Schalke 04 – Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 24.
Schalke 04
Teljesítmény:
V N N V N
  • VELTINS-Arena
  • Szeptember 26. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Werder Bremen
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mindkét csapat csúnya zakót kapott az első fordulóban, azonban nincs mese, menni kell tovább annak ellenére, hogy a Schalke 04 – Werder Bremen meccs résztvevőivel felmosták a padlót. És most nem szépítek. A gelsenkircheniek a címvédőtől kaptak egy nyolcast, míg a Brémát otthon intézte el a Hertha BSC, négy kapott góllal zárták a találkozót.

Vajon melyikük tud előbb felkelni ebbből a pofonból? Remélhetőleg hamarosan kiderítjük.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Schalke 04

Emlékeztek még, mit írtam erről a meccsről? Hogy nem lehet mindig gólzáporral nyerni, ezért under 2,5-re fogadtam. Fogtam a fejem a meccs eredményét látva, hiszen tényleg nem lehet mindig gólzáporral nyerni, kivéve, ha te vagy a Bayern München. Maradjunk annyiban, nem hiába tripláztak ők az elmúlt szezonban és úgy tűnik, csak erősödtek a nyáron.

A meccs sorsa már gyakorlatilag a negyedik percben eldőlt, igaz, ekkor még csak az első gól született meg Serge Gnabry révén. Azonban olyan domináns, agilis és pontos volt a Bayern, hogy lehetett sejteni: Ebből semmi jó nem sülhet ki a Schalke számára.

A második gólt Leon Goretzka lőtte Thomas Müller visszagurításából. Goretzka Gelsenkirchenből érkezett, így szimpatikus módon nem vitte túlzásba az ünneplést.

Robert Lewandowski sem akart kimaradni a gólszerzők közül, ő maga hozott össze egy tizenegyest, majd értékesítette is azt.

Ez volt az első félidő és hol volt még a vége… Mondanom sem kell, a vendégek el sem jutottak szinte Manuel Neuer kapujáig.

A második játékrészben folytatódott a kivégzés, Leroy Sané került főszerepbe, előbb kiosztott két gólpasszt Serge Gnabrynak (ezzel meglett a mesterhármasa a szélsőnek), majd maga is gólt szerzett. Bámulatos volt látni, hogy még 6-0-nál is minden labdára sprintelnek, csúsznak, harapnak a Bayern játékosai.

A legvégén a 17 esztendős Jamal Musiala is beállt, és ha már ott volt, gólt is szerzett, kialakítva a megsemmisítő 8-0-s végeredményt.

Igazából nincs miről beszélni, a Bayern most tényleg a világ legjobb csapata, és ezen a végeredményen Sané (mármint Salif) vagy Nastasic sem tudott volna segíteni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.30.Bundesliga
schalke 04
0:1
bremen
Bundesliga
2019.11.23.Bundesliga
bremen
1:2
schalke 04
Bundesliga
2019.04.03.Német Kupa
schalke 04
0:2
bremen
Német Kupa
2019.03.08.Bundesliga
bremen
4:2
schalke 04
Bundesliga
2018.10.20.Bundesliga
schalke 04
0:2
bremen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Hertha BSC

Hasonló (de azért sokkal gyengédebb) pofonba szaladt bele a Werder Bremen, akik a fővárosi Hertha BSC-vel csaptak össze. Tavaly majdnem kiestek, csak osztályozóval sikerült kiharcolni a bentmaradást.

Mivel érkeztek erősítések, azt gondoltam, hogy lehet esélyük a berliniek ellen. Nem így lett.

Az első félidő végén kettővel elhúztak a vendégek, előbb Pekarik volt közelről eredményes, majd Lukebakiot ugratta ki Darida, a csatár pedig nem hibázott.

A két gól között három perc telt el, pedig egészen addig jól bírta a Werder, sőt, nekik is voltak helyzeteik.

A második játékrészben aztán Matheus Cunha végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát, a gólban egy kissé benne volt Pavlenka, a hazaiak kapusa is.

3-0 után eszméltek a hazaiak, Davie Selke révén pedig szépíteni is tudtak, de közelebb nem tudtak zárkózni, sőt, még távolodtak is, ugyanis a meccs legvégén betalált az a Jhon Córdoba is, akit nyáron a Kölntől szerződtetett a Hertha, ezen a meccsen csereként lépett a gyepre.

A vége tehát 1-4, jobb kezdésről ábrándoztak a szurkolók, főleg a tavalyi rémálom után. Lehetséges, hogy ismét nehéz szezon vár a Werderre?

Összefoglalás

Két gyengén, pocsékul, borzasztóan – és még folytathatnám a szinonimákat – kezdő csapat feszül egymásnak, a végeredmény pedig erősen kérdéses.

Induljunk ki abból, hogy egy jó napot kifogó Bayern München ellen senki nem úszná meg a vereséget, ezt már augusztusban is többen kijelentették, amikor a Barcelona ellen rúgtak nyolcat.

Így hát a Schalke valódi erejét nem tudjuk, de az biztosnak látszik: David Wagner állása a tét a hétvégi bajnokin.

Ez elsülhet jól, elsülhet rosszul, de általában fel szokta spannolni a csapatot, ha edzőjük veszélyben van.

Tavaly óta folyamatosan bízom a Werderben, és a tavaszi nagy hadjárat alkalmával azt gondoltam, igen, ez az ő igazi arcuk. Erre megint jön a felismerés, így őket sem tudom hová tenni. Ismét.

Tavaly háromszor játszottak egymás ellen, kétszer a bajnokságban, egyszer pedig a német kupában. Két alkalommal brémai siker született, egyszer Wagnerék nyertek.

Ami érdekes, hogy a Schalke utoljára 2016-ban tudta legyőzni mostani ellenfelét hazai pályán. Az azóta lejátszott négy találkozót egytől egyig a Werder Bremen nyerte.

Sérültekből nincs hiány, a már említett Nastasic – Sané duó úgy néz ki, ezen a meccsen sem léphet pályára, a túloldalon pedig Milot Rashica a legnagyobb hiányzó név, mellette a nyáron szerződtetett Ömer Toprak is a maródiak listáján szerepel.

A végeredményt most meghagyom másnak, és maradok a góloknál. Nem gondolnám, hogy (főleg Rashica hiányában) a Werder meg tudná szórni a Schalket, ugyanígy nem nézem ki a gelsenkircheniekből, hogy showműsort csapnának. Inkább egy küzdelmes, egygólos meccset várok, így az én tippem mára egy Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső