Ukrajna – Skócia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 26.
Ukrajna
Teljesítmény:
N V D N N
  • Józef Piłsudski Stadium
  • Szeptember 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Skócia
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megvan az a küldetés a Grand Theft Auto-ban, amikor CJ azt mondja: Ah, sh*t, here we go again? Na, valami ilyesmi jutott eszembe, amikor láttam, hogy megint lesz egy Ukrajna – Skócia meccs. A két válogatott három hónapon belül harmadszor találkozik egymással, a mérleg eddig egy győzelem az egyiknél, egy meg a másik csapatnál.

És most itt van még egy meccs, ami arról hivatott dönteni, hogy melyik együttes kerül fel a legjobbak közé a következő Nemzetek Ligája-szezonban? Egyelőre Skócia áll jobban, és Steve Clarke együttesének bőven elegendő egy döntetlen is, nyilván az lenne a legtisztább, ha megnyernék az összecsapást, és megmutatnák, hogy a júniusi pótselejtező volt a botlás részükről, nem pedig a múlt héten lejátszott skót győzelem az ukránoknak.

Ukrajna a gyenge játék után Örményországon vezette le a stresszt, rajtuk töltötték ki minden dühüket, és ez öt rúgott gólban realizálódott. Ez figyelemfelkeltő lehet Skóciának. Bár az első meccsükön a csoportban nagyon le tudták őket nyomni, valóban sokkal jobbak voltak, de azért azt sejthettük, hogy a sárga-kékek annál képesek sokkal jobb játékra is.

És hazai pályán – ami Lengyelországot jelent most – lehet esélyük arra, hogy a legjobbak közé kerüljenek. Oleksandr Petrakov erre készül, győzni akar, Clarke mester szintén.

A bukik úgy hiszik, nagyon háromesélyes a mérkőzés. Az ukrán győzelemre 2.40 a szorzó, a vendégekre szintén elég magas, 2.80 körül van, míg a döntetlen 3.40.

Mivel a pénteki napon már nem maradt időm a Bajnokok Ligája második fordulójának összefoglalójára – mármint az utolsó cikkre -, így a tippeket követően még azt olvashatjátok. Holnap pedig már a klubmeccsekkel folytatjuk, a hétvégén rengeteg jó meccs lesz, és nem akarunk lemaradni egyikről sem.

Következzen az Ukrajna – Skócia meccs. Ismét.

Ukrajna

Ukrajnáról a héten nagyon sokat beszéltünk, hiszen szóba került a skótok, valamint az örmények elleni meccsük is. No meg most jön a visszavágó megint Skócia ellen.

A skótok elleni égést sikerült jóvá tenni, és a jelentősen meggyengült, tartalékosnak mondható örményeket nagyon simán verték meg. Ahogy fentebb írtam, kijött minden frusztráció a csapatból, és öt gólig meg sem álltak.

Betalált a kapuba Oleksandr Tymchyk, az egykori Fradista, Oleksandr Zubkov, valamint Artem Dovbyk duplázott, és Danilo Ignatenko örülhetett még gólnak.

A meccsről nagyon többet nem is kell mondani, nem volt egy súlycsoportban a két együttes, az örmények hiába lőttek kapura, veszélyesnek még így sem mondhatnám őket.

Ukrajna most a 2. helyen áll tíz ponttal, egyszer kaptak ki, egyszer ikszeltek és háromszor nyertek. Kár azért az Írország elleni döntetlenért… Bár igazából nem nagyon számított volna, inkább kár a Skócia elleni súlyos vereségért.

Petrakov együttesének egy esélye van: Meg kell verni Skóciát.

A múltheti után vannak efelől kétségeim, hogy ez sikerülhet. A mesternek ráadásul még azzal is meg kell küzdenie, hogy Serhiy Sydorchuk eltiltás miatt nem szerepelhet. Két opció van a pótlására: Taras Stepanenko vagy Oleksandr Pikhalyonok léphet pályára, bár utóbbi a skótok ellen rendkívül gyengén szerepelt. Nem mintha előbbi annyira jó lett volna, de az ő neve mellett ott a rutin.

Több játékos sem játszott Örményország ellen, akit a kezdőbe vártunk: Oleksandr Karavaev, Ruslan Malinovskyi, Andriy Yarmolenko és Mykhaylo Mudryk is csak a kispadon kezdett.

A teljes keret:

Kapusok: Anatolii Trubin, Dmytro Riznyk, Andriy Lunin

Védők: Oleksandr Karavaev, Oleksandr Tymchyk, Ilya Zabarny, Mykola Matvienko, Serhii Kryvtsov, Valery Bondar, Bohdan Mykhailichenko, Vitaly Mykolenko, Taras Kacharaba

Középpályások: Taras Stepanenko, Mykhailo Mudryk, Oleksandr Zubkov, Serhiy Sydorchuk, Viktor Tsygankov, Mykola Shaparenko, Oleksandr Pikhalyonok, Andriy Yarmolenko, Ruslan Malinovskyi, Oleksandr Zinchenko, Viktor Kovalenko

Támadók: Roman Yaremchuk, Artem Dovbyk

A várható kezdőcsapat:

Lunin – Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko – Karavaev, Stepanenko, Ignatenko, Mykolenko – Yarmolenko, Dovbyk, Mudryk

Egymás elleni meccsek:

Három hónap alatt harmadszor találkoznak a felek, már kívülről ismerik a másikat, talán még unják is egymást… Ukrajna júniusban nem a Nemzetek Ligájában futott össze Skóciával, hanem a VB-ért vívtak egymeccses párharcot. Az elődöntőben futottak össze, a britek már nem tudtak a döntőben bizonyítani, mert hazai környezetben kaptak ki 3-1-re, Steve Clarke együttese azon az estén mélyen a tudása alatt teljesített. Utána – egy héttel ezelőtt – már a Nemzetek Ligájában mérkőztek meg, és a csata 180 fokos fordulatot vett. Ezúttal az ukránok nem találták a formájukat, sokszor a labdát sem, és bár sokáig tartották magukat – Skócia eszetlenül sok helyzetet hagyott ki – John McGinn megtörte a jeget a hajrában, onnantól kezdve meg már nem volt megállás, Lyndon Dykes dupláját követően mondhatjuk, hogy kényelmes győzelmet arattak.

Előző meccs eredménye
2022.09.21.Nemzetek Ligája
skócia
3:0
ukrajna
Nemzetek Ligája
2022.06.01.VB-selejtező 2022
skócia
1:3
ukrajna
VB-selejtező 2022
2007.10.13.EB-selejtező 2008
skócia
3:1
ukrajna
EB-selejtező 2008
2006.10.11.EB-selejtező 2008
ukrajna
2:0
skócia
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Skócia

Ha nem is olyan könnyen, de Skóciának sikerült legalább egyszer legyőznie Írországot. Miután az odavágón komoly vereségbe futottak bele, a visszavágón megszerezték a három pontot, és egyetlen pontra vannak attól, hogy A-ligás csapat legyenek.

Mi örültünk a győzelmüknek, mert arra fogadtunk, de ilyen nehéz meccsre mi sem számítottunk. Az írek egy félidőn át vezettek, aztán Jack Hendry egyenlített, és Ryan Christie hajrában szerzett góljával – amely amúgy tizenegyesből született – átvették a vezetést, és meg is nyerték a mérkőzést. A hős egyértelműen Christie volt, a gól mellett egy gólpasszt osztott ki a Bournemouth játékosa.

Steve Clarke-nak muszáj lesz átalakítania a kezdőt több okból kifolyólag: Scott McTominay eltiltott lesz, míg Scott McKenna, valamint Kieran Tierney nem lesznek bevethetők.

Kenny McLean, Billy Gilmour harcol egy pozícióért a középpályán, a védelembe pedig Ryan Porteous és Greg Taylor kerülhet be. Előbbi még nem volt válogatott, most mutatkozhat be.

Eddigi két meccsét szeptemberben otthon vívták meg a skótok, most viszont idegenben kellene valamit mutatni. Az együttesnek nem megy rosszul a Hampden Parktól távol, mostanában csak az írektől szenvedtek vereséget.

A teljes keret:

Kapusok: Craig Gordon, Liam Kelly, Jon McLaughlin

Védők: Grant Hanley, Jack Hendry, Aaron Hickey, Scott McKenna, Nathan Patterson, Ryan Porteous, Anthony Ralston, Kieran Tierney, Greg Taylor

Középpályások: Stuart Armstrong, Billy Gilmour, Ryan Jack, John McGinn, Callum McGregor, Kenny McLean, Scott McTominay, David Turnbull

Támadók: Che Adams, Jacob Brown, Lyndon Dykes, Ryan Christie, Ryan Fraser

A várható kezdőcsapat:

Gordon – Hickey, Hendry, Porteous, Taylor – McLean, McGregor – Armstrong, McGinn, Christie – Adams

Tippelde

Az ukránok visszaszerezték az önbizalmukat az örmények elleni győzelmet követően, a skótok meg el sem veszítették. Magabiztosak lehetnek, és ez a pályán is látszódni fog. Taktikának van helye bőven, de nem az ukránok részéről. Nekik támadni kell, gólt szerezni.

Semleges pályán fognak játszani, így a hazai pálya előnyét elbukják Petrakovék. Úgy gondolom, hogy a skótok vannak annyira erősek, hogy megfogják az ukrán támadásokat, de ha valóban nincs Tierney és McKenna, akkor azért lehetnek problémák. Szerintünk a döntetlen reális eredmény lehet, valamint az, hogy mindkét együttes gólt fog szerezni a meccsen.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.89 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.87 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.87 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső