Dudelange – Pyunik Yerevan: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 25.
2022. július 26. kedd, 19:30 Stade Jos Nosbaum
Dudelange
vs
Pyunik

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Azt hiszem, hogy a mostani párosítások közül a Bajnokok Ligájában, a Dudelange – Pyunik Yerevan érdekli a legkevesebb embert. Tény, hogy két nagyon kis reputációval rendelkező csapatról beszélünk, gyenge bajnokságokból. És az odavágó sem volt valami fényes meccs, ahogy arra mi is számítottunk, nem bővelkedett a mérkőzés gólokban, gólhelyzetekben. És most itt a visszavágó, ami olyan háromesélyes, hogy csak na.

A Dudelange előnnyel fordul, ráadásul hazai pályán játszik, mégsem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy ők lennének a továbbjutás esélyesei. Ne feledjük el, hogy a Pyunik Yerevan az előző fordulóban Kolozsvárott jutott tovább, a román bajnok CFR Clujt verte tizenegyesek után úgy, hogy kétszer is fel tudtak állni vert helyzetből. Ezek után nem lehet azt mondani, hogy ne lennének kitartóak. Még ha az akaraterejük nagyobb, mint a tudásuk, a Dudelange sem egy világverő együttes, Luxemburg sem egy futballfőváros.

A bukmékerekről is süt, hogy fogalmuk sincs, mi várható a találkozón. Az oddsok szinte ugyanolyanok, egy cseppet esélyesebbnek gondolják a hazaiakat, ami valószínűleg a hazai pálya adta előny miatt van.

Tudtuk, hogy nem számíthatunk csúcsfutballra, és most is így vagyunk ezzel. Szerintem ti is sejtitek, mi várható ezen a találkozón…

Az előző mérkőzésen történt

Úgy gondoltuk, itt sem törvényszerű a sok gól, épp ellenkezőleg, várható volt, hogy nem szedik szét egymást a csapatok. És akkor a nyolcadik percben csak nézegettünk… Gól ugyan valóban nem született, de a Dudelange valósággal nekiesett örmény ellenfelének, és ennyi idő alatt kétszer is eltalálták a kapufát. Nagyon szép akciók voltak, szép lövések, és a Pyunik kapusának, David Yurchenkonak egyiknél sem lett volna esélye. Először Mohcine Hassan találta telibe a baloldali kapufát, majd egy szép szólót követően Dejvid Sinani a felsőlécet törte ketté.

A másik oldalon is aztán akadtak szép lövések, kétszer is helyzetbe tudott kerülni Luka Juricic. A támadó előbb öt méterről bombázott fölé, majd egy hatalmas lehetőséget puskázott el, amikor egy az egyben volt Fox kapussal, de inkább cselezgetésbe kezdett addig, amíg ki nem sodorták… Onnan meg már nehéz lett volna a kapuba találni…

Kiegyenlített és jó első félidő volt, látszott, hogy a csapatok nem a legképzettebbek, de így is voltak látványos cselek, szólók, lövések, védések, szóval annak ellenére nagyon élvezetes volt, hogy nem tudtak a másiknak gólt rúgni.

A félidő utolsó helyzete a Jerevánhoz köthető, Hovhannes Haratyunyan szánta rá magát lövésre jó 25 méterről, a bal szélről, Fox vetődve, ujjheggyel tudta szögletre menteni a labdát… A mérkőzés talán legszebb jelenete volt.

A szünetet követően, a folytatásban is oda-vissza forogtak veszélyben a kapuk, a Pyunik és a Dudelange is a szélen vezetett akciókkal akart előrébb jutni. Az 53. percben közel jártak a gólhoz a vendégek, Mehdi Kirch merészkedett előre, megbolondította a védőjét, majd éles szögből a rövid felsőt szándékozott eltalálni. A terve össze is jött volna, de David Yurchenko védett.

A mérkőzés egyetlen gólja tizenegyesből született, egy buta tizenegyesből. A 70. percben Samir Hadji tört be a tizenhatoson belülre Dashyan mellett, aki esés közben magával rántotta a támadó középpályást. Könnyen elkerülhető lett volna, peches volt a védő. A sértett úgy gondolta, hogy ha már kiharcolta, akkor el is végzi a tizit. Míg Yurchenko jobbra dőlt, addig Hadji balra lőtt.

Az örmények még próbálkoztak a lefújásig, a hajrában már csak nekik voltak lehetőségeik, de egyik sem volt komoly, Foxnak nem volt védenivalója. Remek helyzetből várja a Dudelange a visszavágót.

Dudelange

Meglepően jó meccset játszott egymással a két, szerényebb képességűnek tartott együttes, nem ilyenre számítottunk. Illetve de, végeredmény szempontjából, de a minőséget tekintve sikerült ránk cáfolni. A Dudelange is kivette ebből a részét, sőt, igazából ők voltak a jobbak a két csapat összecsapásán.

És most náluk az előny, az a tizenegyes olyan magasságokba repítheti a luxemburgi csapatot, ahol még soha nem járt. Nem csak ők, egyetlen luxemburgi sem. Ehhez nem kell mást tenni, mint nyerni a hazai meccsüket, és kész. Egyszerűnek hangzik, de nem feltétlenül lesz az.

A luxemburgi bajnokság csak augusztusban kezdődik, így a Dudelange minden idegszálával koncentrálhat a Bajnokok Ligájára.

A Dudelange csapatának bevált ez a 3-4-2-1-es felállás, ahol két szárnyvédő segítette a védekezést és a támadást, nem lesz ebben a tekintetben változás. Sőt szerintünk egyáltalán nem lesz változás. A Hassan – Sinani – Hadji hármas jól működött az első találkozón, többször meg tudták őrjíteni az örményeket. És hazai pályán minimum még egy gólra szükségük lesz, ha más nem is, a Kolozsváron látottak erre fogják sarkallni őket.

Friss sérülést mi nem hallottunk, Carlos Fangueiro ugyanabban az összeállításban küldheti pályára a fiúkat.

A várható kezdőcsapat:

Fox – Da Costa, Diouf, Skenderovic – Ouassiero, Bojic, Morren, Kirch – Sinani, Hadji – Hassan

Előző meccs eredménye
2022.07.19.Bajnokok Ligája
pyunik
0:1
dudelange
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Pyunik Yerevan

Az örményeknek elviekben már itt sem kellene lenniük, mivel a Clujnak le kellett volna győzni őket, méghozzá nagyon simán. Idegenben is jobbak voltak, hazai pályán is, de meg kell dicsérni a Pyunikot, amiért ennyire keményen küzdöttek, és kétszer is felálltak a padlóról.

Most úgy tűnik, Luxemburgban ér véget a menetelésük a BL-ben. Bár ezt – pont a Cluj elleni meccs miatt – nehéz kijelenteni.

A Pyunik szintén nem játszott a hétvégén, és úgy gondolom, az ő edzőjük, Yegishe Melikyan sem nagyon fog belenyúlni a csapatba. Renzo Zambrano és Uros Nenadovic szeretne játszani, ők az első meccsen csereként léptek pályára, ám lehet, hogy Melikyan kitart a korábbi döntése mellett ezúttal is.

Eddig mindhárom alkalommal 5-4-1-es formációban léptek pályára, azonban – most először – hátrányban vannak, és lehet, nem kifizetődő egy ilyen defenzív taktika. Maximum akkor lehet személyi változás, ha a mester egyben felállást is módosít.

Sérültről itt sem tudunk.

A várható kezdőcsapat:

Yurchenko – Gonzalez, Gajic, Kovalenko, Dashyan, Juninho – Davidyan, Cociuc, Harutyunyan, Otubanjo – Juricic

Tippelde

A Pyuniktól Juricic az első meccsen több lehetőséget elpuskázott, a támadótól többre lesz szükség, ahogy Otubanjotól és Davidyantól is. Ha ők jó napot fognak ki, akkor lehet esély a fordításra. Ám a Dudelange összességében jobb csapat, és úgy gondoljuk, hogy az idegenbeli összecsapás után a hazait is megnyerhetik.

Megint egy hajtós, küzdelmes mérkőzésre számítunk, ahol végül a luxemburgiak diadalmaskodnak.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.41 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.36 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.36 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső