Malmö – Ludogorets Razgrad: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
2021. augusztus 18. szerda, 21:00 Malmö New Stadium
Malmö
vs
Ludogorets

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már csak két mérkőzésünk van hátra, és az általunk leginkább várt meccset a legvégére hagytuk. Tudjátok, fokozni a feszültséget, meg ilyenek… Na jó, nem húzzuk az időt, gyorsan jön a Malmö – Ludogorets Razgrad csata, aztán rátérünk a Young Boys – Fradira is.

Most már őszintén bevalljuk, nem tudjuk, mit gondoljunk a Malmö együtteséről. Néha kifejezetten gyengén játszanak, aztán meg kettős győzelemmel búcsúztatják a skót bajnokot. Úgy, hogy a visszavágón egy félidőt emberhátrányban kénytelenek tölteni.

Előfordulhat, hogy inkább a Glasgow Rangers saját magát verte meg? Elő bizony, egyáltalán nem azt hozták, amit szurkolóik – és mi – vártunk tőlük, teljesen megérdemelt volt a svédek sikere, nincs is nagyon mit magyarázni: Aki emberhátrányban tud nyerni az Ibroxban, az bizony megérdemli a továbbjutást.

A Ludogorets ittléte sokak számára meglepetés, de mi sejtettük, hogy az Olympiakosz nem tudja majd megállítani őket. Igaz, mi eleve a bolgárok győzelmét jósoltuk, de máshogy alakult a meccs. Beszélni fogunk erről is.

Két meglepetés együttes, akik közül egy a legjobb 32 közé fog kerülni. Derítsük ki, hogy melyikük!

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Malmö

Tényleg nehezemre esik a szavakat formálni a Malmövel kapcsolatban. Előzetesen – a Rangers ellen – sok esélyt egyikünk sem adott neki, és egyébként, ha valóban egy erős Rangers ellen kellett volna megküzdeniük, akkor nem lett volna sok esélyük. Így igen. Vagy ez már csak belemagyarázás? és a skótok mosdatása? Ők mindenesetre számunkra csalódást okoztak meg még jó pár ezer drukkerüknek is.

A Malmö így most ott a Bajnokok Ligája kapujában, egy lépés választja el őket a főtáblától. Pedig azért ez nem így indult, a Riga elleni mérkőzés valóságos szenvedés volt számukra, nem sokon múlt, hogy a full esélytelen lettek meglepetést okozzanak. A folytatás sem sikerült jobban, ott meg a HJK Helsinki állta majdnem az útjukat. Az első meccsen 2-1-re tudtak nyerni, így a visszavágón elég volt nem kikapni. Majdnem nem sikerült hozni ezt a feladatot, Roope Riskiék feladták a leckét, a vége 2-2-es döntetlen, ami után a svédek örülhettek.

Gondoltuk, két gyengébb ellenfél is megszorította Jon Dahl Tomasson együttesét. Akkor majd a Glasgow Rangers elkapja őket. Hát, nem. Nagyon nem. Az odavágó is már érdekes eredményt hozott, a gólnélküli első félidő után négy perc alatt kétszer köszöntek be a hazaiak, kihasználva, hogy a skót védelem még bóbiskolt, de Davis gólja visszahozta a reményeket.

És jól indult az Ibroxban is a meccs – a Glasgow szempontjából -, hiszen a vezetőgól megszerzése után a Malmöből kiállították Bonkét. Erre mi történt? Antonio-Mirko Colak történt. A kölcsönben a csapatot erősítő támadó kétszer is beköszönt, amivel a Malmö megfordította a mérkőzést. Erőtlen volt a Rangers, a cserék sem segítettek, maradt a 2-1, továbbjutottak Colakék.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ludogorets Razgrad

Nem értettük a fogadóirodákat az Olympiakosz elleni visszavágó előtt. Szerintük ugyanis a görögök voltak a favoritok. Nos, az első meccs alapján mi teljesen mást gondoltunk, ha megnézitek a meccsre adott tippünket, abból kiderül, hogy nem a levegőbe beszélünk. Igaz, a hazai győzelem végül nem jött össze, ám ez egy buta szabálytalanságnak volt köszönhető, amiből tizenegyest rúghattak a vendégek.

Pedro Martins együttese előtt a szlovén Mura sem jelentett gondot, bár az első meccsen nem tudtak nyerni, a hazai visszavágón is a 80. percben még 1-1 volt, végül mégis 3-1 lett a találkozó vége.

És akkor legyen teljes a kör, haladjunk még visszafelé az első körig: Ekkor a belorusz bajnokkal, az általunk is ismert Shakhtar Soligorskkal csaptak össze, és kicsit nehezen indultak be, azért aggódniuk nem kellett (1-0, 0-1).

Dambrauskas mester komolyan veszi a BL-be jutást, ahogy egész Bulgária, emiatt már a második bajnoki mérkőzésük maradt el. Egyébként hibátlanul állnak, kettőből kettőt nyertek. De ezt már ott megszokták – mármint azt, hogy a Ludogorets uralja a bolgár futballt -, tavaly zsinórban tizedszer lettek bajnokok.

Összefoglalás

Nagyon nehéz nyilatkozni erről a mérkőzésről. A Ludogoretset nagyjából sikerült kiismerni, ám a Malmö továbbra is rejtély számunkra. Van, hogy extra teljesítményt tudnak nyújtani, és van, hogy egy Riga FC megizzasztja őket. Hát, most már tessék szépen megmutatni a Malmö igazi arcát, hadd legyen könnyebb dolgunk!

Folytassuk a csapatok sérültjeivel: Két komoly sérültje van a Malmönek, akiknek idén nincs már esélyük játszani: Jonas Knudsen és Ola Toivonen. Mindkettejük a térdével bajlódik, elvileg majd jövőre állhatnak újra edzésbe. Akkor már Toivonen közelíteni fog a 36. életévéhez.

Az is problémát okoz Tomassonnak, hogy Innocent Bonke és Anel Ahmedhodzic nélkül kell jó eredményt felmutatni. Mindketten eltiltottak.

Ahogy eltiltott a Ludogorets talán legjobb formában levő játékosa, Kiril Despodov. A szélső az Olympiakosz elleni mindkét találkozón remekül játszott, az odavágón hálóba is talált.

A helyére minden bizonnyal Bernard Tekpetey kerül. Ő lesz a jobbszélső helyén, Cauly Oliveira-Souza a balszélen, míg a ciprusi Pieros Sotiriou középen. Cauly egyébként középen is bevethető, ám Despodov nélkül inkább számítunk arra, hogy a szélen fog rohamozni, középen pedig majd a Josué Sá – Badji – Goncalves hármas megoldja.

Vagy egyszerűen nem három támadóval megy neki a Malmönek a bolgár együttes, csak kettővel. Tekpetey csatárként sem utolsó, erre is mutatkozik némi esély.

A hétvégén csak a svédek léptek pályára, hazai pályán kaptak ki a Göteborg együttesétől.

Ezúttal nem csak standard fogadási tippeket adunk, lesz egy különlegesebb is: Az, hogy Antonio-Mirko Colak kapuba talál. A formája továbbra is kiváló, a Göteborg ellen is betalált, mint említettük a Rangerst is egymaga ejtette ki duplájával… Félő – bolgár szempontból -, hogy a Ludogorets sem tud majd megálljt parancsolni neki…

De jöjjenek azért a standard tippek is. Szerintünk van olyan jó csapat a bolgár, hogy ne szenvedjen vereséget Svédországban. De annyira mégsem bízunk bennük, hogy ezt meg is tegyük. Vagy ha megtesszük, akkor csak kisebb összeggel, mondjuk fél egységgel. Nem gondolnánk, hogy győzni tudnak így a döntetlent látjuk okos opciónak. Egyben bátornak.

A gólokat illetően nem hiszünk a sok találatban, a BL-ben a bolgárok egyik idegenbeli meccsükön sem tudtak egynél több gólt rúgni. A Malmö hazai pályán kétszer is elérte a 2,5 gólt, de például a leggyengébb Riga ellen nem sikerült. A bolgár védelemre pedig nem lehet mostanság panasz, az új idényben 9 tétmeccsük volt, azokon 5 gólt kaptak.

Nem visszük túlzásba, ezúttal egy igazán komoly tippünk lesz: Az pedig az, hogy a találkozón nem lesz 2,5-nél több találat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső