Newcastle – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 17.
Newcastle
Teljesítmény:
V N D V N
  • St. James Park
  • November 21. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy kora délutáni meccsre invitállak benneteket a Premier League kilencedik fordulójából. Ekkor kerül megrendezésre a Newcastle – Chelsea meccs, mi pedig megpróbáljuk olyannyira kivesézni, hogy a lehető legjobb tippet sikerüljön adni nektek. Egyre jobban kezd összeállni Frank Lampard csapata, de azért még vannak gyenge pontok. Ezek nem kijavíthatatlan hibák, a korábbi remek középpályás minden bizonnyal orvosolni tudja ezeket a problémákat.

Ami a Newcastle Unitedet illeti: Ők egy olyan stabil középcsapat, akik bármikor képesek meglepetésre, lásd, nem is olyan régen legyőzték az akkor még listavezető Evertont. Tették mindezt hazai pályán, szóval a St. James Parkban vigyázni kell a Szarkákkal.

Belefut-e a csapdába a Chelsea? Mindjárt meglátjuk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Newcastle

Az Everton elleni siker után gondolhatták azt a Szarkák szurkolói, hogy most majd beindul a szekér és a Southampton otthonából is sikerül távozni egy jó eredménnyel. Hát, a 2-0-s vereség nem számít jónak. Azt is tegyük hozzá, hogy az Everton gödörben van, sérülések sújtották őket, emiatt Carlo Ancelotti nem tudta a legjobbjait pályára küldeni, ez is közre játszhatott abban, hogy a Newcastle meg tudta verni őket. Egy győzelmet azonban sosem kell megmagyarázni.

Nem kell megmagyarázni a Szenteknek sem, főleg, mert egy nagyon egyértelmű meccset játszottak. Igencsak jól szerepelnek idén, a csapatot pedig húzzák sztárjai: Danny Ings, Che Adams vagy James Ward-Prowse. Előbbi sérülés miatt nem játszhatott, utóbbi kettő a kezdőben kapott helyet.

Che Adams már a meccs elején próbára tette Darlow-t egy távoli csavarással, akkor még a kapus nyert, de a 7. percben már Adams: The Walcott az alapvonalról passzolt vissza Adams elé, aki kapásból lőtte ki a jobb sarkot. Szép gól volt, Darlow-nak semmi esélye sem volt.

Maradt támadásban a Southampton, Walcott gólpassza után maga is gólt szerezhetett volna, de fifikás lövése elsuhant a bal kapufa mellett.

A második félidőre nem sokat változott a játék képe, Oriol Romeu jó 25-ről lőtt felső kapufát, ezután következett a mindent eldöntő gól. Kellett hozzá Longstaff, a vendégek védője, aki csereként állt be és aki a saját tizenhatosánál vesztette el a labdát. Talán úgy pontosabb, hogy Armstrong szedte el tőle, majd két csel után a bal alsóba lőtt.

Nagyon sima hazai győzelem volt, a Newcastle támadói nem sokszor találkoztak McCarthyval, az ellenfél kapusával.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Premier League
newcastle united
1:0
chelsea
Premier League
2019.10.19.Premier League
chelsea
1:0
newcastle united
Premier League
2019.01.12.Premier League
chelsea
2:1
newcastle united
Premier League
2018.08.26.Premier League
newcastle united
1:2
chelsea
Premier League
2018.05.13.Premier League
newcastle united
3:0
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Sheffield United

Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor a londoniak – a mérkőzést megelőzően – hétmeccses veretlenségi sorozatban voltak, tervük szerint a Sheffield elleni meccset követően ez nyolcra duzzadt volna. Nincs volna, mert nagyon simán hozták a mérkőzést Timo Wernerék, 4-1-re diadalmaskodtak a nagyon gyenge szezont futó kiscsapat ellen. Pedig a Sheffield tavaly óriási meglepetést okozott mindenkinek, újoncként a felsőházban végeztek, alig maradtak le az európai kupaszereplésről. Most viszont az utolsó helyen szerénykednek, még egyszer sem sikerült három pontot szerezniük a bajnokságban.

És az esélyek ellenére a vendégek szereztek vezetést, McGoldrick a 9. percben sarokkal lőtte be a vendégek vezető gólját. A Chelsea az ezt megelőző öt meccsén nem kapott gólt.

A félidő derekán Tammy Abraham érdekes lövésével egyenlítettek a hazaiak, majd tíz perccel később Ben Chilwell is betalált, hamar megfordította a talákozót a Chelsea.

Az első félidőt sem lehetett kiegyenlítettnek nevezni, de ami a másodikban történt, arra ez a jelző egyáltalán nem való. Itt már semmi esélye nem volt a vendégeknek, kaput sem találtak, kísérletük is csak egy volt. Ellenben a hazaiak továbbra is mentek előre, egy 2-1-es eredmény sosem jelent életbiztosítást. Elég egy buta hiba, egy tizenegyes, egy szabadrúgás és volt, nincs előny.

Sokáig nem tudták bevenni Ramsdale hálóját, de aztán jött Thiago Silva és Timo Werner, három perc alatt vágtak két gólt, így eldöntötték a meccset.

Újabb magabiztos Chelsea-siker, jó úton haladnak a Kékek.

Összefoglalás

Nagyon is jó úton, így ez a meccs nem sok izgalmat kellene, hogy tartogasson. Rendben, a Chelsea ad pár válogatott játékost, akik bizonyára fáradtak, egyáltalán nem biztos, hogy pl. Timo Werner kezdőként lép pályára, mégiscsak lenyomott két Nemzetek Ligája meccset.

Mindenesetre a cél egyértelmű: Folytatni a remek sorozatot, hat meccs alatt egy kapott gól, magabiztos, erős támadójáték. Zijes úgy tűnik, hogy főnyeremény, ahogy Werner is magára talált.

Mondanám, hogy esélytelen a Newcastle, de a tavalyi illetve a 2018-as évben is sikerült nyerni a Chelsea ellen hazai pályán (1-0; 3-0), ebben reménykedhetnek…

De akkor még egy kicsit más volt a Chelsea, ez már egy sokkal összeszedettebb gárda, bomba támadókkal, egy jó kapussal, megerősített védelemmel. A középpályával nekem eddig sem volt problémám, őket azért sem emeltem ki.

A hazaiaknál Dubravka, Ritchie és Ryan Fraser nem szerepelhet, míg a túloldalon Kai Havertz szereplése kérdéses, felépül-e időben a koronavírusból. Ha felépül is, megkockáztatják-e, hogy egyből pályára küldik?

Óvatosan kell bánni a meccsel, de egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a Chelsea mostani játékától. Szemre is tetszetős, gyors, ötletes és persze hatékony. Ezért várok idegenbeli sikert ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső