Manchester City – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 21:00 City of Manchester Stadium
Man City
vs
PSG

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jöjjön ismét az előrehozott döntő, a Manchester City – PSG találkozó. A szezon előtt a szakértők azt mondták, idén ennek a két csapatnak van a legnagyobb esélye megnyerni a trófeát. Nem tudom, mennyiben változott a szakik véleménye azóta, szerintünk belépett a képbe a Bayern München is…

Az odavágón a PSG tudott győzedelmeskedni, viszont a csoportban a két kisebbel szemben pontokat buktak, ikszeltek csak Brugge-ben és Lipcsében is, emiatt hiába a győzelem, a City vezet.

Ebben a csoportban előfordulhat még csoda is. Akár még a PSG is kieshet. Nézzetek csak a tabellára. Ehhez az kell, hogy a hátralévő két meccsét Neymarék elbukják, míg a Brugge kétszer nyerjen. Realisztikus jövőkép ez? Nem. Lehetetlen jövőkép ez? Nem…

Tény és való, hogy ennek a két csapatnak van a legnagyobb esélye a továbbjutás kiharcolására, de azért még tenni is kell. Na meg persze a presztízs is számít, ez a két gárda már nem egy parázs összecsapást produkált nekünk. Legyünk benne biztosak, hogy most sem ölelkezni mennek majd a pályára…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Manchester City – Club Brugge: 4-1

G.: Foden, Mahrez, Sterling, Gabriel Jesus ill. Stones (ög)

A City nem csak Belgiumban, hanem hazai pályán is megszórta a belga kiscsapatot. Amíg Vanakenék a PSG-vel és a Lipcsével is egy szinten futballoztak, addig Fodenék lejátszották őket a pályáról. Szerencsére a tippünk azért így is jött, miszerint mindkét csapat gólt szerez, mert John Stones – és Bernardo Silva – ezt elintézte nekünk. Ja, és a hendikepes hazai győzelem is sima volt…

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – Gündogan, Rodri, B. Silva – Mahrez, Foden, Grealish

Club Brugge:

Mignolet – Mechele, Hendry, Nsoki, Sobol – Clinton Mata, Rits, Vanaken, Vormer – De Ketelaere, Lang

Gyönyörű akcióval indult a mérkőzés, a találkozó 14. percében Joao Cancelo iramodott meg az ellenfél kapuja felé, miután labdát szerzett saját térfelén. Jack Grealish-hez passzolt, aki tökéletes ütemben, a leshatáron passzolt vissza a balbekknek. Cancelo csatárokat megszégyenítő mozdulattal csavarta rá a labdát, de nem volt szerencséje, a kapufáról kifelé pattant a laszti. Az akciónak azonban még nem volt vége, Simon Mignolet előbb fogta Phil Foden próbálkozását, majd egy kis passzolgatás után ismét Joao Cancelonál kötött ki a játékszer. Ő ezúttal nem lőtt, hanem passzolt, pont az előbb hibázó Phil Fodennek, az angol szélső ezúttal már nem hagyta ki a ziccert. Nehéz is lett volna, előtte tátongott üresen a kapu, közelében egyetlen vendégjátékos sem volt.

Viszont a Brugge két perccel később kiegyenlített, méghozzá egy öngóllal. Már Hans Vanaken is majdnem hálóba talált, de azt még Ederson kivédte. A labda a Brugge-nél maradt, Charles de Ketelaere passza Bernardo Silva lábán felpattanva eltalálta John Stones fejét, szegény védő azt sem tudta, mi történik körülötte. Hát, öngólt fejelt tudtán kívül, 1-1.

A félidőt még sikerült kihúzni, és a vérmesebb szurkolók reménykedhettek abban, hogy sikerül meglepni a csoport másik nagyágyúját is. Nem sikerült.

A City motiváltan tért vissza, és az 54. percben Rijad Mahrez góljával újra náluk volt az előny. Az algériai szélső Joao Cancelo beadását fejelte be közelről.

A 72. percben 3-1-re változott az eredmény, Foden kiugratásával Ilkay Gündogan ugrott ki, középen Raheem Sterling várt, és kapta is a labdát, Mignolet ismét tehetetlen szituációban találta magát.

A 3-1-es eredmény nem volt elég a hazaiaknak, így a találkozó hosszabbításában újfent betaláltak. Ezúttal egy másik cserejátékos, Gabriel Jesus gurított a belga kapuba, a vége így kiütés lett. Ennek ellenére a Brugge nem lehet szomorú, megmaradtak az esélyei, sorsuk a saját kezükben van. A City pedig átvette a vezetést a csoportban, mivel Maurizio Pochettino együttese ismét csak egy döntetlent tudott összehozni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
psg
2:0
man city
Bajnokok Ligája
2021.05.04.Bajnokok Ligája
man city
2:0
psg
Bajnokok Ligája
2021.04.28.Bajnokok Ligája
psg
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2016.04.12.Bajnokok Ligája
man city
1:0
psg
Bajnokok Ligája
2016.04.06.Bajnokok Ligája
psg
2:2
man city
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – PSG: 2-2

G.: Nkunku, Szoboszlai ill. Wijnaldum (2)

Nagyon jó kis meccset játszott egymással a két csapat, ahol két magyar főszereplő is volt. Megszokhattuk, hogy Gulácsi Pétert a Lipcse legjobbjai között emlegetik, Orbán Willinek is vannak kiemelkedő meccsei, most viszont Szoboszlai Dominik lövésére figyelt fel a fél világ, a fiatal irányító segítségével szerezte meg első pontját Jesse Marsch csapata.

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Mukiele, Laimer, Adams, Angelino – Nkunku, Forsberg – A. Silva

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Wijnaldum, Danilo, Gueye – Di Maria, Mbappé, Neymar

Nagyon agilisan kezdte a találkozót a hazai csapat, már az első percekben André Silva által meg lehetett volna a vezetés. Akkor még Donnarumma és Marquinhos fel tudtak szabadítani, viszont percekkel később nem. Ismét a portugál csatárt említenénk meg, aki ezúttal nem lőtt, hanem beadott. Méghozzá tökéletesen, Christopher Nkunku fejére. A csúcsformában levő támadó nagyszerűen csúsztatott a hosszú sarokba, 1-0.

Hamarosan ez változhatott volna 2-0-ra is, mert a 11. percben Danilo Pereira a tizenhatoson belül szabálytalankodott ellenfelével szemben, hátulról borította őt fel. A játékvezető jogosan tizenegyest ítélt, amit André Silva a jobb alsó felé lőtt el. Pechére Gigio Donnarumma is arra vetődött, az EB óta nem felejtett el tiziket védeni az egykori Milan portás.

A kihagyott tizengyes megfogta a németeket, ezt pedig ki is használta a PSG. A 21. percben egy szép támadás végén Kylian Mbappé passzát váltotta gólra Giorginio Wijnaldum, majd a 39. percben Marquinhostól is kapott egy gólpasszt, a nyáron a Poolt elhagyó középpályás duplájának köszönhetően előnnyel vonulhattak szünetre a franciák.

A 64. percben jártunk, amikor eldönthette volna a mérkőzést a PSG. A villámgyors teknőc, vagyis Mbappé futotta le a teljes lipcsei védelmet, élükön Simakannal, lövését viszont Gulácsi Péter nagy bravúrral megfogta.

A túloldalon Nkunku beadására az időközben pályára lépő Szoboszlai érkezett remekül, azonban a labdát már nem találta el jól, így a lövése mellé ment.

A 88. percben aztán a PSG védelme ismét hibázott, most Presnel Kimpembe szabálytalankodott az ötös sarkán Nkunkuval szemben, amiért a bíró újabb büntetőt adott. Szoboszlai Dominik lába nem remegett meg, bár Donnarumma ezen a lövésen is rajta volt, most nem tudott hárítani.

A pontszerzés nagy bravúr a Lipcsétől, a PSG-nek pedig iparkodnia kell, ha csoportelső szeretne lenni.

Összefoglalás

Újabb vádak kerültek elő, Benjamin Mendy nagyon komoly börtönbüntetés elé néz, ha ezek bebizonyosodnak. Azért említettem csak meg, mert bizton állíthatom, hogy a klubban többet már nem láthatjuk, a City is felfüggesztette a játékost a hírek szerint. Ferrán Torres fog még hiányozni a lábtörése miatt, illetve Kevin De Bruyne, aki koronavírusos lett.

Viszont újra a kezdőbe kerülhet Jack Grealish, aki a válogatott szünet alatt is gyengélkedett, majd az Everton elleni mérkőzésen sem vetette őt be Pep Guardiola.

A kezdőben ismét van lehetőség a variálásra, elől Mahrez, Foden, Grealish, Gabriel Jesus és Sterling harcol majd a kezdőbe kerülésért.

A PSG-nél elől ismét össze fog állni a csodatrió, vagyis Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar Jr. Náluk Rafinha és Julian Draxler küzd sérüléssel, valamint Gigio Donnarumma, Sergio Ramos és Presnel Kimpembe sincs százszázalékos állapotban. Utóbbi valószínűleg tudja majd vállalni a játékot.

A hétvégén mindkét csapat nyert hazája bajnokságában, a City az Evertont 3-0-ra verte, míg a párizsiak a Nantes csapatát múlták felül 3-1-re, úgy, hogy két gólt emberhátrányban szereztek Keylor Navas kiállítása miatt. És egyébként ezen a mérkőzésen megszületett az első Leo Messi gól a francia bajnokságban…

Mbappé egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, a PSG még messze nem állt össze, de a City elleni BL meccs már hasonlított arra, ahogy ez a gárda majd ki fog nézni.

Tavaly az angolok a Bajnokok Ligája elődöntőjében kettős győzelemmel búcsúztatták Di Mariáékat, most visszavághatnak a franciák.

A szokásosnak mondható tippel fogok támadni: Mindkét csapat gólt szerez. Ez legutóbb nem sikerült, hiszen a PSG 2-0-ra nyert, viszont két ilyen kaliberű csapattól igenis elvárom a gólokat. Az odds egyébiránt 1.60 körüli, szóval bőven megéri rakni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső