Glasgow Rangers – Malmö: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 21:00 Ibrox Stadium
Rangers
vs
Malmö

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Glasgow-ban most nagy az ijedtség. A skót főváros egyik patinás együttese már a Midtjylland FC ellen búcsúzott a BL-ben, most pedig esély van rá, hogy a másik nagycsapat, a regnáló bajnok is kipottyanjon. Még van kilencven percük arra, hogy megfordítsák a csatát, ugyanis az első mérkőzést Svédországban 2-1-re elveszítették a Malmö otthonában.

Nem gondoltuk volna, hogy vereséggel hagyják el a pályát a skótok, a Malmö eddig nem igazán játszott jól egyik meccsén sem, ám most egy kétperces rövidzárlatot kihasználva tudták megnyerni a találkozót.

Egyelőre aggódni nem kell a Rangers-fanoknak, 90 perc hosszú idő, pláne a Hampben Parkban, ahol már sokan véreztek el az elmúlt időben.

És ha Steven Gerrard feleolyan jó motivátor, mint amilyen labdarúgó volt, akkor a Ianis Hagiék úgy fognak pályára lépni, mint akik vért ittak.

Bár az előző meccsen a Rangers sikerét jósoltuk, csalódnunk kellett. Kétszer egymás után nem szeretnénk. Jöjjön a Glasgow Rangers – Malmö meccs beharangozója!

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Malmö – Glasgow Rangers: 2-1

G.: Rieks, Birmancevic ill. Davis

A svédek eddig mutatott játéka alapján úgy érezzük, joggal vártuk a vendég győzelmet, rájuk is fogadtunk, végül a három tippünkből kettő jött be. Az sem egy rossz arány…

A csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Malmö:

Dahlin – Lewicki, Ahmedhodzic, Nielsen, Moisander – Birmancevic, Bonke, Christiansen, Rieks – Colak, Berget

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Helander, Goldson, Barisic – Arfield, Davis, Lundstram – Wright, Itten, Kent

Annyira rossz tud lenni, amikor egy gyenge mérkőzés pozitívumait kell megfogni és a nagyközönség előtt leírni. Bajban vagyunk, mert az első játékrész egyszerűen borzalmasan rossz volt. És nem is nagyon lehet kiemelni semmit. A lövések jó része nem jelentett veszélyt, ami kapura ment az meg… Nos, azok sem. Összesen három ilyen eset volt. És ezzel véget is ért az első 45 percről írt összefoglalónk.

Talán a hazai játékosok is érezték, hogy közönségük ennél többet érdemel, és a második félidő elejét nagyon megnyomták. Két perc alatt sikerült kétszer is a kapuba találni, bár a gólokhoz remek partnert találtak a glasgow-i védelem egy-egy tagjában.

A 47. percben Veljko Birmancevic erős lőtt passzát Soren Rieks bombázta a kapuba. A szélsőn nem volt senki, mert a skót védelem eltolódott, így a játékost nem zavarták meg, miközben kilőtte a jobb alsót.

Ha ez még nem lett volna elég baj a vendégeknek, azonnal jött a következő: Az előbb még gólpasszal kiemelkedő Veljko Birmancevic kapott egy labdát a tizenhatoson belül – ehhez arra volt szükség, hogy Goldson, a Rangers középső védője lyukat rúgjon – majd nagyon elegánsan, a kapufa segítségével gurította be a következő svéd gólt.

Teljes sokk, amiből a Rangers nem is tudott kijönni nagyon hosszú ideig. Egyszerűen számukra semmi sem akart sikerülni, még a kaput sem tudták eltalálni a legtöbb esetben, hiába jutottak el Dahlinig. Ezt aztán végül megunta Steven Davis, aki a hosszabbítás ötödik percében szánta rá magát lövésre. Ki tudja, amilyen napja volt a vendégeknek lehet, hogy ez is mellé szállt volna, ám Fortuna most őket pártolta, a skót lövése megpattant egy svéd lábon, így pedig a kapu bal oldalában kötött ki.

A 2-1-es eredmény nem rossz, de nem is jó. Tekintve, hogy a bukik egy kicsivel esélyesebbnek tartották a Malmöt még reálisnak is mondható, bár véleményünk szerint a két csapat közül az kapott ki, amelyik egyébként jobb erőkből áll. De ilyen a futball…

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Bajnokok Ligája
malmö
2:1
rangers
Bajnokok Ligája
2011.08.03.Bajnokok Ligája
malmö
1:1
rangers
Bajnokok Ligája
2011.07.26.Bajnokok Ligája
rangers
0:1
malmö
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

A képlet egyszerű: A Rangersnek gólokra van szüksége a továbbjutáshoz, az 1-0-s eredmény idéntől már csak hosszabbítást ér, hiszen eltörölték azt, hogy számít az idegenben szerzett gól. Szóval lőni kell két gólt, aztán kész. Bárcsak ennyire egyszerű és kiszámítható dolog lenne a foci. De nem az, úgyhogy nekünk is agyalni kellett, mire is fogadjunk ezen a találkozón.

Ami nagyszerű hír a skót csapat drukkerei számára, hogy a csapat legjobb gólvágója, a kolumbiai Alfredo Morelos visszatérhetett. Mivel a Rangers számára csak a többgólos győzelem elfogadható, még úgy is a kezdőbe várjuk a csatárt, hogy egyáltalán nincs játékban.

A gólszerzéssel, valamint a helyzetek kidolgozásával meggyűlt a Rangers baja, a Malmö utáni meccset követően a skót Premiershipben a Dundee United vendégeiként szenvedtek 1-0-s vereséget. Tegyük hozzá, Morelos kezdőként lépett pályára… Csereként a veterán Jermaine Defoe is beállt, valamint Kent és Aribo is rohamozott, ó, és majd elfelejtettem, hogy Ittent is csatába küldte Gerrard. Az eredmény mégsem változott.

Nem tudott nyerni a Malmö sem, ők a Halmstad otthonában játszottak gólnélküli döntetlent. Tomasson pihentetett, a csapat legnagyobb sztárjai nem, vagy csak csereként léptek pályára. Mint például Anders Christiansen vagy Antonio-Mirko Colak.

Az Ibrox Stadion népe általában kiszolgálásra kerül, ritka, amikor a Rangers vereséggel távozik saját otthonából. Tavaly a St. Johnstone elleni kupameccsen, illetve a Slavia Praha elleni botrányba fulladó mérkőzésen szenvedtek vereséget.

Azon a meccsen Kemar Roofe kegyetlen dolgot művelt, de ez most csak azért jutott eszembe, mert ő családi okokra hivatkozva nem lesz nevezve a mérkőzésen, ő nem segíthet kiharcolni a győzelmet.

A svédeknél két hiányzó van, Ola Toivonen az egyik, a másik pedig Jonas Knudsen. Több mint valószínű, hogy Jon Dahl Tomasson ragaszkodni fog a múlt héten látott kezdőjéhez…

A hazai pálya sokat fog számítani, valamint ez a gólkényszer sem gondolnám, hogy negatívan fogja érinteni az együttest, épp ellenkezőleg. Épp ezért az első tippünk az volna, hogy a Rangers nyeri a találkozót. No, de milyen körülmények között? Sima meccs lesz? Vagy pont, hogy szoros?

A mi véleményünk az, hogy inkább utóbbi, a Malmö védekezése stabil – általában – elől pedig Colakék meglephetik majd a skót védelmet, főleg, ha ugyanolyan gyengén játszanak majd, mint Svédországban.

A hazai győzelem mellett bízunk abban, hogy megremeg majd a Rangers lába, és ők is kapnak legalább egy gólt. És hisszük – ezek után mást nem is hihetnénk -, hogy a csapataink 2,5-nél több gólt szereznek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső