Sevilla – AS Roma: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 04.
Sevilla
Teljesítmény:
N D N N N
  • MSV Arena
  • Augusztus 06. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Roma
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy újabb olyan találkozó, ahol egy meccsen dől el a továbbjutás. A Sevilla – AS Roma mérkőzés első párharcát már nem sikerült lejátszani a koronavírus-járvány miatt, Olaszország és Spanyolország volt a két leginkább érintett ország, akkor már javában tombolt a betegség, így a találkozó halasztása mellett döntöttek.

Később döntöttek a lebonyolítás módjáról, és ahogy az Inter – Getafe esetén, itt is egy semleges stadionban, ezúttal Duisburgban dől el, melyik csapat jut a legjobb nyolc közé.

Ez az a mérkőzés, ami a leginkább kiegyenlített párharcot hozhat, hiszen két remek képességű csapat néz majd farkasszemet egymással.

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Sevilla

Julen Lopetegui csapata harcban állt a La Liga bronzérméért, hiszen az Atletico Madrid idén nem tudta azt a teljesítményt hozni, amit a szurkolók elvártak tőlük. Sok pontot buktak, egyáltalán nem volt jellemző rájuk, hogy kisebb csapatok ellen szórják el a begyűjthető egységeket, ezt pedig meg tudta lovagolni a Sevilla.

Az újrakezdést követően aztán pont a piros-fehérek voltak azok, akik váratlan pontvesztésekkel sokkolták a saját fanatikusaikat. Az első hat meccsükön ötször végeztek döntetlennel, és hiába jött utána egy nagy győzelmi sorozat, már késő volt.

Nem sokon múlt, de Diego Simeone együttese előzni tudott, végül ugyanannyi ponttal zárták a bajnokságot, ami a Matracosoknak kedvezett az egymás elleni eredmények miatt.

Érdekesség, hogy a bajnok Real Madridon kívül csak két csapat volt, amelyik az újrakezdést követő 11 meccsen veretlen tudott maradni: Az Atletico és a Sevilla.

Remek hajrá volt, Julen Lopetegui, a korábbi spanyol szövetségi kapitány remek együttest hozott össze, most pedig folytatódhat ez a sikersorozat az Európa Ligában.

Előző meccs eredménye
2017.08.10.Barátságos Mérkőzés
sevilla
2:1
roma
Barátságos Mérkőzés
2015.08.14.Barátságos Mérkőzés
roma
6:4
sevilla
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma

Nem kell szégyenkezniük a taljánoknak sem, hiszen a nagy négyes után (Juventus, Inter, Atalanta, Lazio) ők következtek a sorban, a bajnoki ötödik hely ebben az erős Serie A-ban nem csalódást keltő eredmény.

Az utolsó fordulóban épp a Juventust verték, ami lehetne nagy szó is, hiszen a Zebrák zsinórban kilencedik bajnoki címüket gyűjtötték be, de ha ránézünk Maurizio Sarri kezdőjére, kissé árnyaltabb képet kapunk, a Juve kezdője tele volt fiatalokkal.

De nem árt megemlíteni az Inter elleni meccsüket, ahol csak a meccs legvégén tudott egyenlíteni az ezüstérmes egy tizenegyesből.

Egy szó, mint száz: Remekül összerakott együttes ez, ahol nem dominálnak az óriási nevek, mégis működik az egész.

Döntse el mindenki maga, hogy előny-e a Roma számára, hogy vasárnap még meccset játszottak vagy épp hátrány? Hiszen a Sevilla utolsó meccsét július 19-én játszotta. Nekik volt idejük pihenni, viszont kevésbé vannak játékban, mint ellenfelük.

Az odavágó

Na igen, ismét nem tudok mit írni ide, hiszen ez egy egymeccses párharc lesz. Szívesen beszélnék korábbi mérkőzéseikről is, de bármilyen hihetetlen, ez a két csapat egymás ellen még nem játszott tétmeccset. Csupán két barátságos meccset, ahol viszont potyogtak a gólok…

Összefoglalás

Nehéz, ez a legnehezebb párharc a nyolcaddöntőknél, két azonos minőségű csapat játszik, semleges pályán, egy mérkőzésen eldöntve a továbbjutást. Ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, hogy pontosan mi is várható a találkozó kimenetelét illetően.

Én szeretek kockáztatni, de nem a sportfogadásban. Szeretem, ha nem kell sokáig izgulnom, arra pedig jó esélyt látok, hogy mindkét csapat betalál.

Bár félő, hogy az egyetlen mérkőzés miatt a vártnál defenzívebb felfogásban játszanak, de sem Lopetegui-re, sem pedig Fonsecára nem ez a jellemző.

Ráadásul elég megnézni, milyen játékosok alkotják a csapatokat, csupa támadó felfogású játékos.

Nézzük a hazaiakat: Munir és De Jong is lőtték a gólokat, de az igazi nagyágyú, Lucas Ocampos is bevethető. Ő lett a Sevilla gólkirálya, 14-szer köszönt be az ellenfeleknek úgy, hogy tavaly a Marseille-ben 34 találkozón csak négy gólt szerzett. Rá mindenképp lehet számítani.

A túloldalon nem kell bemutatni Edin Dzekot, aki mára már a Roma csapatkapitányává vált. A rendkívül erős, mégis technikás bosnyák sem tétlenkedett, 34 éves kora ellenére 16 gólt jegyzett a mögöttünk hagyott Serie A idényben.

De a Farkasok örömére a szupertehetség, Nicola Zaniolo is felépült, így ő is megkeserítheti a spanyolok védelmét.

Azt a védelmet, amely a spanyol bajnokságban az egyik legkevesebb gólt kapta (kevesebbet, mint a Barcelona), de az Európa Liga egy másik kávéház.

Szívem szerint a 2,5 alatti gólszámra is tennék, ez szintén nem egy elvetendő ötlet, de most maradok az eredeti elképzelésemnél: Mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső