Liverpool – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 03.
2022. október 04. kedd, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Rangers

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kötelező győzelem előtt áll Jürgen Klopp együttese. Vagy a Liverpoolnál idén nincs olyan, hogy kötelező győzelem? Tény, nem olyan hatékonyak és eredményesek, mint az elmúlt szezonban, sem a BL-ben, sem pedig a Premier League-ben. De ezt a Glasgow Rangerst azért otthon gólokkal kell verniük. Ha nem így lesz, akkor tényleg el kell azon gondolkozni, hogy a német-e a megfelelő ember a dirigálásra.

A Liverpool egy súlyos vereség után javítani tudott, és ha nehezen is, de megverték az Ajaxot az előző fordulóban, ezzel harcban vannak az első helyért. Nem lesz könnyű dolga annak, aki meg akarja nyerni a csoportot, jelen pillanatban is úgy gondolom, hogy erre három csapatnak van esélye. És ott van szegény Rangers, akik eddig a pofozógép szerepét töltötték be.

A frusztrált Poolnak a hétvégén megint nem sikerült nyernie, még távolabb kerültek a PL megnyerésétől, és ilyenkor szoktam azt mondani, hogy hosszú még a szezon, valójában már most is lehet sejteni, hogy innen szinte lehetetlen lesz befogni a Cityt. Meg az Arsenalt.

Talán a legjobb lenne, ha megcsörgetnék Steven Gerrardot, a klub korábbi legendáját, aki éveket töltött a Rangers kispadján, hátha tud egy kis tanáccsal szolgálni, mert most tényleg nagyon kell a siker a vörösöknek.

Az eddigiek alapján egyértelmű hazai sikert vár minden bukméker, ami nem is csoda, a Rangers még gólt sem tudott rúgni két meccs alatt. És idegenbe a Liverpool ellen nem olyan könnyű nyerni. Bár könnyebb, mint tavaly volt.

Jöjjön a Liverpool – Glasgow Rangers találkozó!

Liverpool

Kötelező volt a győzelem a Liverpool számára a BL-ben, hiszen az első körben 4-1-re kaptak ki a Nápolytól. Így minden vörösmezes kettőzött erővel csapott bele az Ajax elleni találkozóba. Itt az írásunk a mérkőzésről:

A meccs maga nem volt olyan kiegyenlített, mint vártuk, az eredmény igen. A Liverpool egészen elképesztő módon szorította be az Ajaxot, és ritkán engedélyezték számukra, hogy lövésig jussanak. Viszont jól mutatja a Pool formáját, hogy abból a kevésből is kaptak egyet. De hová sietünk? Kezdjük az elején!

Mo Szalah szerezte meg a vezetést a 17. percben, egy szép támadás végén a sérüléséből visszatérő Diogo Jota passzolt a jobbszélen érkező társának, aki egy az egyben maradt Remko Pasveerrel, és át is verte a válogatott keretbe meghívót kapó amszterdami kapuvédőt.

Maradtak támadásban a hazaiak, egy beívelt labdát röviden szabadítottak fel a hollandok, a tizenegyespontnál jött Luis Diaz, mellre vette a játékszert, majd bombázott, de a jobb kapufa mellé.

Mint mondtam, az Ajax már az első félidőben sem nagyon tudott eljutni Alisson kapujáig, de amikor megtették… A 27. percben Berghuis húzott el a balszélen, legurított labdáját Mohammed Kudus átvette, majd gondolkodás nélkül a jobb felsőbe lőtt nagy erővel. Hatalmas gól volt, talán nagyobb, mint a Rangers ellen szerzett találata volt.

A hátralévő negyedórában Remko Pasveer több bravúrt is bemutatott, Virgil van Dijk fejesénél, valamint Trent Alexander-Arnold lövéseinél is a helyén volt, így maradt a félidőre az 1-1.

A második játékrészben is ugyanúgy a Pool nyomott, itt az Ajaxnak csak egy helyzete volt: Dusan Tadic beadását Daley Blind centikkel fejelte mellé. Nem lett volna semmi, ha átveszik a vezetést a vendégek, ugyanis nem túlzás azt mondani, hogy nem sok közük volt a meccshez.

De a futball ezúttal igazságos játéknak bizonyult, mert bár Darwin Núnez nagy helyzetben mellé lőtt, Mo Szalah kísérlete a kapufáról ment ki, de a 89. percben Joel Matip fejesénél már fejet hajtottak a hollandok. A fejes hálót egyébként nem ért, mert Dusan Tadic kifejelte azt, de a bíró órája jelezte, hogy a játékszer teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

Nem változott az eredmény, a győzelem nagyon kellett a Liverpoolnak…

Nem csak a BL-ben kellett volna egy jó kis győzelem, hanem a bajnokságban is. A sok hiba miatt a City már elhúzott, és a hétvégén még nagyobbá duzzadt a kettejük közötti különbség. A Pool ugyanis egy remek mérkőzésen ikszelt a Brightonnal, ami nem sínylette meg Graham Potter távozását. A vörösök becsületét Roberto Firmino mentette meg, aki két góllal vette ki a részét a 3-3-as döntetlenből. A harmadik gól öngólból született.

A nyár igazolásaként beharangozott Darwin Núnez egyre inkább perifériára szorul, ezúttal csak a 89. percben vetették be.

Klopp helyzete sérültek terén egy kicsit javult, de még mindig bőven vannak hiányzók: Az alapkezdőből nem lesz ott Andy Robertson, és talán még Ibrahima Konatét lehet ide venni. Hiányozni fog Curtis Jones, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Calvin Ramsay és Caoimhin Kelleher. Többségük nem lenne kezdő kedden, de most biztosan nem is lesznek…

A fő kérdés, hogy a mostanában a fonalat elkapó Diogo Jota kezdjen-e, esetleg Bobby Firmino, aki a hétvégén két gólt rúgott? Vagy kapjon esélyt Núnez? Mi az első megoldásra szavazunk.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Elliott, Fabinho, Thiago – Szalah, D. Jota, Diaz

Egymás elleni meccsek:

Lehet, hogy korábban többször találkoztak egymással, de az utóbbi 15 évben csak egyszer, 2011-ben. Meglepő módon azt a találkozót nem a Pool, hanem a Rangers nyerte meg, de a vörösök számára az csak egy barátságos mérkőzés volt, valószínű, hogy annyira nem törték magukat a jó eredmény érdekében. A találkozó amúgy – ahogy láthatjátok – 1-0-ra végződött.

Előző meccs eredménye
2011.10.18.Barátságos Mérkőzés
rangers
1:0
liverpool
Barátságos Mérkőzés
2008.08.02.Barátságos Mérkőzés
rangers
0:4
liverpool
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Glasgow Rangers

A Rangers az Ajax ellen elszenvedett kiütéses vereség után újabb kiábrándító játékot mutatott, bár itt hozzátenném, hogy egészen addig jól tartották magukat a Napoli ellen, amíg egyenlő számban voltak a pályán. Nézzük, mit írtunk a múlt héten az összefoglalóban:

Bár nem ment olyan könnyen, de a Napoli végül bedarálta a skótokat, az első gólig volt nehéz a találkozó.

Az első félidőben nem született gól, a másodikban azonban igen. Nem is egy. No meg nem csak gólok voltak, akadt itt piros lap, kihagyott tizenegyes… De menjünk sorban.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a második percben Piotr Zielinski törte ketté a kapufát, majd Scott Arfield bombáját tolta szögletre Meret kapus. Nem sokkal később ismét helyzetbe került a Napoli, Giovanni Simeone lövését McGregor lábbal hárította.

Pörgős, jó meccs volt, és bár gól nem esett az első negyvenöt percben, panaszra nem lehetett okunk.

A második félidőt, és ezáltal a meccset nagyban befolyásolta, hogy a Rangers védője, James Sands két perc alatt két sárgát gyűjtött be, ráadásul a második tizenegyest ért. Megfogyatkoztak a skótok, és Piotr Zielinski lábában ott volt a vezető gól. És ott is maradt, ugyanis McGregor védeni tudott, de Mateu Lahoz újrarúgatta a tizit, mert többen is bemozdultak. Zielinski aztán másodszor is hibázott, McGregor ezúttal is tudta, merre kell vetődni, maradt a 0-0.

Tíz perccel később a hazaiak összehoztak még egy tizit, ezúttal Borna Barisic kezezett. Zielinski már nem állt oda, átadta a lehetőséget Matteo Politanonak, aki magabiztosan értékesítette a lehetőséget.

A Rangersnek tíz emberrel már nem sikerült veszélyt teremtenie, a Napoli viszont ment előre, közeledtek a második gólhoz, amit aztán Giacomo Raspadori meg is szerzett a találkozó hajrájában, sőt még Tanguy Ndombele is betalált, így kialakítva a 3-0-s eredményt.

Három komoly vereség után tért magához a Rangers, és a Dundee United együttesét azért megverték, mielőtt a játékosok a nemzeti együttesnél folytatták volna a felkészülést. És miután visszatértek, szintén nyerni tudtak, ez a Hearts elleni győzelem már meggyőző volt. A Rangers idegenben szerzett négy gólt, betalált Antonio Mirko Colak kétszer, valamint Alfredo Morelos és Ryan Kent is.

Nem valószínű, hogy a Rangers holnap szerzi meg az első pontjait a BL-ben, pedig a Poolt most azért el lehet kapni, ezt minden héten bizonyítják Kloppék. De gondok bőven vannak a skótoknál is. Sok a hiányzó, mint például James Sands, akit legutóbb idő előtt küldtek le a pályáról, aztán Jon McLaughlin, John Souttar, Tom Lawrence, Ianis Hagi, Nnamdi Ofoborh és Kemar Roofe sem szerepelhet. Ők mind sérülés miatt.

Sands és McLaughlin a legfájóbb hiányzók, előbbi helyét majd Ben Davies veszi át, utóbbiét meg Allan McGregor.

A csapat még nem szerzett gólt idén a csoportkörben, a szakik úgy gondolják, most először betalálhatnak, mivel a Pool védelme idén minden, csak nem stabil…

A várható kezdőcsapat:

McGregor – Tavernier, Goldson, Davies, Barisic – Jack, Lundstram – Tillman, Davis, Kent – Colak

Tippelde

A Pool, miközben bízik az ikszben, arra készül, hogy magabiztos győzelmet arasson a Glasgow Rangers ellen. A gólszerzéssel annyira nincs gondjuk, és úgy gondolom, hogy a skótokat simán vernie kell annak a csapatnak, aki minden évben a trófeát tűzi ki célul.

A hazai győzelemre fogadni nem éri meg, mi inkább a két és fél gól feletti eredményt tesszük meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső