Sunderland – Coventry: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 29.
Sunderland
Teljesítmény:
D V V V N
  • Stadium of Light
  • Július 31. 13:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Coventry
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Régóta vártak már a Sunderland szurkolói arra, hogy csapatuk újra visszakerüljön a másodosztályba. Kalandos történet az övék, amit egyébként egy Netflixes dokufilm meg is örökített az utókornak, érdemes megnézni, ha még nem tettétek.

A 2016/17-es idényben jött a krach, 15/16-ban a Premier League-ből estek ki, majd egy évre rá a Championshipnek is búcsút intettek. Számtalan viszontagsággal kellett megküzdeniük, négy évet töltöttek a League One-ban, míg végül összejött a bravúr, és az ötödik helyről kapaszkodtak fel a másodosztályba.

A cél persze az, hogy majd a legjobbak közé jussanak, de az egy hosszabb folyamat lesz. A fekete macskák mindenesetre az első lépést megtették. Ellenfelük az a Coventry, aki tudja, milyen a harmadik ligában futballozni, a mögöttünk hagyott évtizedben szinte csak ott fordultak meg. Meg egy idényt a League Two-ban is töltöttek…

Mióta visszajutottak, ez lesz a harmadik szezonjuk, elsőként a 16. helyig mentek, majd a 12.-ig. Ha így megy ez tovább, akkor idén meglehet már a felsőház is.

A fogadóirodák szerint szoros találkozóra van kilátás, és mi is egyetértünk velük. Első blikkre azt mondanám, háromesélyes mérkőzés, ahol egyetlen gól dönthet, hogy melyik csapat nyeri az összecsapást.

Következzen a Sunderland – Coventry találkozó!

Sunderland

Valóban filmbe illő, ami a Sunderlandnél történik, nem csoda, hogy ténylegesen film készült a történetükből. A négyéves száműzetés idén ért véget. Mármint tavaly, amikor a League One-ban az ötödik helyet szerezték meg. Ez nem jelent automatikus feljutást, de rájátszást igen. És hiába volt több esélye a Sheffield Wednesday-nek az elődöntőben, hiába gondolták, hogy majd a Wycombe megveri a fekete macskákat, ők veretlenül lehozták a playoffot.

Alex Neil ezzel lényegében váratlant lépett meg, nem hiszem, hogy bárki feljutást remélt már a mostani szezon végén.

Most a feladat az, hogy megerősítsék a keretet. Nem igazoltak sokat, csak hatan csatlakoztak, bár még lehetnek plusz érkezők, a nagy klubok is kiszórják a fiatalokat tapasztalatszerzés céljából, néhányan kiköthetnek a Sunderlandben is.

Egyelőre Daniel Ballard érkezett, az Arsenal 22 esztendős védője tavaly is a másodosztályban szerepelt kölcsönben, most viszont a Sunderland végleg megvásárolta őt, 2,5 millió euróért.

A másik érkező egy német-koszovói támadó, Leon Dajaku, aki tavaly – hivatalosan – még Schafer András csapattársa volt, ugyanis az Union Berlinből jött, de már a mögöttünk hagyott idényben is kölcsönben a Sunderlandnél játszott. Nem került sokba, 1 millió alatt elhozhatták. Jack Clarke, Aji Alese, Alex Bass számítanak új embernek még, Alese talán a legnagyobb név, őt a West Ham utánpótlásából igazolták.

Ellis Simms kölcsönben jött, az Everton második csapatában játszott eddig, vagyis a Heartsnál, az elmúlt évet a Premiershipben töltötte.

A távozók között Will Grigg nevét fedezhetjük fel, akiről anno dalt írtak (Will Grigg’s on fire, átköltötték a Freed from Desire c. nótát), valamint a 36 esztendős Aiden McGeady is Skóciába igazolt, Lee Burge a Northamptonba ment, Arbenit Xhemajli és Jordan Willis pedig jelenleg csapat nélküli.

Sok felkészülési meccset játszottak, felét megnyerték, a másikat elbukták, és volt egy döntetlenjük. Komolyabb csapatokkal is játszottak, a Rangerst megverték, az AS Romától kikaptak.

Sérült nincs a keretben, Neil a playoffon látott 3-4-1-2-es szisztémához ragaszkodhat, elől Ross Stewart mellett Leon Dajaku lehet a kezdő. Daniel Ballard is kezdőbe kerülhet.

A várható kezdőcsapat:

Patterson – Wright, Batth, Ballard – Gooch, Matete, O’Nien, Clarke – Roberts – Stewart, Dajaku

Egymás elleni meccsek:

Ez a két együttes 2007-ben játszott utoljára a másodosztályban! Egy tizenöt éves hagyomány (?) indul most újra. Azóta is volt közös meccsük, mint azt én is említettem, mindketten megfordultak a harmadosztályban, sőt javarészt ott tartózkodtak. 2018 és 2020 között négyszer mérkőztek meg, ezek lehetnek számunkra érdekesek.

Érdekes, de a Sunderland ezen meccsek egyikét sem tudta megnyerni. A Coventry kétszer győzött, valamint volt két döntetlenjük. A gólok a két csapat meccsén nem igazán potyognak, bár egyszer volt egy 5-4-es mérkőzésük.

A Sunderland otthonában igazából ezeken a meccseken kívül csak nagyon rég megrendezett találkozókhoz tudnék visszanyúlni, például 2005-ből vagy 2003-ból. Nem igazán látom értelmét, hogy húszéves meccseket fejtsünk ki, így nem is fogjuk megtenni ezt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.01.League One
coventry
1:0
sunderland
League One
2019.11.23.League One
sunderland
1:1
coventry
League One
2019.04.13.League One
sunderland
4:5
coventry
League One
2018.09.29.League One
coventry
1:1
sunderland
League One
2007.02.03.Championship
sunderland
2:0
coventry
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Coventry

A Coventryt régóta irányítja Mark Robins, 2017-ben került a kispadra, és azóta velük van, és a vezetőség is kitart mellette. Látszik is a fejlődés, két éve – mint mondtam – még a 16. helyen végeztek, most aztán felléptek a 12.-re. Az együttes idén is a középmezőnyben szeretne végezni, talán még merészebb céljaik is lehetnek, de ezt még korai lenne megmondani.

Mindenesetre komoly erősítések nem érkeztek, most apró lyukakat tömött be Mark Robins. Kasey Palmer jó igazolásnak tűnik, és lényegében ő az egyetlen, akit véglegesen megszereztek. Mellette még hárman érkeztek, de csak kölcsönbe. Jonathan Panzo és Callum Doyle első osztályú csapatból szerezték meg, és mindketten belső védők, egyikük a Nottinghamből, másik a Manchester Cityből érkezett. Robins úgy gondolta, hogy a védelmet kell erősíteni, Tayo Adaramola is védőként bevethető, balbekk és a Crystal Palace-ból vették kölcsön.

Komolyabb távozó nincs, Josh Pask, Jordan Shipley, Julien Da Costa és Jodi Jones mentek el, valamint a kölcsönjátékosok tavalyról, vagyis Ian Maatsen és Jake Clarke-Salter.

Felkészülésük hibátlan volt, mind az öt meccsüket megnyerték. A Nottingham Forest volt a legnagyobb név, a többiek a harmadosztályban vagy még lejjebb játszanak.

Belengettek két távozót, Gustavo Hamer és Callum O’Hare is elmehet, de most még a kezdőben fognak helyet kapni.

Liam Kelly és Martyn Waghorn sérültek, utóbbi lehet, hogy a keretbe nevezve lesz, de előbbi biztosan nem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Moore – Doyle, Hyam, Panzo – Dabo, Hamer, Sheaf, Adaramola – O’Hare – Gyökeres, Godden

Tippelde

A Coventry szezonja függ majd attól, hogy O’Hare, Hamer és Gyökeres a csapatnál marad-e. Ha igen, akkor akár a rájátszás sem lehetetlen. A Sunderland közben a biztos bentmaradásra hajt, és hazai pályán ehhez hozni kell a meccseiket.

A fekete macskáktól és a Coventrytől is gólokat várunk, de a döntetlen sem feltétlenül tűnik egy rossz opciónak. Mindenesetre azt kicsit veszélyesnek tartjuk, maradjunk annál, hogy mindkét fél a hálóba fog találni majd.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.76 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.75 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.75 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső