Club Brugge – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 03.
2022. október 04. kedd, 21:00 Jan Breydelstadion
Club Brugge
vs
Atletico Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mostani idény talán legkellemesebb meglepetésével folytatjuk. A Club Brugge-t megint mindenki lesajnálta, mi is azt gondoltuk, hogy ők végezhetnek a csoportjuk utolsó helyén. Nem lehet minket hibáztatni, az Atletico Madrid mellett a Porto és a Bayer Leverkusen szerepel még itt. Utóbbi kettőnek már elhúzta a nótáját a belga bajnok, és most a spanyolokat tanítanák móresre.

Az Atleti egy győzelmet aratott eddig, a második körben kínos vereségbe futottak bele Németországban, tehát kötelező lenne a javítás számukra.

Diego Simeone együttese győzelemmel hangolt a találkozóra, de ez a Brugge-re is igaz. Mindketten magabiztosan nyerték a hétvégi mérkőzésüket az otthoni pontvadászatban.

Az igazi teszt a spanyolok számára most következik. Ha nem tudnak nyerni, akkor ritka nehéz helyzetbe sodorják magukat, mondjuk ez függ a másik mérkőzés eredményétől is.

A Brugge számára is nagyon fontos mérkőzésről van szó. Ha nyernek, fél lábbal a legjobb tizenhat között érezhetik magukat. Nézzétek el, de nem emlékszem, hogy valaha jártak-e ilyen magasságokban a belgák, mióta a Bajnokok Ligája létezik. Úgy gondolom, hogy nem…

A bukik mindenesetre nem hisznek a hazaiak sikerében. Szerintem ezt már megszokták a Brugge-nél, becsüljék csak le őket, de ne csak a bukmékerek, hanem az ellenfél is. 4.10-et fizetnek a győzelmükért, míg az Atletiéért a felét. A döntetlen 3.50-ért fogadható meg.

Jöjjön a Club Brugge – Atletico Madrid meccs!

Club Brugge

Eddig zseniálisan halad előre a Club Brugge, kettőből kettőt húztak be. A Leverkusen elleni győzelemről most nem, a Porto elleniről viszont fogunk egy kicsit beszélni:

A Porto esélye megvolt arra, hogy megszerezze a vezetést, négy perc játék után Galeno került helyzetbe, de csúnyán elrontotta a ziccerét. Lehet, hogy kissé flegma volt, lehet, csak nem találta el jól a labdát, mindenesetre a belgák vérnyomása nem emelkedett meg a lövés láttán.

Tíz perccel később aztán az éles szemű játékvezető szúrta ki, hogy Joao Mario akasztotta Ferrán Jutglát, a fiatal csatárt, aki a Barcától érkezett Belgiumba a nyáron. Amíg a hazaiak a bíróval pöröltek, Jutglá ellentmondást nem tűrően jelezte a többieknek, hogy ezt a tizit csak ő végezheti el. Így is lett, és a spanyol támadó nem is hibázott.

Az első félidőben még akadt helyzet mindkét fél előtt, de Simon Mignolet, valamint Diogo Costa is a helyén volt, egygólos Brugge-előnnyel mehettek szünetre a felek.

Már ez is elég meglepő eredmény volt, de ami a második félidőben történt, arra nem igazán volt magyarázat.

A Brugge nem ült rá az eredményre, nagyon magabiztosak voltak, és a második félidő első öt percében el is döntötték a mérkőzést. Előbb a 47. percben Kamal Sowah talált a hálóba, majd Andreas Skov Olsen is gólt rúgott.

Innentől kezdve a Porto már csak rohant az eredmény után. Ők sem nagyon hittek abban, hogy innen még lehetne fordítani. A 80. percben kerültek legközelebb helyzetbe, a csereként beállt Daniel Loader közeli fejesét Simon Mignolet védte nagy bravúrral.

A meccs eddig is különleges lehetett a vendégeknek, egyvalakinek azonban még különlegesebbé vált: A csereként beállt 17 éves Antonio Nusa szerezte meg első gólját a Bajnokok Ligájában, miután Casper Nielsen kiugratta az egyre kedvetlenebb portugálok védők között.

Meglepetés a négyzeten, a Brugge a Leverkusen után a Portot is legyőzte, és hibátlanul vezetik a csoportjukat.

Hálás dolog most a Brugge edzőjének lenni, Carl Hoefkens remekül vette át Alfred Schreudertől a stafétát. A belgák hosszú ideje próbálkoznak a csoportkörben, de jó eredményt még nem igazán tudtak elérni. És a jó alatt azt értem, hogy mondjuk a legjobb tizenhat közé kerülni.

Két meccs, hat pont, nem igazán kell ezt senkinek sem megmagyarázni, ahogy a bajnoki szereplésüket sem. A Brugge, bár a szünetre vereséggel ment, hiszen a Standard Liege-től 3-0-ra kikaptak, a visszatérés után ismét győzni tudtak, a KV Mechelen együttesén léptek túl. Ferrán Jutglá nyitotta meg a gólok sorát, Eduard Sobol a második félidőben kettőre növelte az előnyüket, majd Tajon Buchanan alakította ki a végeredményt.

A Brugge most a harmadik az Antwerpen és a Genk mögött, ebből még simán meglehet a címvédés.

Hoefkens mester megtalálta a maga kezdőjét, amitől a komolyabb meccseken nem tér el, és azt mondják, ezúttal is ugyanaz a csapat lép pályára, mint a Porto elleni meccsen. Közben felépült Noa Lang, a csapat talán legértékesebb játékosa, de a hétvégén megint megsérült, ahogy a Mechelen elleni meccsen gólt szerző Buchanan is. Jutglá és Yaremchuk meccsét előbbi nyeri egyelőre, de okkal, a spanyol szépen termeli a gólokat.

Négy sérültje lesz a vezetőedzőjüknek: Tajon Buchanan és Noa Lang mellett két alapjátékos, Mats Rits és Clinton Mata is a maródiak listájára került.

A várható kezdőcsapat:

Mignolet – Odoi, Mechele, Sylla, Sobol – Nielsen, Onyedika, Vanaken – Olsen, Jutglá, Sowah

Egymás elleni meccsek:

Itt csak két mérkőzést tüntettünk fel, de korábban a BEK-ben kétszer játszottak már egymás ellen, csak gondoltuk, arról részletesen felesleges lenne beszélni. 1978-ban történt, a Brugge jutott tovább. Frissebb meccsük is van, 2018-ból, amikor az Atleti ereje teljében volt. Az odavágót 3-1-re nyerték meg, a visszavágón viszont nem tudtak gólt rúgni a belga kapuba.

Előző meccs eredménye
2018.12.11.Bajnokok Ligája
club brugge
0:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2018.10.03.Bajnokok Ligája
atletico madrid
3:1
club brugge
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid

Drámai győzelem az első, drámai vereség a második fordulóban, röviden így foglalhatjuk össze az Atletico Madrid teljesítményét a BL-ben. Ha egy kicsit hosszabb összefoglalóra vágyunk – a vereségükről -, akkor ajánljuk a korábban általunk írt sorokat:

Diego Simeone együttese kissé megszeppenve kezdte a találkozót, az első húsz percben inkább a hazaiak domináltak, és Robert Andrich révén egy veszélyes lövésig is eljutottak a hetedik percben, a középpályás nem szorította le eléggé a lábát, így a bomba jócskán fölé ment, de ez jelzésértékű volt a vendégek számára. Nem sokkal később egy ívelésről Schick maradt le centikkel, a mérkőzés aztán egy elég érdekes jelenettel folytatódott. A 22. percben egy jobboldali beadás Edmond Tapsoba kezéről vágódott le – majd a kezezés után Mario Hermoso lőtt fölé nagy helyzetben. Michael Oliver, az angol bíró egy jó ideig beszélgetett a VAR-szobában ülőkkel, végül ők úgy határoztak, hogy Tapsoba keze le volt szorítva, így nem adtak büntetőt. Maradjunk annyiban, láttunk már ilyenért bírót, aki a mészkörre mutatott…

Szürreális jelenetekből nem volt hiány ezen a találkozón, alig kezdődött el a második félidő, amikor Patrick Schick került helyzetbe, 16 méteres lövése a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe. De még nem szabadult fel a kapu, nagy rössel érkezett egy másik cseh, Adam Hlozek, akinek fejese megint a kapufára pattant, onnan meg az alapvonalon túlra, maradt a 0-0.

Az első igazán veszélyes Atletico Madrid-helyzet a 68. percben volt: Rodrigo de Paul a tizenhatos sarkáról tekert a bal felső irányába, de Lukas Hrádecky fölé tornázta a labdát.

Beléptünk már az utolsó tíz percbe, és a Bayer Leverkusen mindenképp meg szerette volna szerezni a győzelmet, miután az első körben kikaptak. Látszott, hogy élvezik is a játékot, és a fölényük a 84. percben góllá érett: Jérémie Frimpong cselezgetett a tizenhatos sarkán, az érkező Robert Andrich elé tálalt, akit hiába vett körül három spanyol védő is, senki nem tudta blokkolni a jobb alsóba tartó lövést. Ivo Grbic sem – aki a sérült Oblakot helyettesítette -, ezzel megtört a jég.

Az Atleti mindent egy lapra feltéve támadott, és három perc múlva meg is büntették ezért őket a németek: Megint Frimpong volt a főszereplő, aki egy kontra végén Moussa Diaby elé tálalt, a francia pedig közelről nem hibázott.

Az Atleti együttese kiheverte a Real Madrid ellen elszenvedett vereséget, és a következő rangadón, a Sevilla ellen, már szebb arcukat mutatták. A hazaiaknak esélyük sem volt, a meccset végig az Atletico dominálta, és a gyenge védelmet kihasználva győztek is 2-0-ra Marcos Llorente és Álvaro Morata góljaival.

Azért nem kell elájulni, ez a Sevilla most a top 5 bajnokság leggyengébb formában levő elitcsapata, amely nemsokára edzőváltáson esik át. De azért nagy szükség volt erre a sikerre Rodrigo de Pauléknak.

Idegenben már másfél szezon óta nem igazán megy az együttesnek, ha komolyabb ellenállással kerülnek szembe, rendre elvéreznek. És ez a Brugge hazai pályán nem kevés bonyodalmat okozhat a spanyol együttesnek.

Jó hír a matracosok számára, hogy csak Sergio Reguilón sérült, mindenki más felépült. És Diego Simeone ezt kihasználva szerkezetet váltott, dobta a 3-5-2-t, és egy biztosabb lábakon álló 4-1-4-1-re váltott. A győzelem után ez is megmaradhat, ahogy a kezdőcsapat is.

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Molina, Savic, Giménez, Mandava – Witsel – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Morata

Tippelde

Talán a legnehezebb meccs jön most a belgáknak, és bár otthon játszanak, nem fognak feltétlenül a győzelemre törekedni. Egy pont nekik tökéletesen megfelelő lehet, ha kinyílnak, ez az Atleti le tudja őket kontrázni. Biztos védekezésre számítunk mindkét oldalon, az Atletinek is van félnivalója…

A túlzott óvatosság egy helyzetekben nem túl gazdag meccset eredményezhet, amelyen kevés gól születik. Két és fél gól alatti eredményre számítunk holnap.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső