Manchester City – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 április 25.
2022. április 26. kedd, 21:00 City of Manchester Stadium
Man City
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már csak négyen vannak versenyben a Bajnokok Ligája trófeáért, és eldőlt, hogy idén sem lesz címvédés. A Manchester City – Real Madrid páros mellett a Liverpool és a Benfica Villarreal küzd még, egyikük kedden, a másik szerdán. Előbbi mérkőzést próbáljuk meg feltérképezni, nem lesz könnyű dolgunk.

A Manchester Cityt a fő esélyesnek tartják, joggal, eddig az együttes nagyon magabiztosan halad előre, bár a negyeddöntőben meggyűlt a bajuk egy másik madridi csapattal, az Atleticoval.

A Real Madridot pedig mindenki leírta, leírja most is, de valahogy Karim Benzemáék mindig megrázzák magukat, amikor kell.

Pep Guardiola és Carlo Ancelotti a világfutball legjobb edzői közé tartoznak, magánvélemény, de top3-ban vannak mindketten. Az elsőt pedig Jürgen Kloppnak hívják.

Szóval ez a két edző nem csak a Bajnokok Ligájában vezetheti diadalra a csapatát, hanem a bajnokságban is. A spanyolok karnyújtásnyira vannak ettől, az angoloknak még nagyot kell küzdeniük, de jelenleg ők vannak nyerő helyzetben.

A fogadóirodák azt mondják, egyértelmű hazai siker várható. Látjátok? Még ők is nagyon lebecsülik a királyi gárdát. De ők így tettek a Chelsea ellen is, és láthattuk, mi történt…

Manchester City

Mozgalmas hetek várnak a Manchester Cityre, hiszen a BL mellett a bajnokság is a finisbe fordult, a hétvégén még egy lépéssel közelebb kerültek a bajnoki címhez. A Watford együttesét ütötték ki, szó szerint, a lódarazsak kapuját ötször vették be, Roy Hodgson csapata csak egyszer tudott válaszolni. Érdekesség, hogy Gabriel Jesus egymaga négy gólt szerzett, akitől állítólag a City nyáron szabadulni akar, hogy legyen hely – és pénz – Erling Haalandra. Ezek után csattanós választ adott a brazil, aki az Arsenal kívánságlistáján szerepel. A maradék gólt Rodri rúgta egyébként.

Pep Guardioláék útja az elődöntőig nem volt túl kacskaringós, csoportjukban az élen végeztek, a PSG-t, a Leipziget és a Brugge-t megelőzve. Az egyenes kieséses szakaszban következett először a Sporting CP együttese, vagyis a portugál bajnok, akiket nagyon könnyen, 5-0-s összesítéssel vertek ki. A negyeddöntő volt az a bizonyos kemény dió, az Atletico Madrid játéka nagyon nem feküdt az angoloknak, és két parázs csatát vívtak meg: Az Etihadban 1-0-ra nyertek Kevin De Bruyne góljával, míg a madridi visszavágón nem született gól. Ha gólt – meg jó focit – annyira nem láthattunk, balhéval „kárpótoltak” minket a játékosok. Hogy ki kezdte? Hát, a City ölte a futballt, ezzel hergelve a hazaiakat, akiknél aztán elszakadt a cérna. Volt ott köpködéstől elkezdve tömegjelenetekig át minden. Csak foci nem nagyon. Mondjuk, ha az Atletico Madrid úgy játszott volna végig, mint a visszavágó utolsó fél órájában, akkor most nem biztos, hogy a Cityről írnánk.

Kyle Walker továbbra is sérült, még nem tudni, hogy kedden játszhat-e. Ugyanez a helyzet John Stones-szal.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Mahrez, G. Jesus, Foden

Egymás elleni meccsek:

Jó ideje nem tudott nyerni a Real Madrid a Manchester City ellenében. 2018-ban, Amerikában játszottak egymás ellen az International Champions Cup elnevezésű barátságos tornán, ott csúnyán kiütötte Guardiola együttese az akkor még Zidane által irányított királyiakat. Két évvel később a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében találkoztak egymással. A madridi mérkőzésen még a Real Madrid vezetett, ezt azonban a City öt perc alatt megfordította. Az Etihadban is győzni tudtak két héttel később, kiütve ezzel riválisukat.

A Real Madrid utoljára 2016-ban, abban az évben tudott nyerni, amikor a trófeát is elhódították. Mint most, akkor is az elődöntőben találkoztak, a manchesteri 0-0-t követően Madridban 1-0-ra győztek Fernando öngóljával, aki azóta már a Sevillában játszik.

Az Etihadban eddig három meccset játszottak le, két döntetlen mellett a City egyszer tudott nyerni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.07.Bajnokok Ligája
man city
2:1
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.02.26.Bajnokok Ligája
real madrid
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2017.07.27.ICC
man city
4:1
real madrid
ICC
2016.05.04.Bajnokok Ligája
real madrid
1:0
man city
Bajnokok Ligája
2016.04.26.Bajnokok Ligája
man city
0:0
real madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

Jól jött a Real Madridnak az, hogy nem kellett a hétvégén pályára lépniük, egy kicsit lehetett szusszanni. Szerdán volt az utolsó meccsük a bajnokságban, az Osasuna csapatához látogattak, és bár a végeredmény sima meccset mutat, azért akadtak nehézségek. Végül aztán David Alaba, Marco Asensio és Lucas Vasquez góljaival 3-1-re tudtak nyerni. Érdekesség, hogy Karim Benzema hét perc alatt két tizenegyest rúghatott, és mindkettőt kihagyta.

A blancók előnye a bajnokságban 12 pont, a következő fordulók egyikén bajnoki címet ünnepelhetnek.

Az egyik legkeményebb sorsolás rájuk várt egyébként, az egyenes kieséses szakaszban mindenképpen. A csoportjukat nyerték az Inter, a Sheriff Tiraspol és a Shakhtar Donetsk előtt, itt igazából még nem lett akkora feladatnak kitéve a csapat. Majd jött a PSG, és az odavágó után azt mondtuk, a Real búcsúzni fog. De jött Karim Benzema, aki egy mesterhármassal kiütötte saját földijeit. Ezt követően pedig a címvédő Chelsea-hez utaztak, és itt is Benzema volt a hős, megint három gólt szerzett.

A visszavágón ugyan majdnem elvéreztek, 75 perc játék után kiesésre álltak, de sikerült hosszabbításra menteni, ahol aztán jött… Igen, Karim Benzema.

A francia csapatkapitány remek formában van, többen már neki akarják adni az Aranylabdát, nem csoda, gólokat lő, gólpasszokat ad, támad és védekezik, és mentálisan is nagy segítségére van a csapatnak.

David Alaba egyébként az Osasuna ellen megsérült, szereplése pedig erősen kétséges a Manchester City elleni első meccsen. Szintén kérdőjeles Ferland Mendy és Casemiro játéka, hátul tehát gondban van Ancelotti. Bár a hírek szerint csak a madridiak osztrák játékosa kényszerül kihagyni a meccset ebből a hármasból. Az utazó keretben benne vannak, aznap dől el, hogy tudnak-e játszani…

Luka Jovic, Mariano Diaz és Miguel Gutierrez szintén nem játszhat, Eden Hazard felépülése jóval jobban halad, mint várták, de nem került keretbe.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Mendy – Kroos, Casemiro, Valverde – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Tippelde

Ha minden úgy lesz, ahogy várható, akkor nagyon foghíjas csapattal lesz kénytelen kiállni Ancelotti. Ez pedig a Manchester City otthonában sokba kerülhet. Egy vereség nem feltétlenül jelenti a kiesésüket, de ha két vagy több gólos vereséget szenvednek, akkor nagyon nincs miről beszélni.

A City képes nagyszerű teljesítményre, pláne otthon. És ezt a védelmet fel fogják őrülni. A hazaiak győzelmét sejtjük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső