Chelsea – Zenit: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Zenit

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megkezdi szereplését természetesen a Bajnokok Ligája címvédője, a Chelsea együttese is. Thomas Tuchelék tavaly nagyon sokat fejlődtek, főleg, miután a német és stábja – amelynek tagja Löw Zsolt is – megérkeztek Londonba. Frank Lamparddal nem volt több a csapat, mint egy szenvedő nagycsapat, Tuchel aztán mindent megváltoztatott. A döntőben teljesen megérdemelten sikerült legyőzniük a szintén angol Manchester Cityt.

Mi lehet egy gárda célja, ha felértek a csúcsra? – tehetjük fel a logikus kérdést. És a lehető leglogikusabban fogunk tudni válaszolni rá: A csúcson akarnak maradni. Ez tehát a célja Mountéknak, megvédeni a Bajnokok Ligája címüket, miközben az angol Premier League-ben is szeretnének maradandót alkotni, és a bajnoki címet megszerezni.

A Zenit Szentpétervár az első ellenfél, a csoportnak tagja még a Malmö és a Juventus együttese. Mondhatnánk, hogy a továbbjutás kötelező az angolok számára.

Holnap este kiderül, hogy az oroszok meg tudják-e fékezni a címvédőt, vagy jön a papírforma, és sima győzelmet ünnepelhetnek a Stamford Bridge-en. Hamarosan kiderül, a Chelsea – Zenit találokzóval folytatjuk.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Chelsea

Nem igazán tartott nagybevásárlást a Chelsea együttese, pedig Roman Abramovicsnak szinte kifogyhatatlan a pénztárcája. De Erling Haaland megszerzése még az orosz milliárdosnak sem ment, viszont mindenképp akartak egy támadót igazolni, mivel Timo Werner finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Olivier Giroud és Tammy Abraham pedig nem volt Tuchel kedvence.

Egy régi támadójukat vásárolták meg, Romelu Lukaku még fiatal süldőként volt már a Chelsea futballistája, ám aztán jó pár csapatot megjárt. Mélyen a zsebbe kellett nyúlni a belgáért, 115 millió fontot raktak le az Inter kínai tulajdonosának asztalára.

Úgy tűnt sokáig, hogy újabb igazolás nem lesz, de az utolsó napon még sikerült kölcsönvenni az Atletico Madrid fáradhatatlan középpályását, Saúl Niguezt, aki később végleg is csatlakozhat a kékekhez.

Távozóból volt több, Giroud-t és Abrahamet már említettük, de ki ment el még a csapattól? Például Kurt Zouma, akit a West Ham 35 millióért vásárolt meg az átigazolási szezon végén, valamint Fikayo Tomori, Tiemoué Bakayoko és Davide Zappacosta sem készül már Londonban. Természetesen vannak még távozók, akár végleg, akár kölcsönben, de közülük senki nem jutott a kezdőcsapat közelébe az elmúlt időszakban, így őket nem említettük meg.

A Premier League küzdelmeit a Chelsea jól indította, ugyanolyan mérleggel állnak, mint az élen levő Manchester United, és a mögöttük levő Liverpool, azaz 3 győzelemmel és egy döntetlennel.

Legutóbb az Aston Villa együttesét verték meg, a meccs hőse a friss igazolás, Romelu Lukaku volt, aki duplázni tudott. A belgának nagyon megy a játék, harmadik meccsét játszotta a londoniaknál és ez volt a harmadik gólja, közben pedig a vb-selejtezőkön is gólokat szerzett, összesen hármat. Remek formában van a robosztus csatár.

Nem gyengült az együttes a sok távozó ellenére sem, Tuchel pedig úgy látszik, továbbra is tudja a siker receptjét. Nem gyakori a BL-ben, hogy valaki címet tud védeni, a Chelsea-nek azonban reális esélye van rá.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zenit

A blogon – idén – a Zenitről még nem esett szó, hiszen a selejtezők alkalmával nem találkoztunk velük, orosz bajnokként automatikusan a főtáblán találták magukat. Zsinórban harmadszor jutottak fel az orosz Premjer Liga csúcsára, és az új idényt is jól kezdték. Hét forduló ment le eddig a bajnokságból, a Zenit Szentpétervár pedig azon kevés csapatok közé tartozik, akik még veretlenek. Rajtuk kívül ugyanezt csak a Lokomotiv Moszkva mondhatja el magáról.

A hétvégén az Akhmat Groznij látogatott el hozzájuk, Wendel, Erokhin és Malcom góljaival magabiztos győzelmet arattak, a vége 3-1 lett.

De kik jöttek a csapathoz a nyáron és kik távoztak? Nagy igazolásokra itt sem kell számítani, összesen három játékos csatlakozott Sergiy Semak csapatához, aki korábban maga is futballista volt, nem is akármilyen, a válogatottban is megfordult, összesen 65 alkalommal lépett pályára a szbornajában.

Szóval, visszakanyarodva az igazolásokhoz: Claudinho, egy az európai fősodor számára viszonylag ismeretlen támadó középpályással erősítettek, a 24 éves játékosért 12 millió eurót fizettek az RB Bragantino együttesének.

Érkezett még Stanislav Kritsyuk és Dmitri Chistyakov, és ennyi.

A távozók listáját sem kell hosszú időn keresztül görgetni, Sebastián Driussi, Danila Prokhin, Daniil Shamkin és Andrey Lunev mellett elhagyta a csapatot az orosz futball egyik ikonikus alakja, Yuri Zhirkov, aki még 37 esztendősen is a válogatottban tevékenykedik.

A csapat legjobbjai közé tartozik a brazil Malcom, akinek a kezdetekben azért meggyűlt a baja a hírhedten kritikus – és akkor finoman fogalmaztam – Zenit fanatikusokkal, valamint itt van Artem Dzyuba is, aki Stanislav Cherchesov egyik legfontosabb embere volt a válogatottban.

Érdemes lesz még odafigyelni Sardar Azmounra, az iráni támadó jelenleg a Zenit legértékesebb játékosa, valamint vezeti a házi góllövőlistát Erokhinnal holtversenyben.

Összefoglalás

Szokásos módon kezdjük a két csapat hiányzóival. A hazaikkal indítunk, náluk két fontosnak mondható játékos nem szerepelhet: Christian Pulisic és N’Golo Kanté sem léphet pályára, azonban mindkettejüket azonos (vagy jobb?) képességű labdarúgók pótolhatják. Kantét a középpályán a hétvégén gólt jegyző Mateo Kovacic vagy az új igazolás, Saúl Niguez válthatja, míg Pulisic helyén még nagyobb a választék. Kai Havertz, Timo Werner, Mason Mount vagy Hakim Zijes is pályára léphet.

Az oroszoknál Magmoed Ozdoevre biztosan nem számíthat Semak, Dmitri Chistyakov visoznt a kispadra minden bizonnyal már leülhet.

Malcom és Claudinho a hétvégén csak a cserepadon foglaltak helyet, előbbi viszont csereként beállva gólt szerzett, kezdetésük szinte biztos.

A Zenit július óta veretlen, számításaink szerint ez viszont holnap este megszakad. Legyen bármilyen jó formában Dzyuba vagy Azmoun, nem fogják tudni bevenni Edouard Mendy hálóját, főleg, hogy összeállhat az egyik legjobb védelem: Azpilicueta, Christensen, Rüdiger.

Mi Chelsea sikert jósolunk, még a gólszerzőt is szeretnénk megjósolni, aki nálunk Romelu Lukaku lesz. Viszont nagyon gólzáporos győzelemre nem számítunk, nem fog mindent kiadni magából az angol együttes, hiszen nagyon hosszú még a szezon.

Tehát összefoglalva: Azt mondjuk, hogy nem lő gólt mindkét együttes, hogy a Chelsea nyeri a találkozót, valamint azt, hogy 2,5 gólnál nem lesz több a meccsen. Ó, és ne feledkezzünk meg arról, hogy nagyon várjuk Romelu Lukaku gólját is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső