Ajax – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 25.
2022. október 26. szerda, 21:00 Johan Cruijff ArenA
Ajax
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Amilyen magabiztosan kezdett az Ajax, annyira rosszul folytatták. A sorsolás nem jött ki a legjobban, egymás után játszottak a Poollal, majd kétszer a Napolival, akiket eddig lehetetlen volt megállítani. Mármint a Napolit. Alfred Schreuder együttese most az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodik, ha nem győzik le a Liverpoolt, akkor biztosan kiesnek, a vörösök pedig biztosan továbbjutnak.

Jürgen Klopp csapata nincs könnyű helyzetben. És mostanában elég nehéz kiismerni őket. Mert jó példa erre az elmúlt két hét, előbb legyőzik a világ egyik legjobb csapatát, a Manchester Cityt, hogy a következő fordulóban kikapjanak a Nottingham Foresttől, akik – akkor – a Premier League sereghajtói voltak.

Látható, hogy valami nem stimmel, a nyári igazolások nem jöttek össze úgy, ahogy azt szerették volna, a középpálya sokszor hiányos, van, hogy vészmegoldásokat kell találni a sérülések miatt. De a lényeg, hogy ilyen gyengén a Klopp-csapat még nem kezdett.

Ezt lovagolhatja meg most hazai pályán az Ajax, amely kulcsemberei távozása után ugyan sokkal gyengébb lett, de még mindig elég erősek ahhoz, hogy a BL-ben meglepetést tudjanak okozni.

Nem számítanak túlzottan kiélezett mérkőzésre a fogadóirodák, pedig az ember azt gondolná, hogy ez a meccs őrületesen izgalmas focit hoz majd. Lehet, hogy így lesz, de ezt a tippmesterek nem igazán gondolják így. Ugyanis az Ajax sikerére négyszeres, a Liverpooléra kétszeres pénzt fizetnek. A döntetlennek is nagyon magas a szorzója, 4.20-ért adják több helyen is.

A napot az Ajax – Liverpool mérkőzéssel folytatjuk.

Az előző fordulóban történt

Már a negyedik percben az olaszoknál volt az előny a Napoli és az Ajax mérkőzésén, a sérüléséből nemrégiben felépült mexikói szélső, Hirving Lozano szerzett szép gólt, Kvaratshkelia indítását gyönyörűen fejelte Remko Pasveer feje felett a hálóba.

Tíz perc múlva jött az újabb, immáron második találat, amit Giacomo Raspadori szerzett. Nagyszerű formában az ifjú csatár, ezúttal 15 méterről a jobb felsőbe küldte a labdát.

Kevesebb, mint húsz perc alatt kétgólos hátrány alaposan össze tudja zavarni a fejeket, és az Ajax 45 percig nem is nagyon tudott mit kezdeni a szituációval, kevés lehetőségük volt, igazából a Napoli kontrollálta a játékot.

Majdnem a semmiből jött a szépítés a második félidő elején, Davy Klaassen találatával vált nyílttá ismét a meccs, az Oranje középpályása szépen fejelt Alex Meret kapujába.

Ahelyett, hogy minden erejüket bevetve támadtak volna a vendégek, tíz perccel később összehoztak egy tizenegyest, Khvicha Kvaratskhelia pedig elképesztő pontosan lőtt a jobb felsőbe, 3-1.

A nagyon eseménydús találkozón a következő fontos jelenet a 81. percben jött, az Ajax is kapott egy tizit, ezt Steven Bergwijn értékesítette, de az utolsó szó a Napolié volt, Victor Osimhen csereként beállt, és eldöntötte a meccset.

Nagyon jól indult a skót csapat számára a csoport másik meccse, az ötödik percben Ryan Kent csavarása még fölé ment, de tíz perccel később egy labdaszerzés után lerohanták a vendégeket, és Scott Arfield lapos lövésével megszerezték a vezetést.

Még senki nem gondolta volna ebben a percben, hogy ilyen kiütést szenved el a Rangers. Hét perccel később Tsimikas szögletét Roberto Firmino fejelte a kapuba, ennyi volt az előny…

Az első félidőben az eredmény már nem változott, ezt követően aztán történelmi zuhanásba kezdett a hazai csapat. Az 55. percben megint Roberto Firmino talált a hálóba, nem sokkal később pedig Darwin Núnez is betalált, a meccs ezzel lényegében el is dőlt.

A Rangers is feladta, ez látszott is, és Mo Szalah beállása után a helyzet még inkább romlott. Az egyiptomi ugyanis mesterhármast jegyzett, betalált a 76., a 80. és a 81. percben is, a három gól közül talán a második volt a legszebb, mindhármat a jobb szélről rúgta a csatár, és mindháromnál szépen asszisztált a hazai védelem, és McGregor is nagyokat hibázott.

Az utolsó gólt Harvey Elliott szerezte, aki szintén csereként jött a pályára, és akinek ez volt az első gólja a BL-ben.

Ajax

Az idei BL-szezont az Ajax remekül kezdte. Igaz, félrevezető is lehetett a dolog, mert a Rangers elleni meccsükön szárnyaltak, de ők – azóta már tudjuk – mindenkinek „lefeküdtek”, így nem lehetett mérvadónak nevezni az egyetlen győzelmüket. Merthogy a nagy sikert aztán három vereség követte. Kikaptak a Pooltól, és aztán két alkalommal a Napolitól is, összesen tíz gólt kaptak az olasz együttestől.

Az Ajax a nyáron gyengült, Antony, Sebastién Haller és Lisandro Martínez távozása pedig azért látszik a csapaton. No meg az is, hogy már nem Erik ten Hag a vezetőedző. Lehet, hogy a holland bajnoksághoz ez elegendő lesz, de a BL-ben már kevés.

Az együttes az utóbbi időben csak a Napolitól szenvedett vereséget, a holland pontvadászatban viszont jönnek a győzelmek. Az Excelsior 7-1-es legyőzése után a Waalwijk sem okozott gondot, őket 4-1-re verték meg. Steven Berghuis és Brian Brobbey duplázott azon a meccsen. A fiatal támadó két gólja ellenére most csak a kispadon találja majd magát, visszakerül Mohammed Kudus. Más változás nem várható a hétvégi csapathoz képest.

Kenneth Taylor, az idei szezon egyik nagy felfedezett középpályása sérülés miatt kimarad valószínűleg, így Davy Klaassen, Edson Alvarez és Steven Berghuis lesznek a középpályán. A védelemből – elvileg – Devyne Rensch marad ki sérülés miatt, így Calvin Bassey lehet Jurrien Timber párja, míg a jobbszélen majd Jorge Sánchez játszik. Szintén sérült Ahmetcan Kaplan, valamint Mohamed Ihattaren. Bár ő lehet, hogy nem sérült, szimplán nem számítanak a balhés játékosra.

A várható kezdőcsapat:

Pasveer – Sánchez, Timber, Bassey, Blind – Klaassen, Alvarez, Berghuis – Tadic, Kudus, Bergwijn

Egymás elleni meccsek:

Nagyon szoros meccset játszott a Pool és az Ajax legutóbb, a győztes gólra csak a mérkőzés legvégén került sor. Az első játékrészben Mohamed Szalah és Mohammed Kudus találataival gyorsan volt egy gólváltás, aztán ezután a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Sok helyzete volt a hazaiaknak, néhány nagy a vendégeknek is. Végül aztán Joel Matip fejesével a hazaiak szerezték meg az előnyt második alkalommal is, ez pedig kitartott a végéig.

Nem egyedi, hogy szoros meccseket játsszanak, nézzétek meg, az összecsapásaik rendre egy gólon múltak…

Előző meccs eredménye
2022.09.13.Bajnokok Ligája
liverpool
2:1
ajax
Bajnokok Ligája
2020.12.01.Bajnokok Ligája
liverpool
1:0
ajax
Bajnokok Ligája
2020.10.21.Bajnokok Ligája
ajax
0:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2003.08.01.Barátságos Mérkőzés
ajax
0:0
liverpool
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Törheti a fejét Jürgen Klopp, hogyan tudja végre állandósítani a jó játékot. A jó játék még nem elég, eredményes játékra van szükség. Kissé megrekedt a Liverpool, ilyenkor szokás edzőt cserélni, hogy egy kicsit a játékosokat felpörgessék. De hiba lenne Klopp mestert elküldeni, ő a garancia arra, hogy a Pool ki fog jönni ebből a sorozatból. A bevezetőben mondtam, képesek jó futballra és jó eredményekre, de képesek a sereghajtótól is kikapni. Hiába támadták végig a meccset a Nottingham ellen, a Forest egy góllal jobbnak bizonyult.

Már a BL-ben is látszott, hogy valami nem stimmel, a Napolitól négyet kaptak az első fordulóban. És bár azóta minden meccsüket megnyerték, ez egy jel, hogy jobban oda kell figyelniük.

Klopp csapata egyébként idegenben szörnyű, az idei szezonban hét meccsük volt az Anfield Roadtól messze, ebből egyet nyertek meg, négyen kikaptak, kétszer ikszeltek.

A sérülések még mindig mindennaposak a vörösöknél. Joel Matip esett ki legutóbb, viszont legalább Ibrahima Konaté felépült.

Nincs Luis Díaz, Diogo Jota és Arthur Melo is hosszabban nem lesz bevethető. Naby Keita és Alex Oxlade-Chamberlain szintén nem lesznek ott a pályán.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, Thiago, Carvalho – Firmino, Szalah

Tippelde

Bőven van gond a Poolnál, de az Ajax sem annyira meggyőző, raádásul két fontos játékos is kiesett. Egy pontot szerezve is meglehet a továbbjutás a Pool számára, ez most elengedhetetlen.

A védelmük nem túl stabil, és a hollandok elleni első meccsen is több helyzetet kihagytak Bergwijnék. Ezúttal sem gondolom, hogy megússzák kapott gól nélkül a vörösök. Azt mondjuk, hogy mindkét együttes be fog majd találni. És egyébként szerintünk a döntetlen reális eredmény lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső