Plzen – HJK: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 25.
2022. július 26. kedd, 19:00 Doosan Arena
Plzen
vs
HJK

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nagyon úgy tűnik, hogy a finn együttes számára Plzen jelenti majd a végállomást. Az odavágó hazai környezetben nem sikerült, kvázi egy csodára lenne szükséges Toni Koskela csapatának, hogy innen fordítani tudjon. Tavaly szépen meneteltek, igaz, a BL-től hamar el kellett búcsúzniuk, de az Európa—konferencialigára még lesz esélyük.

Pedig az első meccsen a Helsinki jobban játszott, sokkal több helyzetük volt, ám azokkal nem igazán tudtak élni, nem is nagyon volt szerencséjük, részletesen ki fogjuk fejteni, hogy mi is történt azon a finnországi mérkőzésen.

A cseh bajnok takaréklángon égett, és egy percig nem mondom, hogy javulniuk kell, de a hazai pálya és a hazai szurkolók ebben segíthetnek, erőt adhatnak Bucháéknak.

A múlt héten is láthattuk, hogy a tippmesterek által adott oddsok néha köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, ezt most is ki kell emelni. Amennyiben a HJK úgy játszik, mint az első meccsen, akkor bukni fognak. Ha viszont a kapu előtt jobban ki tudják használni a lehetőségeiket, lehet esélyük.

Bár valóban a csehek az esélyesek, nem szabad leírni a finn csapatot, akik tavaly is megnehezítették a sokkal erősebb, és végül a csoportkörig jutó Malmö dolgát.

Bár a cikk azzal a mondattal indult, hogy a HJK számára Plzen lesz a végállomás, kérdezem én, lehet a finneknek még esélye? Próbáljuk meg kitalálni, jöjjön a Plzen – HJK találkozó.

Az előző mérkőzésen történt

Nem vártunk sok gólt a mérkőzéstől, azonban csalódnunk kellett, a HJK – Plzen azon meccsek közé tartozott, aminél nem sikerült nyerő tippet adnunk. Szerencsére kedden ebből volt kevesebb. Egy korai gól változtatta meg a mérkőzés dinamikáját, mivel az ötödik percben Pavel Bucha lövését követően a saját testét védeni igyekvő Miro Tenho kézzel ért a labdába, tette mindezt a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a Plzen.

A cseh bajnoktól Tomas Chory állt a labda mögé, és míg Hazard jobbra dőlt, addig Chory balra lőtt.

Sok helyzet nem akadt az első félidőben, a Helsinki javarészt irányított a gólt követően, ám igazán komoly lehetőségük egy ideig nem akadt. Nem úgy a Viktoria Plzennek. Egy lecsúszott, ide és oda pattogó lövés Mosquera elé pattant, szemben állt a kapussal, de önzetlenül Havel elé akart passzolni. A labda hosszú lett, így a lehetőség kimaradt.

A félidő végére a hazaiak belehúztak, előbb Stanek kapusnak kellett hatalmasat védeni egy közeli fejesnél, majd Bojan Radulovic nyolc méterről találta el a felső kapufát.

Ami az első félidőben nem sikerült, az a másodikban már igen. Egy szép labdakihozatal végén a HJK már a Plzen ötösénél volt, Hostikka lövését Stanek még védeni tudta, de az ismétlést már nem. A gólt Bojan Radulovic szerezte, a kapus lába között talált be a hálóba.

Hét percig volt iksz az állás, az 57. percben a Plzen jobbszélsője, Jan Kopic 16 méterről, laposan lőtte ki úgy a bal alsót, hogy Hazard mozdulni sem tudott.

A hátralévő időben leginkább a vendégek térfelén pattogott a labda, a HJK nagy erőkkel hajtott az újbóli egyenlítésre, de Staneknek komoly feladatot nem adtak. A vége 2-1 a Plzen javára, még nem dőlt el semmi, de a HJK nagyon nehéz helyzetből várhatja a folytatást.

Plzen

Tudásához képest nem játszott jól a Plzen, a HJK minimum egy döntetlent megérdemelt volna. Az azonban nagy higgadtságról és rutinról tett tanúbizonyságot, hogy akkor is kitartottak, amikor a finnek nagyon nyomtak. Alapesetben jobb csapatnak tartom a Plzent, mint a HJK-t, de ez a meccs még nem lefutott.

A cseh bajnokság a hétvégén kezdődik, innentől Choryéknak meg kell osztani az erejüket és a figyelmüket. Már, ha továbbjutnak persze. Az egygólos előny nem túl sok, és láthattuk a HJK-n, hogy azért meg tudják zavarni a cseh védelmet.

Ha csak a statisztikára hagyatkoznánk, akkor a Plzen ellen beszélnénk, hiszen az utolsó nyolc Bajnokok Ligája mérkőzésükből, amit hazai pályán játszottak, egyet tudtak csak megnyerni. De nyilván ezek évekkel ezelőtti mérkőzések, így túlságosan nem vesszük komolyan.

Az első mérkőzéshez képest mi nem várunk semmiféle változást a csapatban, ugyanaz a gárda fog kifutni, mint a múlt héten.

Sérült továbbra is Petr Pejsa, mindenki más elvileg rendben van.

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Reznik, Pernica, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic, Sykora, Mosquera – Chory

Előző meccs eredménye
2022.07.20.Bajnokok Ligája
hjk
1:2
plzen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

HJK

Míg a Plzennek még csak most kezdődik a bajnokság, a HJK számára hamarosan véget is ér. Hat forduló van vissza, egyelőre a KuPS vezet, hárompontos lemaradásban vannak Koskeláék. Ezt még vissza lehet hozni, tavaly is nagyon szoros csatában verték ellenfelüket.

A hétvégi bajnoki meccsüket nyerni tudták, az Ilves otthonában 2-1-re diadalmaskodtak. Betalált Arttu Hoskonen, illetve ismét gólt szerzett Bojan Radulovic, aki az első mérkőzés legjobb finn játékosa volt. Kapufát lőtt, gólt szerzett, összességében is nagyon jól mozgott.

Őszintén szólva nem sok esélyt látok arra, hogy a HJK meg tudja fordítani a mérkőzést. Nem rosszak, ám idegenben nem túl hatékonyak, az ő erejük inkább hazai pályán jön ki. Az RFS ellen is majdnem kiestek, a lettek konkrétan le is győzték őket, és csak tizenegyesekkel sikerült továbbjutni.

Nehezíti a dolgokat az is, hogy vannak sérültjeik, a rigaiak ellen gólt szerző Manuel Martic például ezúttal sem lesz bevethető, nem lesz ott Roope Riski és Valtteri Moren sem.

Raitala és Tenho pihent a hétvégén, illetve David Browne sem játszott, őket mindenképp a kezdőbe várjuk.

A várható kezdőcsapat:

Hazard – Raitala, Hoskonen, Tenho – Browne, Hetemaj, Vaananen, Hostikka, Murilo – Abubakari, Radulovic

Tippelde

Sorozatban negyedszer bukhat el a Helsinki a második körben, és úgy gondoljuk, hogy ez meg is fog történni. Győzelmi kényszerben vannak, amit a Plzen kihasználhat. Frissebbek a cseh lábak, jobban képzett csapatnak tartom őket.

Szóval összességében cseh továbbjutást és cseh győzelmet várunk, a meccs addig lesz nehéz, amíg meg nem rúgják Choryék az első góljukat. Ha az megvan, a HJK fel fogja adni, kétgólos hátrányt nem tudnak majd ledolgozni…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.41 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.38 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.38 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső