AC Milan – Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 21:00 Giuseppe Meazza
Milan
vs
Salzburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem csak az F, de az E csoportban is lesz még izgalom, hiába dőlt már el, hogy a Chelsea továbbjut. Keressük a másik csapatot, amelyik tavasszal is a Bajnokok Ligájában fog szerepelni, plusz még az sem dőlt el, hogy ki lesz a harmadik. Egyedül az angolok azok, akik hátra dőlve, nyugodtan figyelhetik az eseményeket, saját mérkőzésükkel sem kell törődni, mert vereség esetén is elsők maradnak.

A Milan viszont kieshet. Tavaly megtették, volt is belőle felhördülés, ráadásul utolsó helyen zúgtak ki, tavasszal már csak a Serie A-ban tudtak játszani. Idén szeretnének Európában is.

Ehhez a képlet baromi egyszerű: Meg kell nyerniük az utolsó meccsüket. Az ellenfél a Salzburg, akiket először nem sikerült legyőzni, és lehet, most sem lesz egyszerű. Matthias Jaissle csapata ugyanis rendkívül jó, fiatalokból, nagy tehetségekből és rutinos rókákból áll össze. Eddig mindenki megszenvedett velük, még a Chelsea is. És mondom, a Milan is…

Most, hazai pályán talán más lesz a mérkőzés menete, de ugye a szomszédainkat a Stamford Bridge sem ijesztette meg, szóval a San Siro sem fogja.

Mindenesetre a bukmékerek megint nagyon magabiztosan mondják, hogy a Milan fog nyerni. 1.50-et fizetnek a hazai győzelemre, 4.20-at a döntetlenre, és 6-szoros pénz jár akkor, ha Capaldoék győznek.

Kezdjük az AC Milan – Salzburg meccset!

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Nagyon kellemetlen ellenfél hazai pályán a horvát bajnokcsapat, ezért is hittük, hogy megnehezítik majd a Milan dolgát, ahol még mindig bőven akadnak sérültek, és az előző hetekben kellemetlen eredményekbe is belefutottak.

Viszont Stefano Pioli együttese ezen az estén nem ismert tréfát, és kitömték Ante Cacic csapatát. Mi arra tippeltünk, hogy a hazaiak is hálóba fognak találni. Ám ezúttal a Bruno Petkovic – Mislav Orsic kettős besült. Velünk együtt.

Az első félidőben csak egyetlen gól született, helyzetből viszont akadt több is mindkét oldalon. Az első kapura lövést a Dinamo ejtette meg, Luka Ivanusec 16 méterről csavart, a Mike Maignant helyettesítő román veterán portás, Ciprian Tatarusanu pedig védett. Még a kipattanó is maradt a hazaiaknál, Ristovski is próbálkozhatott, az azonban lejött a blokkról.

Negyedórával később láthattuk az első komolyabb olasz helyzetet: Kalulu beadását Olivier Giroud fejelte kapura, Dominik Livakovic vetődve védett. Nem volt olyan nehéz védés, mert a labda nem sarokra ment, ettől függetlenül Livakovicnak észnél kellett lennie.

Ami nem sikerült Giroud-nak, az sikerült Matteo Gabbiának. A fiatal védő csak azért kerülhetett a kezdőbe, mert a védelem elég foghíjas volt, de ha már megkapta a lehetőséget, igyekezett élni is vele.

A félidő vége előtt, a 39. percben Sandro Tonali szabadrúgására érkezett nagyszerűen, bevetődve fejelt a hazai kapuba.Egy pillanatra megijedhettek a szurkolók, hiszen Gabbia nekiesett a kapufának, ám nem történt semmi gond, felugrott, és indult a gólját megünnepelni.

A gólzápor a második félidőben jött. Rögtön a kezdés után Rafael Leao indult meg a hazai térfél közepén, befelé tört, elvitte a labdát (nagy szerencsével) három kékmezes mellett is, és már csak a kapust kellett mattolnia. Meg is tette, laposan lőtt a jobb alsóba, 2-0. A mérkőzés lényegében eldőlt, de a Milan nem állt le.

Az 58. percben Sandro Tonali harcolt ki egy tizenegyest a csapatának, lerántották a fiatal olaszt a tizenhatos sarkánál, a büntetőt Olivier Giroud értékesítette, méghozzá nagyon magabiztosan.

Még egy gól maradt a vendégekben, amit aztán nem saját játékosuk, hanem Robert Ljubicic szerzett. Szegény bekk annyira igyekezett vissza egy milánói támadásnál, hogy az elé pattanó labda a melléről a hálóba vágódott. Nem az ő meccse volt ez, a tizit is ő hozta össze, majd jött az öngól…

A csoport másik meccsén a 23. percben szerezte meg a vezetést az angol együttes. Mateo Kovacic nem rúg gyakran gólt, de ha igen, az általában bombagól. Most is így történt, a horvát 16 méterről, bal külsővel lőtt a ficakba, Köhn kapus ledermedve nézte, ahogy a labda a kapuban köt ki.

Az első félidőben még négy helyzete volt a vendégeknek, Köhn viszont a gól után turbó-üzemmódba kapcsolat, és nem lehetett kifogni rajta. Pierre-Emerick Aubameyang próbálkozott a legtöbbször, egyszer fejjel, kétszer lábbal. Mindegyik nagy helyzet volt, és mindháromnál nagyot védett Köhn. A Chelsea részéről még volt egy fejes, Kai Havertz bólintott, ezt is védte a hazaiak kapusa.

A kékek nem tudták kihasználni a nagy lehetőségeiket, és ezt a Salzburg rögtön a második félidő elején büntette. Egy gyors kontrát vezettek a hazaiak, Wöbert futtatták a baloldalon, ő középre ívelt, ahol jött Chikwubuike Adamu, és a kimozduló Kepa mellett a hálóba lőtt.

A gólszerző öt perccel később már a saját kapuja előtt vált főszereplővé, egy vendégfejest a gólvonalról vágott ki, így maradt az 1-1, egészen a 64. percig, ekkor Kai Havertz pókhálózta ki a kapu jobb felső sarkát 18 méterről.

AC Milan

Örülhetnek a Milan drukkerei, Stefano Pioli meghosszabbította a szerződését. Eddig is lehetett tudni, hogy nagyon meg vannak elégedve vele, most már ennek kézzelfogható bizonyítéka is van.

A Milan mestere amúgy pont azután hosszabbított, hogy csapata idegenbeli nagyszerű veretlenségi sorozata véget ért, a Torino verte meg őket a hétvégén. A piros-feketék 2-1-re kaptak ki, góljukat Junior Messias szerezte.

Ezáltal már csak a harmadik helyen állnak, a Napoli még jobban elszaladt előlük, és most már az Atalanta is előzött.

De most a csapat fejében más jár, mint az, hogy távolabb kerültek a címvédéstől. Szeretnének továbbjutni a BL-ben, és ehhez elegendő egyetlen pont is. Amennyiben ikszelnek a 3. Salzburggal, akkor biztos a második hely. Ha nyernek, szintén, míg, ha kikapnak, akár még a negyedik helyen is zárhatnak.

Hazai pályán idén kétszer kaptak ki, a Napoli mellett a Chelsea verte őket. Az angolok elleni meccset majdnem végig emberhátrányban játszották, tehát az a vereség valahol borítékolható volt.

A sérülések nem múlnak, szinte mindegyik játékosuk hosszabb távra dőlt ki. Zlatan Ibrahimovicot régóta nem láttuk a pályán, ahogy Alessandro Florenzi, Davide Calabria és Mike Maignan is jó ideje dolgozik felépülésén. A legfrissebb sérült Alexis Saelemaekers, de már ő is hiányzik néhány hete…

A védelembe visszatérhet Fikayo Tomori az eltiltása után, Matteo Gabbiával alkothatnak egy párt. A gyors vendégekhez Simon Kjaer már lehet, hogy nem elég fickós…

A középpályán semmi meglepetést nem várok, Charles De Ketelaere és Brahim Díaz szereplése kérdéses számomra.

A várható kezdőcsapat:

Tatarusanu – Kalulu, Tomori, Gabbia, Hernández – Bennacer, Tonali – Rebic, De Ketelaere, R. Leao – Giroud

Egymás elleni meccsek:

Korábban volt két meccsük a BL-ben, 1994-ben, de ez is annyira régen volt, hogy feleslegesnek tartom megbeszélni. Az idei meccsük annál érdekesebb lehet számunkra. Kiegyenlített mérkőzésen igazságos iksz született a Red Bull Arénában, Salzburgban. Már az első félidőben kialakult a végeredmény, Noah Okafor gólja után Alexis Saelemaekers talált be. A visszavágón egy ilyen eredmény a Milan továbbjutását jelentené.

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
salzburg
1:1
milan
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salzburg

Elszenvedte az első vereségét a Salzburg a BL-ben, amely sokat jelenthet a végelszámolásnál. Megint megnehezítették egy nagycsapat dolgát, de most pont nélkül maradtak. Így már csak a harmadik Ausztria legjobb csapata.

A gárdáról csak jókat mondtam az elmúlt hetekben, mióta látjuk őket a BL-ben. Ismét sikerült fiatalokkal megtölteni a kezdőt, megint lesz nagy mozgás majd a transzferszezonban, és megint hatalmas bevételhez juthat a csapat.

Azzal is vastagíthatják a tárcájukat, ha továbbjutnak a BL-ben, de az Európa-liga sem fizet rosszul.

Minden mindegy alapon fognak támadni, nekik kell a győzelem, semmi mással nem érhetnek célt.

Matthias Jaissle nem fog változtatni, úgy értem, a megszokott játékukat fogják játszani, 4-3-1-2-es vagy 4-3-3-as felállásban léphetnek pályára. A Hartberg ellen játszották utolsó bajnokijukat, a jól védekező Paintsilék végül 1-0-ra kikaptak, a csereként pályára lépő Noah Okafor döntötte el a mérkőzést.

Egyébként Gourna-Douath, Kjaergaard, Okafor, Adamu és Ulmer is csere volt, Jaissle tehát próbált a holnapi meccsre tartalékolni.

Nicolás Capaldo, Fernando, Oumar Solet, Sékou Koita és Oumar Diakité sérültek, Mamady Diambou, Samson Tijani és Bryan Okoh nincsenek nevezve.

A várható kezdőcsapat:

Köhn – Dedic, Bernardo, Pavlovic, Wöber – Seiwald, Gourna-Douath, Kjaergaard – Sucic – Adamu, Okafor

Tippelde

Nagy csalódás lenne, ha a Milan nem tudná elérni a kieséses szakaszt. Mert az már sorozatban a második alkalom lenne. A győzelmet nem lesz egyszerű elérni, hiszen a Salzburgnak is csak az játszik, így ők fognak jobban támadni.

Mi most inkább csak a gólok számát mernénk megtippelni, és ott is igyekszünk egy óvatosabbat mondani. Azt állítjuk, hogy 3,5 gól alatt lesz a találkozó, talán inkább a küzdelem fog dominálni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső