Lille – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 21:00 Stade Pierre Mauroy
Lille
vs
Wolfsburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Következik egy olyan meccs, ahol az egyik együttes vezeti hazája bajnokságát, a másik pedig szenved, kőkeményen szenved. A tavalyi esztendő alapján biztos nem a Lille-re gondolnék, mint szenvedő fél, pedig de, mióta Christophe Galtier elhagyta az együttest a Lille nem igazán találja önmagát, és már most jelentős lemaradásban van a PSG-vel szemben. Így aligha lesz ebből címvédés…

A Wolfsburg viszont eddig nem tudott hibázni – meg gondolom nem is akart -, négyből négyet nyertek meg, ami egészen a Bundesliga élére röpítette őket. Nem látványos győzelmek ezek, de ugyanúgy három pontot érnek. A farkasok – a Lille-hez hasonlóan – új edzővel vágtak neki a szezonnak, Marco van Bommel, az egykori kiváló védekező középpályás lett a vezetőedző, aki a pozitívumok mellett csinált egy nagy butaságot is: Elszámolta a lehetséges cseréket egy DFB Pokal meccsen, a csapatát így kizárták. Bosszantó hiba, remélhetik a szurkolók, hogy ez az a tanulópénz, amit aztán a holland soha életében nem követ el újra.

Kíváncsian várjuk, a BL-ben is remekelnek-e a németek, illetve, hogy a Lille a BL-re össze tudja-e kapni magát, vagy azt a játékot látjuk majd tőlük, amit a Ligue 1-ben? Kezdjük a Lille – Wolfsburg meccset!

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Lille

A bevezetőben már sok mindent elárultam a Lille-lel kapcsolatban, a legfontosabb, hogy jelenleg az együttes nem a legjobb napjait éli, az új vezetőedzővel egyelőre nem tudnak olyan játékot nyújtani, mint tették azt tavaly Galtier-vel. A mester a bajnoki cím után rögtön bejelentette, hogy távozik, a Nice csapatát vette át, akik azóta szárnyalnak egyébiránt.

A Lille viszont szenved, öt meccsen csak egyetlen győzelmet tudtak aratni, kétszer szenvedtek vereséget, illetve van még két döntetlenjük.

Csak a Montpellier-t sikerült legyőzni, a hétvégén pedig a tavaly még a kiesés elől menekülő Lorient verte meg őket 2-1-re. Arra a meccsre mi is készítettünk tippet, többek között az 1X-et ajánlottuk, remélhetőleg többen is megraktátok.

Szóval Jocelyn Gourvennec egyelőre nem találja a helyes utat, kíváncsian várjuk, hogy a Bajnokok Ligájában lesz-e változás a játék tekintetében vagy sem.

Merthogy a keret nagyjából ugyanaz, három fontosabb láncszem igazolt el (jó pénzért) máshová. Boubakary Soumarét 20 millióért a Leicester vitte, Mike Maignant az AC Milan, míg Luiz Araújo az USA-ba igazolt.

Kölcsönvették az Atletico Madrid 25 esztendős horvát kapusát, Ivo Grbicet, megvásárolták a Groningen 22 éves balbekkjét, Gabriel Gudmundssont, valamint leigazolták Amadou Onanát, aki védekező középpályás és a Hamburg játékosa volt.

Azt tehát nem mondhatni, hogy nagyon mélyen a zsebbe nyúltak volna, de ez még mindig nem magyarázat a gyengébb bajnoki rajtra.

Ennyit számított volna Christophe Galtier? Vagy valahol máshol keresendő a probléma? Nem tudni egyelőre, de azt igen, hogy Gourvennec így nem számíthat hosszú karrierre, előbb-utóbb a vezetőség megelégeli a gyengélkedést…

Előző meccs eredménye
2014.12.11.Európa-liga
lille
0:3
wolfsburg
Európa-liga
2014.10.02.Európa-liga
wolfsburg
1:1
lille
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg

A Wolfsburgnak viszont nagyon megy a szekér egyelőre. Bár négy forduló alatt sok dolog nem derül ki, de a farkasok már tavaly is nagyot küzdöttek, végül a negyedik helyen futottak be a célba. A német edzőkeringő őket is érintette, Oliver Glasner elhagyta a csapatot, a helyére érkezett Marc van Bommel, akinek nagy edzői tapasztalata még nincs, viszont játékosként megszállott volt, gyaníthatóan edzői mentalitása ettől sokban nem tér el.

A csapat egyelőre hibátlan a Bundesligában négyből négyet nyertek, és nem csak kiscsapatokat intéztek el, de az RB Leipzig ellen is 3 ponttal gazdagodtak. A hétvégén egyébként az újonc Fürth otthonába látogattak, és Lukas Nmecha, valamint Wout Weghorst góljaival nyerni tudtak.

Lukas Nmecha egyébként új igazolás, a támadót a Manchester Citytől szerezték meg, de nem ő volt az egyetlen csatár… Ott van még Luca Waldschmidt, aki eddig a Benficát erősítette, ékként is bevethető, a csatár(ok) mögött is tud játszani, valamint a szélen sincs elveszve. És Max Philippet is végleg megvették a Dinamo Moszkvától.

Sebastiaan Bornauw a védelmet hivatott erősíteni, míg Aster Vranckx a jövő embere, a 18 éves belga-kongói középpályást a Mechelen csapatától vették meg.

Az utolsó pillanatokban is volt érkező, Dárdai Pál Herthája kölcsönadta egyik legjobbját, Dodi Lukebakio csatlakozott még van Bommel keretéhez.

Távozókból nem volt sok, Marin Pongracic a Dortmundhoz ment egy évre, Josip Brekalot a Torinonak adták el, Jeffrey Brumát a Kasimpasának, Felix Klaust meg a Fortuna Düsseldorfnak.

Ez a keret véleményünk szerint sokkal jobb, mint tavaly voltak. Hogy a Bundesligában végül milyen magasra juthatnak arról még felesleges beszélgetni, a csapat a Bajnokok Ligájában viszont legalább egy harmadik helyre jó lehet, a csoportjukban a Lille mellett a Salzburg és a Sevilla szerepel.

Összefoglalás

A Lille gyenge szereplésében az is közre játszhat, hogy sok olyan játékosuk szorult partvonalon kívül kisebb-nagyobb sérülés miatt, akik amúgy az alapcsapat tagjai. Renato Sanches és Jonathan Bamba egyértelműen annak számítanak, Domagoj Bradaric és Timothy Weah is beférnének. Ők azok, akik biztosan nem léphetnek pályára, míg a török jobbhátvéd, Zeki Celik talán tudja vállalni a játékot.

Jonathan David válogatottbeli kötelezettségei miatt csak csereként szállt be a Lorient elleni mérkőzésen, most viszont arra számítunk, hogy Burak Yilmaz párjaként már a kezdetektől rohamozza majd Casteels kapuját.

A németeknél Xaver Schlager, William, Bartosz Bialek és Paulo Otávio nem szerepelhetnek sérülés miatt.

Nagy változásokra nem számítunk a németek kezdőjében, Schlager helyett majd Guilavogui kaphat szerepet, aki a középpályás sérülése óta helyettesíti.

Korábban, a 2014-es Európa-liga idényben csaptak össze, azóta mindkét csapat rengeteget változott, de azért említsük meg a végeredményeket: Németországban 1-1-es döntetlenre végeztek a felek, míg a Lille otthonában 3-0-ra nyert a Wolfsburg.

Hogy most 3 góllal nyerni tudnak-e? Nem, nem gondolnánk, viszont őket tartjuk esélyesebbnek. Ezek mi vagyunk, a fogadóirodák, ha csak egy hajszálnyival is, de a Lille-t favorizálják.

Kemény meccsre számítunk, ahol egészen apró dolgokon is múlhat a siker. A formából kiindulva Wolfsburg siker várható, de a fő tippünk ezúttal nem erre fog vonatkozni, hanem a gólok számára. Szerintünk 2,5 gól alatti eredmény születik majd, tipikusan egygólos meccsnek tűnik ez a találkozó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső