
fulham
Championship
2019.12.21.Championship
fulham
2:1
leeds
Championship
2018.04.03.Championship
fulham
2:0
leeds
Championship
2017.08.15.Championship
leeds
0:0
fulham
Championship
2017.03.07.Championship
fulham
1:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Arsenal

Az Arsenal új igazolásai közül Gabriel és Willian is kezdőként lépett pályára, míg a Fulhamnél nem csak Knockaert és Areola (tehát az újak), hanem Alekszandar Mitrovics is csak a padon foglalt helyet.

Gabrielnek még szokni kell az új társakat, és nekik is szokni kell őt, Leno és Gabriel majdnem összehoztak egy gólt, de aztán a kapuvédő menteni tudott Kamara elől.

Az első gólra aztán nem kellett sokat várni, és Willian harcosságát, valamint Lacazette helyezkedését kell dicsérni. A brazil védője szorításában is kapura tudott lőni közelről, de ezt még védte Rodak. A kipattanó azonban a francia csatár elé került, őt pedig már nem sikerült megállítani.

Willian később szabadrúgásból maga is betalálhatott volna, de a kapufa útját állta.

1-0-val zárult a félidő, az Arsenal pedig jobban focizott.

Négy perc telt el a második félidőből, amikor jött a második vendég gól: Willian szögletére az új fiú, Gabriel érkezett tökéletesen és a gólvonalon maradó Rodak lábai között 0-2-re módosította az állást.

Sőt, ha lúd, legyen kövér: 8 perccel később végleg lezárták az Ágyúsok a meccset, a gaboni Aubameyang szépségdíjas gólt szerzett, természetesen Willian passzából.

Lehetett volnla ez sokkal komolyabb arányú győzelem is, kétszer is a gólvonalról mentettek a hazai védők.

Így sem panaszkodhat Mikel Arteta, tanítványai lelépték az újoncot.

Összefoglalás

Mitrovics, Knockaert és Areola padoztatása nem biztos, hogy jó ötlet volt, ők mindenképp a legjobbak között vannak. Mitrovics a szerbek mindkét Nemzetek Ligája találkozóját végigjátszotta, talán emiatt kezdett csak a padon.

Tavaly még a Championshipben harcoltak akkor a Leeds hazai pályán 3-0-ra nyert, míg az őszi találkozón a londoniak voltak jobbak, 2-1-re diadalmaskodtak.

A Leeds bajnokként, a Fulham pedig play off után került az élvonalba. Nem tartom rossz csapatnak a vendégeket, az Arsenal ellen sokan fognak még megszenvedni, főleg, ha igazán sikerül összeállniuk. Arteta nagyon jó hatással volt az Ágyúsokra.

A Leeds viszont nagyon kellemes meglepetés volt, nem sokon múlt, hogy egy pontot lopjanak a címvédőtől. Különösen sajnálom Rodrigot, akinek ez volt az első meccse a csapatban, és csatárként összehozott egy tizenegyest az ellenfélnek.

Ettől nem lett rosszabb csatár, de lehet, hogy nyomot hagy benne.

Az örökmérleg furcsamód a Fulhamnek kedvez, de azért elég kiegyenlített: 16 meccsük volt összesen, ebből 6 Fulham győzelem, ugyanennyi döntetlen és 4 leedsi siker.

Marcelo Bielsáék lehetnek az idei szezon Sheffieldje, az a csapat, aki újoncként tud nagyot mutatni, az első tízbe várom őket. Most is azt mondom, hogy az ő győzelmükre van nagyobb esély, főleg, ha úgy játszanak, ahogy a Liverpool ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső