FC Barcelona – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 25.
2022. október 26. szerda, 21:00 Camp Nou
Barcelona
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Azt hiszem, a legtöbben erre a mérkőzésre kíváncsiak a szerdai napon. A Barcelona együttese ugyan a kiesés szélén, de a Bayern München elleni meccseik mindig a rangadó kategóriába tartoznak, nincs ez most sem másképp. A Julian Nagelsmann edzette Bayern München már biztosan továbbjutott, köszönhetően annak, hogy hibátlanok, négy meccsből négyet nyertek, miközben a Barcelona egy nagyon apró reménysugárban bízik. Van egy kifejezetten valószínűtlen forgatókönyv, ami alapján a Barca még a legjobb 16-ba kerülhet, ám ehhez az kell, hogy az Inter mindkét meccsét elveszítse, míg a Barca mindkét meccsét megnyerje. Pontosabban, elegendő az is, ha az Inter kétszer ikszel, a lényeg, hogy nem nyerhetnek meccset. És ugye a Plzennel fognak játszani… Ezért tartom valószínűtlennek a Barcelona továbbjutását.

No meg azért is, mert a katalánok a nagy rangadókon eddig mindig felsültek. Lehet, hogy a La Ligában megszórják a kicsiket, a feltörekvő középcsapatokat, de az idei szezonban lejátszott négy rangadójuk (Bayern München, kétszer az Inter, Real Madrid) közül egyet sem nyertek meg.

Xavi csapata még nem áll készen a legjobb 16-ra, a nagy visszatérésre, de az út nem rossz. Kelleni fog némi erősítés, kérdés, hogy a már így is hatalmasat kockáztató Barca megengedheti-e magának, hogy újabb eurómilliókat költsön el? Ez egy másik téma, egy másik cikkhez, szóval erről majd máskor beszélni fogunk.

A lényeg, hogy az FC Barcelona – Bayern München mérkőzés következik, amelynek esélyese a hazai csapat. 2.20-at fizetnek az ő győzelmükre, 2.80-at a vendégekére, miközben a döntetlen 4-es a legtöbb irodánál.

Az előző fordulóban történt

Az Inter Spanyolországba látogatott, a Barcelona elleni mérkőzésen a minimum elvárás a pontszerzés volt részükről. Tudták, hogy a Barca nekik fog esni, és ez így is lett. Az első félidőben a spanyolok szerezték meg a vezetést Ousmane Dembélé által, de az Inter okos futballal a második elején már fordítani tudott. Először Nicoló Barella talált a hálóba, majd Lautaro Martíneznek sikerült átvernie Marc André ter Stegent.

Innen a Barca még felállt (Lewandowski egyenlített), de a mérkőzés vége előtt egy nagyszerű passzt Robin Gosens lőtt a kapuba, ismét közel járt a továbbjutás kivívásához az Inter. De megint jött Robert Lewandowski, másodszor is egyenlíteni tudott. A minimális elvárás meglett, jó helyzetben vannak az olaszok.

Valóságos gólzápor volt a Plzen és a Bayern München mérkőzésén, amit főként a vendégeknek köszönhetünk. A cseh védelem nem igazán tudta tartani a németek csatárait, és már az első játékrészben négygólos előnybe kerültek Sanéék. Betalált Leon Goretzka kétszer, Sadio Mané, valamint Thomas Müller.

A második félidőt viszont már megnyerték a lelkesen játszó hazaiak, a 62. percben Adam Vlkanova szépített, majd Jan Kliment bombagóljával közelebb léptek az akkorra már csak takarékon játszó Bayernhez a csehek. Ennél közelebb viszont már nem kerültek, így ismét vereséget szenvedtek.

FC Barcelona

Félelmetes, mennyire más arcát mutatja egy rangadón a Barca, és hogyan játszik a többiek ellen. Ahogy a bevezetőnél is szóba került, a rangadókat rendre elbukják, kikaptak a Bayern Münchentől, egyszer az Intertől, valamint a bajnokságban a Real Madrid is legyőzte őket.

De a hétvégi, Athletic Bilbao elleni meccsen elképesztően játszottak. Robert Lewandowski még mindig a világ egyik legjobb csatára, és most Ousmane Dembélének is volt kedve focizni. Ő is sokat változott, és előnyére, ennyit mindenképp Xavi számlájára írhatunk.

A baszkokat 4-0-ra verték, ezzel pedig üldözik tovább a Real Madridot.

A Bajnokok Ligájában már sokkal kevesebb esélyük van a győzelem kivívására. A győzelem itt a továbbjutás volna, korábban már kifejtettem, ehhez minek kéne összejönnie. A Barca sorsa nem csak a saját kezében van.

Kevés változás várható a hétvégi kezdőhöz képest, az biztos, hogy Hector Bellerín kezdeni fog, hiszen Sergi Roberto rossz esés után kificamította a vállát. Ezzel pedig csatlakozott az Andreas Christensen, Memphis Depay, Ronald Araujo hármashoz.

Aki masszív csalódás mostanság, az Raphinha, ki is került a kezdőcsapatból, nekünk Ferrán Torres sem tetszik, benne is több volt, mikor még a Valenciában focizott.

Gavi és Pedri is tud jobb lenni, szerintünk a Golden Boy ezúttal a kispadra kerül, és Frenkie de Jong és Sergio Busquets is együtt fog szerepelni a középpályán, de még Franck Kessié játékára is van esély.

A várható kezdőcsapat:

Ter Stegen – Bellerín, Koundé, E. García, M. Alonso – Pedri, Busquets, De Jong – Fati, Lewandowski, Dembélé

Egymás elleni meccsek:

Legutóbb a Barca közel járt ahhoz, hogy meglepetést okozzon, Xavi együttese ugyanis az első félidőben a Bayern München fölé nőtt. Robert Lewandowski legalább két hatalmas ziccert hagyott ki, miközben a társak is közel jártak a gólhoz. Ám nem használták ki a helyzeteiket, a Bayern pedig a második félidőben öt perc alatt büntetett. Tart tehát továbbra is a spanyolok nyeretlensége a müncheniek ellen. Emlékezetesek voltak a csatáik, különösen a 2020-as, amikor a Bayern 8-2-re győzte le a katalánokat. A Barca az utolsó győzelmét 2015-ben aratta…

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.13.Bajnokok Ligája
bayern münchen
2:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2021.12.08.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2021.09.14.Bajnokok Ligája
barcelona
0:3
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2020.08.14.Bajnokok Ligája
barcelona
2:8
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2015.05.12.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:2
barcelona
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Volt ugyan nehézség mostanában Julian Nagelsmannéknál, de az utóbbi időben a csapat nagyon összekapta magát. Megint jönnek a győzelmek, és nem kérdés, nemsokára a bajnokságban ismét ott lesznek az első helyen. Az Union Berlin ugyanis bukni kezdett, Schaferék egyre közelebb engedik magukhoz Manéékat.

A Bajnokok Ligájában nincs kit megelőzni, az egyik legkeményebb csoportban eddig hibátlan a München, négyből négyet nyertek meg. A Barcát és az Intert is legyőzték már egyszer, a továbbjutás tehát megvan. Azonban a csapat – tekintve, hogy mostanában sokszor okoztak csalódást – itt nem akar megállni, és megcélozzák a csoportelsőséget. Ehhez legalább pontot kéne szerezni a Camp Nouban.

Idegenben a Bayern München csak egyszer kapott ki, az is nagy meglepetés volt, az Augsburgot nem tudták megverni.

Az utóbbi hetekben viszont itt is magabiztosak, öt meccsen tizenhárom gólt rúgtak. Viszont kaptak is bőven, a Dortmundtól kettőt, a Plzentől kettőt és az Augsburgtól (a kupában) is kettőt…

A hétvégén a Hoffenheim együtteséhez látogattak, és Eric Maxim Choupo-Moting, valamint Jamal Musiala góljaival megverték a kék-fehéreket.

Sadio Mané csak a kispadon foglalt helyet, ez minden bizonnyal a Barca ellen változni fog. Nem számítunk tehát meglepetésre, Leroy Sané, Lucas Hernández, Manuel Neuer és Bouna Sarr továbbra is sérültek, a kezdő így nagyjából adott is. Ó, majdnem kihagytam Thomas Müllert, aki a hétvégén gyomorproblémák miatt nem állt az edző rendelkezésére, Nagelsmann azt mondta, szerdára rendben lesz. Ha így is van, szerintem kezdőbe nem kerül…

A várható kezdőcsapat:

Ulreich – Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Musiala, Coman – Mané

Tippelde

A legutóbb befürödtem a Barcelonával, túlságosan bíztam bennük. De megvolt az esélyük nyerni, csak a helyzetkihasználás… Robert Lewandowski megint gondolkozhat, örüljön-e akkor, ha gólt szerez, ezúttal pedig szükség lesz szerintem a válaszra, mivel gólt fog szerezni a lengyel.

Úgy gondolom, hogy a Bayern hazai pályán verhető, ám ezt megfogadni nem merem. Azt viszont igen, hogy a Barca és a Bayern is be fog találni majd a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső