Tottenham – Leeds: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 31.
Tottenham
Teljesítmény:
D N V V D
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Január 02. 13:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Leeds United
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jaj, de furcsa leírni a dátumot. 2021… Még párszor szokásos módon biztosan el fogjuk rontani, de igen, véget ér 2020, és azt hiszem nincs olyan ember, aki ezt bánja. Ennél csak jobb lehet, nem? Reméljük!

Szóval, 2021 első tippje a blogon, mármint az első, amit már az új évben játszanak, ez a tipp pedig nem más, mint a Tottenham – Leeds United. Bízzunk benne, hogy a találkozó lejátszásra kerül, ugyanis ezen a héten már két Premier League találkozót is el kellett halasztani, és gondolom tudjátok, hogy miért. Hát persze, a koronavírus. Hétfőn az Everton – Manchester City találkozó előtt derült ki pár órával, hogy a vendégeknél több pozitív teszt is van, míg a Tottenham – Fulham találkozón a vendégeknél történt ugyanez. Sam Allardyce, a WBA menedzsere azt szorgalmazza, hogy függesszék fel a bajnokságot, de az ismét beláthatatlan következményekkel járna, megint csúszna minden, szóval remélem, hogy gyorsan normalizálódik a helyzet.

Na, vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Fulham

Szóval, ez a mérkőzés nem került lejátszásra a fentebb említett okok miatt, a hírek szerint a Tottenhamnél nem volt gond, azonban a Fulhamnél több játékosról is kiderült, hogy koronavírusos. Azt még nem közölték, hogy a meccset mikor tudják pótolni, mindenesetre eléggé aggasztó, hogy csak ezen a héten két ilyen eset is történt.

Írtam, hogy mi a terve Sam Allardyce-nak, nem is terv ez, hanem inkább tanács, észrevétel, és bizonyára nincs egyedül a véleményével, mindenesetre a MU menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer máshogy gondolja, szerinte nem lenne jó ötlet leállni, ez csak még nagyobb nyomást helyezne a csapatokra, akiknek már eddig is sűrű volt a versenynaptár. Nem tudni még, mi lesz, de az biztos, hogy az irány nem jó…

Hogy egy picit a futballról is beszéljünk, a Spursnek jól jött volna egy esetleges Fulham elleni győzelem, mert nagyon nincsenek jó formában, utolsó négy meccsükön nem tudtak nyerni, legutóbb a Wolves ellen ikszeltek, miután Tanguy Ndombele és Romain Saiss góljaival 1-1 lett a mérkőzés végeredménye. Látványosan szenved a Harry Kane – Szon Hung Min páros, ha pedig nekik nem megy, akkor a csapatnak sem.

A Leeds ellen nehéz dolguk lesz, de hogy miért, azt nemsokára kifejtem.

Előző 5 meccs eredménye
2013.01.27.FA Kupa
leeds
2:1
tottenham
FA Kupa
2010.02.03.FA Kupa
leeds
1:3
tottenham
FA Kupa
2010.01.23.FA Kupa
tottenham
2:2
leeds
FA Kupa
2004.01.10.Premier League
leeds
0:1
tottenham
Premier League
2003.08.23.Premier League
tottenham
2:1
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

West Brom – Leeds

Épp a már többször emlegetett Sam Allardyce csapata ellen játszottak Marcelo Bielsa fiai, és káprázatos gálát bemutatva kiütötték ellenfelüket. Tették mindezt a The Hawthornsban, azaz a WBA pályáján.

A meccs már az első félidőben eldőlt, hiszen a szünetre négygólos előnnyel vonulhattak a Leeds játékosai. Egy – West Brom szempontból – peches öngóllal indult a meccs, Sawyerst szorongatta egy vendégjátékos, így a hazaadás mellett döntött a védő, csak azt nem vette észre, hogy Johnstone nem a kapujában, hanem amellett áll, hogy így segíthessen társának. A labda viszont erős volt, a kapus nem ért vissza, húsz méteres öngóllal szerzett vezetést a Leeds.

A második vendégtalálatnak viszont semmi köze nem volt a szerencséhez, Alioski 16 méterről bombázta szét a West Brom kapuját, hatalmas találat volt.

Az öngól a 9., Alioski találata pedig a 31. percben esett, és az igazi henger innen indult. Öt perccel később szép összjátékot követően Jack Harrison talált be, miután Banforddal bolondot csináltak a WBA védőiből.

A 40. percben újabb szerencsétlen gólt kapott a West Brom: Klich passzát Rodrigo lőtte el laposan, O’Shea beletette a lábát a lövésbe, ami onnan a kapuba került.

A szünet után azért látványosan visszavettek a vendégek, de egy bombagól még így is volt a tarsolyban: A 72. percben az egész mérkőzésen nagyon aktív Raphinha góljával alakult ki a 0-5-ös végeredmény.

Tavaly a Championshipben a Leeds lett az első, a WBA a második, most mégis hatalmas szakadék volt a két csapat között.

Összefoglalás

Valószínűleg nagyon jót tett a Spurs gárdájának, hogy elmaradt a Fulham elleni bajnoki, a december mindig húzós az angol bajnokságban, így legalább egy picit többet tudtak pihenni. José Mourinhonak továbbra is két sérültje van, Giovani Lo Celso és Gareth Bale, Tanganga felépült, de nem hinném, hogy játszana a mérkőzésen a védő.

A Wolves elleni meccshez képest annyi változás várható, hogy Steven Bergwijn kezdőként lép pályára, ami egy kis szerkezetváltással fog járni, minden bizonnyal visszatérnek a négyvédős rendszerhez. Ez csak egy tipp persze…

Lucas Moura és Carlos Vinicius pályára lépésére is van esély, ők nemrég épültek fel, erőnlétük lassan rendben lesz.

A másik oldalon bizonyára önbizalomtól duzzadnak a játékosok, még akkor is, ha egy kiesőjelölt ellen nyertek, de az a győzelem nagyon magabiztos és fölényes lett.

Mateusz Klich a mérkőzésen kisebb sérülést szedett össze, játékára kevés esély mutatkozik, őt Jamie Shackleton helyettesítheti majd. Diego Llorrente, Gaetano Berardi és Robin Koch továbbra sem bevethető, és a Manchester United ellen gólt fejelő Liam Cooper is sérült, de az ő játékára valamennyi esély mutatkozik. Nem sok, teszem hozzá.

A tabella és a játékerő ellenére botorság lenne leírni a Leedset, vendégként eddig négyszer nyertek nyolc mérkőzésükön.

Gólokban gazdag meccset várok, de itt ez nagyban függ attól, hogy Szon és Kane tudja-e folytatni az eddigi remek szereplését, vagy azokat a játékosokat fogjuk látni, akiket a Leicester és a Wolves ellen… Bamford is ott van a másik oldalon, Rodrigonak és Raphinhának is egyre jobban megy, szóval bízom az over 2,5-ben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső