Atletico Madrid – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 április 12.
2022. április 13. szerda, 21:00 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Menjünk tovább, sűrű nap vár ma is ránk. Folytatjuk a Bajnokok Ligájával, az Európa-ligával, és már készülünk az olasz bajnokságra is. Meg persze lesz egy kis angol másodosztály, ahogy ígértem. A ma esti meccseken már túl vagyunk, most jöjjön a szerdai kettő, vagyis az Atletico Madrid – Manchester City, valamint a Liverpool – Benfica. Utóbbi talán már eldőlt, hiszen az angolok Lisszabonban tudtak 3-1-re nyerni, azonban a spanyol – angol csata második felvonása tartogathat még izgalmakat.

Az Atletico Madrid azonban hátrányban van. És Diego Simeone csapata nem arról híres, hogy támadjon, az első meccsen is láthattuk, hogy ők inkább a biztos védekezést tartják fontosnak. Nem csak ezen a meccsen láthattuk, mióta Cholo a matracosok edzője, azóta építi ezt az alapvetően defenzív játékot.

Most támadniuk kell, mert, ha nem győznek, kiesnek. A Manchester Cityről kiderült idén, hogy nem verhetetlenek, meg lehet fogni Phil Fodenéket, de ez sokszor, sok csapatnak nem sikerült. Gondoltátok volna, hogy a Southampton és a Crystal Palace azok a csapatok, akiket idén nem tudott legyőzni a City? Senki más… Legalábbis én nem emlékszem, hogy bárki megúszta volna a verést Guardiola együttesétől.

A fogadóirodák azt mondják, hogy nincs lefutva a továbbjutás. De azt is, hogy nagyon nehéz dolga lesz az Atletico Madridnak.

Az odavágó

Walker eltiltása egy kicsit átszabta a City kezdőjét, jobboldalon John Stones játszott, középen pedig Aymeric Laporte és Nathan Aké várták a madridi rohamokat. Amiből azért nem volt sok…

A másik oldalon egy felettébb védekező csapat lépett pályára, öt védővel, három belső középpályással, akik közül csak egy az, aki igazán a támadásokért felelős.

A meccs első fél órájáról sokat nem lehet elmondani, hiszen kaput eltaláló lövésből egy sem volt, nem erőltették meg magukat a csapatok. Látszott, hogy az Atleti fegyelmezetten védekezik, és arra vár, hogy a City hibázzon. Ami viszont nem történt meg. A formációt ritkán törték meg a vendégek, így a kapura teljes mértékben veszélytelenek voltak, egy kósza hazaadás alkalmával volt dolga Edersonnak, a labdával nem igazán futott össze a kapus.

Próbálom a lényegi elemeket összeszedni a mérkőzésről, az azonban nem igazán volt. A vendégek tényleg nem akartak focizni, csak tartották a 0-0-t, a City pedig nem tudta áttörni az ötfős (tízfős) védelmet.

A második félidő csak egy kicsit volt élvezetesebb, mint az első, itt már néhány kontrát láthattunk a madridi csapattól, de a City továbbra is szenvedett. Egy Gündogan lövést leszámítva a szurkolóknak nem volt miért tapsra emelni a két kezüket, aztán az 54. percben Kevin De Bruyne szabadrúgásánál mégis. A 18 méteres, lapos lövés Oblakról kijött, de a szlovén lábbal menteni tudott.

A meccs tele volt apró faultokkal, az Atletico ott próbálta meg lassítani a Manchestert, ahol tudta. A kreatív embereket folyamatosan és szorosan őrizték, ami kioltotta a Cityt.

A vendégek a hetvenedik percig tartották magukat, ekkor Phil Foden nagyszerű passzal ugratta ki Kevin De Bruynét, a belga irányító pedig laposan elgurította a labdát a kifutó Oblak mellett.

Több gól nem született már a meccsen, helyzetei voltak még a Citynek, a vendégek meg megálltak nulla kapura lövésnél.

Amit Simeone akart, az majdnem sikerült, így, hogy a csapatának támadnia kell a Wanda Metropolitanoban, talán mi, nézők is jobban fogunk szórakozni.

Atletico Madrid

Továbbra is nagy csata folyik a bajnokságban az ezüstéremért, ám az Atletico Madrid hibázott, ez pedig sokba kerülhet a csapatnak. Attól a Mallorcától kaptak ki a hétvégén, amelyik mostanában pontszerzés közelében sem járt, az elmúlt hét meccsüket egyaránt elbukták. A könnyű győzelem nem jött, és az igazság az, hogy az Atletico mélyen saját tudása alatt teljesített, megérdemelten nyert az újonc.

Idegenben tehát még mindig hektikus az Atleti, de ezúttal otthon kell nyerniük, az meg azért általában menni szokott. Igaz, nem Manchester City kaliberű ellenfelek ellen játszottak. Ha erős ellenfél érkezett a Wanda Metropolitanoba, akkor azért akadtak gondok. De a Mallorca ott is meg tudta őket verni, sőt a Levante is három pontot vitt el a spanyol fővárosból.

A City riválisa, vagyis a Manchester United ellen 1-1-es döntetlent játszottak, és mondhatjuk, jobbak is voltak. Egy hasonló teljesítmény most is kellene, sőt annál jobb, mert a City fényévekkel jár Ralf Rangnick csapata előtt.

Egyre kisebb szerep jut Luis Suáreznek a csapatban, most is arra számítunk, hogy Joao Félix és Antoine Griezmann fognak kezdeni, megingott a bizalom az uruguayi irányába, aki a nyáron távozni is fog sokak szerint.

Hector Herrera sérült, és ezúttal sem bevethető, ott lesz viszont Yannick Carrasco, minden valószínűség szerint José Maria Giménez ezúttal sem játszik. Sérüléséből épülget fel, a Mallorca ellen nem játszott.

Kissé bátrabb, 3-5-2-es felállásra tippelünk, hiszen itt most nincs helye a védekezésnek. Vagyis nem az a prioritás.

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Savic, Felipe, Mandava – Llorente, De Paul, Koke, Kondogbia, Carrasco – Griezmann, Joao Félix

Előző meccs eredménye
2022.04.05.Bajnokok Ligája
man city
1:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Manchester City

A hétvégi meccsnek igazából nem lett nyertese, de mégis. Hiszen a döntetlen eredmény a Manchester Citynek kedvezett, sőt közel jártak ahhoz, megnyerjék ténylegesen a találkozót. Innentől kezdve már sétagalopp kell, hogy legyen számukra az újabb bajnoki cím megszerzése. Nem igazán van nehéz találkozó előttük, és ezzel a kerettel meg kell nyerniük.

A Pool ellen Kevin De Bruyne és Gabriel Jesus talált be, na meg még Raheem Sterling is, de az ő gólját les miatt elvették.

A City idén a bajnokságban idegenben veretlen, viszont hazai pályán már kétszer is kikapott. A csoportkörben a PSG, majd az RB Leipzig ellen. Utóbbi mérkőzésnek különösebben nem volt tétje.

A sérültek terén nincs változás, Rúben Dias és Cole Palmer nem bevethető. Guardiolának van miből válogatnia, Európa talán legerősebb keretét tudhatja most a magáénak.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – Walker, Stones, Laporte, J. Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Mahrez, Foden, B. Silva

Tippelde

Nem könnyű megtippelni a mérkőzés végeredményét, mert bár a City esélyesebb, az Atletico hihetetlen comebackeket tud bemutatni. Az utolsó pillanatig küzdenek, és még akkor sem fogják feladni, ha kapnak egy gólt.

Nem gondolnánk, hogy tovább fognak jutni, de nagy csatára késztetik majd a vendégeket. Talán nem értetek velem egyet, de döntetlen eredményre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső