HJK Helsinki – Malmö: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 26.
2021. július 27. kedd, 18:00 Helsinki football stadium
HJK
vs
Malmö

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jöhet egy jó kis skandináv meccs visszavágója? Még szép, hogy jöhet, a HJK Helsinki – Malmö mérkőzésen rengeteg a potenciál. Jon Dahl Tomasson együttese a finnek elleni első meccsen nem sokkal játszott jobban, mint az első körben, amikor a lett Riga FC ellen léptek pályára. Ott mindenki elvárta tőlük a nagy arányú győzelmet, erre épphogy csak sikerült tovább vergődni a második körbe. A HJK pedig szintén nem adta könnyen a bőrét, és ahogy a Riga, úgy a HJK is minimális hátrányt szedett össze a visszavágó előtt.

Nem kérdés, hogy a lettek nem annyira erősek, mint a finnek, ez pedig rossz hír a Malmö számára.

Érdekes amúgy, hogy három BL mérkőzésük egyikén sem nyújtottak meggyőző teljesítményt, a bajnokságban viszont megy a szekér. Erre külön is ki fogunk térni nem is olyan soká.

Érezzük a meglepetés lehetőségét, nem ez lenne az első alkalom, hogy az esélytelenebbnek ítélt, kvázi lenézett kiscsapat megráncigálja az oroszlán bajszát. Bár ez a mostani Malmö nem néz ki oroszlánnak, max. annak a Simbának, aki Timonnal és Pumbával rovarokra vadászik… Végül azonban király lett belőle, a gondolatmenetnél maradva van esély… Ez aztán a nyakatekert hasonlat, inkább a tippel foglalkozzunk!

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy a Malmö – HJK Helsinki találkozó hogyan alakult.

Malmö – HJK Helsinki: 2-1

G.: Colak, Christiansen ill. Roope Riski

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Malmö:

Dahlin – Beijmo, Ahmedhodzic, Nielsen, Larsson – Lewicki, Christiansen, Bonke – Nalic, Colak, Rieks

HJK Helsinki:

Tannander – Moren, Tenho, O’Shaughnessy, Murillo – Saksela, Lingman, Jair, Valencic – Riski, Tanaka

Szóval, a Rigának kevésen múlt a nagy siker, ami akár Tomasson állásába kerülhetett volna, de végül egyetlen találat volt a különbség a svédek javára. Most, a Helsinki ellen egy összeszedettebb csapatot vártunk, és valóban volt fejlődés az első körhöz képest, de még mindig csikorognak azok a fogaskerekek…

Félreértés ne essék, jobban játszottak, mint a lettek ellen, de a befejezésekkel még mindig problémák vannak, szerencséjükre játszik náluk egy bizonyos Antonio-Mirko Colak, aki egész egyszerűen káprázatos formában van. Most is abban volt, a HJK elleni első gólt ő szerezte meg. Tegyük hozzá, nagyszerű labdát kapott Bonkétól, a középpályás három finn között találta meg a horvát csatárt, aki a labdaátvételt követően a jobb alsóba lőtt. Kevés híja volt, hogy Tannander nem tudott hárítani, a lövésbe beletette a kezét, de ez nem volt elég.

Ez a találat már az első játékrész hosszabbításában esett, előtte viszont inkább a mezőnyben folyt a játék, kaput eltaláló lövés a gólon kívül csak egy volt.

A szünet lement, a játékosok felfrissültek, megkapták a taktikai instrukciókat, és belevetették magukat a folytatásba. Gyakorlatilag nem volt jele annak, hogy a finnek egyenlíthetnek, ám ez mégis megtörtént. Filip Valencicre fejeltek fel egy labdát a találkozó 68. percében, amit a szlovén szélső Roope Riski felé csúsztatott meg. A finnek támadója higgadtan fejezte be az akciót, 1-1.

Pár percig volt csak döntetlen az állás, ez pedig Anders Christiansen érdeme. Ő is jó formában van, akárcsak Colak, most szabadrúgásból vette be az ellenfél hálóját. Kellett a szerencse, mert a lövés megpattant, így sikerült megtréfálni Tannandert.

Még 2-1 után is volt esélye a vendégeknek az egyenlítésre, a gólpasszt adó Valencic az ész helyett az erőt választotta, így ziccerben fölé lőtt.

A legvégén a Malmö még megúszott egy piros lapot – szerintünk olyan narancssárgás volt az eset -, a bosnyák Ahmedhodzic így pályán maradhatott.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Talán azzal kezdeném, hogy mindkét együttes nyert a hétvégén. A HJK a Haka ellen diadalmaskodott 2-0-ra hazai pályán, a Malmö pedig idegenben győzedelmeskedett a Mjallby ellen ugyanilyen arányban, azaz 2-0-ra. Ez jó előjel lehet számukra, hiszen távol a hazai pálya ölelő karjától tudták behúzni a meccset, úgy, ahogy holnap is kellene.

A HJK feledtetni tudta az Oulu elleni botlást, hat pont az előnyük jelen pillanatban a második helyezett Kuopioval szemben, egy döntetlen és egy vereség mellett 11 győzelmük van.

A Malmö szintén vezeti hazája bajnokságát, de ez hamar változhat, mert a Djurgarden csak két pontra van, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, ergo hátrébb csúszhatnak Colakék.

És ha már Colak, említettük, hogy zseniális formában játszik: Mióta a svédekhez igazolt 14 mérkőzésen játszott, a bajnokságban 11 meccs / 7 gól a mérleg, a BL-ben pedig 3 meccs / 3 gól.

Igaz, a Mjallby ellen sem ő, sem pedig Anders Christiansen nem szerepelt még csak a kispadon sem, de nem sérülés áll a háttérben, egyszerűen pihentetni szerette volna őket a dán mester.

Eddig a két együttes négy mérkőzést játszott egymás ellen, a HJK-nak még csak a „pontszerzés” sem sikerült, mind a négy meccset a Malmö nyerte.

A gólszerzéssel svéd oldalról kétlem, hogy gond lenne, utolsó tíz meccsük mindegyikén a kapuba találtak. A védelmük néha szedett-vedett benyomást kelt, az Allsvenskan küzdelmeiben 13 meccsen 16 gólt kaptak.

A HJK Helsinki otthon fantasztikus mérleggel rendelkezik, utolsó tíz tétmeccsük mindegyikét megnyerték, gólt is alig kapnak, a Veikkausliigában 6 meccsen 4-szer kapituláltak.

Ola Toivonen hiányozni fog, térdsérülése továbbra sem jött rendbe, ami érvágás, mert a tapasztalatok alapján remekül kiegészítik és segítik egymást Colakkal. Minden bizonnyal így Tomasson ismét 4-3-3-ban gondolkozik, ahol Colak lesz az egyedüli ék, őt majd Christiansen támogatja hátulról.

Összefoglalva: Gólokra számítunk. Valencic, Jair, Saksela és Riski tud olyat húzni, ami gólt eredményezhet, főleg, ha a svéd védelem (erős a késztetés, de most nem lesz szóvicc) megint teret és lehetőséget hagy számukra, így az, hogy mindkét fél gólt szerez reális. Ezt a Bet365 például 1,72-ért vesztegeti a tipp írásának pillanatában.

Bár a legtöbben a Malmö győzelmére számítanak, nekünk vannak kétségeink. A hazai mérleg, Roope Riski formája, Valencic sem játszik rosszul, egyáltalán nem lesz könnyű dolga a Malmönek.

Egy döntetlenre jó lehet a HJK, mi legalábbis bízunk bennük annyira. Óvatosan, ne nagy összeggel, mert azért ez a tipperősség nem a legmagasabb. Ha jobb, biztosabb tippet szeretnétek, akkor az első ajánlatunkat mondanánk inkább, azaz: Mindkét fél betalál a másik kapujába.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső