Real Betis – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.
Real Betis
Teljesítmény:
N D N V N
  • Benito Villamarín
  • Október 27. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Valencia
Teljesítmény:
D V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon még két spanyol tippet fogunk közzétenni, később pedig más jellegű cikkek jelennek meg az oldalon, érdemes lesz még visszanézni a későbbiekben. A Real Betis – Valencia találkozót azért választottuk, mert már első ránézésre az embernek van egy sejtése a tippet illetően. Ilyesfajta megérzésekre viszont soha nem hagyatkozunk, így beleássuk magunkat Manuel Pellegrini és Pepe Bordalas csapatainak mérkőzésébe, amelyet holnap este nyolc órától rendeznek majd Sevillában.

Nem kétséges, a Valencia gödörbe került, a nagyon erős kezdés a Real Madrid elleni vereséget követően iszonyatos mélyrepülésbe ment át, azóta kikaptak a Sevillától és a Barcelonától, illetve ikszeltek az Athletic Bilbao – Cadiz – Mallorca hármassal.

A Real Betis nem csak az Európa-ligában megy nagyot, a bajnokságban is az élmezőnyhöz tartoznak, igazából csak egy győzelemnyire vannak az első helytől. Míg a Valenciának mostanában nem megy, a sevillaiaknak annál inkább, öt meccsükből csak egyet veszítettek el, a többi négyet nyerték.

Ha Guedesék pontot akarnak elhozni a Benito Villamarinból, akkor kőkemény feladat vár rájuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Betis – Rayo Vallecano: 3-2

G.: A. Moreno, Juanmi, Willian José ill. Nteka, A. Garcia

Remek, ötgólos mérkőzést játszott egymással a tavaly megtáltosodó zöld-fehér csapat az újonc madridiak ellen. Kényelmes győzelem is lehetett volna, ám a sevillaiak visszahozták a meccsbe a Rayot, ennek eredményeképp a meccs vége feszült maradt, egy tizenegyessel dőlt el a három pont sorsa.

A kezdők:

Real Betis:

Bravo – Bellerin, Bartra, González, A. Moreno – Rodriguez, Canales – Rodri, Fekir, Juanmi – Willian José

Rayo Vallecano:

Dimitrievski – Hernández, Maras, Catena, Fran Garcia – Ciss, Lopez – Balliu, Trejo, A. Garcia – Nteka

Nagy meccset játszott Álex Moreno, aki két hazai találatban is benne volt. Na meg a vendégek első góljában, de arról majd később. Most a 22. perc eseményeit elevenítsük fel, ekkor Rodri labdáját vette át a tizenhatoson belül. Egy lövőcselt megengedett magának védőjével szemben, aztán félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. Dimitrievski repült ugyan, de hiába.

Alig két perc telt el a balbekk gólja óta, de ismét öretett a Benito Villamarin közönsége. Sergio Canales hosszan indította Juanmit, aki annyira el volt foglalva a mellette haladó védővel, hogy a labda a hátán pattant meg. A támadó nem esett kétségbe, nagy nehezen megszelidítette azt, majd okosan a bal alsó sarokba csavart.

És akkor jöjjön a Rayo első gólja, amelyben főszereplő volt Álex Moreno is. A hátvéd nem vette észre, hogy Óscar Trejo, az ellenfél játékosa ott helyezkedik el a kapu előtt, így mikor Moreno figyelmetlenül hátra passzolt Bravo felé az a madridi játékosnál kötött ki. Trejo eszén átfutott, hogy ő maga fejezze be az akciót, viszont előtte tornyosodott Bravo, plusz a visszafutó védők is blokkolhatták volna, így inkább passzolt, Randy Nteka jobb helyzetben volt.

A fordulás után Óscar Trejo kiosztott még egy gólpasszt, egy szép kontratámadás végén Álvaro Garcia laposan, Bravo lábai között talált a hálóba.

Nem szegte kedvét a hazaiaknak a két bekapott gól, Álex Moreno a 74. percben Ivan Balliu szorításában esett el az alapvonalhoz közel, a játékvezető azonnal tizenegyest ítélt. Amelyet Willian José félmagasan küldött a kapu bal oldalába.

A Rayonak Radamel Falcao révén még szabadrúgásból volt egy jó lövése, azonban az jó fél méterrel kapu fölé ment. Így a Betis nyerni tudott, viszont valószínűleg fél óra után nem ilyen meccsre számítottak…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.18.La Liga
real betis
2:2
valencia
La Liga
2020.10.03.La Liga
valencia
0:2
real betis
La Liga
2020.02.29.La Liga
valencia
2:1
real betis
La Liga
2019.11.23.La Liga
real betis
2:1
valencia
La Liga
2019.04.21.La Liga
real betis
1:2
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Valencia – Mallorca: 2-2

G.: Guedes, Gaya ill. Ángel, Diakhaby (ög)

Igazán különleges, őrült meccset hozott össze egymás ellen a Valencia és a Mallorca. Itt aztán tényleg minden volt. Összesen négy gól, abból egy öngól, kettő meg a meccs hosszabbításában született, piros lap, dráma… Ami csak kell egy jó kis spanyol meccshez.

A kezdők:

Valencia:

Cillessen – Foulquier, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya – Costa, Racic, Wass, H. Duro – Gomez, Guedes

Mallorca:

Reina – Maffeo, Valjent, Russo, Olivan – Baba Mohamed, Ruiz de Galaretta – Sánchez, Lee, Rodriguez – Ángel

Ellentétes félidőket láthattunk ezen a meccsen, ahol az elsőben az újonc szigetlakók domináltak, a másodikban viszont a hazai pályán játszó denevérek. Maradjunk egyelőre az első félidőnél, mert van mit mondanunk.

Fél órán keresztül vártuk az első gólt, mert bár volt lehetőség előtte is, de azt sem Uros Racic, sem Pablo Maffeo nem tudta gólra váltani. A Valenciától megszerzett dél-koreai Kang-In Lee nagyon akart bizonyítani egykori csapata ellen, a 31. percben ő volt az, aki nagyon becsapta ellenfelét, Daniel Wasst, az alapvonalról visszagurított, ott már várt Ángel gólra éhesen, és jól is lakott a támadó.

Hét perccel később ismét gólt szereztek a vendégek, Mouctar Diakhaby kezét találta el Ángel lövése, onnan a kapuba vánszorgott a labda valahogy.

A második félidőre lehet, nem tudott volna visszakapaszkodni a Valencia, de Kang-In Lee tett róla, hogy ez megtörténhessen. Tudni kell erről a srácról, hogy rendkívül tehetséges, a dél-koreai futball nagy tehetségének tartják, aki a mai napig nem tud lehiggadni a futballpályán, most épp Daniel Wass bokáját talpalta telibe, amiért piros lapot kapott.

Támadott a Valencia a szépítés érdekében, kétszer nagyon közel is jártak a gólhoz. Egyszer Hélder Costa lőtt ígéretes helyzetben mellé, pár perccel később Marcos André fejese csattant a kapufán, majd a gólvonalon álló Valjent tisztázott.

Már-már úgy tűnt, mindennek a vége, a meccs a 93. percében járt, amikor Goncalo Guedes messziről lövésre szánta magát. A labdába Russo beletette a fejét, így vált a lövés védhetetlenné, ezzel 1-2-re módosult az állás. És a 97. percben jött az egyenlítés, a csapatkapitány, José Luis Gaya talált be öt méterről.

Az egész csapat megrohamozta a csékát, majd kicsi a rakást játszotta ka földön, még Cillessen kapus is beszállt. A meccs utolsó jelenete az volt, hogy Sánchezt, a Mallorca szélsőjét kiállította a játékvezető, majd véget vetett az összecsapásnak.

Összefoglalás

Szerencséje van Manuel Pellegrininek, elviekben teljes kerettel készülhet a denevérek elleni mérkőzésre. Az egyetlen kétséges játékos Youssouf Sabaly, de akár holnapig ő is keretkész állapotba kerülhet.

A Valenciánál felépült Denis Cheryshev, így már csak Thierry Correia maradt a maródiak listáján.

Drámai körülmények között sikerült a pontmentés legutóbb, de a Mallorca tíz emberrel játszott, amíg egyenlő létszámban voltak a pályán a felek, addig a hazaiaknak nem igazán volt maccsuk.

Tavaly a Mestallában a Betis nyert, tavasszal pedig 2-2 lett a végeredmény. Oda-vissza nyerik a meccseket, most azonban a Betisnek nagyobb esélye van. Egyrészt a forma miatt, másrészt pedig azért, mert erősebbek. Ennyi. Várjuk a zöld-fehér győzelmet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső