AEK Larnaca – FC Midtjylland: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 25.
2022. július 26. kedd, 17:30 AEK Arena stadium
Larnaca
vs
Midtjylland

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A remek keddet egy gyenge szerda követte a Bajnokok Ligájában. Mind a meccsek minősége, mind a mi tippjeink hagytak maguk után kívánnivalót, szerencsére a hétvége bőségesen tudott kárpótolni bennünket. Egy kis háromnapos pihenést követően én is egy kicsit feltöltődve érkeztem vissza, és nagy kedvvel vetem bele magam a jövő heti mérkőzésekbe. Ismét új bajnokság kezdődik, visszatér az angol másodosztály, amit mi nagyon élveztünk, úgy láttuk, hogy ti is, szóval nem hanyagoljuk el. És míg a Bundesliga 2 egyfajta tűzoltósdi, addig a Championship küzdelmeit végig fogjuk követni.

Egyelőre azonban a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóival folytatjuk. Mindegyik meccsről szeretnénk írni most is, ahogy a múlt héten is.

Első mérkőzésünk az AEK Larnaca – FC Midtjylland találkozó lesz, amely meglepő végeredményt hozott. A toronymagas esélyes dánok nem tudtak nyerni, igazából a döntetlenért is úgy kellett hajtaniuk. Magyar szempontból jó hír, hogy a ciprusiak gólját egy magyar fiú lőtte, és az is jó hír, hogy a következő fordulóban is láthatjuk talán Gyurcsó Ádámot. Még mindig az FC Midtjylland a találkozó, ill. a párharc esélyese, nem csak szerintünk, hanem mindenki szerint, de ha idegenben képesek voltak jó eredményt elérni, akkor ez akár hazai pályán is sikerülhet.

De tény, a bukik nem sok esélyt adnak nekik. Nézzük, mi történt a múlt héten, mi a helyzet a csapatokkal. Következzen az AEK Larnaca – FC Midtjylland mérkőzés!

Az előző mérkőzésen történt

Hát ez micsoda meccs volt… Elöljáróban annyit, hogy hazai sikert jósoltunk a mérkőzésen, illetve azt is, hogy nem csak a Midtjylland, hanem az AEK Larnaca is a hálóba talál. Végül az jött be, amire kevesebb esély volt, a találkozó 1-1-es ikszet hozott, de ezután a ciprusiak imáikba foglalhatták Fortuna nevét. Amit az első negyedórában műveltek a csapatok, arról csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, folyamatosan veszélyben voltak a kapuk, különösen a sárga-zöldben játszó vendégeké. Alig pár perce ment a meccs, amikor egy eladott labdával Edward Chilufya roboghatott kapura. Bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd ott laposan lőtt, a labda Piric lábáról pattant szögletre.

Pár perccel később ismét Chilufya lőhetett kapura, ez a kísérlet egy kicsit fölé ment. Közben a másik oldalon Gyurcsó Ádám 18 méteres kísérlete ijesztette meg a hazai szurkolókat, de a játékszer mellé ment.

Még mindig csak a 12. percben jártunk, amikor újfent a Midtjylland veszélyeztetett, Anders Dreyer laposan lőtte telibe a jobboldali kapufát.

Volt még egy tizenegyesgyanús eset, amikor egy távoli lövés az egyik ciprusi kezén változtatott irányt, ám a szerb játékvezető úgy látta, nem történt szabálytalanság.

A második félidőben a Midtjylland egy kicsit visszavett, és meglepetésre a vendégeknek voltak helyzeteik. Mindkettőt elkapkodták, maradt a 0-0. Egészen a 81. percig, amikor Gyurcsó Ádám került főszerepbe. A magyar szélső balról adott középre, ami egy kicsit volt hosszú Trickovskinak, ám a támadó középpályás mozgása becsapta Olafssont. A beadás úgy jutott a kapuba, hogy sem a kapus, sem a támadó nem ért bele.

A Midtjylland innentől megint begyújtotta a rakétákat, és a 84. percben a szöglethez felhúzódó Erik Sviatchenko már be tudta venni Piric kapuját. Aki egyébként a kornernél nagyon rosszul jött ki, így kerülhetett helyzetbe a dánok védője.

A legvégére maradt még egy kezezés, ez is egyértelmű tizenegyes jobb helyeken, de a Larnaca ezt is megúszta. Kellett sok szerencse ehhez a döntetlenhez, reális lett volna, ha a Midtjylland nagyon simán megnyeri a találkozót…

AEK Larnaca

Több szempontból is különleges volt a ciprusi csapat számára a múltheti mérkőzés. Ez volt az első találkozójuk a Bajnokok Ligájában, emellett most mutatkozott be José Luis Oltra a kispadon, valamint három új igazolásnak is ez volt az első meccse, bemutatkozott Kenan Piric, Oier és Rafa Lopes is. Előbbi kettő kezdőként, utóbbi csereként. Szerintem elégedettek lehetnek, habár, aki látta a meccset, az tudja, hogy gólokkal is kikaphattak volna. Nem tették, ami dicséri az akaraterejüket és a koncentrációjukat, és persze a szerencse is melléjük szegődött, gondoljunk csak a két dán kapufára meg a rengeteg gólhelyzetükre…

Hazai pályán ugyanilyen játékot várunk tőlük, itt is a Midtjylland fog irányítani, a Larnaca pedig a gyors kontrákra játszhat.

Ami a kezdőcsapatot illeti: Majdnem ugyanazt a csapatot várjuk, viszont szerintünk ezúttal Rafa Lopes kezdeni fog. Jó benyomást tett az edzőre az első találkozón, míg Olatunji felejthető produkcióval rukkolt elő.

Gyurcsó Ádámra kitérnék bővebben is: A 31 éves magyar szélső remekül játszott, megmutatta Oltrának, hogy lehet rá számítani. A legtöbb veszélyt ő jelentette a Midtjylland kapujára, nagyon sokat munkálkodótt a támadó harmadban, és bár szerencséje is volt, ő szerezte meg a vezetést. Szóval egyértelmű, hogy kezdőben van a helye.

A Larnaca most már hét mérkőzés óta veretlen, a felkészülés során egyszer sem kaptak ki, és döntetlennel kezdték a Bajnokok Ligáját is. Egy újabb veretlenül lehozott mérkőzés a továbbjutásukat jelentheti, de akár a kiesésüket is…

Továbbra is egy sérült van a csapatban, Andreas Paraskevas.

A várható kezdőcsapat:

Piric – Christoforou, Tomovic, Milicevic, Garcia – Ledes, Sanjuro – Faraj, Trickovski, Gyurcsó – Lopes

Előző meccs eredménye
2022.07.19.Bajnokok Ligája
midtjylland
1:1
larnaca
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Midtjylland

Úgy tűnik, a sok balhé a csapat körül hatással volt a teljesítményre is. Nem is jó szó, hogy a teljesítményre, mert a Midtjylland lejátszotta a pályáról a Larnacát. Inkább egy kicsit összezavarta a fejeket, ami az utóbbi időben történik náluk. De még mindig azt mondom, hogy kötelező a továbbjutásuk, mert egyértelműen jobb csapat az övék. Az első találkozón sokakat lehetett dicsérni, néhány másik játékost viszont kritika illet meg.

Közben a bajnokságban is folytatódott a vesszőfutásuk, miután a Randerst nem tudták megverni, ezúttal a Silkeborgtól kaptak egy pofont, a bajnokság második fordulójában 3-1-re kaptak ki otthon, egyetlen góljukat Anders Dreyer szerezte.

Bo Henriksen mester néhány játékost csak a kispadra ültetett azok közül, akik a Larnaca ellen játszottak, Chilufya például ilyen játékos volt.

Nincs jó formában a Midtjylland, idén még nem tudtak győzni, két döntetlen és egy vereség a mérlegük, a felkészülés sem zajlott zökkenőmentesen. Tetézi a gondokat, hogy Evandert a Larnaca elleni első meccsen le kellett cserélni. Mellette nem lesz még ott a pályán Junior Brumado és Jonas Lössl sem.

És még mindig ott van a Pione Sistos balhé, a játékos ezúttal sem lesz a keret tagja, sőt, szerintem már soha többé nem fogjuk látni a dán csapat mezében.

A várható kezdőcsapat:

Olafsson – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Charles, Onyedika, Paulinho – Isaksen, Dreyer – Chilufya

Tippelde

A párharc győztesének össze kell szednie magát, mivel a harmadik körös ellenfél már megvan, a Benfica lesz majd az. A Midtjyllandot erősebb csapatnak érzem, viszont a rengeteg probléma egyáltalán nincs rájuk jó hatással, és félő, hogy már az elején elúszhat a szezon mind a BL-ben, mind a bajnokságban.

Gyurcsóék – ha ugyanúgy fognak játszani, és ugyanannyi szerencséjük is lesz – akár tovább is juthatnak, de a két együttes közti különbség is kijöhet a pályán. Kitartunk, dán győzelmet várunk. És mellette legalább két és fél gólt ezúttal.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.94 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.90 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.90 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső