Sevilla – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 07.
Sevilla
Teljesítmény:
V V D D N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Október 08. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Így múlik el a világ dicsősége… Julen Lopetegui a katasztrofális kezdést követően szerdán, már éjjel elbúcsúszott a Sevillától, és már aznap kinevezték az utódját. Lehet mondani, hogy jogos volt a mester kirúgása, mert valóban az volt. Azonban abszolút tiszteletlenség szerintem, hogy azon nyomban kinevezték a helyére Jorge Sampaolit. Mert ebből is látszik, hogy már megvolt a megegyezés korábban, szimplán arra vártak, hogy még egyszer az egykori szövetségi kapitány hibázzon.

Szerintem nagyszerű edző, és bízom benne, hogy a Wolverhamptonnál – vagy máshol – sikeres lesz, de nem lehet elvitatni, hogy a nyári átigazolási szezonban nyújtott borzasztó teljesítmény miatt jutott idáig. Nem lehet eladni két klasszis védőt, hogy aztán azokat ne pótolják. És a kezdeti szenvedés később rányomta a bélyegét a játékosokra.

Sampaoli híresen jó motivátor, még mindig úgy gondolom, hogy a legjobb, futballal kapcsolatos mondás az ő nevéhez fűződik, de azt ide nem írhatom le. Szóval, ha kíváncsiak vagytok, csak keressetek rá, mit gondol az argentin a labdabirtoklás fontosságáról…

Úgy kellene a Sevillának egy győzelem, mint még talán soha. A csapat tíz meccséből csak egyet nyert meg, most pedig a La Liga harmadik helyezettje, az Athletic Bilbao érkezik. Akik már tavaly is nagyon jók voltak, de mióta Ernesto Valverde visszatért, szárnyra kaptak.

Szóval nem lesz egyszerű menet, hiába játsszák a mérkőzést a Ramón Sánchez Pizjuánban. Jöjjön a Sevilla – Athletic Bilbao találkozó!

A fogadóirodák sem nagyon hisznek a sevillaiak sikerében, győzelmükre háromszoros pénzt fizetnének, a döntetlen 3.40-et ér, míg a vendéggyőzelem 2.30-on áll most.

Sevilla

Azért erre tényleg számítani lehetett. Julen Lopetegui nem tudott felülkerekedni a rossz formán, és bár bíztak benne, megadták az esélyt a javulásra, nem tudott élni vele. Ettől függetlenül tartom, hogy tiszteletlenség volt már aznap bejelenteni az új edzőt, de ez legyen az én gondom, simán lehet, hogy mások teljesen máshogy látják a dolgot…

A Sevilla borzalmas, pedig nem rossz csapat. Egyénenként kiválóak, csapatként meg mostanában csapnivalók. A védelem a leggyengébb láncszem, ahol olyan fiatalok is aktívan a kezdő részei, akik… Hát, nem feltétlenül ütik meg a La Liga szintjét. De szegény ember vízzel főz, szokták volt mondani. Csakhogy a Sevilla nem volt szegény, kaptak nyolcvanmilliót két védőjükért, abból azért futotta volna egy klasszis bekkre. Mert Nianzou jó védő, oké, de nincs semmi rutinja. Marcao pedig érkezése óta sérült.

Most, hogy megérkezett Sampaoli, valószínűleg lesznek komolyabb változások. A Marseille-nél remekelt a mester, nem azért távozott, mert nem voltak vele megelégedve, hanem mert összeveszett a vezetőséggel az igazolásokról. Korábban már járt Sevillában, Európa-ligát is nyert a csapattal., szóval pontosan tudja, mire számítson. Bár ekkora katyvaszra nem biztos, hogy fel van készülve.

A Sevilla a hétvégén az Atletico Madridtól kapott ki 2-0-ra, meglehetősen simán, majd szerdán este a Borussia Dortmund 4-et vágott a Ramón Sánchez Pizjuánban.

Támadásban az együttes nulla, védekezésben dupla nulla. Nem tudom, mi javítana ezen.

Ahogy azt már a múltkor mondtam, az eset nagy vesztese Isco lehet, aki Lopeteguinél stabil kezdő volt, Sampaoli azonban nem szereti az ilyen stílusú játékosokat, szóval könnyen a padra kerülhet a karmester.

A Sevilla eddig a La Ligában mindössze hét gólt rúgott, ezen sürgősen javítani kellene. Nagyon hiányzik Lucas Ocampos is, akire mindig lehetett számítani, akkor is, amikor a csatároknak (En-Nesyri vagy Rafa Mir) nem ment.

Jesús Corona sérült, ahogy Marcao is. És ráadásként Marcos Acuna, valamint Karim Rekik is kiesett, hogy tovább mélyüljenek a védelem problémái. Szintén sérült Fernando, így a középpályán Delaney, Joan Jordán és Rakitic szerepelhet.

De nem tudni, mi jár Sampaoli fejében, lehet, teljesen új alapokra helyezi a Sevillát. És valljuk be, szükség is lenne rá.

A várható kezdőcsapat:

Bono – J. Navas, Carmona, Nianzou, Telles – Rakitic, Delaney, J. Jordán – Lamela, En-Nesyri, Suso

Egymás elleni meccsek:

Hát, hiába beszélünk két támadó együttesről, a gólok mostanában nem szerepeltek a palettán, mikor ez a két együttes összefutott. Az utolsó három mérkőzés egyaránt 1-0-s eredménnyel végződött, kétszer a Sevilla volt jobb, egyszer pedig a Bilbao.

Amikor a Sevilla szerepel otthon, akkor azért az andalúzok fölényben játszottak, három alkalommal is megverték a baszkokat. Ez tavaly Marcelinonak sikerült, valamint 2019-ben Gaizka Garitanonak. De összességében elmondható, a hazai meccseket a piros-fehérek uralják. A sevillai piros-fehérek…

Előző 5 meccs eredménye
2022.05.22.La Liga
sevilla
1:0
athletic bilbao
La Liga
2021.12.11.La Liga
athletic bilbao
0:1
sevilla
La Liga
2021.05.03.La Liga
sevilla
0:1
athletic bilbao
La Liga
2020.10.31.La Liga
athletic bilbao
2:1
sevilla
La Liga
2020.09.18.Barátságos Mérkőzés
sevilla
2:1
athletic bilbao
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao

Néhány hete – talán csak egy, eléggé összefolynak a napok, mióta ennyi meccs van – beszéltünk már az Athletic Bilbaoról. A baszk együttes nagyon jó szezont fut, annyira jót, amilyen jót már évek óta nem. Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban harmadik helyen állnak, sorra jönnek a győzelmek, és egyelőre nem látszik, hogy meg tudná őket állítani bárki.

Utoljára az Almeriát fogadták – így már beugrott, tényleg egy hete beszéltünk róluk -, és könnyen hozták az újonc elleni meccset, ahogy arra mi is számítottunk. Már az első félidő elején betalált Inaki Williams és Oihan Sancet is, majd a későbbiekben Nico Williams és Mikel Vesga is keserítették a vendégeket.

Ernesto Valverde csapatának most nincs gyenge pontja, nagyon stabilak hátul, a Williams-testvérpárral pedig kincsre leltek. Bár a baszkoknál megszokhattuk, hogy az utánpótlásból időnként kerülnek fel nagy jövő előtt álló játékosok.

Az idegenbeli statisztikájuk meggyőző, és Sampaoli gondolkozhat is, ezt hogyan tudja majd megállítani. Nyolc rúgott, mindössze egy kapott gól.

A csapatból két védő, Yuri Berchiche és Dani Vivian fog csak hiányozni. A múltkori meccs után meglepetés lenne, ha bármi változás beállna a kezdőcsapatban.

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – de Marcos, Álvarez, Martínez, Lekue – Sancet, D. Garcia – N. Williams, Muniain, Berenguer – I. Williams

Tippelde

Mindig azt mondom, hogy az új seprű jól seper, és általában egy edzőváltás a nagy változások mellett pozitívan hat a játékosokra. A Sevillánál viszont most akkora a gond, hogy három nap nem igazán lesz elég számottevő változás elérésére.

Sampaoli pontosan ismeri a klubot, a játékosok jó részét is, viszont ezeket a játékosokat most a földről kellene felszedni. Egy bomba formában levő Athletic Bilbao ellen. Akik egységesek, gólerősek, és remekül védekeznek. Nem fog menni. A vendégek győzelmét várjuk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.45 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.45 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.45 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső