Cardiff – Norwich: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 29.
Cardiff
Teljesítmény:
N D N N N
  • Cardiff City Stadium
  • Július 30. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Norwich
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nagy búcsúzások közepette ne feledkezzünk meg Angliáról. Most kezdődik a Championship, számunkra pedig ez egy különleges bajnokság. Tavaly jó sok meccset tippeltünk meg, jó sokat találtunk el, nem volt kérdés, hogy megmarad ez a liga, és az előttünk álló idényre is ugyanolyan fókuszt fogunk fordítani, mint tavaly.

Azt mondtam, az első forduló összes meccsére adunk tippet. Lehet, hogy ezt a jövőben nem fogjuk bírni, főleg, mikor elindul a többi pontvadászat is, de igyekszünk majd mindig a legjobb meccsekről beszámolni. De az örömteli, hogy az első fordulónál tudtuk tartani magunkat az ígéretünkhöz. Kilenc mérkőzésen már túl vagyunk, még háromról kell nektek beszámolni. És ebben a háromban jelen van egy nagy múlttal rendelkező együttes, amelyik most került fel a másodosztályba, valamint a két bajnokesélyes, akik meg tabaly még a Premier League-ben szerepeltek.

A Cardiff – Norwich mérkőzés sokak szerint sima lesz. Néhányan azt gondolják, hogy a kanárik gólokkal győzik le a walesieket. Ennek valamelyest ellentmond a tény, hogy a bukmékerek ennél sokkal szorosabb ütközetre számítanak.

A tippünk nekünk is megvan, és most megosztjuk veletek.

Cardiff

Nagy átalakításon ment keresztül a walesi együttes, ami nem is meglepő, miután a tavalyi szezonban elég komoly esélyük volt még a kiesésre is. Végig ott totyorogtak a tabella végén, de aztán aggódni nem kellett a végén. Ettől függetlenül kell az erősítés, mert megint egy olyan klubról van szó, amely komoly múlttal rendelkezik, ennek ellenére nem tudnak tényezővé válni a másodosztályban sem.

Steve Morison lényegében teljes átalakítást tartott, megvált 12 játékosától, és érkezett helyettük 13. Mindenkit nem lehet felsorolni, szóval csak néhány embert említek meg: Elment Will Vaulks, James Collins, Ciaron Brown, Alex Smithies és Isaac Vassell, az újak között pedig megtalálható Jaden Philogene-Bidace, Cédric Kipré, Ryan Allsop, Romaina Sawyers, Callum O’Dowda, Sheyi Ojo és Andy Rinomhota.

A tavalyi kölcsönjátékosok közül senkit nem tartottak meg, lehet, megpróbálták, de egyikből sem lett semmi. Így nincs már a csapattal Alfie Doughty, Uche Ikpeazu, Ryan Giles, Jordan Hugill, Tommy Doyle és Cody Drameh.

A tavalyi bajnokságot borzalmasan zárták, valamennyire az utolsó két fordulóban tudtak javítani. Viszont az előszezonra egy rossz szava sem lehet a szurkolóknak, mivel ötből négy meccsüket megnyerték. Legyőzték a Cambridge Unitedot, a Newportot, a Cheltenhamet és a Swindont, ikszeltek a Shrewsburyvel. Látható, hogy komoly ellenfelük nem volt, ők mind harmadosztályban és negyedosztályban résztvevő együttesek.

Ennyi új játékost nagyon nehéz beilleszteni a csapatba, Morison előtt tehát adott a feladat. Lehet, hogy az első fordulókban sok lesz a megtorpanás, tényleg idő kell, míg mindenki megszokja a másikat.

Joe Ralls szereplése kétséges sérülés miatt, ahogy Rubin Colwill sem fog játszani, az előszezon során egyetlen percig sem volt pályán.

Kicsit üres a jobb szárny, ahol csak Gavin Whyte és Isaak Davies van. Utóbbi kezdhet a Norwich ellen.

A várható kezdőcsapat:

Allsop – Helguson, Nelson, McGuinness, Collins – Wintle, Rinomhota, Sang – Davies, Watters, Philogene-Bidace

Egymás elleni meccsek:

Nem játszottak minden évben a csapatok, mivel a Norwich liftezik a Premier League meg a másodosztály között. Tavaly meccseltek, amikor a Norwich bajnok lett. Nem meglepő, mindkét mérkőzést ők nyerték, hazai pályán 2-0-ra, míg idegenben 2-1-re.

Sorozatban három nyert meccs van a nevük mellett, előtte viszont kétszer a Cardiff bizonyult jobbnak. Feleslegesnek érzem, hogy azt a két mérkőzést jobban kibontsuk, mert öt éve voltak.

Érdekes látni, hogy a Cardiff otthonában mennyire fölényben játszik a Norwich. Ötből négy mérkőzést nyertek, de itt is azért meg kell említeni a tényt, hogy némelyik meccs már hosszú évekkel ezelőtt volt. De azért szimbolikus jelentéssel bír, hogy a Cardiff 2017-ben győzött utoljára hazai környezetben a Norwich ellen.

Ami szimpatikus, mint semleges szurkoló, ha leülök megnézni a találkozót, akkor számíthatok gólokra. Legalábbis a korábbi találkozók ezt mutatják, majdnem mindig két és fél gól felett végeztek a csapatok.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.16.Championship
cardiff city
1:2
norwich city
Championship
2020.12.19.Championship
norwich city
2:0
cardiff city
Championship
2018.08.28.Angol Ligakupa
cardiff city
1:3
norwich city
Angol Ligakupa
2018.04.14.Championship
norwich city
0:2
cardiff city
Championship
2017.12.01.Championship
cardiff city
3:1
norwich city
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norwich

A szurkolók már hozzá vannak szokva ahhoz, hogy csapatuk nem tud megragadni az első osztályban. A másodosztályt kinőtték, az elsőhöz viszont még kicsik. Mint amikor egy ruha már nem, illetve még nem jó.

Dean Smith maradt a kiesést követően is a Norwich edzője, az Aston Villa egykori mesterének nem más a feladata, minthogy azonnal visszajuttassa a sárga-zöldeket a Premier League-be.

Az első csapatban nincs sok változás, a kulcsembereket, mint Teemu Pukki, Milot Rashica, Josh Sargent vagy Grant Hanley meg tudták tartani, Pierre Lees Melou, Josip Drmic, Christoph Zimmermann, Akin Famewo igazoltak el, közben Przemyslaw Plachetát és Christos Tziolist kölcsönadták.

Klubrekordért érkezett a Sao Paulo 23 éves középpályása, Gabriel Sara 10,5 millió euróba került, illetve a védelem megerősítése érdekében Isaac Haydent igazolták le. Ő csak kölcsönben van itt, amúgy a Newcastle játékosa, és nem csak a védelemben, a középpályán is bevethető.

Féléves kölcsöne után Todd Cantwell is visszatért, akit PL-klubok akartak magukhoz édesgetni, végül azonban a Bournemouth csapatát választotta, most pedig oda sem kell. Vagy nem volt rá pénz. Mindenesetre Cantwell újra felhúzhatja a Norwich mezét, és fontos szereplő lehet a feljutásért folytatott csatában.

A Norwich is főként kiscsapatokkal játszott, ám ők azért komolyabb ellenfeleket is bezsákolt. Játszottak a Marseille ellen, a Celticnél és a Hiberniannél is megfordultak. A kicsiket rendre verték, a Marseille-t is 3-0-ra kiütötték, a Celtictől és a másik skót együttestől viszont kikaptak.

Kezdésnek rengeteg a sérült, Hayden nem fog tudni bemutatkozni, mivel már eleve sérülten érkezett, mellette Ben Gibson, Sam Byram és Tony Springett sem játszhat. Grant Hanley és Kieran Fowell kétséges, meg Gabriel Sara is, tehát az újak közül lehet, hogy senkit nem láthatnak a szurkolók.

Van oldal, akik szerint Tim Krul is sérült, de erről sehol máshol nem hallottam, és Krul a Hibernian ellen is pályára lépett.

A várható kezdőcsapat:

Krul – Aarons, Omobamidele, Hanley, Giannoulis – McLean, Sörensen – Sargent, Rashica, Cantwell – Pukki

Tippelde

Két indokom van, miért a Norwich nyeri meg a mérkőzést. Egyrészt egyben maradtak, és ez a csapat két éve fölényesen nyerte meg a Championship küzdelmeit. Jó, akkor még Rashica vagy Sargent nem volt itt, de kábé ugyanilyen erős volt az együttes. A másik indokom az, hogy a Cardiff bevásárolt, és a gárda nincs még összeszokva. Van még egy harmadik indok is: Teemu Pukki.

A Norwichtól magabiztos győzelmet várunk a nyitányon, zsíros nyereménnyel kecsegtet a vendégek győzelme.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.38 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.37 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.37 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső