Benfica – Maccabi Haifa: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 05.
2022. szeptember 06. kedd, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Haifa

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kemény csoportba került a Maccabi Haifa, akiknek ittléte a szezon eddigi legnagyobb meglepetése. Az izraeli csapat majdnem mindig esélytelenebb együttesként lépett pályára, mégis továbbjutottak, lehetett bárki az ellenfél. A mostani 32 csapat közül ők érnek a legkevesebbet, és a selejtezőben is búcsúztattak olyan gárdákat, akiket jóval többre becsültek. Szóval ez a statisztikai adat nem igazán számít, de az is lehet, hogy a Maccabi Haifa a kivétel, amely erősíti a szabályt.

Három jóval erősebb csapat került a csoportjukba, a végső győzelemre esélyes PSG, a Juventus, amelynek célja, hogy Olaszországban ismét bajnok legyen, miközben Európában is újra leteszik a névjegyüket, valamint a Benfica, akikkel most játszanak.

Roger Schmidt csapata is a selejtezőn át került a legjobb 32-be, tőlük azonban ezt el is várták. A tavalyi szezon egyik legkellemesebb meglepetése voltak, és egészen az egyenes kieséses szakaszig vitték, ahol aztán a Liverpool verte ki őket, a későbbi második helyezett.

Arra, hogy továbbjussanak most is van esély. A PSG előreláthatóan a csoport élén végez majd, de a Juventus jelenleg nem mutat olyan erőt, amitől meg kellene ijednie Goncalo Ramoséknak.

Ami a meccset illeti, talán ez tűnik a legegyértelműbbnek. A Benfica nagyszerű, sok tehetséges játékossal, és a Maccabi sem rossz, különben nem lennének itt, viszont ez a szint már jóval fölöttük van.

A bukmékerek által adott szorzók alapján is nagyon sima meccs várható, a hazaiak győzelme mindössze 1.20 környékén mozog, a döntetlen 7-szeres, míg 15-szörös pénz ütné annak a markát, aki helyesen megtippeli az izraeli győzelmet.

Következzen a Benfica – Maccabi Haifa találkozó!

Benfica

Nem unatkoztak a Benfica drukkerei sem a nyáron, volt miről beszélgetni Lisszabon utcáin a kedvenc csapatukkal kapcsolatban. Kezdve azzal, hogy a nyáron edzőt cseréltek, ami azért nem volt újdonság, és senkit nem ért meglepetésként, hogy a következő évet nem Nelson Verissimoval képzelik el. Az ideiglenes mester megtette, amit megtehetett, de aztán megköszönték neki a munkát.

Roger Schmidt a PSV Eindhoventől érkezett, ahol nem tudta legyőzni a nagy rivális Ajaxot a legtöbbször, általában mögé szorultak.

Itt is lesz kivel harcolni, hiszen a Porto és a megerősödött, két éve bajnokságot nyerő Sporting is azon lesz, hogy a Benfica előtt végezzenek.

Schmidt az átigazolásokba is belevetette magát. Kezdésnek eladta Darwin Núnezt, megvált Roman Yaremchuktól, Évertontól és Jotától is, valamint Carlos Vinicius, Pizzi, Svilar, Fernándes, Seferovic, Vertonghen és Nuno Santos is máshol játszik.

Ezen játékosok jó része stabil kezdő is volt a korábbi években…

Érkeztek viszont minőségi játékosok a távozók helyére, elég megemlíteni Enzo Fernándezt, David Nerest, vagy a PSG-ben már parkolópályára tett Julian Draxlert. Aminek még szintén örülhetnek, hogy egyik legnagyobb értéküket, Odysseas Vlachodimost, valamint Goncalo Ramost is meg tudták tartani, pedig volt érdeklődő mindkettejük iránt…

Nem lehet még megmondani, hogy erősebb lett-e a csapat vagy sem, ha a bajnoki szereplésükből indulunk ki, akkor igen, sokkal erősebbek…

Az együttes hibátlan még a Liga Portugalban, öt mérkőzésből ötöt nyertek meg, rúgtak tizenhárom gólt és csak hármat kaptak.

A hétvégén a Vizela együttese ellen léptek pályára hazai pályán, és ha szűken is, de nyerni tudtak David Neres és Joao Mario góljaival. Nem volt egy nyugodt meccs, ugyanis Goncalo Ramost a 91. percben kiállították műesésért, aztán a 102. (!) percben Joao Mario tizenegyesével megnyerték a mérkőzést. A gólszerzőt amúgy kiállították, mivel sárgája tudatában is levette a mezét… Schmidttől mindkét játékos kaphatott az öltözőben… Ilyen butaságokat csinálni…

A kezdő már nagyjából összeállt Schmidt fejében, és nincs oka arra, hogy a megálmodott tizenegyétől eltérjen. Két játékosa sérült, Lucas Verissimo, egy tehetséges belső védő már jó ideje nem léphetett pályára, valamint a nyáron igazolt Joao Victor sem lesz ott, őt még nem is láthattuk pirosban.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Morato, Otamendi, Grimaldo – Florentino, E. Fernández – D. Neres, Rafa Silva, J. Mario – Ramos

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maccabi Haifa

Van néhány csapat, amely kilóg a legjobb 32 mezőnyéből, és a Maccabi Haifa biztosan közöttük van. Az Ivibet szerint ők a legesélytelenebbek, a döntőbe jutásukra már 297-szeres pénzt fizetnének. De az oddsoknak eddig is ellentmondtak, mert mint azt már többször is mondtam, már a selejtezőben ki kellett volna esniük.

Akár már az első meccsükön, amit az Olympiakosszal vívtak. Hazai pályán 1-1-es döntetlenre végeztek, ami bravúros volt, jobbak is voltak ellenfelüknél. A visszavágóra senki nem számított, 4-0-ra győzték le a görögöket.

Következett az Apoel Limassol, egy ciprusi együttes. Az első mérkőzésen szintén négyet vágtak az ellenfélnek, így az idegenbeli visszavágón belefért egy 2-0-s vereség is.

A playoffban jött a lehető legkeményebb ellenfél a szerb bajnok Crvena zvezda személyében. A Dejan Stankovic által irányított Red Star volt az esélyesebb, de a Maccabi hozta ugyanazt a szimpatikus, támadó futballt, amit korábban, aminek köszönhetően a hazai 3-2-es győzelem után idegenben 2-2-t játszottak. Stankovic aztán le is mondott a pozíciójáról, a Fradi ellen már nem ő lesz a kispadon.

Valóságos csodát művelt a Haifa, akiknek az értékét 10 millió euróra határozta meg a Transfermarkt. Összehasonlításképp, a Fradi 40 milliót ér szerintük. Ők mégis itt vannak, a zöld-fehérek meg az Európa-ligában…

Időközben elkezdődött a bajnokság, a Maccabi eddig mindhárom meccsét nyerte, a Netanyát 4-1-re, a Sakhnint 1-0-ra, és a Hapoel Beer Shevát 2-1-re győzték le. Ez utóbbi volt a hétvégén, Atzili és Frantzdy Pierrot találtak be. Utóbbi játékos új igazolás, és hamar a szurkolók kedvence lett a francia játékos.

A kezdőcsapatban semmi meglepetésre nem számítunk. A gárdából hiányozni fog Mahmoud Jaber és Raz Meir, mindenki más egészséges.

A várható kezdőcsapat:

Cohen – Sundgren, Goldberg, Arad, Cornud – Mohamed, Lavi – Atzili, Chery, David – Pierrot

Tippelde

Nekem nagyon szimpatikus az a futball, amit a vendégek játszottak eddig, de a Benfica már tényleg nagy falat lesz. A portugál gárda sokkal erősebb, minden tekintetben, nem beszélve arról, hogy az ilyen európai kupameccseken is több rutint szereztek.

A Maccabi nem fog megijedni, és ugyanazt a focit fogja játszani, amit eddig. Ami viszont egy kellemetlen vereséget is eredményezhez számukra. Hazai győzelmet várunk, emellett azt, hogy mindkét csapat a hálóba találjon. Ez utóbbi nagyon kockázatos, de bízunk Davidékban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső