CFR Cluj – Lincoln: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 27.
2021. július 28. szerda, 19:30 Dr. Constantin Rădulescu
CFR Cluj
vs
Lincoln Red Imps

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Bajnokok Ligája, Bajnokok Ligája mindenhol. Bizony, fejünkbe vettük, hogy mind a 13 mérkőzésről beszámolunk, a blogon már olvasható mind a négy mai meccs (plusz kettő szerdáról). Mi is megyünk tovább, mert még hét találkozó vár ránk, és azok nem írják meg saját magukat. A CFR Cluj – Lincoln Red Imps mérkőzéssel indítunk ma, aminek odavágója elég meglepő eredményt hozott. Csak Gabriel Debeljuh duplájának volt köszönhető, hogy nem égtek meg a pokolban a románok – ha már ördögfiókák ellen játszottak, akkor találó ez a hasonlat -, a Lincoln ugyanis az első félidőben majdhogynem lejátszotta őket a pályáról. Egy gibraltári kiscsapat a román bajnokot.

Mind a két vendég gólban vastagon benne volt a gibraltári védelem, illetve a kapus, ezt lehet a rutintalanságra fogni persze. Ha nincsenek ezek a hibák, lehet, hogy akkor sem tudott volna a Kolozsvár gólt szerezni, ha másnap reggelig játsszanak.

A visszavágó azonban már más tészta, legalábbis mi egyelőre így érezzük. Nézzünk bele a holnap 19:30-kor kezdődő találkozóba és nyerjük ki a legtöbb infót, amit csak lehet.

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Lincoln Red Imps – CFR Cluj találkozó hogyan alakult.

Lincoln Red Imps – CFR Cluj: 1-2

G.: Marco Rosa ill. Debeljuh (2)

Könnyű győzelmet várt mindenki a kolozsváriaktól, de – ahogy az eredményen is látszik – szenvedősre sikerült a mérkőzés.

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Lincoln Red Imps:

Goldwin – Wiseman, Lopes, Chipolina, Toscano Serrano – Ronan, Yahaya, Rosa – Walker, Gomez Bernal, Brito

CFR Cluj:

Arlauskis – Susic, Bouhenna, Graovac – Costache, Deac, Rodriguez, Sigurjonsson, Latovlevici – Debeljuh, Paun-Alexandru

Ahogy az összefoglalónkban is említettük, nem azért nem írtunk a Cluj gibraltári fellépéséről, mert azt éreztük, hogy a kolozsváriak megfoghatók lennének, pont ellenkezőleg. Mi is könnyed román győzelmet vártunk, és az odds nem volt annyira kecsegtető, hogy ezt meg is rakjuk. Szerintem jól döntöttünk, mert egy kínszenvedés lett volna végignézni ezt a találkozót azzal a tudattal, hogy pénzünk van benne. Jó ez így…

Viszont az odavágó tanított számunkra pár dolgot, és ha helyesek az elképzeléseink, akkor most azért jut majd egy kis mellékes, és nem úgy, hogy közben lerágjuk mind a tíz körmünket.

Az első mérkőzésen, amit festői környezetben, a hegyek lábánál rendeztek a hazai gárda közel állt ahhoz, hogy egy nagy skalpot gyűjtsön be. Talán a románok nem vették őket elég komolyan, talán tényleg ennyi volt bennük, idény eleji forma és társai, de a Lincoln Red Imps teljesítményére egyértelműen jár a taps.

A meccs első emlékezetes jelenete az volt, amikor Gomez Bernalt a tizenhatoson belül állították meg, és sanszos, hogy szabálytalanság történt, nagyon gyanús körülmények között tűnt el a védők gyűrűjében a csatár. Aki egyébként el is akart esni. A játékvezető mindenesetre nagyvonalúan továbbot intett.

Meglepően agresszívan kezdtek a hazaiak, ami talán meglepte a kolozsváriakat is. A 16. percben Liam Walker távoli bombája után zúgott a taps a kicsiny stadionban, Arlauskisnak nyújtóznia kellett, hogy menteni tudjon.

És a próbálkozásoknak meglett a gyümölcse. Fél óra telt el a meccsből, amikor egy gyönyörűen kijátszott csiki-csuki végén Marco Rosa vezetést szerzett a hazaiaknak. Puff, erre senki nem számított előzetesen, de megérdemelt volt az a bizonyos gól.

Akár még a csoda is összejöhetett volna, de a gibraltári hátsó alakzaton nagy volt a nyomás, és két hiba elegendő volt, hogy a CFR Cluj átvegye a vezetést. Először Goldwin mozdult ki rosszul egy beadásra, árnyékra vetődésének eredményeként Gabriel Debeljuh egyenlített ki, majd egy még nagyobb hiba után a támadó ismét betalált. Ezúttal Bernardo Lopes vétett, hazaadásakor nem nézett fel, így nem is vehette észre az ólálkodó Cluj-támadót.

A második gólt követően a vendégek úgy érezték, ellenfelük önbizalma megroskadt, itt az idő bevinni még egy csapást. Ez azonban nem sikerült a kiscsapat remekül védekezett, maradt a 2-1.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Az odavágó egy olyan mérkőzés volt, amelyre senki nem számított. Megdolgoztatták a Clujt, de még így, a gyengébb játék ellenére is sikerült nyerni, ami azért sokat elárul az erőviszonyokról. Kérdés, mi lett volna, ha nincs a két nagy hiba. De ezen annyira felesleges rágódni. Volt, kész.

Nem kétséges, hogy a „botrányhős” Sumudica, aki hirtelen haragjáról is ismert leüvöltötte a játékosok fejét mind a félidőben, mind a meccs végén, ez pedig ösztönzőleg kell, hogy hasson a srácokra.

Nagyon könnyű hazai győzelmet várunk a visszavágón. A Lincoln így is erőn felül teljesített, de megkérdőjelezhetetlen, hogy a két együttes nincs egy szinten.

Nagyon kevés rá az esély, hogy tisztességes eredményt tudnak elérni Kolozsvárott, arra meg még kevesebb, hogy tovább tudnak jutni.

Van egy forgatókönyv a fejünkben, ami a következőképp néz ki: A hazaiak nagyon megnyomják már a meccs elejét, és gyorsan lerendezik a továbbjutás kérdését. Két-három gól is benne van már az elején, de akár kiütést is rendezhetnek, ha igazán összekapják magukat.

Így a gólok számára szerintünk megéri fogadni. Óvatosabb játékosoknak elegendő az over 2,5, amely 1.50 körül van most, a bátrabbak mehetnek az over 3,5-re, ami már 2-es feletti oddsszal kecsegtet.

Amennyiben már az elején megszórják a Lincolnt, úgy a meccs utolsó szakaszára visszavehetnek Deacék. Ez pedig azt eredményezheti, hogy az ördögfiókáknak esélyük nyílik szépen, rúgott góllal búcsúzni. Az, hogy mindkét fél betalál nagyon magas oddson van, 2,6 jelen pillanatban. Nagy a kockázat, és szerintünk is rizikós fogadás, így, ha ezt teszitek, akkor csak óvatosan.

Harmadik, egyben utolsó tippünk a meccs kimenetelére vonatkozik. A hendikep eredmény is jó lehet, illetve szimpatikus az, hogy a hazaiak mindkét félidőt megnyerik. Ez elég óvatos odds, 1.5 körüli szintén, de nehezen elképzelhető, hogy döntetlennel vagy vendég vezetéssel vonulnának szünetre majd a csapatok.

Verdikt: Sokgólos meccset várunk, ahol a Cluj már az elejétől fogva magához fogja ragadni a kezdeményezést. Így már az első félidőben eldönthetik a legfőbb kérdést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső