Dinamo Zagreb – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 05.
2022. szeptember 06. kedd, 18:45 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Chelsea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A Chelsea két évvel ezelőtt megnyerte a Bajnokok Ligáját, pedig azt az évet szörnyen kezdték, de jött Thomas Tuchel, és olyan csapatot alakított ki, akit senki nem tudott legyőzni. Ez tavalyra megváltozott, és idén pedig talán még inkább. A kékek már nem olyan hatékonyak és erősek, a szezonkezdet erről enged tanúskodni.

A Bajnokok Ligája nyitányán viszont kötelező nyerniük, a Dinamo Zagreb otthonába látogatnak. Annak a horvát csapatnak az otthonába, akik a selejtező során már itt voltak, küzdöttek derekasan, és volt, hogy közel kerültek a kieséshez. Végül azonban megcsinálták, hosszú évek óta először vannak itt.

Pár jó eredménnyel még akár a továbbjutás is meglehet, mert ez nem annyira erős csoport. Vagy mégis? Itt a Chelsea, rajtuk kívül pedig az olaszok legjobb csapata, az AC Milan, valamint a már tavaly is BL-ben szereplő Red Bull Salzburg, akikre minden szezonban illik figyelni. Olyan tehetségeket vonultatnak fel, akik aztán ugródeszkaként használva csapatukat egy erősebb ligába szerződhetnek.

Nem egyszerű döntés, hogy a csoportban ki juthat tovább, pedig első blikkre az kéne, hogy legyen, evidens, hogy a Milan és a Chelsea a két legjobb csapat.

De láttuk már, hogy a nagyok is tudnak rosszul játszani, a Milan tavaly például utolsó lett a csoportjában…

Nem sok esélyt adnak a hazaiaknak, a Dinamo győzelme most hétszeres pénzt érne, a döntetlen majdnem ötszöröst, míg a Chelsea győzelmére a szorzó nincs másfeles…

Jöjjön a Dinamo Zagreb – Chelsea találkozó!

Dinamo Zagreb

Több alkalommal is írtunk már a Dinamo Zagreb csapatáról. Tavaly, és tavalyelőtt is szerettek volna ide eljutni, de előbb a Fradi, majd a Sheriff Tiraspol állította meg őket a selejtezőben. És most sem ment minden olyan simán…

Az első meccsük volt talán a legnehezebb: Az északmacedón Shkupi ellen 3-2-es összesítéssel tudtak csak tovább lépni, majd őket követte a Ludogorets csapata, velük hazai környezetben és idegenben is elbántak viszonylag simán. Mondjuk a razgradi meccs kicsit kemény volt, és ott nagy szerencse kellett, hogy végül győzni tudjanak.

A playoff-körben pedig a Bodö/Glimttel találkoztak, az idegenbeli vereség után otthon 2-1-re nyertek, így hosszabbítás következett. Amit a horvátok jobban bírtak, és a meccs vége 4-1 lett.

Régóta vártak már erre a szurkolók, és lényegében meg is érdemelték már ezt. Ők is, meg a játékosok is. Ante Cacic vezetőedző az új játékosok leigazolásával nem törődött annyit, főként fiatalok töltötték fel a keretet, és csak hárman érkeztek máshonnan, míg eladásban eléggé nagyot ment a rutinos mester. Eladta Franjicot, Jakicot, Stojanovicot, Andricot, Atiemwent, Cabraját, Ivo Pintot, valamint Amer Gojakot is, őt a Fradinak.

Érkezett Josip Drmic, Bosko Sutalo és Robert Ljubicic.

A horvát pontvadászatot nagyon régóta uralják, és általában az üldözőknek semmi esélyük arra, hogy megfogják a Dinamot. Idén is ez a helyzet, nyolc bajnokit játszottak eddig le, és már csak a Dinamo Zagreb nem kapott ki, hét győzelmük és egy döntetlenjük van.

A hétvégi bajnoki meccsüket 3-1-re hozták le a Rijeka ellen, Lauritsen, Spikic és Orsic szerezték a gólokat.

Cacic tisztában van vele, hogy képességeiket tekintve gyengébbek, mint a Chelsea, ezért ő is egy biztonságosabb felállásra válthat, a szokásosnak mondható 4-5-1 helyett egy védekezőbb 4-5-1 lehet a nyerő. Vannak persze játékosok, akiknek a helye megkérdőjelezhetetlen, így ebben a felállásban is helyet kap Ademi, Orsic és Petkovic, de előbbi kettőnek több lesz a védekező feladata.

Úgy tudjuk, az együttesben nincs sérült játékos, így Cacic a teljes keretével számolhat.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, Peric, Sutalo, Ljubicic – Spikic, Baturina, Ademi, Ivanusec, Orsic – Petkovic

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chelsea

Amikor az előző tulajdonos lelépett, és jött a következő, akkor azt pletykálták, hogy 200 millió euró áll majd Thomas Tuchel rendelkezésére a nyár folyamán, hogy az együttest megerősítse. Hát ezt egy kissé túl is lépte a német, ők költötték a legtöbbet, szám szerint 280 milliót. Főként a védelmet kellett rendbe rakni, mivel három fontos játékos is távozott. Marcos Alonso az utolsó nap igazolt a Barcelonába, míg Antonio Rüdiger és Andreas Christensen már júliusban lelépett azután, hogy a szerződésük lejárt. Tudtuk, hogy nem fogják meghosszabbítani, és számolt ezzel a német is. A védelemre ment el a legtöbb pénz, érkezett Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella, valamint Wesley Fofana.

Az átigazolási időszak végén még Pierre-Emerick Aubameyang is beesett, a gaboni csatár azonban egy darabig biztosan nem fog pályára lépni, tekintve, hogy utolsó hetében Barcelonában megpróbálták kirabolni, ő pedig szembe szállt a betörőkkel, akik eltörték az állkapcsát.

Ó, és még egy utolsó pillanatos érkezőről be kell számolni: Denis Zakaria a Borussia Mönchengladbachtól nagy reményekkel igazolt a Juventushoz, egy darabig stabil kezdő is volt, de aztán egyre kevesebb lehetőséget kapott.

Ami azt illeti, nem is a védelemmel, nem a középpályával, hanem a csatársorral vannak gondok. A Chelsea csak Aubát és Raheem Sterlinget szerződtette, ami szűkös lehet egy egész idényre nézve. Wernert eladták, ahogy Lukakut is el fogják, de egyelőre csak kölcsönbe távozott a támadó.

A bajnokságban a Chelsea legutóbb győzni tudott, a West Ham Uniteddal mérkőztek meg, és Ben Chilwell, valamint Kai Havertz góljaival megfordították a Moyesék elleni találkozót. Nem is az otthoni meccsekkel van gond – bár ez sem volt sima -, hanem az idegenbeliekkel, a Chelsea az utolsó két mérkőzését idegenben egyaránt elveszítette. A gárda most amúgy a 6., 3-1-2-es mérleggel, ebből is látszik tehát, hogy lehet és kell is még formálni ezt a csapatot.

Mint említettem már, Aubameyang sérülés miatt kimaradhat, ahogy Zakaria is, aki nem sérülés, hanem a bürokrácia miatt maradhat ki, még nincs rendezve a munkavállalási engedélye. A csapatnak egy sérültje van, N’Golo Kanté.

A hétvégi gólja után Ben Chilwell kezdetése valószínűnek tűnik, vagyis Cucurella csak padozni fog.

Más meglepetéssel/változással mi nem számolunk.

A várható kezdőcsapat:

Mendy – Fofana, T. Silva, Koulibaly – James, Mount, Jorginho, Loftus-Cheek, Chilwell – Havertz, Sterling

Tippelde

Tuchel csapata még nem állt össze, és ez az egyedüli, amiben a Dinamo Zagreb bízhat. Idegenben egyébként sem megy nekik, a Maksimirben levő szurkolók képesek lehetnek olyan hangulatot csinálni, ami még a sokat látott angolokat is meglepheti.

A végeredményre ezúttal nem tippelnénk, mindössze annyit mondunk, hogy gólzápor nem lesz a találkozón, két és fél gól alatti eredményt tartunk jó döntésnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső