Juventus – Zenit: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 21:00 Juventus Stadium
Juventus
vs
Zenit

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Három forduló után a Juventus kilenc ponttal az élen áll a Bajnokok Ligája H csoportjában. Nem annyira meggyőző a teljesítményük, mint mondjuk pár kvartettel arrébb a Bayern Münchené, de a győzelmeket sosem kell megmagyarázni. Eleve már az csoda, hogy előzik a címvédőt, miközben tudjuk, hogy a Juventusnál voltak, illetve vannak is még problémák, nem olyan zökkenőmentes Massimiliano Allegri visszatérése. Itt van mindjárt az, hogy zsinórban másodszor szenvednek vereséget kevesebb, mint egy hét alatt. Először a Sassuolo verte őket az Allianzban a hét közepén, majd hétvégén a Verona együttese ugyanúgy 2-1-re győzedelmeskedett a zebrák ellen.

És most, holnap este a Zenit következik, mi pedig nem vagyunk arról meggyőződve, hogy a Juve le tudja győzni az oroszokat. Akik a harmadik helyen állnak, egy győzelemmel és két vereséggel. A Chelsea-től és a Juventustól is szűken, 1-0-ra kaptak ki, a játékkal sem volt különösebb probléma, látszik, hogy nagyon masszív csapatról van szó, akik okozhatnak még a csoportban galibát.

Az Európa-liga biztosnak látszik (hiszen a Malmö az egész főtábla legrosszabb teljesítményét nyújtja), de akár még a továbbjutás is meg lehet, amennyiben most nyernek. Akkor lesz egy ki-ki meccsük majd a Chelsea ellen, otthon. Micsoda meglepetés lenne, ha a címvédő rögtön a csoportból búcsúzna… Ez azért nem a valószínűbb forgatókönyv, csak játszunk a gondolattal, mert teljesen elvetni sem lehet.

Sergey Semak együttese egyébként olybá tűnik, hogy kikecmereg a szakadékból, két meccs alatt a bajnokságban 11-et rúgtak, abból hetet az Európa-liga résztvevő Szpartak Moszkvának, négyet pedig a Dinamo Moszkvának.

Jöhet a meglepetés? Szerintünk igen… Jöjjön a Juventus – Zenit találkozó előzetese!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Zenit – Juventus: 0-1

G.: Kulusevski

Úgy voltunk ezzel a meccsel, hogy akár még egy vaskosabb meglepetés is születhet, végül nem engedtünk a csábításnak, és jól tettük, mert nem jött volna be az a gondolatunk, hogy a Zenit megfoghatja a Juventust. Tudtuk, hogy a zebrák meg fognak szenvedni, hiszen nagyon összerakták ezt a Zenitet, de az erősebb ellenfelek ellen ez csak annyit ér, hogy tisztességes vereség legyen a vége. Tehát a 2,5 gól alatti eredményt szinte biztosra vehettük. Meg is fogadtuk, aztán bezsebelhettük a nyereményt.

A kezdők:

Zenit:

Kritsyuk – Karavaev, Chistyakov, Lovren, Rakitsky – Wendel, Barrios, Santos – Malcom, Dzyuba, Claudinho

Juventus:

Szczesny – De Sciglio, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Locatelli, Bentancur, McKennie – Chiesa, Morata, Bernardeschi

Ez volt az egyik leggyengébb színvonalú mérkőzés a harmadik fordulóból, gondolok itt arra, hogy itt született az egyik legkevesebb lehetőség, amit ki lehetne emelni. Az első félidőben sem volt sok, így minden kapura lövésnek tudtunk örülni. A 18. percben a Zenit egyik legjobb játékosa (nem ezen a meccsen, hanem úgy általában), Claudinho bombázott távolról, a lövést lehetetlenség lett volna fogni, tudta ezt Wojciech Szczesny is, aki végül csak öklözött.

És ezzel el is lőttük az első félidő összes puskaporát. Vagyis a játékosok lőtték el, semmi érdemleges nem történt az első félidőben. Az orosz védelem megfelelően zárt, ahogy az olasz is, a csapatok 0-0-s döntetlennel vonultak szünetre.

A második félidőben sem feszítették az istrángot a srácok, ebből a játékrészből sem tudtam sok mindent hozni. A Zenit próbálkozott becsülettel, de kilenc próbálkozásuk közül egy sem találta el a kaput, úgy meg nehéz…

A Juve sem sokszor, konkrétan kétszer. Először Álvaro Morata passzát Weston McKennie válthatta volna gólra, de az amerikai a kifutó Kritsyukba lőtt.

A Schalkétól vásárolt középpályás húsz perccel később csukafejessel próbálkozott, de a bólintás mellé szállt.

Már-már azt hittük, hogy a mérkőzésen nem fog gól születni, amikor végül a 86. percben megtört a jég. Mattia Di Sciglio a meccset még jobbhátvédként kezdte, majd idővel átvonult a bal oldalra. Innen adott középre, Dejan Kulusevski pedig belecsúsztatott a játékszerbe, ami a kapufa érintésével került a gólvonal mögé.

Ez az egyetlen gól döntötte el a három pont sorsát, a Zenit ismét remekül helyt állt, csak úgy, mint a Chelsea ellen, ám ez bizonyára nem vigasztalja őket, hiszen, ahogy a Stamford Bridge-en, úgy most is kikaptak.

Előző meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
zenit
0:1
juventus
Bajnokok Ligája
2008.11.25.Bajnokok Ligája
zenit
0:0
juventus
Bajnokok Ligája
2008.09.17.Bajnokok Ligája
juventus
1:0
zenit
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Juventus gödörbe került. Vagy inkább kérdőjelet kellene ide? Fene tudja… Az biztos, hogy a Juventus hazai pályán szenvedett vereséget a Sassuolo csapatától (egy utolsó perces Maxime Lopez góllal), ezt követően a Hellas Verona is 2-1-re tudott ellenük nyerni.

A hétvégén rendezett mérkőzésen úgy vérzett el a Juve, hogy Giovanni Simeone 3 perc alatt vágott kettőt, majd Weston McKennie már csak szépíteni tudott. Nem nyomta agyon a hazaiakat az öreg hölgy, a Verona győzelme megérdemeltnek mondható. Ha hozzátesszük, hogy előtte még az Interrel is ikszeltek. Szóval három mérkőzés óta nyeretlen a Juventus. Ugyan gyengén kezdték az idényt, de aztán szépen, lassan kezdtek összeállni, ez a periódus derült égből villámcsapásként érte a szurkolókat.

A Juve lemaradása már most hatalmas az AC Milannal és a Napolival szemben, könnyen lehet, hogy idén sem kell izgulni a bajnoki címért, a Juventus jelenleg a 9.

Egy nehéz szituációból sikerült kilábalnia a Zenitnek is, akik zsinórban három mérkőzést buktak el, majd jött a már említett 11-2-es gólkülönbségű két bajnoki. A Szpartak elleni 7-1 nagyon durva eredmény, de a Dinamo elleni 4-1 sem mondható hétköznapinak, hiszen a két fővárosi együttes a felsőházban van/volt.

A hétvégi gólokat Claudinho, Wendel, Dzyuba és Rakitsky szerezték. A Zenit továbbra is magabiztosan vezeti az orosz bajnokságot a Lokomotiv Moszkva és a Szocsi előtt.

Összefoglalás

A Juventus sérültjei nagyjából felgyógyultak, Moise Kean az, aki továbbra sem bevethető, valamint Mattia De Sciglio. Bár néhányan tudni vélték, hogy a védő amúgy sem játszott volna, de szerintünk a jobbhátvéd poszton lehet rá számítani. Így Danilo vagy Cuadrado lesz a jobbhátvéd.

Manuel Locatelli és Federico Chiesa a Verona ellen, holnap este viszont újra a kezdőben fogják találni magukat, az utóbbi évek legjobb igazolásai ők ketten a zebráknál.

Hiányzik egy vérbeli befejező csatár, és igen, most arra gondolok, hogy a Juventus talán máshol lenne, ha megtartották volna Cristiano Ronaldot. De Max Allegri nagyon nem volt kibékülve a portugállal, alig várta, hogy megszabadulhasson tőle. Hiányozni fog az a 20-30 gól…

Az oroszoktól három játékos fog hiányozni, Magomed Ozdoev és Douglas Santos mellett esélyes, hogy Malcomnak is ki kell hagynia a mérkőzést. A középcsatár poszton Sardar Azmoun és Artem Dzyuba csatázik majd, a széleken Claudinho és Andrey Mostovoy szerepelhet.

Ezen felül más módosítást mi nem tartunk indokoltnak, de ezt természetesen döntse el a vezetőedző.

A mutatott formák alapján most is azt gondoljuk, hogy akár meglepetés is születhet a mérkőzésen. A Juventusnak a három győzelem ellenére nem igazán férne bele egy bukás, de ha jobban belegondolunk: Ha még a Stamford Bridge-en ki is kapnak, a Malmöt hazai pályán verni fogják, 12 pont pedig elég kell, hogy legyen.

Megint meglépjük a 2,5 alatti gólszámot, mert igazából ugyanazt gondoljuk, mint az odavágó esetén. Emellett pedig egy kisebb összeggel megcélozzuk a meglepetést, szerintünk a Juventus most elkapható, egy döntetlenre jó lehet a Zenit.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső