Sporting Kansas City – Houston Dynamo: Fogadási Tippek és US Open Cup Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 24.
Sporting KC
Teljesítmény:
D N V D D
  • Children's Mercy Park
  • Május 26. 02:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Houston Dynamo
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Itt az első meccs, ami Amerikából jön, és van magyar főszereplője, a Sporting Kansas City – Houston Dynamo mérkőzéssel folytatjuk. Ahol ott lehet majd Sallói Dániel a kezdőben, dacára annak, hogy nem is olyan régen kiállították. A balhéról mesélni fogok, elég nagyot ment az interneten a napokban.

Ellenfelük az a Houston Dynamo lesz, amelyik az MLS-ben kapaszkodik, és igyekszik elérni a play-off helyek egyikét, ám odáig még jó pár forduló van. Az biztos, hogy egyelőre biztatóan játszanak, bár elég sok a vereség… Erre is ki fogok majd térni.

A hazaiak számítanak a mérkőzés esélyesének, bár a bukik meghagyják annak a lehetőségét – a szorzók alapján -, hogy a Houston meglepetést okoz. A korábbi meccseikből kiindulva erre túl nagy esély nincs, viszont a Sporting KC nincs épp élete formájában.

Kezdjünk!

Sporting Kansas City

Nem csak Sallói Dániel miatt vannak magyar kapcsolatai a Sporting Kansas Citynek, hanem vezetőedzőjük miatt is. Peter Vermes azonban már az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot, magyar gyökerekkel rendelkezik, sőt 1989-ben játszott a Győri ETO-ban is. De így nagyjából ennyi a kapcsolata Magyarországgal. Ne feledjük azt sem, hogy Németh Krisztián is erősítette az együttest, anno 2015-ben, valamint 2018/19-ben volt a csapat tagja.

A Sporting Kansast 1995-ben alakították, az egyik legrégebbi klub Amerikában, melynek alapítója az a Lamar Hunt, akinek az MLS-t is köszönhetik a tengerentúliak.

A gárda kétszer nyert bajnokságot, kupát pedig négyszer, legutoljára 2017-ben.

Tavaly a Nyugati Konferencia harmadik helyén végeztek, a rájátszásban a negyeddöntőben búcsúztak a Real Salt Lake ellen.

Idén már nem megy annyira a csapatnak, mindössze háromszor nyertek 14 meccs alatt, négyszer ikszeltek és hétszer vereséget szenvedtek. Ezek közül súlyos volt a 7-2-es zakó a Portland Timbers ellen.

Ahogy említettem a bevezetőben, nemrég volt egy kisebb balhé, a Colorado Rapids elleni mérkőzésen Sallói nem túl szép módon akadályozott meg egy szabadrúgást, melynek hatására őt is földre vitték. Mindenki védett mindenkit, mindenki támadt mindenkit, úgyhogy a játékvezető négy piros lapot is kiosztott, Sallói is kapott egyet. Kár érte, mert egyébként az ő duplájával verték meg a Coloradot, véget vetve ezzel egy hosszú nyeretlenségi sorozatnak.

Legutóbbi meccsükön 1-1-et játszottak a San José Earthquakes ellen, Johnny Russell talált a hálóba.

A kupában csak hosszabbítást követően tudták megverni az FC Dallas együttesét, a 2-2-es rendes játékidőt követően 4-2-re nyertek végül.

A játékoskeretből kiemelkedik Sallói Dániel mellett a spanyol Andreu Fontas, aki a Barcelona nevelése, és megfordult a Mallorcában, a Racing Santanderben és a Celta Vigoban is.

Ha minden igaz, Fontas és Sallai is csak egy meccset kaptak, amit már le is töltöttek, nincs akadálya annak, hogy péntek hajnalban pályára lépjenek. Viszont sérült Isimat-Mirin, Kinda, Pulido és Zusi.

A várható kezdőcsapat:

Melia – Sweat, Ford, Fontas, Ndenbe – Walter, Rosell, Hernández – Russell, Vujnovic, Sallói

Egymás elleni meccsek:

Elég egyértelmű képet mutat az egymás elleni mérleg, a legutóbbi öt meccsből négyet Sallói Dániel együttese, a Sporting Kansas City nyert meg. A meccsek nagy részén sok gól született, akadt itt 3-2-es és 4-2-es KC-győzelem is, szóval a szurkolóknak nem igazán van oka panaszra. A Dynamo szurkolói mondjuk erről lehet, hogy mást mondanának.

A Houstonnak egyszer, 2021. májusában sikerült nyernie, de akkor is hazai pályán, a Sporting otthonában 2020-ban győztek utoljára. Azóta lejátszottak még három meccset itt, a Children’s Mercy Parkban, egytől egyig a Sporting Kansas City volt a jobb csapat.

Az utolsó meccsükre márciusban került sor, amikor már tartott az alapszakasz, a vártnál szűkebb győzelmet arattak Tzionisék, 1-0 lett csak az eredmény, a győztes gólt Remi Walter szerezte. Sallói végigjátszotta a mérkőzést.

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.05.MLS
sporting kansas
1:0
houston
MLS
2021.10.03.MLS
sporting kansas
4:2
houston
MLS
2021.05.30.MLS
sporting kansas
3:2
houston
MLS
2021.05.13.MLS
houston
1:0
sporting kansas
MLS
2020.10.04.MLS
houston
1:2
sporting kansas
MLS
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Houston Dynamo

A Houston egyik legnagyobb riválisa a Sporting Kansas, a két együttes még évekkel ezelőtt „alakította ki” ezt a rangadót, amikor folyton folyvást összefutottak. A Dynamo a legtöbbször nem jutott sokra a KC-vel szemben. Legalábbis mostanában nem, de ezt fentebb olvashattátok.

A Houston érdekes körülmények között alakult meg 2005-ben, a San José Earthquakes teljes kerete költözött Houstonba, edzőstől és játékosostól együtt.

Rögtön ezután (2006-ban és 2007-ben) sikerült megnyerniük a bajnokságot, 2011-ben és 2012-ben második helyen végeztek, a kupát 2018-ban tudták elhódítani.

Tavaly nem jutottak rájátszásba, konkrétan a Nyugati Konferencia utolsó helyén végeztek. Idén jobban állnak, öt győzelmük és öt vereségük van három döntetlen mellett, ami most a hetedik helyre elég.

Formát tekintve akadnak ingadozások, de összességében ez nem rossz. A kupában nagyon szűken verték a San Antonio együttesét, a hétvégén pedig a Los Angeles Galaxy otthonában arattak fölényes sikert, amire még a bukik sem nagyon gondoltak. Sebastian Ferreira, Tyler Pasher és Thorleif Ulfarsson találtak a hálóba.

Ismertebb játékosaik európai viszonylatban nincsenek, kiemelkedik a keretükből Carlos Sebastian Ferreira Vidal, aki idén érkezett a csapathoz és 12 meccsen eddig öt gólnál és három asszisztnál jár.

A brazil Paulo Roberto Corradi Nagamurának nincs sérültje, így akár a legjobbjaival is kiállhat a mérkőzésre.

A várható ekzdőcsapat:

Nelson – Zeca, Parker, Hadebe, Lundqvist – Ceren, Vera – Pasher, Rodriguez, Ulfarsson – Ferreira Vidal

Tippelde

A győzelem ellenére nincs jó formában a Sporting Kansas City, de talán ez a Colorado elleni győzelem megindítja őket felfelé. Többet várnak a szurkolók, és egy Houston felett aratott siker kicsit megnyugtatna mindenkit.

A Dynamo idén nem rossz, nem hiába olyanok az oddsok, amilyenek. Mi azt mondjuk, hogy mindkét együttes be fog találni a mérkőzésen.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.69 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.70 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.70 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső