Celtic – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 05.
2022. szeptember 06. kedd, 21:00 Celtic Park
Celtic
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája címvédője is, a Real Madrid, amely összesen már tizennégy alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupát. Tavaly erre sok esélyt nem adtak volna, voltak náluk sokkal nagyobb esélyesek is: A Manchester City, a Chelsea, a Liverpool, a PSG vagy épp a Bayern München is azon csapatok között volt, amely a legnagyobb eséllyel emelhette volna magasba a trófeát. Mókás, hogy ötből négy csapatot a Real ejtett ki…

A skót bajnok következik, a Celtic, amellyel egy ideje már nem találkozhattunk. Ange Postecoglu együttese nagyszerű formában várja az összecsapást, a hétvégén az Old Firmön nagyon simán nyertek, előtte meg kilencet vágtak, ám össze sem lehet hasonlítani a Dundee Unitedet vagy a Glasgow Rangerst a Real Madriddal.

Carlo Ancelotti csapatában talán vannak hiányposztok, viszont az egész együttes annyira egyben van, hogy azt jó nézni. Vinicius Jr. lassan klasszis-szintre lép, Karim Benzema meg fogja nyerni az Aranylabdát, a középpálya tele van nagyszerű rutinos vagy épp fiatal játékosokkal, és a Real állandó gyenge pontja, a védelem is remekül szuperál mostanság.

Hogy van-e esélyük a címvédésre? Hát, ha valaki meg tudja ezt csinálni, az a Real Madrid, akik az elmúlt tíz évben ötször hódították el a serleget, és lettek ezáltal Európa legjobb csapata.

A Celtic Parkban rendezett találkozón a vendégek az esélyesebbek, másfél körüli szorzót láthatunk a fogadóirodáknál, míg a hazai győzelemre öt és félszeres összeget fizetnének. A döntetlen is akörül mozog, amikor írom ezt a cikket, épp négy és félszeres.

Jöjjön a Celtic – Real Madrid találkozó!

Celtic

Idén a Celtic együttesével még nem is foglalkoztunk, pedig lehetett volna beszélni róluk. Egyrészt arról, hogy tavaly megnyerték a bajnokságot, ezzel visszahódítva a trófeát a Rangerstől, aztán lehetett volna beszélni az átigazolásaikról, ahol szintén akadtak érdekes szituk, meg hát a skót bajnokság is egy nagyon jó pontvadászat, kár, hogy arra már nem futja az időnkből.

A Celtic egyenes ágon került a BL legjobb 32 csapata közé, nem volt szükségük selejtezőre, mint a Rangersnek. Az ötvenkétszeres bajnokot továbbra is Ange Postecoglu irányítja, a görög-ausztrál mesternek sikerült egy év után megint bajnokot csinálni az együttesből, pedig a tavalyi nyár eleje nagyon döcögősen indult.

Kifejezetten fontos játékos nem távozott az együttesből a nyáron, korábban Nir Bitton számított kulcsembernek, de a 30 éves izraeli Postecoglunál már nem nagyon játszott.

Az érkezők listája izgalmasabb: Végleg megvásárolták Jotát a Benficától, érkezett még Sead Haksabanovic, Alexandro Bernabei, valamint Oliver Abildgaard, Aaron Moy és Cameron Carter-Vickers.

És a Celtic ott folytatta, ahol tavaly abbahagyták. Azon a hétvégén, amikor a Pool kilencet vágott a Bournemouthnak, ők is egy híján tíz gólt lőttek a Dundee United együttesének. Ezt követően a Ligakupában is négygólos sikert arattak, a hétvégén pedig legősibb ellenfelüket verték el, de nagyon. A Glasgow Rangers elleni mérkőzést 4-0-ra nyerték meg úgy, hogy egyik legjobbjuk, a japán Furuhashi nem is játszott. Vagyis de, kezdett, aztán 5 perc után le kellett cserélni.

A gólokat Liel Abada, Jota és David Turnbull szerezték, az izraeli szélső kettőt is vállalt.

Vannak kérdések a kezdőcsapatot illetően. Ezek közül az egyik az, hogy ki legyen Carter-Vickers párja a védelem közepén? Carl Starfelt és Moritz Jenz pályázik a pozícióra, szerintünk a svédnek van nagyobb esélye bekerülni.

Kérdés továbbá az is, hogy Kyogo Furuhashi tudja-e vállalni a játékot? Egyelőre úgy tűnik, hogy nem, így Giorgos Giakoumakis készenlétben áll, ha be kéne ugrania.

És végül azt nem tudni, hogy Reo Hatate vagy David Turnbull kezdjen McGregor és O’Riley mellett. Mi a hétvégi gólja miatt utóbbira szavaznánk.

Sérült a keretben csak egy van, Furuhashi, akiről már ejtettünk pár szót.

A várható kezdőcsapat:

Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor – O’Riley, McGregor, Turnbull – Abada, Giakoumakis, Jota

Egymás elleni meccsek:

Igyekeztünk azért a régebbi találkozókat nem kigyűjteni, mert még egy 2012-es meccs sem számít semmit, hát még egy olyan, ami több mint negyven évvel ezelőtt volt? Találkozott a BEK-ben a Real, pontosan 42 éve, de mondom, hagyjuk is.

A 2012-ben játszott barátságos mérkőzésükből sem vonhatunk le sokat, így csak megemlíteném, hogy 2-0-ra nyert a Real. És most mehetünk is tovább…

Előző meccs eredménye
2012.08.11.Barátságos Mérkőzés
real madrid
2:0
celtic
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

A tavalyi nyertes idén is azért száll harcba, hogy megvédje a címét, ami már története során több alkalommal is sikerült, egyedüliként a mezőnyben. A Real pedig nem a legerősebb csapat, viszont rendkívül egységesek, a játékosok egymást kisegítve lépnek pályára, és amikor egyikük nehézségbe ütközik, akkor jön a másik, és segít. Carlo Ancelotti is úgy jellemezte a közte, és játékosai között levő viszonyt, hogy baráti, ami látszik is a TV képernyőin keresztül.

A királyi gárda a nyáron csak Tony Rüdigert, valamint Aurélien Tchouaménit vásárolta meg, de több régi, a BL-győzelmekben főszerepet játszó játékos távozott, úgy, mint Marcelo, Isco, Gareth Bale vagy Casemiro.

Lassan alakulgat át a Real, Vinciius lassan az Aranylabdára kezdhet hajtani, Rodrygo is egyre több szerepet kap, középen Eduardo Camavinga és Federico Valverde követel magának egyre többször helyet.

Kellenek a fiatalok, mert a csapat egy része már inkább kifelé tart. Modric elmúlt 36, Kroos és Benzema is 30 felett jár. De még mindig világklasszis mindegyikük.

A Real a bajnokságban eddig nem hibázott, négyből négyet nyertek meg. A hétvégén épp egy rangadót, a szintén hibátlan Betis ellen játszottak, végül 2-1-re győztek a két brazil Vini és Rodrygo góljaival.

Ja, és már van egy trófeájuk idén, megnyerték az Európai Szuperkupát a Frankfurt ellenében.

Úgy tűnik, a CKM-et felváltja a TKM, vagyis Tchouaméni kerül Casemiro helyére, a támadók között Benzema és Vinicius Jr. helye biztos, a jobb oldalon játszhat Rodrygo, Valverde, Asensio vagy Hazard is.

Sérült csak egy van a csapatban, Álvaro Odriozola, aki akkor sem nagyon lép pályára, amikor egészséges…

A várható kezdőcsapat:

Courtois – D. Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Tchouaméni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Tippelde

Bomba formában a Celtic, ám az ellenfeleik tényleg nem összehasonlíthatók a Real Madriddal. A királyi gárda védelme nagy változásokon ment keresztül az utóbbi években, az egész játékuk mellette sokkal érettebb lett. És nem mellesleg, a világ talán legjobb csatára is náluk játszik.

Őrült hangulat lesz majd a Glasgow Parkban, és biztosak lehetünk benne, hogy Abadáék nem fognak ijedt kisnyuszikként pályára lépni. Véleményünk szerint a Real Madrid meg fogja nyerni a mérkőzést, de a Celtic is egyszer a kapuba fog találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső