Atletico Madrid – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 14.
2021. szeptember 15. szerda, 21:00 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Rátérünk az este kilentől kezdődő mérkőzésekre, az Atletico Madrid – FC Porto találkozóval kezdünk, aztán természetesen szépen, lassan jön a többi meccs is. A matracosok, mint spanyol címvédő kvalifikálták magukat a sorozatba, és ismét azzal a szándékkal, hogy talán idén megtörik a jég, és ők emelhetik magasba a trófeát. Erre a közelmúltban kétszer is lehetőségük nyílt, de mindkét alkalommal megakadályozta őket ebben a legfőbb rivális, a Real Madrid.

Így hát az Atleti még mindig Bajnokok Ligája cím nélkül van, nem úgy a Porto, akik 2003-ban megnyerték a sorozatot – mindenki megdöbbenésére.

Talán attól „nem kell félniük”, hogy ez idén is megtörténik, az lenne a csoda, ha egyáltalán a csoportkört sikerülne túlélni, hiszen az Atletico Madrid mellett a Liverpool és az AC Milan alkotják a csoportot. Egyikük sem egy könnyű ellenfél, és egyértelműen a Porto a leggyengébb ebben a négyesben.

Az első meccsen azért sok minden kiderülhet, okozott már kellemes csalódást a luzitán együttes, okozott kellemetlen meglepetést az Atletico, a labda pedig mindig, minden esetben gömbölyű.

De azért vagyunk itt, hogy egy jó kis tippel gazdagítsunk meg titeket, ne is késlekedjünk, vágjunk bele!

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Atletico Madrid

Diego Simeone egy remek edző. Taktikailag felkészült, ami pedig a motivációs készségét illeti… Hát, abban igazán lenyűgöző az argentin mester. A kerete nem feltétlenül a legerősebb, vannak hiányosságok bőven, valahogy mégis mindig ott vannak a végelszámolásnál a spanyol bajnokságban. Mint például tavaly, amikor majdnem rajt-cél győzelmet arattak, csak egy-két fordulóra engedték ki az első helyet a kezükből.

Az Atletico Madrid nem minden esetben tud szép focit játszani, rájuk inkább az jellemző, hogy célfutballt játszanak, a szűk, egygólos győzelmek is ugyanúgy három pontot érnek, mint a hatalmas gólfieszták. Idén a szerencse is erősen mellettük áll, annak köszönhetően állnak a harmadik helyen, hogy kétszer is az utolsó utáni pillanatokban találtak be. A Villarreal ellen a 95. percben Aissa Mandi öngólja miatt lett 2-2 az állás, most szombaton pedig az Espanyol otthonában léptek pályára, és 1-1-es állásnál Thomas Lemar talált be a 99. (!) percben…

Előttük a megtáltosodó Valencia, és a Real Madrid áll, mindhárman tíz pontot gyűjtöttek négy forduló alatt.

A nyár nem múlt el szenzációk nélkül, egyrészt a csapatot egy olyan játékos hagyta el – egyelőre kölcsönben -, aki gyermekkora óta játszott a piros-fehéreknél. Saúl Niguez ebben az évben biztosan a Chelsea futballistája lesz.

De volt itt még szenzáció, Antoine Griezmann, az egykori közönségkedvenc visszatért, most még csak kölcsönbe, de végleg meg fogják szerezni a franciát, akinek barcelonai karrierje eléggé vakvágányra futott.

Az idén is számolni kell az Atletivel, de első blikkre még a csoportból való továbbjutás is necces lesz…

Előző 5 meccs eredménye
2013.12.11.Bajnokok Ligája
atletico madrid
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2013.10.01.Bajnokok Ligája
porto
1:2
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2009.12.08.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:3
porto
Bajnokok Ligája
2009.09.30.Bajnokok Ligája
porto
2:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2009.03.11.Bajnokok Ligája
porto
0:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto

A portugál bajnokságban az elmúlt idényben olyan történt, amire húsz éve nem volt példa: A Sporting CP nyerte a ligát, az FC Portonak csak a második hely jött össze. Szerencséjükre egy kis átalakításnak köszönhetően nem csak az első helyezett jut a főtáblára, hanem a második is, így Sergio Conceicao együttesének nem kellett selejtezővel bajlódnia, azt meghagyták a Benficának. Akik egyébiránt sikerrel vették az akadályokat…

Az idei bajnoki kiírásból eddig öt forduló ment le, így messzemenő következtetéseket kár levonni, de azért elmondjuk, hogy áll a csapat: Veretlenül. Három győzelmet arattak és kétszer ikszeltek, amivel a tabella harmadik helyén állnak, őket a teljesen hibátlan Benfica és az Estoril előzi meg.

Nem igazán nyúlt mélyen a zsebbe a vezetőség, a nyáron alig páran érkeztek, és ők sem egetverő összegek fejében. A legdrágább játékosuk Pepé volt, aki a Gremiotól érkezett 15 millióért. Így már két Pepé van a keretben, jó dolga lesz a kommentátoroknak…

Mellette jött egy másik brazil, Wendell, valamint Marko Grujicot vették kölcsön a Pooltól és leigazolták a Fábio Cardoso – Bruno Costa párost.

A tavalyi alapemberek közül csak Moussa Marega távozott, a 30 esztendős támadó szerződése lejártát követően döntött úgy, hogy világot lát és aláírt a szaúdi első osztály egyik csapatához.

Valóban nagy csoda lenne, ha sikerülne ebből a négyesből az első két hely valamelyikén végezni, de ha a csapat képes olyan játékra, mint mondjuk tavaly a Juventus ellen, akkor lehet keresnivalójuk…

Összefoglalás

A Wanda Metropolitano nem egy könnyű terep egyetlen csapat számára, a Portonak sem lesz az. Igazi oroszlánbarlangról beszélünk, ahol a matracosok a lehető legritkább esetben szenvednek vereséget.

Utoljára 2021. februárjában történt ez meg a spanyol bajnokságban, akkor a Levante ellen kaptak ki. Utána közvetlenül a Chelsea együttesétől is, de az nem nevezhető hazai pályának, noha ők voltak a pályaválasztók, a mérkőzést Romániában játszották le a koronavírus miatt.

Az Atletitől csak egyetlen játékos fog hiányozni, Stefan Savic, aki még tavalyi eltiltását fogja most letölteni. Vélhetően a helyére Giménez kerül, így ő lesz majd hátul Felipével és Mario Hermosoval.

Elől a Suárez – Griezmann páros gyilkosan hangzik, a középpályássor szintén nem gyenge, Kokéval, Lemarral, Marcos Llorrentével, Carrascoval…

A másik oldalon Agustín Marchesin és Marko Grujic nem bevethető, tehát két alapemberére nem számíthat Conceicao.

Van egy kis balhé a Porto háza táján, a nigériai védő, Zaidu Sanusi – aki tavaly még kulcsembere volt az együttesnek – el akarta hagyni a csapatot, amit a klub végül megvétózott. Sanusi az első forduló óta nem lépett pályára, Wendell érkezésével pedig nagyon kevés játéklehetőségre számíthat, ha egyáltalán bevetik majd…

Ezúttal két tippel támadunk, mindkettő eléggé papírforma, legalábbis mi úgy gondoljuk. Az egyik, hogy az Atleti hazai pályán el tudja intézni a Portot. A másik pedig az, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik a mérkőzésen. A Porto nem brillírozik idegenben, az Atletico viszont félelmetes hazai pályán. Minden adott ehhez a dupla sikerhez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső