Juventus – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 21:00 Juventus Stadium
Juventus
vs
PSG

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Most már tényleg ki lehetne állítani egy csapatot a Juventusnál a sérültekből, egyedül egy kapus hiányzik. Maradjon is így, nem akarom, hogy bármelyikük megsérüljön. A Juventus – PSG mérkőzésen a hazaiaknak amúgy sincs sok esélye, de a kulcsemberek kiesésével csak még nehezebb helyzetbe kerültek. Pedig… Jó lenne nyerni, hiszen még nem dőlt el, hogy az övék lesz-e a harmadik hely. Már eleve az para, hogy ezért kell küzdeniük, a Juvétól továbbjutást vártak a szurkolók, de ha még az EL-t sem érik el, mert egy izraeli csapat megelőzi őket? Na, az lesz az igazán nagy gond.

A PSG a csoportelsőségre hajt. Ha nyernek, akkor meg is lesz, ha ikszelnek vagy döntetlent játsszanak, akkor valószínűleg nem. Mert a csoport másik meccsén a Benfica a Maccabi Haifához utazik. Az izraeliek minden mindegy alapon játszhatnak, és már bebizonyították, hogy képesek otthon meglepetést okozni, gólt lőttek a franciáknak, és legyőzték az olaszokat.

De most maradjunk a saját meccsünknél. Nincs egy szinten a két együttes a játékoskeretet illetően. Mivel több alapember kiesett a zebráktól, ez még inkább igaz. Ilyen fékek mellett kéne megverni a világ egyik legjobb csapatát. Naná, hogy a fogadóirodák nem hisznek ebben. 4.50-et fizet a hazai győzelem, 4.00-t a döntetlen, és 1.70-et a vendégsiker.

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Eseménydús első félidőt láthattak a szurkolók, akik kimentek a Parc des Princes-be, kedvenceik jól megszórták a Maccabit. Pedig az első negyedórában nem esett gól, a csapatok kóstolgatták egymást, persze a PSG többször járt Cohen kapuja előtt, mint Atziliék a túloldalon. Az első gólt Lionel Messi szerezte, kellett hozzá szerencse is, de maga a befejezés az argentin részéről zseniális volt, Mbappé körömpasszát külsővel tekerte 7 méterről a bal felsőbe.

A 32. percben lényegében lemásolták az első találatot, megint úgy mentek át a vendégek védelmén, mintha bóják között az edzésen lettek volna. Ezúttal – kicsit távolabbról – Kylian Mbappé lőtte ki a bal felső sarkot.

A 30. és a 40. perc között összesen három gól született, szinte rögtön Mbappé találatát követően Neymar Jr. talált be, a csapat harmadik támadója Messitől kapott jó passzt, miután Mbappé három védőt is elvitt magával. A brazilnak csak értékesítenie kellett az egy az egy elleni ziccert.

De a Maccabi rögtön szépített, az az Abdoulaye Seck talált be, akinek nevével eddig sokszor nem találkoztunk, hiszen Sundgren mellett nem nagyon jutott szóhoz. Azonban a svéd most sérült volt, így Seck beállt, és ha már beállt, akkor rúgott egy szép gólt a 38. percben. Egy oldalról beívelt szabadrúgásnál a hazai védők nem figyeltek, Seck kilépett, és az elkéső kapus mellett fejelt a hálóba.

A félidőben még egy gól esett, amelyet Leo Messi rúgott, a dél-amerikai zseni most 17 méterről lőtt a jobb alsóba.

Szórakoztató meccs volt, és a második félidő sem okozott csalódást. Ugyanis itt is volt négy gól. A Maccabi Haifa jobb-bekkje, Seck, annyira belejött a gólgyártásba, hogy az 50. percben újfent betalált, megint egy pontrúgás után volt eredményes, Christophe Galtier tajtékzott, miután látta, hogy csapata képtelen egy kavarodás után felszabadítani.

De aggodalomra semmi ok, mert a PSG triója ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyták. A 64. percben Hakimi beadását a tizenhatoson belül levő Mbappé átvette, aztán ugyanolyan gólt rúgott, mint az első félidőben, jobb belsővel felvarrta a lasztit a jobb felsőbe.

Szegény vendégeket az ág is húzta, három perccel később Neymar rúgatott egy öngólt Sean Goldberggel, a mérkőzés végén pedig még Carlos Soler is a kapuba talált, a spanyol tizenhat méteres lövése talált utat a kapuba.

A csoport másik meccsén is potyogtak a gólok, a Benfica odahaza is megverte a Juventust, ami egyben azt is jelentette, hogy a torinóiak kiestek a csoportjukból. Nem megy nekik a BL-ben, korábban több edzőnek is azért kellett mennie, mert nem sikerült a kiugrás a kupaporondon. A visszatérő Allegri sem segített, marad az EL, már, ha marad az EL… A meccsre egyébént azt tippeltük, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni, valamint egy óvatos 1X-et is mondtunk még. Mindkét tipp működőképes volt.

A Benfica csapatának pályája a mérkőzés napján volt 19 éves, a játékosok pedig szép szülinapi ajándékot adtak a szurkolóknak. A gólgazdag mérkőzésen a fiatal Antonio Silva kezdte meg a gólgyártást, aki egy kisszöglet után tudott eredményes lenni, az elalvó védők között emelkedett Enzo Fernández beadására, majd szépen bólintott a kapuba.

Azonnal jött a válasz a vendégektől, négy perccel később Moise Kean, az elfeledett Moise Kean, és egy hihetetlen jelenet végén 15 centiről bebombázta a labdát. Eleinte a találatot nem akarták megadni, de a VAR kiderítette, hogy a gól előtt nem volt lesen egyetlen olasz játékos sem.

Az egyenlítés nem a Juventust, hanem a Benficát pörgette fel. A hazaiak ugyanis az első félidőben még kétszer találtak be. A 26. percben a játékvezető tizenegyest ítélt a pirosban játszó Schmidt-csapatnak, ugyanis Juan Cuadrado a tizenhatoson belül kezezett. A büntetőhöz ismét Joao Mario állt, és ezúttal sem hibázott.

Tíz perccel később jött a harmadik, Rafa Silva indította el az akciót, ment tovább, a tizenhatoson belül járt már, amikor jobbról, laposan érkezett a passz Joao Mariotól, és hihetetlen mozdulattal, sarokkal verte át Szczesnyt, 3-1.

A portugál válogatottból nemrégiben visszavonuló Rafa Silva gólja zárta az első félidőt, és az övé nyitotta a második játékrészt. Ezúttal Alex Grimaldotól kapott jó passzt, és az ötvenedik percben ismét mattolta a Juve kapusát.

Azt hihetnénk, hogy itt vége a meccsnek, de a csapatok tettek arról, hogy maradjon izgalom a lefújásig. A hajrában beállt Arkadiusz Milik, a lengyel csatár Samuel Iling beadását lőtte kapásból a hálóba a 77. percben, pillanatokkal később pedig Weston McKennie is betalált, nagy kavarodás végén talált be az amerikai. De többre már nem futotta a vendégek erejéből.

Juventus

Ezer sebből vérzik ez a Juventus. A gárda a kezdetek óta gyengén szerepel, hektikusan, hol jól, hol rosszul, de stabilan semmiképp. Max Allegri sem tudott csodát művelni, és az sem segít, hogy sok alapembere hiányzik, sérülések hátráltatják a munkát.

A bajnokságban is gyengék, és mint már mondtam, a BL-ből is kiestek. Marad az Európa-liga, de még ezt is elbukhatják, amennyiben nem nyernek. Ha nyernek, akkor nincs kérdés.

De nyerhetnek-e a csoportelsőségre hajtó PSG ellen? Nem gondolnám, hogy Galtier leadja ezt a meccset, ha ennyire közel az első hely. Habár egy PSG-szintű csapatnak mindegy, hogy első vagy második helyről kap ellenfelet… Nem igaz?

A Juve a hétvégén a Lecce otthonában nyerni tudott, de egyáltalán nem volt könnyű meccs. Mi is két és fél gól alatti eredményt vártunk, és ez jött, 1-0-ra – Nicolo Fagioli góljával tudtak nyerni.

A fiatal játékos csereként lépett pályára, és a gólpasszt is egy cserétől kapta, aki már a Benfica ellen is parádésan játszott. Samuel Ilingról van szó, aki lassan megkaphatja a lehetőséget a kezdőben. De nem most…

Paul Pogbáról kiderült, hogy bár edz, de még egy ideig nem láthatjuk a pályán, a VB-re nem fog felépülni, ergo decemberig biztosan nem fog szerepelni.

Szintén sérült Federico Chiesa, Bremer, Ángel Di Maria, Leandro Paredes, Marley Aké és Mattia De Sciglio, eltiltott Danilo. Tehát a védelmet megint nem lesz könnyű összerakni, alig maradt bevethető játékos hátul…

A háromvédős rendszer nem működhet így, Rugani és Bonucci játszanak majd belül, Cuadrado és Alex Sandro a széleken.

Felépült már Dusan Vlahovic is, aki Moise Keannel támadhat. Kean egyébként korábban megfordult a Paris Saint-Germainben, ott voltak a legjobb évei…

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Cuadrado, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Locatelli, Rabiot – McKennie, Kostic – Kean, Vlahovic

Egymás elleni meccsek:

Ahhoz képest, mekkora különbség van most a két csapat között, nagyobb különbségű PSG-győzelmet vártunk az első meccsükön. De a Juventus nagyot küzdött, igaz, így is kikapott 2-1-re. Pedig korábban győzték már ők le a PSG-t, sőt, az elmúlt találkozóikon sorozatban hétszer is ők győztek. De változnak az idők, a PSG immáron a BL egyik nagy esélyese, a Juve pedig kiesett.

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
psg
2:1
juventus
Bajnokok Ligája
2017.07.27.ICC
psg
2:3
juventus
ICC
2004.07.24.Barátságos Mérkőzés
psg
0:1
juventus
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG

A tét a csoport elsőség. Az együttes helyzete egyértelmű, amennyiben győznek, úgy minden valószínűség szerint meglesz az első hely. Azért nem biztos, mert a Benficával kétszer ikszeltek, így a gólkülönbség dönthet, ha azonos pontszámmal végeznek. És ha a Benfica jól megszórja a Maccabit, akkor még helyet is cserélhetnek.

Messiéknek pofonegyszerű volt ez a csoport, veretlenek, csak a Benfica fogta meg őket.

Nem csak a BL-ben haladtak eddig szépen, hanem a bajnokságban is. A tavalyi után a bajnoki cím idén is meglesz, és minden bizonnyal megint hatalmas fölényt gyűjtenek majd, és bőven a bajnokság befejezése előtt bajnokok lesznek.

A hétvégén mondjuk nagyon kemény meccset játszottak, nem számítottak ekkora ellenállásra a Troyes ellen, de csak 4-3-ra tudtak győzni. Carlos Soler, Lionel Messi, Neymar Jr. és Kylian Mbappé találtak a hálóba.

Neymar pihenőt kap a meccsre, mivel eltiltott, mellette Danilo Pereira nem szerepelhet sérülés miatt. Nem hiszem, hogy Galtier tartalékolni fog. A szurkolóknak kell az első hely.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Mukiele, Ramos, Marquinhos, Bernat – Soler, Verratti, Vitinha – Messi, Mbappé, Soler

Tippelde

Az első meccsükön nagyon magabiztos francia győzelmet tippeltem, ebből a győzelem jött össze, a magabiztos kevésbé. A Juventus nagyobb ellenállást tanúsított, és most is mindent meg fognak tenni. Hiszen, ha kikapnak, még negyedikek is lehetnek.

Azonban a két csapat között nagy a kontraszt, ami ismét ki fog jönni. Párizsi győzelem mellett vagyok, szerintem Messiék ezúttal is nyerni fognak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső