Atletico Madrid – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 06.
2022. szeptember 07. szerda, 21:00 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ismerős párharccal folytatjuk, hiszen ez a két csapat már a tavalyi csoportkörben is találkozott egymással. Akkor végül az Atletico Madrid örülhetett, mert összesen négy pontot szereztek Sergio Conceicao együttese ellen, és ők jutottak tovább a Liverpool mögött, a Portonak az Európa-liga jutott.

Idén jöhet a javítás, bár a Porto véleményem szerint jottányit sem javult az előző idényhez képest. Igaz, valami ilyesmit gondolok az Atletico Madridról is.

A Porto tavaly megnyerte a bajnokságot, visszaszerezve a trónt a Sportingtól, de az Atleticonak ez nem sikerült, az egész idényben csak szenvedtek, nagyon sok vereséget szenvedtek, és főleg az idegenbeli mérlegük mutatott csúnyácskán.

Most otthon játszanak, és a Wanda Metropolitanoban ők számítanak esélyesnek. Még úgy is, hogy egyébként sok sérültjük van, tehát nem tudnak a legjobb összeállításukban pályára lépni.

Egy fontos hiányzója a Portonak is lesz, ami rontja a lehetőségeiket, de ahogy tavaly, úgy idén is megpróbálnak majd pontot lopni Diego Simeonéék csapatától.

Ami az oddsokat illeti: A hazai győzelem 1.80 környékén fut most, a döntetlen 3.40, és csökken, míg a vendégsikert körülbelül ötszörös pénzzel honorálják.

Jöjjön az Atletico Madrid – FC Porto találkozó!

Atletico Madrid

Az Atletico Madrid ismét megpróbálkozik azzal, hogy esélytelenként indulva megnyerje a Bajnokok Ligáját. Eddig kétszer is nagyon közel jártak hozzá, de mindkét fináléjukat elveszítették a Real Madriddal szemben.

A tavalyi évben egy balhés párharc során a Manchester Cityvel szemben estek ki, de Diego Simeone legénysége most is nagyon várja már a startot.

Úgy gondolom, hogy az Atleti gyengült tavalyhoz képest, míg korábban több olyan játékosuk is volt, akik megteremtették a különbséget, számomra most kicsit szürkévé és egysíkúvá váltak. Lehet, hogy tévedek… A tavalyi bajnokságban bronzérmesek lettek, ami visszalépés azután, hogy előtte egy szezonnal bajnoki címet nyertek.

Nem igazán villanyozták fel a szurkolóikat átigazolások terén, Nahuel Molina mellett Axel Witselt szerezték meg, valamint kölcsönvették Sergio Reguilónt. Korábban már meséltem, mennyire rosszul bánnak Antoine Griezmannal, aki nem játszhat a mérkőzések ötven százalékán, mivel, ha ezt eléri, akkor életbe lép egy kivásárlási záradék, és 40 millióért vissza kell őt vásárolniuk a Barcelona csapatától. Láthatóan ezt nem akarják megtenni, a francia mostoha körülmények között csak 20 perceket játszhat.

A bajnokságban eddig két győzelmet arattak, egyszer kikaptak, most hétvégén pedig ikszeltek a Real Sociedad otthonában. Ez nem rossz eredmény, mégsem gondolnám, hogy az idei bajnoki címbe lesz majd beleszólásuk a Real Madrid és a Barca mellett.

Felipét tavaly kiállították a City ellen, így ő hozott magával a múlt évről egy kis eltiltást, Jan Oblak megsérült a Real Sociedad ellen, Sergio Reguilón szintén sérült, ahogy Stefan Savic is.

A hétvégi kezdőhöz képest változás lehet az is, hogy Marcos Llorente a középpálya közepén kap szerepet, és az eltiltását letöltő Nahuel Molina ismét kezdő lesz.

A várható kezdőcsapat:

Grbic – Giménez, Witsel, Mandava – Molina, Llorente, Koke, Lemar, Carrasco – Félix, Morata

Egymás elleni meccsek:

Ahogy már mondtam, régi ellenfelek ők, akik a BL-ben viszonylag gyakran futnak össze. Oké, nem évente, de például tavaly után idén is kétszer legalább meg kell mérkőzniük. A tavalyi szezonban ugyebár az Atletico örülhetett, hiszen 3-1-re nyertek idegenben egy olyan meccsen, ami három piros lapot is hozott. Antoine Griezmann szerzett vezetést, amit a mérkőzés legvégén még Angel Correa és Rodrigo de Paul is megtoldott, Sergio Oliveira büntetője csak a szépítéshez volt elég. Előtte egyébként a Porto 0-0-t játszott idegenben.

Azelőtt 2013-ban találkoztak, meg 2009-ben is összesorsolták egymást. Az örökmérleg inkább az Atleti felé billen: Háromszor nyertek ők, kétszer a portugálok győztek, és volt még három döntetlenjük.

Előző 5 meccs eredménye
2021.12.07.Bajnokok Ligája
porto
1:3
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2021.09.15.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:0
porto
Bajnokok Ligája
2013.12.11.Bajnokok Ligája
atletico madrid
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2013.10.01.Bajnokok Ligája
porto
1:2
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2009.12.08.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:3
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto

Sergio Conceicaoék a tavalyi szezon után szeretnének a legjobb 16-ig legalább eljutni, ez sikerült a múlt szezonban a Sportingnak és a Benficának is, nekik viszont nem. Kárpótlásul megnyerték a bajnokságot…

Bár sok pénzt elköltöttek a nyáron, sokan úgy hiszik, nem igazán erősödtek. Szerintünk igen, bár a 20 millióért vett David Carmot talán többet játszatnám, ha már ennyi pénzt kiadtam érte. A védő a hétvégén debütált a kezdőben, de a hírek szerint holnap megint csak csere lesz. Gabriel Veron a jövő embere, de megnéznénk, mit tud Stephen Eustaquio, André Franco és Danny Namaso, ha már egyszer megvették őket.

A bajnokságban jól játszanak, a Benfica mögött a második helyen állnak, és csak azért ott, mert míg a Benfica hibátlan, addig a Portonak becsúszott egy vereség a Rio Ave otthonában. A hétvégén tudtak javítani, a Gil Vicente ellen 2-0-ra nyertek Mehdi Taremi és Galeno góljaival.

Marko Grujicnak a kezdőben lenne a helye, ám a szerb középpályás sérült, őt mindenképp helyettesítenie kell valakinek. Az együttes másik sérültje Wilson Manafá.

A várható kezdőcsapat:

Diogo Costa – Mário, Pepe, Marcano, Sanusi – Otávio, Uribe, Costa – Pepé – Evanilson, Taremi

Tippelde

Nekem még mindig tetszik a Porto együttese, már tavaly is tetszettek. Bár húznak néha furcsa dolgokat, de az idő általában Conceicaot igazolja. Ahogy tavaly, úgy idén is feszült összecsapásnak lehetünk majd szemtanúi, a mérkőzés játékvezetője majd Szymon Marciniak lesz, aki nem finomkodik soha a lapokkal, szóval ez is lehet egy opció, 4,5 sárgalap fölé lehet tenni ezen a mérkőzésen.

Ami pedig az eredményt illeti, mi kevés gólra számítunk, és máson nem is nagyon gondolkoztunk, szóval maradunk az under 2,5-nél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső