Glasgow Rangers – PSV Eindhoven: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 15.
2022. augusztus 16. kedd, 21:00 Ibrox Stadium
Rangers
vs
PSV

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai harmadik Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön két régi ismerős találkozik egymással. A Glasgow Rangersnek és a PSV Eindhovennek sem ez lesz az első rodeója idén, mindketten elkezdték a sorozatot korábban. A skótok és a hollandok is egy párharcot vívtak meg, mondhatni, hogy mindketten alaposan megszenvedtek a sikerért. De a jó dolgokhoz sok munka kell meg néha szenvedés, ennek lehettünk szemtanúi a Royale Union SG és a Monaco elleni csatákon. Később mindkét meccsre ki fogok térni részletesen.

Talán ez a leginkább várt meccs mind közül, két jól ismert, erős együttes feszül egymásnak holnap este. A fogadóirodák szerint az esélyek nagyon kiegyenlítettek, talán egy kicsikét tartják esélyesebbnek a Rangers együttesét. Ám a Rangers az utóbbi pár hétben megmutatta, hogy nem olyan erős, mint azt sokan tudni vélik. A Royale elleni feltámadásuk várható volt, de attól még nem kell az ellenfeleknek hanyatt dobniuk magukat.

A PSV… Nos, szerintem erősebbek, mint Schmidt alatt, Ruud van Nistelrooy remekül kezdett edzőként, és jó esélyük van rá, hogy már az odavágón jó eredményt érjenek el.

Nézzük a Glasgow Rangers – PSV Eindhoven mérkőzést!

Glasgow Rangers

Saját dolgát nehezítette meg a Glasgow Rangers, akik az előző fordulóban kétgólos hátrányt dolgoztak le a Royale Union SG elleni mérkőzésen. Az odavágót a belgák 2-0-ra nyerték meg, érthetetlen volt, hogyan eshetett szét a skót együttes, miközben az első gólig gyakorlatilag végig ők játszottak jobban. És a második félidőben örülhetnek, hogy megúszták egy kapott találattal.

Tudtuk, hogy a visszavágóra fel fogja tüzelni van Bronckhorst a srácokat, és ez meg is történt. Az első félidőben James Tavernier büntetőjével egy gólt ledolgoztak a hátrányukból, majd egy óra elteltével Antonio Mirko Colak gólja után minden kezdődhetett elölről.

A mindent eldöntő találatot a nyáron a Münchenből igazolt amerikai, Malik Tillman szerezte tíz perccel a rendes játékidő befejezése előtt.

Így nem lett hosszabbítás a meccsen, hanem a Glasgow Rangers jutott tovább a rájátszásba. Tavaly is elég közel álltak ahhoz, hogy csoportkörösök legyenek, ott viszont végül elbuktak, és így átkerültek az Európa-ligába. Majdnem meg is nyerték a sorozatot, a fináléban a Frankfurt tizenegyesekkel tudott föléjük nőni.

A bajnokságban ezúttal is jól megy nekik, már most alakul a Rangers – Celtic különverseny, hiszen csak ők ketten hibátlanok három forduló után. Rosszabb gólaránya miatt szorul a második helyre a Rangers. Pedig a hétvégén gólarányjavító mérkőzést vívtak a St. Johnstone ellen, otthon fogadták a középcsapatot, és 4-0-ra győztek. Betalált a kapuba Tillman, Colak, Scott Arfield és Tom Lawrence is.

Az utóbbi öt meccsükből csak egyet buktak el, a Saint-Gilloise elleni első találkozót, a többi négyet megnyerték. Hazai pályán a mérlegük ugyanilyen, bár itt a barátságos meccseket nem lehet összehasonlítani mondjuk egy bajnoki mérkőzéssel.

Ryan Kent a hétvégén nem játszhatott, ahogy James Sands sem. Mindketten alapemberei az együttesnek, ám van Bronckhorst szerint mindketten felépülnek keddre. Így Robbie Matondo és Ben Davies is csak a kispadon fog helyet foglalni. Ahogy Alfredo Morelos is. A holland mester azt mondta, hogy a támadó nem áll készen 90 percre, ráadásul most kapott egy kemény riválist is Antonio Mirko Colak személyében. Aki rúgja is a gólokat, nem lesz könnyű feladata a kolumbiainak, ha újra elsőszámú csatár akar lenni.

A várható kezdőcsapat:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Sands, Barisic – Arfield, Lundstram, Lawrence – Tillman, Colak, Kent

Egymás elleni meccsek:

Több alkalommal találkozott már ez a két csapat, az is fordult már elő, hogy a Bajnokok Ligájában léptek pályára. Ám azok már több mint húszéves meccsek, nem gondoltuk úgy, hogy részletesen meg kéne ezt jeleníteni bármilyen formában.

Frissebb meccsük is tíz évvel ezelőttről van, amikor az Európa-liga nyolcaddöntőjében találkoztak egymással. Akkor az odavágón Eindhovenben nem született gól, a visszavágón pedig a hollandok 1-0-ra nyertek az Ibroxban.

Előző meccs eredménye
2011.03.17.Európa-liga
rangers
0:1
psv
Európa-liga
2011.03.10.Európa-liga
psv
0:0
rangers
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSV Eindhoven

Az a foci, amit a PSV mostanában játszik, igazán tetszetős. Nem csak a drukkereiknek, hanem a semleges szurkolóknak. Támadó futball, ahol még a védők is felfutnak, hogy segítsék a társakat. Ez azt jelenti, hogy sok gólt rúgnak, de azért kapni is kapnak.

A Monaco elleni kettős rangadó után kerültek a playoff-döntőbe, bár ez a továbbjutás nem sokon múlt. Az első mérkőzésen 1-1-et játszottak, a II. Lajos Stadionban remekül indítottak, meg is szerezték a vezetést, aztán Ben Yedderék egyre jobban a nyakukra ültek. A végén kaphattak volna legalább három gólt, de megúszták.

A visszavágón gólokat vártunk a csapatoktól, és meg is kaptuk. Joey Veerman az első meccs után a másodikon is betalált, de Maripán és Ben Yedder góljaival a franciák fordítottak. Közel jártak a győzelemhez, amikor a hosszabbítás előtt Erick Gutiérrez kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás. Ahol aztán a nyáron szerződtetett Luuk de Jong a hálóba talált, és ezzel a PSV Eindhoben kiütötte ellenfelét.

A bajnokságban hibátlanok, két mérkőzésük volt, mindkettőt megnyerték, és mindkettőn megszórták az ellenfelüket. A Go Ahead Eaglesnek ötöt, az Emmennek négyet rúgtak. És akkor még vegyük ide a Szuperkupa döntőjét, ahol az Ajaxot 5-3-ra verték meg…

Jól mennek a támadások, holott Ruud van Nistelrooynak több játékosa is sérült. A hátsó alakzatban Olivier Boscagli és Mauro Junior nem bevethető, míg a támadók közül Noni Madueke, Yorbe Vertessen és Carlos Vinicius.

Előfordulhat némi változás a hétvégi kezdőhöz képest, visszakerülhet Richard Ledezma, Joey Veerman és Philipp Max is. Xavi Simons igyekszik előrébb lépni a ranglétrán, de Guus Tilt kell legyőznie, ami nem lesz könnyű feladat, legyen bármilyen tehetséges a La Masián nevelkedő bongyor középpályás.

A várható kezdőcsapat:

Benitez – Mwene, Teze, Obispo, Max – Sandare, Veerman – Bakayoko, Simons, Gakpo – De Jong

Tippelde

A Rangers játékán néha azt látjuk, hogy nem feltétlenül használják ki a támadóikban rejlő potenciált, van Bronckhorst irányításával kissé védekezőbb lett az együttes. Lehet, hogy csak azért látom így, mert Colak többet segít be a védekezésbe, nem abszolút támadó, mint Morelos.

A PSV legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről, mindig gólokra játszik, és ez most sem lesz másként. A támadóik jók, a védekezésük viszont sokszor lyukas. Így adja magát a tippünk: Mindkét fél gólt szerez majd a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső