Manchester City – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 28.
Manchester City
Teljesítmény:
N V N V N
  • Estadio do Dragao
  • Május 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkeztünk az EB előtti (egyik) utolsó tippünkhöz. Ez remélhetőleg egy méltó befejezése lesz a klubszezonnak – annak, amit mi követtünk -, következzen a Bajnokok Ligája fináléja, amelyet majd az előzetes infókkal ellentétben nem Isztambulban, hanem Portoban rendeznek meg, immáron nézők előtt. Angol házidöntőt kapunk idén, a Manchester City – Chelsea találkozót.

Kétség sem férhet hozzá, hogy mindkét együttes jogosan került a fináléba, de csak egy nyertes lehet, mi pedig megpróbáljuk kitalálni, hogy melyik lesz az az együttes, aki a végén magasba emelheti a trófeát.

Ezután egy kis pihenés jön (számunkra) a tippek terén, de a jövő héten, a keretszűkítéseket követően gőzerővel készülünk mi is az Európa-bajnokságra, július 11-ig meg is van a programunk…

De most még maradjunk egy kicsit itt, a Bajnokok Ligájában! Kezdjünk!

Bajnokok Ligája: Az út Portóig

Viszonylag simán, bukkanók nélkül jutott el a két együttes a május végi fináléba. Most ezt az utat vizsgáljuk meg közelebbről.

Manchester City

Náluk valóban vitathatatlan, hogy a döntőben a helyük! Összeért a Manchester City, nagyon erős kerettel rendelkeznek, és övék a világ legjobb edzője. Ezt így bátran ki merjük jelenteni. És ez meg is látszott az idei teljesítményükön. Bár gyengén kezdték a Premier League-et, de aztán fokozatosan javultak fel, és egy több mint 20 meccsből álló győzelmi sorozatot produkálva élre álltak. És onnantól kezdve már nem is engedték ki a címet a kezükből.

Az FA Kupa megnyerése ugyan nem sikerült, az elődöntőben épp a mostani ellenfél, a Chelsea ütötte ki őket, de a Ligakupát azért behúzták 1-0-ra a Tottenham ellen.

Nézzük, a Bajnokok Ligájában hogyan jutottak el a döntőig! A csoport a lehető legsimább volt számukra. Szinte senki nem bírt megálljt parancsolni a manchesterieknek, a Porto, Olympiakosz, Olympique Marseille trió mindösszesen egyszer tudta bevenni Ederson kapuját, és csak egyszer hullajtottak pontot, a portugálok ellen, de az inkább volt peches meccs, mert körülbelül 30-szor lőttek kapura.

A befejezésekkel egyébként is problémája van/volt a csapatnak, sokszor az ajtó-ablak ziccerek is kimaradtak vagy túljátszották őket, ebben muszáj lesz a döntőben változtatni. Könnyű ezt mondani…

Az egyenes kieséses szakaszra fordultunk, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is német ellenfelet kaptak Sterlingék. Előbb a Borussia Mönchengladbach próbálta útjukat állni, de tőlük már az is csoda volt, hogy a csoportjukból tovább tudtak menni, mindenki számított rá, hogy itt lesz a végállomás. Itt is lett, a City kettős győzelemmel múlta felül Marco Rose együttesét.

Következett a Borussia Dortmund (Marco Rose következő csapata), és itt már picit forróbb volt a pite. Apróságok döntöttek, állt kiesésre is a City, de egy emlékezetes Emre Can kezezés meghozta a fordulópontot. Az első mérkőzésen elért 2-1-et követően a Signal Iduna Parkban is 2-1-re diadalmaskodtak.

És akkor jött az előrehozott döntő: PSG – Manchester City!

Ami a vártnál simábban alakult. Mauricio Pochettino hiába vette át az együttest idény közben Thomas Tucheltől, látható, hogy nem a némettel volt probléma, a búcsú inkább a sportigazgatóval való feszült viszonynak volt köszönhető.

Miután a Parc des Princes-ben 2-1-re nyert a Guardiola-legénység, a visszavágó gyakorlatilag már csak formalitás volt. Az Etihadban még simább volt, a PSG játékosai el is vesztették a fejüket, Di Maria a kiállítás sorsára jutott, egyértelmű volt, jelen pillanatban melyik a jobb csapat.

És most itt vagyunk…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.08.Premier League
man city
1:2
chelsea
Premier League
2021.04.17.FA KUpa
chelsea
1:0
man city
FA KUpa
2021.01.03.Premier League
chelsea
1:3
man city
Premier League
2020.06.25.Premier League
chelsea
2:1
man city
Premier League
2019.11.23.Premier League
man city
2:1
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

A londoni kékek kissé rázósabb szezonon vannak túl. A kezdetekben még Frank Lampard mondhatta el magáról, hogy a Chelsea menedzsere, de láthatóan valami nem működött, pedig Roman Abramovics – a járvány ellenére – rengeteg pénzt költött (ismét) a csapat megerősítésére. A bajnokságban nem tudtak versenyre kelni az éllovasokkal, így amikor Tuchelt elküldték a PSG-től, sokan már készpénznek vették a német érkezését. Nem is kellett sokat várni a bejelentésre. És onnantól kezdve Mountékat mintha kicserélték volna. Jöttek az eredmények, szépen hasítottak minden sorozatban, a játék kifinomultabb, veszélyesebb lett, és olyan játékosok is új esélyt kaptak, akik Lampard irányítása alatt partvonalon kívül ragadtak.

A Ligakupától már nagyon hamar, szeptemberben búcsúztak, a későbbi döntős Tottenham verte ki őket, de az FA Kupában ment a szekér, olyannyira, hogy az elődöntőben a végső esélyes Cityt verték Hakim Zijes góljával 1-0-ra.

A döntőben viszont alulmaradtak, Youri Tielemans bombagólja után a Leicester emelhette magasba a trófeát.

A Premier League menetelésük végén pedig annak örülhettek, hogy mindentől függetlenül jövőre is a BL-ben szerepelhetnek. Köszönhetően a Spursnek, akik a mindent eldöntő fordulóban idegenben verték a rókákat, így a Chelsea számára belefért a vereség az Aston Villa ellen.

A BL-ben a Sevilla – Krasnodar – Rennes hármassal kellett megküzdeniük, a spanyolokon kívül senki nem jelentett akadályt, így csoportelsőként masíroztak a legjobb 16 közé.

Elsőként az Atletico Madrid állta útjukat, a vártnál simábban mentek tovább Tuchelék, majd a negyeddöntőben ugyanez volt a helyzet a Porto ellen. Jött a legnehezebb falat, a Real Madrid. És egy enervált, ötlettelen Real Madrid. Így nem okozott gondot az elődöntő sem, a második meccsen akár 4-5 góllal is nyerhettek volna Wernerék.

Összefoglalás

A City kezét egész évben fogta Fortuna, most sincs egyetlen hiányzójuk sem. Elvileg már Kevin De Bruyne is játékra kész, de könnyen lehet, hogy csak a padról fog beszállni. Ne feledjük, a nyáron EB is lesz…

Ellenben a Chelsea-vel, ahol Édouard Mendy és N’Golo Kanté játéka is kérdéses. Amennyiben nem tudják vállalni a játékot, úgy Kepa Arrizabalaga és Mateo Kovacic kerülhet a kezdőcsapatba.

Viszont a többiek tekintetében nem szeretnénk feltételezésekbe bonyolódni, hogy kik lesznek majd a kezdőcsapatban, mert annyi választási lehetősége van mindkét mesternek, mint égen a csillag. A bő keret előnyei…

Másfajta összecsapást várok, mint mondjuk az EL-döntő volt. Itt reménykedünk a támadó futballban, a gyors kontrákban.

Az angol házidöntők nem szoktak a legizgalmasabban alakulni, reméljük, hogy ez lesz majd az üdítő kivétel. A játékosok adottak hozzá.

Utolsó öt találkozójukból négy végződött mindkét fél találatával, a maradék egy kupameccs volt. Ez lehet intő jel, mindenesetre mi úgy gondoljuk, hogy nem kisasszonyfutballal fognak előrukkolni. Bízunk a csapatokban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső