Napoli – Cagliari: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 29.
Napoli
Teljesítmény:
N N D N V
  • Diego Armando Maradona
  • Május 02. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Cagliari
Teljesítmény:
N N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Leonardo Semplici 2021. februárja óta irányítja a Cagliarit. Azt a Cagliarit, akiről sokan már lemondtak, kevesen gondolták volna, hogy a csapat nem csont nélkül esik ki a Crotonéval és a Parmával. Erre az utolsó három meccsüket zsinórban behúzták, és visszahozták a reményt. És ha neccesen is, de kimondható, hogy végre nem állnak kiesőhelyen.

Nehéz öt forduló vár még rájuk, főleg, hogy most vasárnap Napoli – Cagliari meccset rendeznek. És még csak arra sem számíthatnak, hogy Gattusoék lazán állnak a meccshez. Nekik is úgy kell a három pont, hogy csak na.

Hogy miért? Azért, mert még mindig harcban állnak a dobogóért. De ott most kéremszépen akkora katyvasz van, hogy meg nem tudom mondani, ki végez majd melyik helyen. Arra azért tennék egy kis pénzt, hogy az Atalanta fut be az Inter mögött, de hát mérget erre sem mernék venni…

Szóval, van nekünk két csapatunk, mindkettő komoly célokkal, úgyhogy vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Torino – Napoli

Hasonló cipőben járt a Nápoly a múlt héten is, ugyanígy egy kiesőjelölt ellen lépett pályára, azt viszont tökéletesen lehozták. Két korai gól elegendő volt a győzelemhez.

A 11. és a 13. percben lőtték, a Torino pedig nem tudott válaszolni egyszer sem, nemhogy kétszer.

Tiemoue Bakayoko nem a gólokról, pláne nem a nagy gólokról ismert, nem is ez a feladata, de most igen elsült a lába. Övé volt az első találat, egy kis csel, majd egy kis vezetés után szánta rá magát a lövésre, és Sirigu nem ért oda a hosszúba tartó, nagyon precíz lövésre.

A második találathoz N’Koulou nagy hibájára volt szükség, a védő a kezdőkörben passzolt gyengén, Victor Osimhen elcsente tőle a labdát, majd a tizenhatoson belül kissé érdekesen, kissé furcsán, kissé esetlenül lőtt, de ez is elég volt a sikerhez.

És ezzel egyébként ki is alakult a végeredmény. De ez nem azt jelenti, hogy a meccs hátralévő része unalomba fulladt volna. Osimhen két további gólt szerezhetett volna – egyszer pedig sajátjait mentette meg, miután a gólvonalról fejelt ki egy labdát -, Zielinski később a kapufát találta el.

Nagyon komoly verésbe is beleszaladhatott volna a Torino, amely a második félidőben ugyanúgy össztűz alatt volt kénytelen játszani. Osimhen megint két ziccert rontott, Lorenzo Insigne kapufát lőtt, a visszatérő Hirving Lozano bombáját meg Sirigu tolta fölé.

Rolando Mandragora a végén még egy totális butaság miatt kiállíttatta magát, más érdekes nem történt a meccsen…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.03.Serie A
cagliari
1:4
napoli
Serie A
2020.02.16.Serie A
cagliari
0:1
napoli
Serie A
2019.09.25.Serie A
napoli
0:1
cagliari
Serie A
2019.05.05.Serie A
napoli
2:1
cagliari
Serie A
2018.12.16.Serie A
cagliari
0:1
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cagliari – AS Roma

Igazi nagyvadat ejtett el a Cagliari, a hozzájuk látogató farkasok voltak kénytelenek üres kézzel és szomorúan visszautazni a fővárosba.

A Romának voltak hiányzói is, és Paulo Fonseca jó pár stabil kezdőt ültetett kispadra, minden bizonnyal azt gondolta, hogy a cseresor is képes lesz győzni, a legjobbjai meg pihenhetnek a Manchester United elleni elődöntőre, amit ma este fognak lejátszani. Tévedett.

Kimaradt a csapatból Edin Dzeko – bár őt Borja Mayoral nagyon jól tudja pótolni -, Henrikh Mkhitaryan, Leonardo Spinazzola, Bryan Cristante és Rick Karsdorp is.

Az életéért küzdő hazaiak meg négy perc után vezetéshez jutottak. A gól onnan jött, ahonnan nem sokan várták volna, a balbekk, Charalampos Lykogiannis tudta gólra váltani Joao Pedro egyébként mesteri passzát.

Bő húsz perccel később Carles Perez egy szerencsés góllal egyenlített, így minden kezdődhetett elölről.

Több gólt már nem láthattunk az első játékrészben, de Federico Fazio és Joao Pedro gondoskodtak az izgalmakról.

Ne feledjük el a két játékos nevét, mert még lesz szerepük.

De előbb elevenítsük fel Razvan Marin 57. perces gólját. A román középpályás – ahogy a Parma ellen – most is betalált, és hát ez a gól sem a kicsik közé tartozott, hasonló szögből, hasonló távolságból és hasonló erővel lőtt kapura, mint Bakayoko a fenti meccsen.

64. perc: Marin ezúttal gólpasszt oszt ki, Joao Pedro egyedül érkezett a rövid sarokra, Marin meg a fejére varázsolta a labdát, 3-1.

És most jöjjön Federico Fazio találata, ő meg a 69. percben tudott szépíteni, ő is fejjel, ő is szögletből.

Az egyenlítés Gianluca Mancini fejében maradt, a rómaiak másik védőjének fejesét a meccs legvégén Vicario kapus védte ki, több helyzete pedig már nem volt a vendégeknek.

Elképesztően fontos három pontot szereztek Godinék.

Összefoglalás

De azért most nehezebb dolguk lesz. A sorozatban három elért győzelemtől biztosan megnőtt az önbizalmuk, de látva a Napoli játékát a Torino ellen… Én speciel sok esélyt nem tudok adni nekik. A Napoli ellen nem is nagyon megy nekik, öt meccsből négyet nyertek Mertensék, és csak egyet Simeonéék. Igaz, azt a Diego Armando Maradona stadionban. Csak akkor még nem így hívták a dél-olaszok stadionját, hanem San Paolonak…

Nincs újdonság a sérültek tekintetében, hazai oldalon Ghoulam és Ospina, a vendégektől Rog, Sottil, Pereiro és Cragno nem szerepelhet. Azaz Vicario újra a kezdőben találhatja magát. Egy szóval sem mondom, hogy nem érdemli meg…

A szezon első felében lejátszott meccsük csúnyán sikerült, a Napoli 4-1-re nyert, akkor Zielinski duplázott, illetve Lozano és Insigne találtak még be.

A Nápoly hazai veretlensége egész régóta, január eleje óta él, akkor a Spezia verte meg őket, az azóta lejátszott 12 meccsükön egyszer sem tudták legyőzni őket.

És most sem fogják. Szinte biztos vagyok benne. Magára talált a Cagliari, ilyen játékkal bent is maradhatnak, de azért nem minden papsajt. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső