Borussia Dortmund – Sevilla: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 21:00 Signal Iduna Park
Borussia Dortmund
vs
Sevilla

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Túl az edzőváltáson, a Sevilla letépte a sebtapaszt, a gyenge eredmények miatt menesztették Julen Lopeteguit, akinek voltak nagyszerű időszakai a csapat élén, de ezzel a válsággal nem tudott megküzdeni. A korábbi spanyol szövetségi kapitány nem marad sokáig munka nélkül, a Wolverhampton fogja kinevezni, az angol bajnokságban kiesőhelyen levő együttes felett fogja átvenni az irányítást.

Az utódja egy korábbi kedvenc, Jorge Sampaoli lett, aki sajátos stílusát alkalmazva már egyszer sikerre vezette a gárdát, és most is azt várják tőle, hogy kihúzza a mocsárból a spanyolokat. Az első lépés talán már megvan, a Sevilla a hétvégén ugyan nem tudott győzni, de a nagyon jó formát mutató Athletic Bilbao ellen döntetlent játszott.

A túloldalon a Borussia a továbbjutás küszöbén, egy sikerrel nekik is meglehet az, ami a Citynek: A legjobb tizenhatba kerülés. Hogy mennyi esély van erre, azt nehéz most megmondani. Egy edzőváltáson átesett együttes mindig veszélyes, mert a játékosok úgy érzik, muszáj megmutatni az új mesternek, hogy mire képesek, és így kettős erővel hajtanak. Nem csak az az oka, hogy a Sevilla mindent el fog követni. A gyenge eredmények, a múltheti kiábrándító vereség…

Csakhogy Sampaoli nem Gandalf, nem fogja tudni egy hét alatt összeszedni a csapat védekezését, ahhoz legalább egy klasszis védő kellene. Vagy több…

A Dortmund hétvégi eredményét is figyelembe vették a bukik, amikor a szorzókat adták, ez alapján pedig magabiztos sárga-fekete győzelem várható szerintük. A Dortmund győzelmére 1.50-et adnak, a vendégekére 6.00-t, míg a döntetlen 4.30 környékén van.

Jöjjön a Borussia Dortmund – Sevilla találkozó!

Az előző fordulóban történt

A legfrissebb hírek szerint Julen Lopetegui már tudta, hogy az eredménytől függetlenül menesztik a kispadról, állítólag már megállapodtak Jorge Sampaolival a sevillaiak. A csoport utolsó helyén tanyázó hazai együttesben nem nagyon bíztunk, de abban igen, hogy legalább egy gólt tudnak majd szerezni a találkozón. Ahogy a vendégek is.

Hát, a vendégek nem egyet, hanem négyet rúgtak, ebből hármat az első félidőben, korán lezárva minden egyes kérdést. A 6. percben kapták az első találatot a piros-fehérek, a balbekk, Raphael Guerreiro talált a hálóba, és nem is kis gólt rúgott a sárga-feketék légiósa, egy nagyszerű keresztlabdát vett át tökéletes módon, közeledett egy kicsit a kapuhoz, majd a tizenhatos sarkán a hosszúba csavart.

A 10. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, Joan Jordán passzát Yussuf En-Nesyri lőtte Meyer kapusba, majd a kipattanó is a portásban akadt el En-Nesyri ismétlésekor.

Aztán hosszú ideig semmi nem történt. Helyzet nem nagyon volt sem az egyik, sem a másik oldalon, a következő lehetőségre a 41. percig kellett várni. Ekkor Jude Bellingham etette meg a spanyol védelmet, majd az ötös sarkáról, külsővel lőtt a kapuba.

A második gól után Bonoék szétestek, és egyből bekapták a harmadikat is, Karim Adeyemi egy Youssoufa Moukoko által a kapusba lőtt labda kipattanóját vágta be, ezzel el is dőlt a meccs.

A fordulás után ugyan még közeledett a Sevilla, Yussuf En-Nesyri szépített fejjel, de ennél közelebb már nem jutottak német riválisukhoz. Sőt, a meccs végén még Julian Brandt is betalált, így alakult ki a végeredmény.

A meccs után azonnal bejelentették Lopetegui távozását, aki a Wolves menedzseri pozícióját fogja átvenni, Jorge Sampaoli pedig már ott van Sevillában, és első meccsét le is játszotta a hétvégén.

Borussia Dortmund

Ahogy a bevezetőben is mondtam, a Dortmund a továbbjutás kapujában, egy hazai győzelem, és már csak az a kérdés, hogy ők vagy a Manchester City nyeri meg a csoportot. A sárga-feketéket ugyan az ág is húzza, folyamatosak a sérülések továbbra is, de Edin Terzic ebből a gárdából kihozza a maximumot. Első meccsükön magabiztosan verték a dán ellenfelüket, majd ikszes meccsen veszítettek a Man City ellen, végül jött a Sevilla elleni fölényes győzelem.

A csapat így hat ponttal második, az üldözőknek egy döntetlenre futotta, nagy az előny. De az előny elolvadhat, ha kikapnak most. Amire azért nem sok esély mutatkozik, de nem szabad lebecsülni Sampaolit…

A bajnokságban hatalmas rangadót játszottak a hétvégén, a Bayern Münchent fogadták, és mi sok gólt vártunk a találkozótól, ahogy ez náluk elvárható. Most sem kellett csalódnunk. A Dortmund büszke lehet magára, mert kétgólos hátránynál sem adták fel, a második félidő elején már 0-2 volt a meccs, de előbb Youssoufa Moukoko, majd Anthony Modeste talált a hálóba, utóbbi a 95. percben, tehát drámának nem voltak a nézők híján.

A gárda most a negyedik helyen áll, négy pontra az Union Berlintől.

Sok a hiányzó, Mats Hummels és Gio Reyna játéka kérdőjeles, lehet, hogy Schlotterbeck és Süle alkotják majd a védelem közepét. Szintén kérdéses Thomas Meunier játéka, aki a München elleni mérkőzést kihagyni kényszerült.

Biztosan nem játszhat Jamie Bynoe-Gittens, Mateu Morey, Marco Reus és Mahmoud Dahoud sem, Sebastien Haller folytatja a munkát a felépülés útján. Terzic előszeretettel kezdette Youssoufa Moukokot, aki jól is játszik, gólokat szerez és gólpasszokat ad, de Anthony Modeste is megérdemelne egy esélyt a kezdőben.

A hazai pályán rendre jól szereplő Dortmundot nem én edzem, így majd Terzic eldönti, melyiküknek szavaz bizalmat: A fiatalság vagy a rutin fog nyerni?

A várható kezdőcsapat:

Meyer – Wolf, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Can, Özcan – Adeyemi, Bellingham, Brandt – Modeste

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
sevilla
1:4
dortmund
Bajnokok Ligája
2021.03.09.Bajnokok Ligája
dortmund
2:2
sevilla
Bajnokok Ligája
2021.02.17.Bajnokok Ligája
sevilla
2:3
dortmund
Bajnokok Ligája
2010.12.15.Európa-liga
sevilla
2:2
dortmund
Európa-liga
2010.09.30.Európa-liga
dortmund
0:1
sevilla
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla

Julen Lopetegui távozott, megérkezett Jorge Sampaoli, aki ilyen nehéz időszakban nem vezette még a csapatot. Elsődleges feladata az lesz, hogy visszaadja a játékosok hitét saját magukban. Ez az első lépés.

A Sevilla ugyanis nagyon gyengén kezdte meg a szezont, tehát teljes mértékben meg tudom érteni a főnökséget, hogy végül a kirúgás mellett döntött. A BL-ben lényegében pofozózsáknak használták a csapatot, konkrétan a City és a Dortmund is hazai pályán alázta meg őket, míg a Koppenhága ellen csak egy nagyon gyenge 0-0-ra futotta.

A hétvégén Sampaoli először ült a kispadon, a Sevilla otthon fogadta az Athletic Bilbao együttesét. Bár minden ellenük szólt, egy pontot megszereztek a tabella harmadik helyén álló ellenfél ellenében, Oliver Torres volt a gólszerző, aki majd a BL-ben nem játszhat, mert anno Sampaoli elődje nem nevezte őt a keretbe.

A Bilbao elleni meccsről csak annyit, hogy látszott javulás, az első félidőben csak a Sevilla támadott, viszont a másodikban meg az ellenfél játszott jobban… De indulásnak nem volt ez annyira gyenge…

Még mindig tartom, a védelem a csapat gyenge pontja, és most még Karim Rekik sem játszhat sérülés miatt, ahogy kiesett Jesús Corona és Fernando is. Jó hír viszont, hogy Marcao felépült, és végre be is mutatkozhatott a csapatban.

A várható kezdőcsapat:

Bono – Montiel, Nianzou, Marcao, Telles – Delaney, Gudelj – Lamela, Isco, Papú Gómez – Dolberg

Tippelde

Egy jobb Sevilla lesz a pályán, ebben biztosak lehetünk. Ez viszont még nem biztos, hogy elég lesz a sikerhez. Utolsó utáni szalmaszál, ha innentől mindhárom meccsüket hozzák, még az is kevés lehet a továbbjutáshoz.

De a becsületükért küzdenek. A Dortmund meg a továbbjutásért. Részemről ez egy over 2,5-es meccs.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső