Liverpool – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 április 12.
2022. április 13. szerda, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az egyetlen negyeddöntő, amelyiknél talán egyértelműen ki lehet jelenteni a győztest. Jürgen Klopp együttesének a bajnoki versenyfutás mellett volt ideje, energiája arra is, hogy már az odavágón lerendezzék a továbbjutás kérdését. A Benfica idén egy nagyon kellemes meglepetést okozott, a három portugál együttes közül ők húzták a legtovább, noha idén ismét előbbre vannak, mint Nelson Verissimoék. Ebből is látszik, hogy a Bajnokok Ligája egy teljesen másik kávéház, és ilyen példákat még lehetne hozni Spanyolországtól kezdve Olaszországig.

3-1-ről fordítani az Anfield Roadon, ez ellen a Liverpool ellen szinte lehetetlen. Szinte, mert vannak olyan tényezők, amelyek megrengethetik az elképzeléseket alapjaiban. Igaz, ezekre mi nem számíthatunk, és nem is tudunk rá tippet adni. Mert nem láthatjuk azt előre, hogy a harmadik percben mondjuk Alissont kiállítják-e vagy sem. Valószínűleg nem, de nem lehet tudni. És az egy olyan szitu, ami felboríthat minden elképzelést.

Egy biztos: Senki nem hiszi, hogy a Benfica nyerhet. Azt pedig pláne nem, hogy a Benfica tovább is juthat. A bukik is így gondolják, a szakértők is így gondolják, a lényeg azonban az, hogy a játékosok mit gondolnak…

Most nem feltétlenül a kimenetelre éri meg fogadni, az ugyanis értékkel nem szolgál nekünk. Megpróbálunk keresni valamilyen másik piacot, amivel megéri foglalkozni.

Következzen a Liverpool – Benfica mérkőzés!

Az odavágó

Tippünkben azon morfondíroztunk, tud-e majd gólt szerezni a Benfica? Mert abban biztosak voltunk, hogy a Poolnak sikerülni fog ez, azt is gondoltuk, hogy megnyerik a meccset, de jobb szorzója volt annak, hogy mindkét fél betalál. Nyertünk, mert Darwin Nunez segített rajtunk. És a másik tipp is bejött, miszerint az angolok győznek.

Jürgen Kloppnak azért figyelnie kellett, hiszen pár nappal később nagyon, elképesztően fontos bajnoki mérkőzést vívtak a Manchester City ellen. Azt nem tudták megnyerni, 2-2-es döntetlen született.

A Benfica a bajnokság szempontjából kényelmes helyzetben van, nem veszélyeztetik a harmadik helyüket, és feljebb sem nagyon tudnak lépni.

A meccs kezdetén látszott, hogy a Benfica bátran fog futballozni, de az is, hogy a Liverpool uralni fogja a mérkőzést. Öt perc után már folyamatosan a hazaiak térfelén volt a labda, a 8. percben Luis Diaz átadásáról Mané és Szalah is centikkel maradt le, majd két perccel később a szenegáli remek sarkalását követően léphetett ki Szalah, de spiccel mellé lőtt.

Sok hiba tarkította a mérkőzést, főleg a luzitánok részéről láthattunk sok elpasszolt labdát. A 13. percben ezt majdnem ki is használta a Pool, Naby Keita bombáját ütötte ki Odysseas Vlachodimos.

Négy perccel később a görög portás is tehetetlen volt, Trent Alexander-Arnold szögletére teljesen üresen érkezett Ibrahima Konaté, és megszerezte ezzel a vezetést.

A Benfica a 23. percben került először helyzetbe, egy indítással Everton iramodott meg, és középen ugyan ott várt Darwin Nunez, a szélső inkább lőtt, az oldalhálóba.

Az elkövetkezendő percekben mindkét fél előtt akadt helyzet, a 34. percben viszont újabb gól született, ezt is a vendégek szerezték. Ismét egy eladott labdával indulhatott meg a Pool, Alexander-Arnold hosszan előre ívelt, Luis Diaznak pontos volt az átadás, a kolumbiai helyzetben nem kapura fejelt, hanem a mellette érkező Sadio Mané elé tálalt, a szenegáli támadó pedig az üres kapuba passzolt. Egy ideig nem örült a góljának Mané, azt hitte, hogy lesen van, de a visszajátszások a partjelzőt igazolták, a találat szabályos volt.

Gyönyörű megoldásokat láthattunk egyébként az első félidőben, többet a Pooltól, de azért a Benfica játékosai is villantak. Mo Szalah a lefújás előtti percekben újabb ziccert rontott, így a félidőre kétgólos előnnyel mentek pihenni a sárgamezesek.

A szünetben Nelson Verissimo nem változtatott, bízott azokban, akik a pályán voltak. És három perccel a kezdés után Darwin Nunez visszahozta a Benficát a meccsbe. Igaz, Ibrahima Konaté kellett ehhez, az első gólt szerző védő lyukat rúgott egy jobboldali beadásnál, így az uruguayi csatár szemtől szemben maradt Alissonnal, 1-2.

A szépítés után a Benfica átvette az irányítást, és többször is a Pool tizenhatosáig jutottak, ott azonban nem jó megoldásokat választottak. Többen is helyzetbe kerültek, leginkább Darwin Nunez.

A mérkőzés hajrájában, a 87. percben Naby Keita egy szép labdaszerzést követően még szebb kiugratással indította el Luis Diazt, aki elhúzta a labdát Vlachodimos mellett, és az üres kapuba lőtt 1-3.

Összességében megérdemelte a Pool a győzelmet, 1-2-nél azonban a Benfica kiegyenlíthetett volna több alkalommal is, ezeket a kihagyott lehetőségeket igazán bánhatják a hazaiak.

Liverpool

A Pool fontos, a szezon legfontosabb meccsét játszotta vasárnap, győzni viszont nem tudtak a vörösök. Manchesterben léptek pályára, és bár nekik kellett jobban a három pont, végig futottak az eredmény után. A City két alkalommal szerzett vezetést, a Pool két alkalommal egyenlített, így az élmezőnyben nem változott semmi, még mindig Rodriék vezetnek egy ponttal.

A Pool az odavágón többnyire uralta a meccset, ám egy hiba elég volt ahhoz, hogy a játékosok megzavarodjanak. Ezt nem engedhetik meg maguknak a visszavágón. Még akkor sem, ha kényelmes helyzetben vannak. És úgy sem, hogy a Pool nagyon hosszú hazai veretlenséget tudhatott magáénak.

Az Inter ellen szakadt meg ez a sorozat, ott majdnem ráfáztak az angolok, engedték, hogy Dzekoék letámadják őket, és 1-0-ra ki is kaptak. Az odavágón viszont 2-0-ra nyertek.

Mivel jön a City – Pool meccsek sokadik felvonása az FA Kupában, így előfordulhat, hogy Klopp egy kicsit rotál, tekintve, hogy ez a meccs félig megvan már. Nincs sérültje, így megteheti, hogy a legjobbak pihenjenek, maximum akkor szállnak majd be, ha gond lenne.

Számítunk Jota, Firmino és Henderson játékára is.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Keita – Szalah, Firmino, Jota

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.05.Bajnokok Ligája
benfica
1:3
liverpool
Bajnokok Ligája
2010.04.08.Európa-liga
liverpool
4:1
benfica
Európa-liga
2010.04.01.Európa-liga
benfica
2:1
liverpool
Európa-liga
2006.03.08.Bajnokok Ligája
liverpool
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
2006.02.21.Bajnokok Ligája
benfica
1:0
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Két vereség után tudott javítani a Benfica, a hétvégén hazai pályán verték a Belenenses csapatát, menetrendszerűen ismét Darwin Nunez volt a gólszerző, háromszor is betalált a csatár. Ahogy mondtam, a bronzérmet, és az ezzel együtt járó Bajnokok Ligája-selejtezős indulást nem veszélyezteti semmi, a Braga kilenc ponttal van lemaradva, és pont ennyi a különbség a Sporting és a Benfica között is.

Alapvetően jó idegenben a Benfica, bár a legutóbbi meccsükön 3-2-re kikaptak a Bragatól, előtte öt meccsen át nem találtak legyőzőre.

Nunez egyébként jó, ha megszemléli az Anfieldet, a hírek szerint a Manchester United szeretné őt a nyáron leigazolni, így szokhatja a PL-környezetet.

Továbbra is csak Lucas Verissimo és Rodrigo Pinho a két sérült, rajtuk kívül mindenki egészséges.

Mivel Goncalo Ramos a Pool ellen nem igazán játszott nagyot, előfordulhat, hogy Verissimo lehetőséget ad Roman Yaremchuknak a kezdőben.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Rafa Silva, Weigl, Taarabt, Éverton – Yaremchuk, Nunez

Tippelde

A vendégeknek támadni kell, nem is kérdés. A Liverpool hamar eldöntheti a találkozó sorsát, egy korai gól után a Benfica is feladná. Az angolok számára most az lenne a lényeg, hogy minél könnyebben legyen meg az elődöntőbe kerülés, hiszen rájuk még fontos meccsek várnak ezt követően is.

Véleményem szerint a Benfica ki fog esni, ezzel nem árultam el nagy újdonságot. Ezúttal arra fogadunk, hogy hiába a remek formában levő Nunez, a vendégek nem tudnak majd hálóba találni, az Anfielden ugyanis ritkán engedélyez az ellenfeleknek gólt a Liverpool. Legalábbis a fontos meccseken. És ez egy fontos meccs.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső