Club Brugge – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 25.
2022. október 26. szerda, 18:45 Jan Breydelstadion
Club Brugge
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mai napon is a Bajnokok Ligájával fogunk foglalkozni, megint nyolc mérkőzés következik. Mivel szerdán nem lesznek másodosztályú angol találkozók, ezért most kénytelenek leszünk nyolc meccs után megállni, míg holnap a szerintünk legjobb Európa-liga mérkőzésekről beszélgetünk majd. Természetesen a Fradi aktuális találkozójával karöltve.

A már biztos továbbjutó Club Brugge meccse lesz az első, a belgák hihetetlen, mekkorát fociznak hétről hétre a BL-ben, pedig azt gondolták sokan, hogy Carl Hoefkens érkezésével (pontosabban Alfred Schreuder távozásával) a csapat szét fog hullani.

A Bajnokok Ligájában eddig nem hoztak kifejezetten nagy meglepetést a továbbjutás szempontjából, volt pár jó mérkőzésük az elmúlt években (mint amikor ikszeltek a PSG-vel), de a legjobb tizenhathoz még nem kerültek közel. Most pedig már négy forduló alatt sikerült kiharcolni a továbbjutást, miközben a csapat még egy gólt sem kapott, ezzel pedig az övék a legjobb védelem, hiszen még a Manchester City is kapott egyet.

Az FC Porto számára fontosabb a mérkőzés. Mivel az Atletico Madrid majd a Bayer Leverkusent fogadja, és számíthatunk a spanyolok sikerére, a Porto számára elengedhetetlen, hogy megszerezzék az összes pontot. No meg azért is jó lenne egy győzelem, mert a második fordulóban a portugálok nagyon meg lettek verve…

A bukmékerek szerint Sergio Conceicao együttese a favorit, 2.80-at fizetnek a portugálok győzelmére, a Brugge sikere 3.30-at ér, míg a döntetlen 3.40-et.

Következzen a Club Brugge – FC Porto találkozó!

Az előző fordulóban történt

A Brugge az előző fordulóban idegenben lépett pályára, az Atletico Madrid vendégeként. A belgák tudták, hogy egy pont elég a továbbjutásukhoz, az Atletico Madridnak viszont mindenképp győznie kellett volna. A találkozó sok helyzetet nem hozott, azt a keveset is inkább a hazaiak nyújtották. Viszont egyszer sem tudták bevenni Simon Mignolet kapuját, aki szép bravúrokkal állította meg Griezmannékat.

A meccs egyik legérdekesebb jelenete az volt, amikor Molina és Buchanan csaptak össze a spanyolok tizenhatosán belül, a bíró tizenegyest ítélt, majd a videóbíró jelzésére felülvizsgálta a történteket. A vége nem büntető lett, hanem szabadrúgás kifelé…

A mérkőzés vége felé Kamal Sowah kissé még nehézzé tette a csapata dolgát, a 82. percben ugyanis kiállították, de a matracosok nem tudtak élni az emberelőnnyel.

A csoport másik meccsén a Porto a Leverkusen otthonába látogatott, és – ahogy az előző mérkőzésükön – most is akadtak érdekes jelenetek a meccsen. Egyrészt a Leverkusen megint kihagyott egy tizenegyest, amit megint kihagytak. Ezúttal nem Patrick Schick, hanem Kerem Demirbay hibázott. Ekkor már hátrányban voltak a hazaiak, mivel Galeno egy szép szóló végén megszerezte a vezetést a csapatának.

Volt még az első félidőben egy meg nem adott gól, Amine Adli bombája Schick kezén irányt változtatva került a hálóba, ezért annulálták a találatot.

A Porto is megkapta a lehetőséget, hogy tizenegyesből betaláljon, és ők ezzel éltek is. Mehdi Taremi nem is egy, de két tizenegyest is értékesített, így végül sima győzelemmel zártak a felek.

Club Brugge

Carl Hoefkens együttese eddig remekelt. Négy meccs, tíz pont, hét rúgott, 0 kapott gól. Nagyon röviden így lehetne összefoglalni a Brugge teljesítményét. A belga együttes továbbjutására senki nem számított, de már eldőlt, hogy ott lesznek a legjobb 16 között, a kérdés már csak annyi, hogy csoportelsőként vagy másodikként?

Biztosak lehetünk benne, hogy a továbbjutás ellenére nem fognak visszavenni, nem erőszakolják meg saját focijukat Jutgláék, tehát ugyanarra a taktikára épülő futballt fogjuk majd látni.

Az együttes jó formában van, habár a hétvégén becsúszott egy döntetlen, a tavalyi ezüstérmes Royale Union SG-val nem bírtak, idegenben értek el 2-2-t. A csapat góljait Andreas Skov Olsen és Hans Vanaken szerezte. Az az érdekes, hogy a hazaiak majdnem az egész mérkőzésen emberhátrányban játszottak, 2-0 volt már az állás, amikor Adingra kiszállt, mégis sikerült elbukni a győzelmet Yaremchukéknak. Ez pedig azt jelenti, hogy a Genktől megint távolabb kerültek, most már nyolc pont a hátrányuk…

Mats Rits és Clinton Mata továbbra is sérültek, Abakar Sylla és Cyle Larin szintén nem tudják majd vállalni a pályára lépést, míg Kamal Sowah eltiltását tölti. A helyére majd nagy valószínűséggel Skov Olsen kerül, a másik oldalról pedig Buchanan támogatja majd Jutglát.

A várható kezdőcsapat:

Mignolet – Odoi, Mechele, Boyata, Meijer – Nielsen, Onyedika, Vanaken – Buchanan, Jutglá, Skov Olsen

Egymás elleni meccsek:

Mint azt már mondtam, a Brugge néhány héttel ezelőtt komoly verést adott a Porto együttesének, amire azért nem sokan számítottak. Arra sem, hogy a belgák idegenben nyerni fognak, arra meg főleg nem, hogy négy góllal. Ferrán Jutglá tizenegyesével indult minden, majd a második félidőben az egyre jobban kitámadó, de amúgy gyengén futballozó Porto további háromszor kapitulált. Gólt szerzett Kamal Sowah, Andreas Skov Olsen és a 17. esztendejében járó Antonio Nusa is.

Előző meccs eredménye
2022.09.13.Bajnokok Ligája
porto
0:4
club brugge
Bajnokok Ligája
2016.11.02.Bajnokok Ligája
porto
1:0
club brugge
Bajnokok Ligája
2016.10.18.Bajnokok Ligája
club brugge
1:2
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto

Távolodik a bajnoki címtől az FC Porto együttese, a hétvégén rangadót veszítettek a Benfica ellen, és már hatpontos hátrányuk van Roger Schmidt együttesével szemben. Sergio Conceicao figyelmét azonban most a Bajnokok Ligája köti le, ahol jó eséllyel juthatnak tovább. Szükség van a pontszerzésre most is, aztán hazai pályán kéne megszakítani az Atletico Madrid elleni rossz sorozatukat.

A portugálok eddig két győzelmet arattak, mindkétszer a Bayer Leverkusen együttesét verték meg. Közben a kupában is haladnak előre, nemrég az Anadia együttesét tartalékos felállásban is nagyon megverték.

A Porto erős együttes, idegenben pedig négy mérkőzés óta veretlen, utoljára az Atleticotól kaptak ki 2-1-re Madridban, a meccsen, ami 104 percig tartott, és ahol mindhárom gól a hosszabbításban született.

A mester számára az okoz problémát, hogy rutinos védője, Pepe térdsérülés miatt kiesett, valamint Joao Mariora sem számíthat. Ez a Joao Mario nem összekeverendő a támadó középpályással, aki a Benficában futballozik. Ez a Joao Mario jobbhátvéd, akit tehát pótolni kell, így a védelem kissé felforgatott összeállításban lép majd pályára.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Aquino, Cardoso, Carmo, Sanusi – Otávio, Uribe, Eustáquio, Galeno – Taremi, Evanilson

Tippelde

A Benfica elleni rangadón elszenvedett vereség, valamint a BL-ben kialakult szituáció miatt a Porto nagyon motiváltan fog pályára lépni. Plusz még ott van az első meccsen elszenvedett vereség is.

A Brugge a továbbjutással a zsebben már kevésbé lesz motivált, ráadásul Sowah is hiányozni fog.

Szerintünk a góltalanságuk mindenképp megszakad, a Porto legalább egy gólt fog szerezni a meccsen. És ez igaz lesz a hazaiakra is, így mi most arra fogadunk, hogy mindkét együttes a hálóba fog találni majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső