Alashkert FC – Sheriff Tiraspol: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 19.
2021. július 20. kedd, 17:00 Republican Stadium
Alashkert
vs
Sheriff

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Beléptünk a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körébe, hivatalos nevén a negyeddöntős körbe. Igyekszünk minél több mérkőzésről tippet adni, ez azt jelenti, hogy ma ötöt és holnap is ötöt teszünk közzé a legrangosabb európai kupasorozat meccseiből. Ez elég jól hangzik, remélhetőleg, olyan hatékonyak tudunk maradni, mint az első körben.

Első meccsünkön lesz egy ismerős, akivel már az első fordulóban is foglalkoztunk. Na, most ők speciel jól kiszúrtak velünk, mert nem tudták a rendes játékidőben legyőzni a gyengécske Connah’s Quay Nomads csapatát, akik nem arról híresek, hogy sok kört mennének a BL-ben vagy épp egy világverő egyesület lenne.

A párharc másik résztvevője Moldovát képviseli, ők a Sheriff Tiraspol. Ők sokkal könnyebben léptek túl első körös ellenfelükön, az albán Teuta elleni meccs már az első találkozó után eldőlt.

A bukik szerint az Alashkert FC menetelése most ér majd a végéhez. Szerintünk is hasonló a szitu. Vessük bele magunkat az Alashkert FC – Sheriff Tiraspol meccsbe!

Mi történt az első körben?

Kicsit bővebben kibontjuk, hogy csapataink milyen eredményekkel jutottak túl első ellenfelükön.

Alashkert FC

Kezdjük a hazai pályán játszó örményekkel. Ugye, múlt hét vége óta tudjuk, hogy nem ők az egyetlen örmény csapat, amely áll még valamely európai kupában, és csak azért említjük ezt meg, mert egy magyar csapaton, a Vidin keresztül vezetett az útjuk a következő körbe… És mi azóta sem tudunk magunkhoz térni ebből.

De muszáj, szóval térjünk is vissza az Alashkertre. A walesi Connah’s Quay ellen játszottak előzőleg, és a vártnál nehezebben jutottak túl a szigetországiakon. Az első mérkőzés akár sima is lehetett volna a helyzetek száma alapján, a Nomads összesen két kapura lövést engedett meg magának, azonban mindkettőből gól lett, mert az örmények kapusa, Ognjen Cancarovic… Szóval, gyakorlatilag rajta ment el a meccs, mindkét gólban vastagon benne volt.

Kíváncsian vártuk, hogy az esélyt megkapja-e a visszavágóra is, mi nemmel tippeltünk, és számításaink bejöttek, a hazai pályán játszott második mérkőzésen már David Yurchenko védte a kaput. A meccs első félideje teljesen kiegyenlített játékot hozott, a Connah úgy érkezett meg Örményországba, hogy az esélyek ellenére tovább akar jutni. Persze, miért ne akart volna?

Gól nem született 45 perc játék után, a második játékrészben az Alashkert egyre jobban a walesiek fejére nőtt, látszott, hogy a kiscsapat fárad. De tartották magukat, sőt egy hajmeresztő védelmi hiba után ők rúghattak volna gólt, de Yurchenko nagyot védett.

Letelt a kilencven perc, és mivel nincs idegenben lőtt gól, hosszabbítás kezdődött. Itt már tényleg utolsó utáni erejével küzdött a Nomads, de végül megtört: A 113. percben Vincent Bezecourt – aki egy perccel korábban lépett pályára – kiszorítva lőtt a bal alsóba, Byrne ebben a gólban eléggé benne volt…

Mivel itt már valóban hulla fáradt volt minden walesi, nem is tudtak egyenlíteni. A vártnál – sokkal – nehezebben, de az örményeknek sikerült tovább jutni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sheriff Tiraspol

Ahogy már fentebb írtuk, a Sheriff sokkal könnyedebb párharcon van túl. Az albán Teuta már az első mérkőzés után tudhatta, hogy vége a dalnak, hazai pályán szenvedtek négygólos vereséget. A meccs főszereplője Silva Henrique de Sousa Luvannor volt, aki megadta a meccs alaphangját, és már az első félidőben duplázott. A moldáv csatár a 13/14-es szezonban ontotta magából a gólokat, majd legszebb éveiben fogta magát, és egy arab körutazásra indult. Először az Al Shabab csapatában játszott, onnan az Al-Ahli Dubaihoz került, legutóbb pedig az Al-Wahdában szerepelt, idén tért vissza korábbi csapatába.

Betalált még a második játékrészben Traore és Castaneda is, a vége kiütés lett…

A visszavágó csak formaság volt – nyugodtan nevezhetjük annak -, mert az esélytelen volt, hogy ez a gyenge albán kiscsapat négy gólt tud lőni a Sheriffnek. Nem is lőtt. Nem négyet, egyet sem.

Viszont a moldávok is jelentősen visszavettek, és igazuk volt. Minek hajtsák ki magukat, amikor a siker garantált? Mondjuk a szurkolók nem erre számítottak, főleg, hogy a találkozó első – és mint kiderült egyetlen – gólja a hatodik percben megszületett. Egy kapáslövésre letett szögletet bombázott félig-meddig külsővel a kapuba Adama Traore. Aki persze nem az az Adama Traore, akit hétről hétre láthattunk a Wolves színeiben.

Helyzetei továbbra is voltak a Sheriffnek, lényegében csak a Teuta térfelén zajlott a játék, ám ezúttal a gólzápor elmaradt.

Az 5-0-s összesítés így is tekintélyt parancsoló, Jerevánban kezdhetnek félni…

Összefoglalás

Bizony, hogy kezdhetnek! Bár a Sheriff tőle szokatlan módon rosszul indította a moldáv elsőosztályú bajnokságot, a Divizia Nationalát, meglepetésre hazai pályán szenvedett egygólos vereséget. Nem kell hatalmas következtetéseket levonni emiatt, de jó észben tartani.

A Sheriff Moldovában nagyjából olyan, mint itthon a Fradi az utóbbi években. Dominálnak a bajnokságban, ott van a legtöbb pénz, országszerte vannak szurkolói a gárdának, tele vannak külföldi idegenlégiósokkal… Van párhuzam.

Elég megnézni a Sheriff utolsó, Teuta elleni meccsét. Akkor, ott mindössze egyetlen moldáv játékos volt a kezdőben, az az Henrique, akiről azért kitalálhatjátok, hogy nem Chisinau mellett született. Hanem természetesen Brazíliában. Érdekesség, hogy Henrique testvére is a Sheriff játékosa volt, Klysman azonban nem futott be olyan szép karriert Moldovában, mint a bátyus.

A kezdőben leginkább a dél-amerikai és afrikai vonal játszik, van itt kéremszépen perui, kolumbiai, valamint mali és elefántcsontparti játékos is.

Az Alashkert FC játéka számomra csalódás volt a Connah’s ellen, még akkor is, ha nehezen sikerült kiharcolni a továbbjutást. Egyáltalán nem győztek meg, hogy lehet esélyük a Sheriff ellen. És nem is lesz.

Már itt is eldőlhet a továbbjutás az első mérkőzésen, amit majd Jerevánban rendeznek. A Sheriff Tiraspol jobb képességű labdarúgókból áll, és a bajnoki botlás ellenére az ő sikerükre nagyobb az esély. Ez egyértelműen kiderül a bukik oddsaiból is, és mi is úgy gondoljuk, hogy a moldávok győzelemmel távoznak majd Örményországból.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső