Reims – Olympique Lyon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 10.
Reims
Teljesítmény:
N D D D V
  • Stade Auguste Delaune
  • Március 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
N N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken a franci első osztályban is lesz egy meccs, amit mi is műsorra tűzünk. Ez pedig a Reims – Olympique Lyon találkozó. Depayék néha-néha megbotlanak, ennek következtében pedig kezdenek kiszállni a bajnoki csatározásból. Nincs lefutva, látva, hogy a Lille és a PSG is hajlamos hibázni, de jelenleg a Lyonra fogadnék legkevésbé, hogy végül megszerzik a bajnoki címet.

Rudi Garcia csapata hétközben a nagyon gyengén muzsikáló Rennes csapatát verte nagy nehezen, a hétvégén pedig a másodosztályú Socheaux-t ütötték ki a kupából.

A Reims a kupában már nem áll, így ők hétvégén rápihenhettek erre a meccsre, előtte pedig fontos három pontot szereztek a Nantes otthonában, ahol 2-1-re sikerült nyerniük.

Az Auguste-Delaune-ban 2015-ben nyert utoljára a Lyon. Folytatódik ez a negatív széria? Ha így lenne, az ismét komoly csapás lenne a csapat számára…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nantes – Reims

A Nantes sokkal gyengébben teljesít, mint tették azt mondjuk tavaly, vagy azelőtt, így jelenleg most a kiesés ellen harcolnak. Nem sok sikerrel, ugyanis ők foglalják el a táblázat utolsó előtti helyét. Ádáz küzdelmet folytatnak a Lorient-nal és a Nimes-mel, és egyelőre ők állnak a legrosszabbul. Említhetném még a Dijont, de ők már nagyon le vannak maradva, az egyik biztos kiesőről beszélünk…

Térjünk rá viszont a meccsünkre, ahol az első helyzetet a vendég Reims puskázta el, majd a Nantes nagyon magára talált, és gólt is szerzett. Cassama a saját tizenhatosa sarkán veszítette el a labdát, Chirivella beadott, Simon pedig a kapuba fejelt. A labda a kapufáról pattant be, és a gólvonalon túlról húzta ki a Reims kapusa, az asszisztens jelezte, hogy a játékszer áthaladt a gólvonalon.

Nem sokkal később újabb gól lehetett volna, Kolo egy kiugratás után elhúzta a labdát Rajkovic mellett, de a visszazáró Cassama menteni tudott.

Az egyenlítés a félidő végén jött: Zeneli cselezgetett, de leszerelték, viszont pont így lett jó a balon felfutó Ghislain Konannak, aki állítgatás nélkül bombázott a kapuba.

A második félidőben pedig egy másik védő is betalált, Yunis Abdulhamed egy szöglet után fejelt a nantes-i kapuba.

A hazaiak háromszor annyit támadtak, mint a Reims, az eredmény mégis 1-2 lett…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.Ligue 1
lyon
3:0
reims
Ligue 1
2019.12.21.Ligue 1
reims
1:1
lyon
Ligue 1
2019.01.11.Ligue 1
lyon
1:1
reims
Ligue 1
2018.08.17.Ligue 1
reims
1:0
lyon
Ligue 1
2016.05.14.Ligue 1
reims
4:1
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Lyon – Rennes

Tino Kadewere ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, a helyén Islam Slimani játszott a Rennes ellen. Az ifjú csatár idén robbant be a francia élvonalban, a tavalyi évet még a másodosztályú Le Havre-ban töltötte.

Nem volt ez egy könnyű mérkőzés a hazaiak számára, még annak ellenére sem, hogy a Rennes borzasztóan teljesít mostanában. Julien Stephantól meg is váltak a Nice elleni meccset követően, ezen a találkozón a megbízott vezetőedző, Philippe Bizeul dirigálta a vendégeket.

A meccs legaktívabb játékosa egyértelműen Memphis Depay volt, aki feltűnt a pálya minden egyes szegletén, leginkább persze a támadó szekcióban. Tüzelt távolról, tüzelt közelről, kisodródva, mindenhogy. Csak épp a hálóba nem.

A Rennes oldaláról csak Jeremy Doku lövését lehet megemlíteni, de azt is csak halkan, annyira azért nem volt veszélyes a belga próbálkozása.

A második félidőben Memphis Depay tovább próbálkozott, és végül – ha a gól nem is jött össze – a meccs hősévé vált.

Történt ugyanis, hogy egy hosszú indítást kapott, amire védőjével együtt indultak meg. Talán szabálytalanul állította meg őt a Rennes hátvédje, de Depay a hiszti helyett inkább felpattant, és becsúszva a középen érkező, és csereként pályára lépő Houssem Aouar elé játszott, a francia futball egyik legnagyobb ígérete meg a hálóba lőtt.

Muszáj dicsérni Depayt, hogy a futballt választotta a színészkedés helyett, vagy a reklamálás helyett, mert lám-lám, ebből is születhet gól. Aouar a végén még kihagyott egy ziccert, de ez már nem számított, nyert a Lyon 1-0-ra.

Összefoglalás

A Reims tavalyhoz képest visszaesett, a csonka évadban 6. helyen végeztek, emiatt szerepelhettek az Európa Ligában is. Most a 12. helyen állnak, tehát az európai álmoknak nagyjából lőttek. Sőt, annyira sűrű a mezőny hátsóbb része, hogy akár még a hátuk mögé is figyelni kell… Valószínűtlen, de azért számolni kell ezzel a dologgal is.

A Lyon pedig nagy csatát folytat a bajnoki címért, de ha tippelnem kéne, előbbre helyezném a PSG-t és a Lille-t. De majd erre térjünk vissza május közepén, annyi minden változhat még.

Az tuti, hogy nem engedhetik meg azt, hogy egy középcsapat otthonában pontot veszítsenek, és ezért tenni is fognak.

Tino Kadewere az egyetlen sérültjük, a fiatal csatár a Rennes ellen csereként szállt be, de a Socheaux elleni mérkőzést már nem is tudta vállalni.

A Reimsnél egyetlen sérült sincs, eltiltottjuk szintén nincs, de Munetsi és Ghislain Konan egy sárgára van az eltiltástól.

Ahogy említettem, a Reims otthonában régóta nem tudott nyerni a Lyon. És most sem gondolnám, hogy könnyű dolguk lesz. Ha nyernek is, akkor is szűken. Nem brillíroztak a csatárok a Nantes ellen, két védő góljára volt szükség a győzelemhez. Így hát a tippem ezúttal nem a vendégek győzelme (bár az is), hanem az, hogy 2,5 gólnál kevesebb lesz majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső